Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2026, 00:47:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 368 369 371 372 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 794622 puta)
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
 Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Sa izuzetkom Hulka(i Tanosa sa kojim tek treba da se bije) taj zadnji se efektivno nosio sa svima. Tako da nije problem.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 369
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157
Одгледо Usual Suspects, не знам што су многи одушевљени, боље твистове
има Агата у својим просечним књигама  Smile
Taj film ima genijalan preokret, ali ne da je Verbalni Kajzer Soze, nego da se veci deo filma nije desio, tacnije, skoro sve sto vidimo Kajzer smislja na licu mesta. To je moj omiljeni preokret - ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da je cela prica laz (iako sam sumnjao da je Covek s planom u stvari Kajzer).
IP sačuvana
social share
Edit by latifovich: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Dva filma o legendi automobilizma!

Filmska industrija “krčka” dva filma o Encu Ferariju (1898-1988), italijanskom trkaču i biznismenu, osnivaču “Skuderija Ferari” trkačkog tima i brenda “Ferari”.Prvi priprema Majkl Man, a glavnu ulogu poverio je oskarovcu Kristijanu Bejlu, poznatom po filmovima “Prestiž”, “Uspon Mračnog viteza”, “Američki psiho” i drugim. Taj film trebalo bi da bude adaptacija knjige “Enco Ferari: Čovek, kola, trke i mašina”, ali će se možda baviti samo periodom krajem pedesetih godina, kada se dogodio sudar na Mile Milji u kom je 11 ljudi izgubilo život.

Drugi film priprema veliki Robert de Niro, u italijanskoj produkciji, i taj bi trebalo da ispriča čitavu priču o osnivanju kompanije “Ferari”, do Encove smrti krajem osamdesetih godina ovog veka. De Niro će tumačiti ulogu trkačkog magnata.

Famozni Enco bio je poznat kao “Komandant”, “Zmaj”, “Inženjer” ili “Veliki starac”, a bio je poznat po neobičnom načinu “menadžmenta” – nije mu bilo strano da namerno posvađa dvojicu vozača, kako bi ih motivisao, čuvao je svoj privatni život od javnosti, i retko je davao intervjue. Kada je rođen, njegovom ocu je trebalo dva dana da stigne do opštine kako bi prijavio rođenje deteta, jer je njihov kraj bio zavejan. Stoga je Encu u krštenici pisalo 20. februar, a ne 18. februar. U testamentu je “Veliki starac” naredio da se i njegova smrt objavi sa dva dana zakašnjenja, kako bi “nadoknadio” kašnjenje iz krštenice.

Izvor prolog
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
‘Bourne’: Vincent Cassel to Play Villain Opposite Matt Damon in Sequel

Vincent Cassel is set to play the villain in the next installment of the Jason Bourne franchise starring Matt Damon.
Alicia Vikander and Tommy Lee Jones are also on board for the project, and Julia Stiles is set to return as well.
Paul Greengrass is back to direct and co-pen the script with Christopher Rouse. Frank Marshall again produces the action-thriller alongside Jeffrey Weiner for Captivate Entertainment. Greengrass, Damon, Greg Goodman and Ben Smith also produce. Rouse and Henry Morrison serve as executive producers.
Plot details are unknown at this time, though sources say Cassel will play an assassin tracking Bourne. Cassel joins the ranks of Clive Owen, Karl Urban and Edgar Ramirez, who played the villains in previous “Bourne” chapters.
Production is expected to begin later this summer. The film will bow on July 29, 2016.
Damon’s three Bourne movies, which began in 2002 and ended in 2007, grossed nearly $1 billion at the worldwide box office.

26 Actors Who Could Play James Bond Next
« Poslednja izmena: 02. Sep 2015, 15:00:42 od Baki1410 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Džon Voters napravio dečju verziju filma „Pink Flamingos“

Glumac i reditelj, Džon Voters, snimio je godine dečju verziju filma „Pink Flamingos“, koji je režirao 1972. godine, prenosi New York Times.

Film, koji se zove „Kiddie Flamingos traje 74 minuta i predstavlja cenzurisanu verziju kultnog trash filma, u kojem umesto odraslih ljudi glume deca. Mnoge šokantne scene će biti izmijenjene i adaptirane za mlađu publiku.

– Uvjek sam govorio da ako izuzmete scene nasilja i seksa iz originalnog film – imate priču za decu – rekao je Voters, kojem će ovo biti prvi filmski projekat nakon deset godina.

– Mislim da je ovo negde i perverznije nego originalni film, jer pretvara djčju nevinost u potpuno novu obscenitost koja je prihvatljiva za sve uzraste – dodao je Voters.

Izvor prolog

Još se oporavljam od gledanja originala iako je to davno bilo. Ipak ovo mora da se glreda.

« Poslednja izmena: 02. Sep 2015, 20:32:17 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Film o Karađorđu u dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja

Prvi srpski igrani film "Karađorđe (Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa)" biće prikazan danas u dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja, u sklopu manifestacije Muzej u srcu grada.

Prvi srpski igrani film "Karađorđe (Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa)" biće prikazan danas u dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja, u sklopu manifestacije Muzej u srcu grada.

Time počinje ciklus projekcija koje organizuje Narodni muzej u Beogradu u saradnji sa Programskim Arhivom RTS-a i Jugoslovenskom kinotekom.

Predviđeno je da u Muzeju Vuka i Dositeja budu prikazana filmska i dokumentarna ostvarenja naše značajne prošlosti, kao i ostvarenja o velikanima opismenjavanja i reformatorima našeg jezika iz druge polovine 18. i prve polovine 19. veka, najavio je Narodni muzej.

Projekcije će se održavati svakog četvrtka tokom septembra u terminima od 18 sati.

Za početak je odabran prvi srpski film, snimljen još 1911. godine. Posvećen je velikom voždu Karađorđu Petroviću, a nastao je kao rezultat sažimanja različitih pozorišnih predstava izvođenih početkom 20. veka.

Snimljen je kao nemi film u trajanju od jedan sat i 40 minuta. Dugo je bio zagubljen, a pronađen je 2003. godine u Austrijskom filmskom arhivu u Beču.

Ovo filmsko ostvarenje o Prvom srpskom ustanku, borbi Srba protiv Turaka na početku 19. veka i stvaranju moderne srpske države režirao je Ilija Stanojević, glumac, reditelj i pisac koji je karijeru ostvario u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Producent je bio Svetozar Botorić, ugostitelj, trgovac, vlasnik bioskopa i prvi srpski filmski producent. On je u svom hotelu "Pariz" u Beogradu, na Terazijama, otvorio krajem 1908. prvi stalni bioskop u Srbiji.

Izvor prolog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Alternativne stvarnosti Filipa K. Dika

Filip K. Dik (1928-1982) je američki pisac naučne fantastike i vizionar, u svoja dela je inkorporirao kvantnu fiziku, metafiziku, virtualnu stvarnost i njene moguće, nepredvidive i političke posledice, zabrinjavajuće implikacije šizofrenije i kolektivnih halucinacija, kao i izazove s kojima se primarne ljudske vrednosti suočavaju u doba tehnološke otuđenosti i duhovnog očaja. Njegov bogati opus, pisan u vreme procvata američkog potrošačkog društva i strahova od preteće nuklearne kataklizme, paranoični je odraz američke stvarnosti u dvadesetom i dvadeset prvom veku, koji podriva američki san o boljem životu i pretvara ga u zastrašujuću noćnu moru o bliskoj budućnosti, ali i o poznatoj, a ipak drugačijoj sadašnjosti.

Dovođenjem u pitanje tradicionalnog poimanja vremena i prostora, Dikovi svetovi otkrivaju da svako ponaosob može da živi u svojoj ličnoj stvarnosti, koja čak i kada je halucinacija, proizvod paranoje ili mentalne neuravnoteženosti, može biti istinita i autentična.

Dik je insistirao na značaju autentičnosti stvarnosti, ljudskog uma i iskustva, koja može da nestane u simulacijama i lažnim stvarnostima ukoliko se tehnološki razvoj i manipulacija tehnologijom otrgnu kontroli. Njegove vizije ne ističu prednosti tehnologije, već upozoravaju na opasnosti od gubitka identiteta i individualizma zbog njenih destruktivnih i manipulativnih potencijala. Stvarnosti u kojima žive ili koje otkrivaju junaci njegovih romana su zamke, opasni lavirinti paranoje i halucinacija, iz kojih nema izlaza i u kojima je potraga za istinom osuđena na neuspeh, jer cilj vraća na početak potrage ili potraga onog koji traži istinu suočava sa zastrašujućim otkrićem da prava istina i autentična stvarnost ne postoje, ili su izgubljene u mnoštvu podjednako mogućih alternativa u multiverzumu stvarnosti.

Dikov šizofrenično-paranoičan odnos prema ljudskoj percepciji i mogućnostima da se na nju utiče hemijskim, biološkim i tehnološkim sredstvima upozorava na opasnosti manipulacije, simulacije i replikacije, da stvarnost nije uvek onakva kakvom se čini, kao i da se stvarnost i fantazija ne mogu uvek jasno razgraničiti.

U utorak 08. septembra 2015. godine (19h), u knjižari Plato (Knez Mihailova 48, Beograd), biće upriličena promocija studije „Alternativne stvarnosti Filipa K. Dika“ dr Mladena Jakovljevića.

Pored autora, o knjizi će govoriti: prof. dr Vladislava Gordić Petković, prof. dr Zorica Đergović Joksimović, prof. dr Milan M. Ćirković i izdavač Boban Knežević. Moderator će biti Dragoljub Igrošanac.

Studija „Alternativne stvarnosti Filipa K. Dika“ zasnovana je na doktorskoj disertaciji Mladena Jakovljevića pod naslovom „Paralelni svetovi: odnos postmoderne proze prema fantastičnoj i naučnofantastičnoj književnosti“, koja je odbranjena na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2012. godine.

Autor ovom studijom analizira paralelne svetove u romanima Filipa K. Dika: „Čovek u visokom dvorcu“, „Tri stigmate Palmera Eldriča“, „Sanjaju li androidi električne ovce?“, „Ubik“, „Tecite, suze moje, reče policajac“, „Tamno skeniranje“ i priči „Električni mrav“.

Izvor http://www.prolog.rs/Alternativne-stvarnosti-Filipa-K.-Dika-article-16821.htm
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Pet najstrašnijih demona u istoriji čovečanstva

Gledajući istoriju čovečanstva možemo pronaći brojna predanja o različitim demonima i zlim stvorenjima gotovo u svakoj kulturi. Oni su postali deo folklora svih naroda i uprkos tome što možda imaju drugačije ime, njihovo delovanje je jednako zastrašujuće. Predstavljamo vam pet najstrašnijih demona:

Djinn
U zapadnim zemljama, Djinn je poznatiji kao „duh iz lampe“, dok prema Kuranu, oni imaju slobodnu volju isto poput ljudi. To znači da mogu da budu i dobri i zli, a u slučaju kad izaberu tamnu stranu, oni postaju zastrašujući. Njihova tela su sačinjena od vatre.

Incubus
Ovaj demon je poznat u više evropskih naroda i nije vezan za određenu religiju. Njegovo ime dolazi od latinske reči „incubo“ što znači noćna mora. Prema predanju, oni su uvek muškog pola i napadaju žene.

Raiju
Japanska mitologija je puna zlih stvorenja, među kojima Raiju zauzima posebno mesto. Njegovo ime je kombinacija reči grom i zver, i najčešće napada ljude tokom grmljavine. Kako bi to izbegli, potrebno je da tokom nevremena spavate na stomaku.

Pazuzu
Drevni narodi su verovali da je Pazuzu demon koji predstavlja jugozapadni vetar koji donosi sušu ili grmljavinu. Često je bio povezivan i sa najezdom skakavaca, a prikazivan je kao konmbinacija ljudskog tela, lavlje glave i sa dva para krila.

Abaddon
Najčešće se može naći kod hrišćanskih naroda, pošto se o njemu govori u „Otkrovenju Jovanovom“. On je „kralj bezdana“ koja čuva sve izgubljene duše i zapovednik kuge. U ostalim religijama je poznat kao vođa Apokalipse.

Trenutno najaktuelniji demon nosi naziv Bagul i on se pojavljuje u nastavku jednog od najboljih horora decenije. „Zlokoban 2“ stiže u domaće bioskope od 3. septembra u kojem glavne uloge igraju Šanin Sosamon i Džejms Ranson. Nakon šokantnih događaja iz prvog dela, zaštitnički nastrojena majka i njeni devetogodišnji blizanci nalaze se u ruralnoj kući dok zli duh Bagul nastavlja da ih prati.

Izvor prolog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 368 369 371 372 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2026, 00:47:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.