Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 05:12:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 734113 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Priča je odlična,scenario na momente genijalan.Pojedine replike su u rangu narodnih poslovica.Toliko su dobre.Reditelj u nekim scenama pokušava da nam naznači svoje uzore(štap u rukama Terensa Hila neodoljivo podseća na katanu,obračun u sobi sa ogledalima na "Damu iz Šangaja").Fonda je odlično odglumio predstavnika jednog doba koje nestaje ali ne umire.Šteta je što je ovaj film pojeo zaborav i što neko poželi da ga pogleda tek kad ga zaintrigrira muzika iz filma.A to je jako,jako retko.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Film po ideji Leonea, a muziku je pisao Morricone. Stvarno jako dobar film. Jeste da zalim sto ga Leone licno nije rezirao, ali sta ces  Smile
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Ne može se u životu imati sve.Zna se zbog koga je Fonda prstao da glumi u ovom filmu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC Sensation
Ljudi,prelistavam sve ove teme i bas me nesto interesuje,da li je to samo kod mene ili i vi delite moje misljenje.Naime,posle svih remek dela Kurosave,Felinija,Tarhovskog,Almodovara,Leonea,Spilberga itd...pocinjemo da zanemarujemo danasnje filmove,jer uvek sve uporedjujemo sa nekim remek delom od pre recimo 15-20 ili vise godina i normalno da cemo ga oceniti kao nije los,ili interesantan ali kao da im ni ne dajemo sansu. Ne kazem da je u poslednje vreme bilo nekih bomba filmova,ali....evo recimo sad mi pada na pamet,kad sednem da odgledam neki ratni film,u glavi mi je automatski Spasavanje redova Rajana ili Band of brothers( kao moj neki reper za best of filmova sa tom tematikom) i taj film sto gledam moze da bude dobar koliko god hoce,jednostavno ce mi biti u senci gore pomenutih! Jednostavno,kad uzmemo da gledamo neki film od Kurosave,uzivamo u svemu sto nam film pruza,gledamo ga sa strane remek dela ili filmskog savrsenstva,a film od nekog "anonimusa"sa slicnom tematikom,poredimo sa Kurosavom a ne obracamo vise toliko paznje na reziju,dijaloge,poentu vec samo na to koliko nije ni blizu...Opet kazem,to je moj slucaj,pa bih voleo da cujem vase... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ne kazem da nema dobrih filmova u novije vreme, naravno da ih ima. Sto se ratnih tice, nisam mega fan Spilberegovog Rajana, ali je jako dobro odradjen film. Band of Brothers je druga prica, serija snimljena po svedocenjima americkih veterana koji su stvarno bili na licu mesta, koji su na kraju odobrili prikazivanje, a prica se da su neki plakali gledajuci scene. Do jaja realno odradjeno.  Opet, ljudi ovde zanemariju bilo sta van engleskog govornog podrucja. Te im se ne svidja ruski jezik, te im se ne svidja kineski, te korejski itd. Sto se tice ratnih filmova, moram da preporucim ruski film Vojna (War), koji se bavi ratom u checheniji i jako je dobar.
Jesi li odgledao Kurosawin film Kagemusha? On ti je in full color, sa prepoznatljivim Kurosawinim motivima i nachinom snimanja. Drugo, film Full Metal Jacket od Kjubricka na najbolji nacin pokazuje pakao rata. Taj film je snimljen pre 20 godina i opet vredi vise nego filmovi snimljeni 20 godina posle. Spilberg mi se ne svidja zato sto je izrazito subjektivan u sagledavanju ratnog sukoba, te Amerikance pretstavlja kao neustrasive borce, a Nemci se lako daju uplasiti, nikakvi su borci, padaju kao domine. Sto se ostalog tice, ne zameram nista Spilbergu jer je pomerio neke standarde u pogledu koriscenja realnih efekata u filmu, igranja sa zvukom itd, a ne sumnjam da je to njegova licna ideja.
Sto se tice odnosa starog i novog, mislim da je jedini zanr koji je zaista uznapredovao kroz godine triler, jer i danas uspevaju da naprave jezive preokrete, potpuno neocekivane, kao recimo Old Boy. Nemam predrasuda o filmovima novijeg datuma, jer mi se npr. jako svideo Fincherov Fight Club, Ritchijevi filmovi, Tarantino, Boyle donekle... Znaci ima i medju novijim filmovima dragulja, ali ne toliko koliko u vreme Leonea, Kjubrika, Tarkovskog, Kurosawe, Hichcocka...
« Poslednja izmena: 17. Jul 2009, 13:59:27 od OrpheuS »
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Drago mi je što se nađe  poneko da pročita ova naša viđenja.Poređenja  su u svemu nužna,pa i u filmu.Kako bi znao da je današnji dan sunčan i  lep ako ga ne bi uporedio sa jučerašnjim oblačnim?Naravno da postoje sveže,mlade snage koje se bore za svoje mesto pod Suncem.Samo im treba vremena i više od jednog filma da bi mogli da se ocene i uporede sa, recimo jednim Tarkovskim koji je sam svoja planeta u (ne samo)filmskom svemiru.
  Koliko je samo godina Leone bio samo mladi talentovani saradnik u raznoraznim "istorijskim spektaklima" dok nije dobio prvu šansu?Ili Tarkovski koji se godinama mučio da progura neki svoj projekat u SSSR-u.Ili Kurosava koji je radio možda svoja najbolja dela pod američkom okupacijom.
  Postoje mladi reditelji čiji se talent otkriva i koji nastavljaju tamo gde su njihovi prethodnici stali.Neki od njih imaju svoje ideje koje žele da ovekoveče na filmu,neki od njih nastavljaju putem svojih uzora jer još nisu sigurni u sebe.A neki poput Kusturice kradu  bezobrazno i bez pardona tuđe ideje,krv i muku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC Sensation
U pravu ste i sto se tice vecine stvari slazem se sa skoro svime sto ste rekli...Kagemusha i Vojnau nisam gledao(ali sigurno hocu) a Metal jacket sam gledao(respect) ali ja sam samo Spilberga naveo kao  primer koji mi je prvi pao na pamet,jer su me skroz "kupili" efekti koje je napravio( u Rajanu scena kada  prilikom iskrcavanja,pada bomba ispred vojnika,on se prevrce,ostaje bez noge i onako panicno hvata za ostatak noge i to sve u jednom kadru ili u Band of brothers,kad imam utisak kao da sam stvarno ja sa njima tamo)!! Smatram da i sada ima dobrih filmova ali da je to u odnosu 99% junk od filmova(ako je akcioni,Amerikanci ce ih sve pobiti,odnosno verovartno neki Elite squad,ili ako je krimi film,na pola filma znamo ko je ubica) i 1% kvalitetnih,ali mi to i najvise smeta sto i kad se pojavi taj neki film iz grupe 1%(recimo neki istripovani psiho film),dodjem(ili dodjemo) ovde napisemo nije los,ili dobar damo mu ocenu 7,5 i kazemo ma jebes ti to Kjubrick je keva! Kao da dolazim u situaciju da mi "smeta" to predznanje proslih filmova koje mi ometa rasudjivanje novih i da cu doci u situaciju da cu za 2-3god. gledati iskljucivo filmove od pre,jer cu se jednostavno umoriti od traganja za tim 1% i kad ga nadjem reci nije to bas to....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Radoznalost(traženje)je osobina koja je vrstu Homo Sapiens izdigla iznad ostalih vrsta.Kad prestanemo nešto da otkrivamo umiremo.Psihički ili fizički sasvim je svejedno jer je učinak isti.
  Specijalni efekti,po mom mišljenju,postoje da budu sluga filmu a ne njegova svrha.Gledanje filma samo zbog specijalnih efekata,kompjuterske animacije ili  bilo čega drugog je kupovina mačke u džaku.
  I danas ima izuzetno dobrih filmova i taj odnos je veći od 90:10.Samo nema mnogo dobrih reditelja koji su jake autorske ličnosti koji su u stanju da naprave svoj autorski pečat.
  Usuđujem se da,pored gore navedenih, predložim za gledanje neke filmove sa ratnom tematikom.Probaj da nađeš:Ivanovo detinjstvo(1962)velikog Tarkovskog,Idi i smotri(1985)Klimova,Das Boot(1981)Wolfganga Petersona i Stalingrad(1993),VilsmaierJosepha,Patton(1970)Young Lions(1958)   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC Sensation
Slazem se potpuno za to u vezi spec. efekata,nego sam ja sam se samo nadovezao na Orpheusovo zapazanje oko Spilbergovih efekata koji su stvarno extra,a sto se tice samih filmova koje sam neveo su samo primer za odlicne ratne filmove sto nema veze sa tim da su najbolji(naravno da ne)...A ovi filmovi,bogami uff stvarno si mi zadao sad domaci zadatak,treba ih naci za skidanje+prevodi,a stvarno bih ih odgledao,ne sumnjam da su odlicni  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Das Boot је добар. Обавезно на немачком, да употпуни атмосферу немачког U-boat-а. Smiley
« Poslednja izmena: 18. Jul 2009, 01:06:28 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 05:12:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.