Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Sta vam je najbolje kod Nemacke???

Glasanje završeno: 26. Feb 2008, 14:19:30

Tenkovi
35.1%  (13)
Avioni
21.6%  (8)
Peadijsko naoruzanje
13.5%  (5)
Spijunska organizacija
5.4%  (2)
Celokuna Thnologija
24.3%  (9)
Ukupno glasova: 25
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nemacka-II Svetski rat[tehno.otkrica i razvitak tehnologije]  (Pročitano 29249 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k-750i
gustav je upotrebljen samo jednom i to za osvajanje dobro utvrdjene ruske luke na crnom moru...ispaljivao je po jednu granatu na svakih 45min...taj top je bio kljucan u unistavanju dobro utvrdjenih ruskih polozaja,bez njega,ta luka sigurno ne bi bila nikad osvojena
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Veni, vici,vidi

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3639
Zastava Sarajevo BIH
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Nokia 
gustav je upotrebljen samo jednom i to za osvajanje dobro utvrdjene ruske luke na crnom moru...ispaljivao je po jednu granatu na svakih 45min...taj top je bio kljucan u unistavanju dobro utvrdjenih ruskih polozaja,bez njega,ta luka sigurno ne bi bila nikad osvojena
veoma moguce posto sam pomjesao Gustava sa  Robert i Leopold ovo su dva topa koja su "malo"slabija Smile Smile evo cijeli tekst
Country of Origin: Germany
Caliber: 11.02 inches (280 mm)
Barrel Length: 70.08 feet
Overall Length: 135.28 feet
Weight in Action: 214.59 tons
Elevation: 0° to 50°
Traverse: 2°
Shell and Weight: HE; 563.38 lbs
 Muzzle Velocity: 3,700 fps
Maximum Range: 38.64 miles

Notes:
This was one of the best workaday railway guns ever built. The K5(E) formed the background of the German railway artillery force during World War II and saw wide use. Two examples of the K5(E) survived World War II. One K5(E) is on display at Cap Griz Nez in France, the other "Anzio Annie" (above) is on display at the Aberdeen Proving Grounds Museum, Aberdeen Maryland. This particular gun is the one that was used in the shelling of the US troops during their landing at Anzio, Italy.
There were two guns that made up the German K-5 RR battery that shelled the Anzio Beachhead.  "Robert" and "Leopold" were the names the Germans gave the two guns.
Together, they composed "Anzio Annie."  When the Allies broke out of the Anzio Beachhead, the guns were moved to Civitavecchia, located just north of Rome.
There "Robert" and "Leopold" were spiked with explosives and blown in place.
Citat

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

anzio-annie1.jpg
(17.22 KB, 413x313)
anzio-annie2.jpg
(16.28 KB, 413x306)
anzio-annie3.jpg
(14.04 KB, 413x309)
anzio-annie4.jpg
(14.23 KB, 413x311)
anzio-annie5.jpg
(24.12 KB, 412x308)
« Poslednja izmena: 16. Feb 2008, 10:55:23 od valter_ba »
IP sačuvana
social share

sve ce to narod pozlatiti
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Knowledge is a deadly friend,when noone sets rules

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ovi tripovi sto si ti stavio kao slike, su nemacka otkrica iz prvog svetskog rata. Gledao sam dosta toga i citao da su u prvom svetskom ratu saveznici imavli bas velike probleme sa ovim velikim topovima,koji su bili nakaceni na neki vagon obicno (kasnije u drugom svetskom ratu su im verovatno dodali gusenice), koji im je urnisao rovove i davao prostor nemcima za napredovanje skoro bez otpora.
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
eih,lepo sto ste stavili anketu,ali nedostaju neke stvari na njoj...
dboro,neka ostane namerno ovako,da vidimo sta je najzanimljivije od ovih kateogrija...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

In five minuten my guzen explodiren!!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung e250
Ljudi!!!!
Znam ja da svi volite tenkovi i ja ih obozavam,ali nije to tema. Smile Smile Smile
Tema je Nemacka WWII i njena tehnoloska otkrica.To nisu samo tenkovi,nego avioni,brodovi,podmornice,rakete,pesadijska naoruzanja[dobro je sto ste spomenuli MP-44]i mnoga druga otkrica....... Smile Smile Smile
Zato molim vas pisite jos uvek o tenkovima i topovima,ali u manjoj meri,pisite malo o drugim stvarima!!!! Smile Smile Smile
Sta kazete??? Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ljudi!!!!
Znam ja da svi volite tenkovi i ja ih obozavam,ali nije to tema. Smile Smile Smile
Tema je Nemacka WWII i njena tehnoloska otkrica.To nisu samo tenkovi,nego avioni,brodovi,podmornice,rakete,pesadijska naoruzanja[dobro je sto ste spomenuli MP-44]i mnoga druga otkrica....... Smile Smile Smile
Zato molim vas pisite jos uvek o tenkovima i topovima,ali u manjoj meri,pisite malo o drugim stvarima!!!! Smile Smile Smile
Sta kazete??? Smile Smile Smile Smile
e,necu...  Smile Smile Smile
salim se...
evo linka za tekst o Bizmarku,posto je tekst ogroman...
http://en.wikipedia.org/wiki/German_battleship_Bismarck

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k-750i
ovi topovi na slikama sto ih je postavio valter_ba su zaista iz ww1...jednom prilikom su se u Parizu pocele desavati cudne eksplozije po gradu(ww1),svi su mislili da su u pitanju njemacke sabotaze i postavljene bombe medjutim,to je bilo djelovanje ovih dalekometnih topova Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung e250
Da cuo sam mnogo o Nemackim brodovima kojih i nije bilo mnogo u odnosu na Engleske i Francuske brodove kojih je bilo vise ali su bili slabiji.Na kraju su saveznicki brodovi ojacali.Pogotovo Razaraci[destroyer class]. Smile Smile Smile
Nisam mnogo upoznat po toj temi,zato bih voleo da cujem od vas. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung e250
Izvinit zbog ankete sto je nisam dobro napisao[izostavio sam neka slova,zato sto mi je bezicna tastura pa mi prekida signal]. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Knowledge is a deadly friend,when noone sets rules

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemacka li bas nije poznata po brodovima. Osim Bizmarka koji je potopljen,nista revolucionarno nisu izbacili. Stvarno su vise radili na tenkovima,avionima,puskama,helikopterima (koji za vreme rata nisu nikad upotrebljeni za borbena dejstva. Hteli su da ih upotrebe,tj. onih par komada koje su napravili da spasu Musolinija iz zarobljenistva,sto je trebala da bude prva takva diverzantska akcija gde helikopter izbaci ljude,i posle akcije ih pokupi i vrati na sigurnu,medjutim tad se javio neki problem sa tim helikopterima, neki nisu mogli da uzlete i akcija je prekinuta, posle rata su ti isti helikopteri, preleteli Lamans i u engleskoj su analizirani). Bilo je tu jos i raketnih bacaca panzerfaust je najpoznatije mislim pesadijsko protivtenkovsko oruzje...
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.162 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.