Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Sta vam je najbolje kod Nemacke???

Glasanje završeno: 26. Feb 2008, 14:19:30

Tenkovi
35.1%  (13)
Avioni
21.6%  (8)
Peadijsko naoruzanje
13.5%  (5)
Spijunska organizacija
5.4%  (2)
Celokuna Thnologija
24.3%  (9)
Ukupno glasova: 25
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nemacka-II Svetski rat[tehno.otkrica i razvitak tehnologije]  (Pročitano 29262 puta)
Ucesnik diskusija

In five minuten my guzen explodiren!!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung e250
Hvala, @cverglan Smile, sprava totalno cudno izgleda - pogledaj taj kalibar i tu kratku ali koliko mogu da vidim u svim pravcima (donekle) pokretnu cev. "Jednooki monstrum" ja bih ga nazvao. Mora da je raketa prvo ispaljena poput klasicne granate, a onda se palila i isla dalje. Ili ipak ne, to bi bilo dosta napredno za ono vreme Smile Smile Smile, mora da se cev zatvarala a ondo swuuuush!
Uvek su me privlacile cidne sprave - moracu malo jednom da prostudiram ovo. Smile
Pa upravu si ta cev je mogla da ide samo nekoliko stepeni gore dole,nije mogla levo-desno[kupola je fiksirana za trup],a kakav su kalibar koristili to se i ja pitam :-kIako ima veliku manu kod cevi i kupole,ovaj tenk je razarao Smile Smile Smile!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung e250
Pa kod tog tenka ima jedna Velika mana:ravan oklop sa strane Smile Smile Smile Smile Smile,gadno!!!!
pa,sad, i jesi i nisi u pravu... :?naime,ako mislis na debljinu oklopa kupole,jeste-lose je sto nije bila vise iskosena,ali niko nije ni koritsio najjaci dizajn kupole-polulopta-prirodni najjaci i najcvrsci oblik,do pojave ruskih tenkova Hladnog rata,i to i dan danas ostaje najbolje i najvcvrsce resenje za kupolu.
a ako mislis na donji deo sa strane- [-Xpa podseticu te da je to nesto sto ze zove "suknjica" i sto vecina tenkova nije ni imala u WW2,a cak i posle,pravile su se najcesce od gume.tako da u odnosu na ove cinjenice,Maus je jos i tenk koji je imao najjace ikada napravljene suknjice,jer se zbog njihove debljine cak dovodi u pitanje i da li se mogu svrstati u to.jer su bile deblje cak i od oklopa koji bi imali tenkovi Hladnog rata na kupoli... Smile
Pa da i kupola,ali posto sam video na tvojoj slici koju si ubacio ta povrsina je velika Smile Smile Smile!!!!
Sve kako je povrsina veca to je lakse probiti,ali ni ovako dbljina ne bi mogla da se uprotstavi granati Anti-tenk haubica i panzersreka ili kasnijeg Shermana.A da t pitam jel to prototip ili je stvarno ratovao[nikad ga nisam pre video]???
A suknjica kao sto sam rekao mora biti male povrsine i od najjaceg metala:titanijuma,sa velikom debljinom!!!
Npr:  M1A1 Abrams,americki vrlo nizak tenk,sa niskom kupolom a ispaljuje rakete-granate,suknjica vrlo mala[zato sto je nizak,i vidis da nije celovita, cini ga mnogo jacim!!!!!]
Ovaj primer je nevezan za temu,ali lici na Stuga IV sto je moguc da j Stug predak Abramsa[ne bas po kupoli].
Evo Stuga i Abramsa.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Abrams drawing.jpg
(3.89 KB, 143x85)
Bum.jpg
(2.61 KB, 150x98)
Stug.jpg
(3.13 KB, 140x74)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung e250
Nego hajde ljudi malo o avionima,raketama[moglo bi o nuklearkama] i pesadijskim oruzijima.

Mnog nuklearke su nastale od Fon Braunove V2 rakete,po pogonu i navodjenju.A nuklearnu glavu,razvio Ainstajn u Americi posto se preselio iz Nemacke zbog rata.Fon Brauna su oteli 1944.A sledece je bacena nuk.bomba.Ali Ameri nusu koristili Nemacku raketnu tehnologiju nego obican slobodni pad.To je zato sto je Braun cekao da s u potpunosti zavrsi Svetski,ne samo Evropski,da ne bi nastao haos i naravno on je bio naucnik i fizicar koji se razumeo u tehnologiju navodjenja i ostalih tajnih caka V2[nije bilo "njegovih"inzenjera]

Rusi nisu oklevali.Odmah su radili tajne testove,pa i oni su prvi lansirali prvo telo u svemir: Sputnjik.Ispalo je na kraju da Rusi imaju raketnu tehnologiju,a SAD nuklearnu[Braun jos nista nije uradio].Onda je ustupio Hladni rat[spijunaze].

fdfdfdf.jpg
(2.39 KB, 106x116)
sssss.jpg
(2.48 KB, 123x92)
as.jpg
(4.89 KB, 138x115)
dtfed.jpg
(3.31 KB, 109x119)
ar.jpg
(3.7 KB, 143x117)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Pa kod tog tenka ima jedna Velika mana:ravan oklop sa strane Smile Smile Smile Smile Smile,gadno!!!!
pa,sad, i jesi i nisi u pravu... :?naime,ako mislis na debljinu oklopa kupole,jeste-lose je sto nije bila vise iskosena,ali niko nije ni koritsio najjaci dizajn kupole-polulopta-prirodni najjaci i najcvrsci oblik,do pojave ruskih tenkova Hladnog rata,i to i dan danas ostaje najbolje i najvcvrsce resenje za kupolu.
a ako mislis na donji deo sa strane- [-Xpa podseticu te da je to nesto sto ze zove "suknjica" i sto vecina tenkova nije ni imala u WW2,a cak i posle,pravile su se najcesce od gume.tako da u odnosu na ove cinjenice,Maus je jos i tenk koji je imao najjace ikada napravljene suknjice,jer se zbog njihove debljine cak dovodi u pitanje i da li se mogu svrstati u to.jer su bile deblje cak i od oklopa koji bi imali tenkovi Hladnog rata na kupoli... Smile
Pa da i kupola,ali posto sam video na tvojoj slici koju si ubacio ta povrsina je velika Smile Smile Smile!!!!
Sve kako je povrsina veca to je lakse probiti,ali ni ovako dbljina ne bi mogla da se uprotstavi granati Anti-tenk haubica i panzersreka ili kasnijeg Shermana.A da t pitam jel to prototip ili je stvarno ratovao[nikad ga nisam pre video]???
A suknjica kao sto sam rekao mora biti male povrsine i od najjaceg metala:titanijuma,sa velikom debljinom!!!
Npr:  M1A1 Abrams,americki vrlo nizak tenk,sa niskom kupolom a ispaljuje rakete-granate,suknjica vrlo mala[zato sto je nizak,i vidis da nije celovita, cini ga mnogo jacim!!!!!]
Ovaj primer je nevezan za temu,ali lici na Stuga IV sto je moguc da j Stug predak Abramsa[ne bas po kupoli].
Evo Stuga i Abramsa.
@Paua,ne zelim da ti popujem,ali gresisi u vezi Abramsa...
1. ne znam odakle ti ideja da je Abrams nizak,kada je i najnizi Abrams visi od T-7 za nekih 30centimetara i kada spada u najvise tenkove danas(sto je lose...) i pritom ima onu zapadno-popularnu kockastu kupolu...
napravio sam grubo,na-brzaka uporedjivanje i nacrt,da vidis razliku(mrzelo me da trazim fotografije T-72 bas,bas-spreda.obicno ih slikaju maaaalo sa strane...)

2.Abrams nije razvijen iz Stuga vec iz M60 Pattona i sa uticajem  jos nekih drugih tenkova.
3.Abramas nije ni po cemu poseban sto se tice suknjica,jer iako ima verzija koje imaju eksplozivno-reaktivni oklop na sebi(naravno-ruski izum...),ameri ne umeju da ga naprave kako treba(obicno ga prepune sa najjacim mogucim eksplozivima,pa im se odbije o glavu) i ne postavljaju ga na suknjice,te nemaju nista bolju zastitu s boka od drugih tenkova...inace,sto se tice onoga da se suknjice prave od titanijuma,ideja ti je dobra,ali pomalo skupa i neprakticna,te se vecina zapadnih tenkova pravi sa suknjicama od kompozitnog oklopa(i to je takodje ruski izum,s time sto ga Rusi manje koriste...),dok se Ruski praave sa suknjicama od gume sa dodavanjem odredjenog broja titanijumskih ploca sa strane,preko suknjica,(verovatno si na to mislio)dok se za kupolu koristi ERO....
4.u vezi tvog pitanja za Mausa-cesto su ih ispitivali i testirali,ali nijedan od dva prtotipa nije dejstvovao u borbi...zasto?iz jednostavnih razloga...
-kupolu razvaljenog Mausa(zadnja slika Od @Samuraja77) kada su zarobili Rusi,zbog svoje tezine od skoro 55tona(danasnji abrams),morali su da vuku 6 halftrackova ne bi li je pomerili nekoliko desetina metara,i to vrlo sporo,sa maksimalnom snagom...
-ukoliko bi se jedan Maus pokvaro,da bi se postigla podnosljiva brzina morali bi da ga vuku ili dodatna dva Mausa(koji nisu postojali...),ili 6 T-34ki,ili 12-16 halftrackova...
-bili su strasno skupi tenkovi,i sem toga,i dalje u fazi prtotipa(mada,s ozbzirom da je Nemacka pocela da slabi sve brze i brze,znalo se da nece biti nista od toga,osim ako se ne prekine rat i ne obnovi zemlja.mada,i da je krenula proizvodnja,ne bi oni napravili ikada vise od 100komada,jer su ne gutali-LOCILI gorvio)i Nemci nisu zeleli da ih izgube,ili bar tesko ostete dok ne vide sta ce i kako ce sa njima...zato je onaj jedan od njih ostao u mestu da igra ulogu baterije i pokusa da poskida nesto trupa dok se fabrika ne evakuise.medjutim,posto je bila potrebna posada od 6+podrska ljudi,Nemci nisu zeleli da trace vreme i cekaju naviranje trupa,brzo je napusten,dok je eksploziv vec bio postavljen na njega,i onda malo kasnije miniran kod kupole da bi se sto bolje unistio koliko je moglo sa tom kolicinom eksploziva...(da su ga minirali na ceonoj ploci,naravno,samo bi dosao i skinuo prasinu i nastvio dalje...  Smile ).drugi Maus je doveden u Berlin da odbije napade,ali se pokavrio,i nije bilo dovoljno ljudi da ga koristi i odrzava,te su ih rasporedili u druge akcije.kasnije je i on unisten.i nemoj da mislis da bi anti-tank haubica mogla odmah da ga unisti.kad bi mu pucala u ceonu plocu,mislim da bi potrajalo... Smile a Sherman bi mogao da puca 5dana,i ne bi mu i dalje probio oklop...(ocajan tenk sa malim topom...)
« Poslednja izmena: 12. Feb 2008, 00:07:00 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1028
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung Galaxy S
Dz
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1028
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung Galaxy S
Jel ovo kada sau testirali raketu ili bobmu na pacifiku kada se u 4 ujutru videlo kao po danu

ar.jpg
(3.11 KB, 134x110)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung e250
Znas,i da gresim i da ne gresim gledao sam emisiju o abramsu[samo abramsu] i dokazali su da j suknjica mozda najjaca na svetu.Titanijum kosta mnogo,ali da stvljaju debeli alu.[koji bu svejdno pukao]ili teski celik i gvozdje,mislim da ne bi stedele za tenkove sa super-visokom komp. opremom i ljude.Ipak to je bogata Amerika.
Sto se tice od kog tenka potice,mislim da M-60 ima aluminijumski oklop,a i ne lici na Pattona,vise na Stuga[kod Abramsa i kod Stuga su uvucene cevi,sem sto Stug nema suknjicu,video sam na slici].
O Mausu,ipak je to prototip mislim da oklop nisu toliko usavrsili.AT Haubica je mnogo jaca od Shermana[u pravu si],ali su ga kasnije usavrsili[dodali vecu-duzu cev,veci kalibar i kasnije Calliope raketobacac]Razneo bi Mausa,sigurno!!!!!
Pogledaj sam na slikama[zivi dokazi].

I hajde vise da prestanemo da se raspravljamo o tenkovima Smile[vidi koliko smo citacija napravili],kao sto sam napisao,o necemu drugom[zapoceo sam sa nuklearkama].

cal.jpg
(2.78 KB, 110x99)
long.jpg
(2.8 KB, 132x82)
short.jpg
(3.03 KB, 136x90)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung e250
Jel ovo kada sau testirali raketu ili bobmu na pacifiku kada se u 4 ujutru videlo kao po danu
Da to je kada su iz B-29 ispustili bombu za test,ali neznam da li je pre ili psle Hirosime i Nagasakija[lici na Hidrogensku bombu to jest sa vodonikom,sto znaci da je moguce da je posle]\
Evo Enole,aviona koji je ispustio Fat Mana.

be.jpg
(3.16 KB, 150x96)
fgffgff.jpg
(3.5 KB, 115x135)
fat.jpg
(2.71 KB, 121x85)
enola.jpg
(4.76 KB, 142x112)
sdsdsdss.jpg
(5.12 KB, 143x107)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
@paua-malo preuvelicavas Abamrsa i njegove prave sposobnosti,ali razumem te jer u mnogim tim emisijama ima strasno puno americke propagande i proseravanja...
no,dobro-nije sada tema Abrams i necemo sad da se davimo s tim...
nego,cekaj,da postavljamo mi i neke druge tekstove i slike drugih velikih projekata Nemacke,ili sada pricamo samo o nuklearnoj tehnologiji?  Smile znas,pored nuklearne tehnike,ima jos gomila Nemackih stvari koje vredi postovati ovde... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Је л' хкј, је л' ми можеш објаснити како тај реактивни оклоп треба да ради(не би да идем у офтопик, али ме занима)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.017 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.