Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 11:05:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nenad Canak- Ukinite Hilandar  (Pročitano 10419 puta)
Ucesnik diskusija

ima neka tajna veza

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 135
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 
Stami u pravu si.Od osnivanja,svi Srpski vladari su se brinuli za Hilandar a najvise Car Dusan,jer Hilandar jeste Srpski manastir jer da je suprotno to znaci da ni Sveti Sava ni njegov otac nisu postojali pa bi trebali mnogim skolama promjeniti naziv u ..recimo..Osman DZafic...????? Smile Sva sreca pa nas nije jos toliko slijepih. Smile
IP sačuvana
social share
i niko vise dusu da mi zanjise i niko vise u masti da me hvali ko jednom voli taj ne voli vise izgorjelo niko ne zapali
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Stami u pravu si.Od osnivanja,svi Srpski vladari su se brinuli za Hilandar a najvise Car Dusan,jer Hilandar jeste Srpski manastir jer da je suprotno to znaci da ni Sveti Sava ni njegov otac nisu postojali pa bi trebali mnogim skolama promjeniti naziv u ..recimo..Osman DZafic...????? Smile Sva sreca pa nas nije jos toliko slijepih. Smile

Mnogi izgleda ne bi priznali ni  Svetog Savu za Srpskog sveca i pogotovu sto je bio u Hilandaru.
Ni njegpvpg oca kojise takodje zamonasio i ostavio presto drugom sinu.\
definitivno moramo shvatiti da je Hilandar Srpska duhovnost i da ga trebamo negovati-obnavljati i,...
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG Frizider
Ma Canak je mentol. To ako je neko ateista ne znaci da ima pravo da ukida crkve i manastire. Ja
njegove izjave odavno ne uzimam za ozbiljno pogotovu od kako je pao sa motora na glavu..... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 199
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Ma Canak je mentol. To ako je neko ateista ne znaci da ima pravo da ukida crkve i manastire. Ja
njegove izjave odavno ne uzimam za ozbiljno pogotovu od kako je pao sa motora na glavu..... Smile

Је ли видиш да не ваља без кациге... Smile
IP sačuvana
social share
"Кад орао изгуби крила, онда га и пилад кљују."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Mozda je canak za finansiranje vatikana jer je papa predlozio ujedinjenje hriscana-blago receno da Pravoslavci ne postojei da se stope sa katolicima.
Onda nam ne bi trebao Hilandar -ali ne daj boze da se to desi  !
Onda cancic hoce odmah da postane veci katolik od papa i najveci vernik ( ustvari je najveci nevernik -pravoslavac ali on je marginalac pa tako da me od njega ne moze nista zacuditi).
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson K800i
Zasto narod ne pomaze Hilandar...
Ja mislim da ima dovoljno ljudi koji imaju sredstava i volju...
Neka drzava ulozi nesto,a ostatak neka ulozi dobrocudan narod...
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Čanak je rođeni showman ali na pogrešnom mestu i u pogrešno vreme. Njegovi politički gafovi potkrepljeni površnim znanjem ili čak potpunim neznanjem, kada je u pitanju nacionalna istorija, prelaze polako u ludilo. Evo kratkog isečka iz sjajne knjige Jeremije Mitrovića, "Srpstvo Dubrovnika", gde se može videti kako je finansiranje Hilandara nastavljeno i dugo nakon propasti srpske države, tačnije - sve do propasti srpskog Dubrovnika. Zamislite nonsens da Republika Srbija, danas kao samostalna država, prekine izdvajati sredstva za Hilandar!

-Како се поменути сукоб између Душана и Остоје завршио Душановом победом, између Дубровника и Душана је 1334. направљен коначан уговор о припајању Пељешца Дубровачкој Републици. Уговорену новчану накнаду касније је Дубровник исплаћивао манастиру Хиландару прво на молбу султаније Маре, Ђурђеве кћери, а од 1501. на молбу Ахмет-паше, сина херцега Стјепана Стефана, који се био раније потурчио. Новац је предаван Хиландару све до пропасти Републике 1808, увек уз малу свечаност приређену у част хиландарских изасланика. Ови би, примивши новац, давали признанице "намирнице". Овај новац је називан "свијећа", "задужбина" и "лемозина". [190, 183-185] Све време своје владавине Душан је остао одан Дубровнику. Град му је 1349. приредио величанствен дочек, што је Марко Мурат овековечио својом познатом сликом. И овим поштовањем уговора са "српским царем Стјепаном" и пажњом указиваном током 300 година према српској лаври Хиландару Дубровник је још једном показао своју везаност за "српску земљу" и њену прошлост, макар то било и у предугом турском робовању. -
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
IMENOVANA NOVA 'VLADA' SVETE GORE

- Sveštena skupština Svete Gore, čiji su članovi monasi iz 20 manastira među kojima i predstavnik carske lavre Hilandara, imenovala je novu upravu na čijem je čelu ove godine, u funkciji prota, predstavnik grčkog manastira Iviron jeromonah Kalinik.
Iduće godine mesto prota koji se, prema statutu Svete Gore, smenjuju svake godine, pripašće predstavniku manastira Hilandar, rečeno je Tanjugu u zadužbini srpske lavre u Beogradu.

3.7.2007 14:56 BEOGRAD (Tanjug)
=======================================================================

Na zalost svih onih koji kazu i zalazu se da hilandar nije Srpski .
Crknite dusmani-Hilandar je Srpski i bice za vijek vijekova . Amin !!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
IMENOVANA NOVA 'VLADA' SVETE GORE

- Sveštena skupština Svete Gore, čiji su članovi monasi iz 20 manastira među kojima i predstavnik carske lavre Hilandara, imenovala je novu upravu na čijem je čelu ove godine, u funkciji prota, predstavnik grčkog manastira Iviron jeromonah Kalinik.
Iduće godine mesto prota koji se, prema statutu Svete Gore, smenjuju svake godine, pripašće predstavniku manastira Hilandar, rečeno je Tanjugu u zadužbini srpske lavre u Beogradu.

3.7.2007 14:56 BEOGRAD (Tanjug)
=======================================================================

Na zalost svih onih koji kazu i zalazu se da hilandar nije Srpski .
Crknite dusmani-Hilandar je Srpski i bice za vijek vijekova . Amin !!!!!!

Hilandar nije srpski, neće biti srpski sve dok se ne rodi novi car Dušan, koji će ponovo osvojiti taj deo Grčke i pripojiti Srbiji.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG Frizider
Nemas pojma. Ja na praksu u septembru idem u Hilandar, i vecina radnika na obnavljanju manastira su
Srbi, i oni koji izvide radove i projektanti su Srbi, i polovina svestenika su Srbi ima malo Grka Rumuna Bugara....
Nije cela Sveta Gora Srpska jer tu ima i Grckih i drugih manastira ali Hilandar je nas manastir u drugoj drzavi
koja je tom podruciju dala autonomiju (Sveta Gora i ostalih oko 20 manastira na Atosu)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 11:05:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.