Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nekreditni novac - spas za Srbiju!  (Pročitano 11964 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Odakle sa ova tzv "nauka" o nekakvom "neprofitnom novcu"?  Smile Smile

U omalenoj i osiroteloj Srbiji ima 50 000 vojnih penzionera sa podebelim penzijama, pa nas sad treba ubediti da je velika lova koja na to odlazi u stvari velika blagodet za Srbiju, naučno dokazano. Neko je spomenuo gajenje svinja? Skromni i preskromni srpski seljak svojim radom proizvede npr 15tak prasića onda tu prasetinu besplatno (neprofitno!) jede vojni penzioner iz bloka 45 i obojca sretni i zadovoljni a ekonomija sve jača i jača. Mogu da pojasnim u detalje npr viši činovi vojnih penzionera (pukovnik) uz besplatnu prasetinu dobiju gratis i kačicu domaćeg kajmaka i time dodatno pomažu čestitom srpskom selu a ekomomija dobija QWX ubrzanje, napredak o kome i ne slutimo da je moguć.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      Lepo ste to ispričali. Možda bi se upravo to i dogodilo. Ne tražim ništa više. Zamislite da će se proizvodnja povećati samo za 3 % i da će usporenje brzine opticaja novca biti 2 %, znači da nam treba emisija novca od 5 % nekreditnog novca i u takvoj privredi je nemoguće da se pojavi kriza. Ako se pojavi inflacija, ona ne može biti veća od 5 %, što je manje nego što se predviđa da će sada biti (ali to pod pretpostavkom da nema povećanja proizvodnje). Ako se povećava proizvodnja, inflacija se smanjuje, ako se još i uspori brzina opticaja novca, eto inflacije na nuli. Fridman je predložio da se ne vodi nikakva monetarna politika, nego da se novac doliva u opticaj stalno po 5 % godišnje. Da se Fridman dosetio da to bude nekreditni novac, teorija bi još tada bila dokazana. Kako je Fridman zamišljao da to može biti sa kreditnim novcem, nije mi jasno. Naravno, kreditnog novca nema dovoljno. ali tada već ulazimo u postojeću inflaciju kreditnog novca. Znači postojeći zakoni ekonomije ostvaruju se u nominalnim iznosima a realni zakoni ekonomije, o kojima ja govorim, ostvaruju se u realnim veličinama. To pokazuje čitava dosadašnja istorija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      Ne znam kakav će biti odnos između moje valute, čija je vrednost stalna, jer nema inflacije, i okolnih valuta, koje se stalno obezvređuju. Mogu samo da pretpostavim. Vidom da je dolar zadržao 1 % posto od vrednosti koju je imao u vreme kad su gangsteri pljačkali banke, za iznose, koji danas predstavljaju sitniš, koji se i ne računa. Nastavite da se zezate, jer mi se to sviđa, ali verujem da polako napredujemo prema istini.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Apple 15
Znaci... ovako... sasaborg... nisi na ovom forumu 5 dana, pa da ne znas pravila...
Ocigledno mislis da si izuzet ili te jednostavno mrzi da koristis opcije Izmeni i Citiraj...
Od sada cu brisati svaki tvoj dupli post...
« Poslednja izmena: 26. Jun 2008, 11:02:39 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
      Ne znam kakav će biti odnos između moje valute, čija je vrednost stalna, jer nema inflacije, i okolnih valuta, koje se stalno obezvređuju. Mogu samo da pretpostavim. Vidom da je dolar zadržao 1 % posto od vrednosti koju je imao u vreme kad su gangsteri pljačkali banke, za iznose, koji danas predstavljaju sitniš, koji se i ne računa. Nastavite da se zezate, jer mi se to sviđa, ali verujem da polako napredujemo prema istini.

Dobro niste mi objasnili što me sprječava da povisim cjene..buduću da koju god cjenu stavim...novca će biti dovoljno?
(kasnije će bit još bolje)
Al jedno po jedno pitanje.....
Humor produžuje život.....sve je to dobronamjerno Smile

Citat
Ocigledno mislis da si izuzeta
  Smile Smile Smile  sasaborg pa ti si žensko...a cjelo vrjeme se pretvaraš da si mi  prijatelj Smile .............. Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 26. Jun 2008, 10:56:12 od mad_max_21 »
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple 15
ajde... ajde... lapsus...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      Nisam rekao da će novca biti dovoljno, koju god cenu da stavite. Ništa i niko Vas ne sprečava da povisite cene. Ali ako cena bude previsoka, niko neće doći da Vam to kupi. Nekreditnog novca nikad neće biti previše. Kad bi bilo tako, onda bi se pojavila inflacija. A to onda nije nekreditni novac, kako sam ga ja definisao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
Ja se držim onog što ste zapisali...
Citat
.Ali ako cena bude previsoka, niko neće doći da Vam to kupi
ja postepeno dižem cjene ko svi ostali...a vi da bi izbjegli oscilacije morate zbog nas povećavati dotok novca...
I pada nam nekreditni novac u vodu....jer kod njega se ne može pojaviti inflacija

U ekonomiji vrjedi pravilo kad bi svi bili sretni onda onda sreća nebi ništa vrjedila.....
Poanta je da uvjek mora falit....jer tako se povećava produktivnost....i još 100 000 stvari...

Pitanje sljedeće...
Ako autor može reći više o učinaku povećanja novčane ponude u uvjetima fiksnog deviznog tečaja(barem sam ja tako shvatio da će biti)?
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      Vi postepeno dižete cijene, ko svi ostali. To Vam je navika iz sadašnjeg vremena. Sa nekreditnim novcem će sve biti drugačijeć Nekreditni novac raste kako raste ekonomska racionalnost, kad dođe do pada racionalnosti, da bi nivo cijena ostao isti, novac se mora povlačiti iz opticaja (kao budžetski suficit). Tu nema prevara, ni milosti. Rat predstavlja pad racionalnosti i ne može neko voditi rat pravdajući to time da tako postiže profite. Ja se plašim da će svet preći na emitovanje novca po mojoj formuli, kad prestane rast racionalnosti i dođe do porasta troškova, zbog globalnog zagrevanja i ko zna čega još. Sada može još nekreditni novac. Ali kad počne propadanje, svet će preći na moju formulu da bi se propast držala pod nekom kontrolom. Znači, ako se svet bude ponašao neodgovorno, sledi povlačenje novca iz opticaja. To je, kad moja formula pokaže da je rezultat minus.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      Takođe, nisam rekao da će biti fiksni devizni tečaj. Ako kod mene nema inflacije, a kod svih ostalih postoji, jer se oni drže pravila vladajuće ekonomske nauke, onda će naravno, njihov tečaj biti u padu, i tačno će se videti koliko, tako da će svi na kraju preći na moju formulu. A ona je zaista takva da je može koristiti dobar đak iz osnovne škole.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.