Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 00:23:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 734300 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Odgledah '84-tu... Vrlo čudna pojava. Meni, koji sam čitao knjigu i ogroman sam Orvelov fan, film deluje nekako prazno iako je i režija i gluma dobra. Baš zato što sam čitao knjigu, ne može sve ono što sam u knjizi doživeo da se stuca za sat i po filma. Ne ide.

Sa druge strane, onaj ko nije čitao knjigu, neće biti oduševljen filmom jer je nekako pravljen kao da se podrazumeva da si pre toga čitao knjigu. Film sam po sebi ne objašnjava mnogo toga. Tako da onaj ko nije čitao knjigu, nek pročita, a film može i da zaobiđe, neće saznati ništa novo... Šteta, i gluma i režija deluju odlično.
Slažem se. Mislim da je najveći problem u tome što se u knjizi detaljno opisuju Vinsentova psihička stanja, a to film možda i ne može najbolje da dočara. Smiley

Recimo, film o ''Zločinu i kazni'' bi verovatno bio isto tako ''bezdušan'', ma kako dobra bila režija, gluma, scenario, itd. Gledali bismo Raskoljikova kako luta ceo film (početak bi eventualno bio krvav  Smile ), i nema teorijske šanse da bi film verno preneo genijalnost cele priče.
« Poslednja izmena: 25. Jul 2009, 20:02:01 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 25. Jul 2009, 19:40:24
  Čini mi se da si preporučio dobar film Orfeuse.Ako imaš nešto slično slobodno napiši.Japanski film volim,cenim,gledam.Lično smatram da u toj kinemamografiji još nisu pronašli nešto kao "politički korektan" i sterilan f
ilm.Tu još nije umrla Sloboda.Takva je,između ostalog,skoro cela Azija.Ali to je neka druga priča.

Odgledaj Taegukgi hwinalrimyeo, korejske proizvodnje.
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Citat
Recimo, film o ''Zločinu i kazni'' bi verovatno bio isto tako ''bezdušan'', ma kako dobra bila režija, gluma, scenario, itd. Gledali bismo Raskoljikova kako luta ceo film (početak bi eventualno bio krvav  Smile ), i nema teorijske šanse da bi film verno preneo genijalnost cele priče.

Možda ako bi neki narator izrecitovao celu knjigu  Smile

A baš me nervira... Kad sam video Download complete sa osmehom od uveta do uveta i rezurekcijom sećanja iz knjige u glavi, odgledao ja film prvi put i ništa  Smile Vlada konfuzija  Smile ...nisam osetio to što sam osećao tih dana dok sam vario knjigu. Onda se zapitam da li sa mnom nešto nije u redu. Kažem ok, ajmo ponovo...sad ću da pratim tok svojih misli dok gledam film. I provalim da ja u stvari sa onim saznanjem iz knjige, u svojoj glavi dopunjavam film. I onda mi taj fim više dođe kao neki sivi flešbek nego nešto novo... Razočarenje je neopisivo.  Smile A da kojim slučajem nisam čitao knjigu, ništa pod milim Bogom mi ne bi bilo jasno u filmu... Celo jedan svet bi mi promakao i film bi u suštini delovao originalno ali ne i ispujnavajuće ...ukratko, bezdušno. Što je sa knjigom nemoguće  Smile

U suštini, problem je u tome što sa knjigom imaš veću slobodu. Sam zamišljaš scene, koje bi ti bile servirane na filmu... Uključuješ mozak dok čitaš. Ja volim da razvlačim knjige kao sline i dosta razmišljam o pročitanom. A film je sprčkan za sat i po... I to je to. Setićeš se par scena i generalne priče ali nikakav jak utisak ne ostavlja.

I u devojku iz knjige sam se donekle i zaljubio  Smile što mi nije pošlo za rukom u slučaju ove glumice... Jer devojku sam ja zamišljao, a ova na filmu mi je 'servirana' da tako kažem. Nije da loše glumi, nego je nemoguće odglumiti ono što je napisano...
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Probaću to da skinem sa nekog torenta.Samo da nađem prevod i malo vremena.
  Ne slažem se sa tim da film ne može da dočara nečije psihičko stanje.Sve zavisi od toga ko i zašto snima neki film."Solaris" je najbolji primer za to.Tarkovski,sa minimalnim odstupanjiima od knjige, prati u "Sdlarisu "sva unutrašnja stanja glavnog junaka.To radi pošteno i iskreno,onako kako samo umetnici mogu.To se vidi i ne da falsifikovati.Sodeberg je uradio  film istog imena po istoj knjiza sa Klunijem u glavnoj ulozi.Razlika između ova dva Solarisa je,po mom skromnom mišljenju,ogromna i na štetu Soderberga.Soderberg se osramotio,on to verovatno zna,ali njegova verzija je daleko poznatija.Novac čini čuda i njim se skoro sve može kupiti.Sve sem talenta, Tarkovskog i još nekolicine ljudi.
  Bilo bi lepo kad bi se neko usudio da ekranizuje Dostojevskog i "Zločin i kaznu".Ja bih voleo da to uradi Nikita Mihalkov.Ali to je neka druga priča.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Pa dobro, ne znam za Solaris, ali eto nekako sam došao do ovog zaključka...

Ja nisam neki filmofil, i ne umem da prepoznam neke "odlike" režisera i tako neku simboliku u filmovima (osim za Odiseju, to sam protuvio  Smile ) i tako ta obeležja kvalitetnog filma, ali cenim kada u filmu više učestvuju talenat i trud nego novac... To se primećuje i to je za mene najbitnije  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  "Solaris" je samo jedan iz mora primera "kako upropastiti neko književno delo".Čovek ne mora da bude genije da bi video da je car go.Neke stvari ili vidiš ili ne želiš da ih vidiš.Simbolika sa tim nema nikakve veze.
  Istina je da knjiga daje veću slobodu ali ne može da dočara sve ono što može film.Ja mogu čitajući da zamislim neku scenu i da je razumem ako imam odgovarajuće predznanje.Na primer,iamginarna scena u operi.Mogu da ćitam i zamišljam radnju uz pratnju neke arije koja je opisana u knjizi.Takva predznanja mi nisu potrebna u slučaju filma.Ne moram da znam šta slušam i to me ne sprečava da pratim radnju.U slučaju čitanja bi bilo obrnuto.
  Drago mi je što se u većini stvari slažemo.Iako sam dosta(nedovoljno)knjiga pročitao,za neka dela i pisca sam prvi put saznao gledajući neki film. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
U pravu si. Slažem se... Recimo, osećaj koji dobiješ kad čuješ muziku iz Kuma... To knjiga ne može dočarati.

Jedno je sigurno. Knjiga i film su dva različita sveta i statistički gledano, kad se pomešaju, u 84,67% slučajeva ne ispadne na dobro.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Kvantitet nije uvek kvalitet.Istina je da su mnogi filmovi sa manje ili više uspeha rađeni po knjizi.I te su knjige,u svakom slučaju, čitane.Koliko je knjiga napisano o filmu i ko ih čita.
  Film je kao medij dostupan i sveprisutan.To je velika prednost i odgovornost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Odgledah '84-tu... Vrlo čudna pojava. Meni, koji sam čitao knjigu i ogroman sam Orvelov fan, film deluje nekako prazno iako je i režija i gluma dobra. Baš zato što sam čitao knjigu, ne može sve ono što sam u knjizi doživeo da se stuca za sat i po filma. Ne ide.

Sa druge strane, onaj ko nije čitao knjigu, neće biti oduševljen filmom jer je nekako pravljen kao da se podrazumeva da si pre toga čitao knjigu. Film sam po sebi ne objašnjava mnogo toga. Tako da onaj ko nije čitao knjigu, nek pročita, a film može i da zaobiđe, neće saznati ništa novo... Šteta, i gluma i režija deluju odlično.
Slažem se. Mislim da je najveći problem u tome što se u knjizi detaljno opisuju Vinsentova psihička stanja

Sad sam tek izvalio šta si napisala  Smile Nije Vinsent nego Vinston   Smile

Inače, '84-ta mi se najviše sviđa zbog toga što se, pored svih društveno-filozofsko-ideoloških tema i fantastičnog predviđanja budućnosti sveta, na kraju svodi na klasičnu ljubavnu priču. Mislim, u knjizi je ljubav nikla na mestu gde su uslovi... Kao kad bi hteo da posadiš palmu na santi leda...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6,
mob
Alcatel One Touch Idol X
Izvinjavam se sto upadam u malu debatu  Smile, ali zanima me da li neko zna kako se u originalu zove horor film "Americko proganjanje"? Odgledah ga pre neki dan, ali da me ubijes, ne znam kako se zove u originalu... Smile
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 00:23:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.