Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nekreditni novac - spas za Srbiju!  (Pročitano 12019 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
.... .... ....

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Yugoslavia500BillionDinara-1993.jpg
(85.16 KB, 830x389)
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      Ja sam rekao da postoji naučna ekonomija- buržoaska i marksistička. Obe misle da se u razmeni razmenjuju robe koje su jednake vrednosti. Ekonomiju koju sam ja razvio - nazivam da je zdravorazumska. Ona kaže da se u razmeni daje manje, da bi se dobilo više. Ako se u tome uspe, obe strane, prodavac i kupac moraju biti u dobitku. Ako raste ekonomska racionalnost, stvara se višak korisnosti, koji, prema visini cene, dele prodavac i kupac. Fridman misli da je profit ustvari trošak. Time se ne razlikuje od Marksa, koji je mislio da kapitalisti eksploatišu radnike, oduzimajući im višak rada. Ja kažem da kupci (pa i kad su radnici) ostvarju potrošački višak, koji predstavlja dobit potrošača a prodavci ostvaruju profit naspram koga ne stoji nikakav rad, nego je on proizvod porasta ekonomske racionalnosti. Proizvođači u mojoj ekonomiji nikog ne eksploatišu. Oni učestvuju u raspodeli nekreditnog novca, koji je plod inovacija Nikole Tesle i ljudi sličnih njemu. To Vam je prvi čas moje ekonomije. Ako želite, idemo dalje. Sa nekreditnim novcem nestaje većina problema, koji je, zbog pogrešnih teoretskih postavki, stvorila sama ekonomska nauka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
svakako željan sam znanja Smile Smile

ali je bi ipak malo o izdavanju novca i njegovom formiranju na deviznom tržištu...  budući da se puno uvozi....i naravno posljedice rasta Hr gospodarstva jer vi stimulirate potrošnju a mi proizvodimo vegetu i kulen ko šašavi Smile

Imaginelo  Smile slika katkad govori 1000 riječi
« Poslednja izmena: 25. Jun 2008, 16:56:32 od mad_max_21 »
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
   Dao sam Vam definiciju nekreditnog novca. Bezkreditni novac se daje za penzije i dečije dodatke (u Srbiji, zbog bele kuge), ali u drugim zemljama može i drugima (na pr. zdravstvo, prosveta). Bitno je da se daje neproizvodnom delu stanovništva.

Ako pogledamo imamo za ovo ogroman broj resenja u vec postojecem nacinu ekonomije to jest u kreditinom novcu
Drzave poput Svedske a danas posebno bih istakako Norvesku zahvaljujuci profitu koji ostvaruju od svojih resursa imaju vrlo izdasna socijalna davanja za kategorije stanovnistva koje ste naveli
Navescu jos nekoliko priimjera Australija u kojoj takodje imate jak socijalni program Francuska i td....
Amerika ima sistem bonova neam pravog novca za siromasne ali mogu platiti rezije i kupiti hranu
Znaci oni koji nista ne prozvode mada ja dijecu ne bi svrstao u tu kategoriju ali zbog dobi ipak to prihvatam i danas u mnogim drzavama je to pitanje rijeseno na fantasticne nacine
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Ja sam rekao da postoji naučna ekonomija- buržoaska i marksistička. Obe misle da se u razmeni razmenjuju robe koje su jednake vrednosti. Ekonomiju koju sam ja razvio - nazivam da je zdravorazumska. Ona kaže da se u razmeni daje manje, da bi se dobilo više. Ako se u tome uspe, obe strane, prodavac i kupac moraju biti u dobitku. Ako raste ekonomska racionalnost, stvara se višak korisnosti, koji, prema visini cene, dele prodavac i kupac. Fridman misli da je profit ustvari trošak. Time se ne razlikuje od Marksa, koji je mislio da kapitalisti eksploatišu radnike, oduzimajući im višak rada. Ja kažem da kupci (pa i kad su radnici) ostvarju potrošački višak, koji predstavlja dobit potrošača a prodavci ostvaruju profit naspram koga ne stoji nikakav rad, nego je on proizvod porasta ekonomske racionalnosti. Proizvođači u mojoj ekonomiji nikog ne eksploatišu. Oni učestvuju u raspodeli nekreditnog novca, koji je plod inovacija Nikole Tesle i ljudi sličnih njemu. To Vam je prvi čas moje ekonomije. Ako želite, idemo dalje. Sa nekreditnim novcem nestaje većina problema, koji je, zbog pogrešnih teoretskih postavki, stvorila sama ekonomska nauka.

Ja vas stvarno ne razumijem
Evi uzmimo npr: ja seljak iz Srbije ( ipak je Srbija bila zemlja u kojoj je prozivodnja svinja znacajna grana )
Odlucim da nakon sto sam cuo i vidio na tv da EU daje neke kvote za uvoz a  niko u Srbiji to neiskoristava da preduhitrim sve ostale i hocu novac da pokrenem uzgoj svinja i junica zbog onog najkvalitetnijeg mesa
I sad recite vi meni  koji imam zemlju ogromno prostranstvo ali nemam mehanizaciju nemam radnike nemam ni svinje koje trebam da nabavim tek a o junicama da ne pricamo
Gdje kako i sta pomocu vaseg nekreditnog novac a tek izvoz o njemu necu ni poceti pricu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      Ja ne tražim nikakvu revoluciju. Vi postavljajte probleme kako ste učili u školi i rešavajte ih na način kako su Vas učili. Ali nikad dovoljno novca. Pa je potrebna stalno nova emisija i tako u beskraj. Fridman je proučio statistčke podatke svih zemalja sveta (onih koje je našao, a pre svega SAD) i našao je da se brzina opticaja novca stalno usporava ali mu nije bilo jasno zašto je to tako. Zbog usporenja brzine opticaja novca, gomilaju se zalihe neprodate robe (što se pokazuje kao kriza hiperprodukcije, što je drugo ime za nedovoljnu potrošnju). Zbog povećane proizvodnje (što je posledica povećanja produktivnosti rada) i neprodate robe (što je posledica povećanja racionalnosti potrošnje, što povećava korisnost i smanjuje tražnju) potreban je nekreditni novac da kupi tu novu proizvodnju i te neprodate zalihe. Sa kreditnim novcem i kamatom, to je nemoguće. Potrebno je samo nekoliko procenata nekreditnog novca (datog neproizvođačima) da se situacija stabilizuje i da prestane glad za kreditima i neprestano zaduživanje. Onda će i postojeća ekonomija postizati rezultate koje želi. Neće biti inflacije. Biće manji porezi. Ja tvrdim da sav postojeći novac u svetu je realna količina nekreditnog novca, emitovana po mojoj formuli od početka sveta, a ova količina je nominalno takva kakva je danas. Od početka sveta, svet je u inflaciji, kao Milošević, samo što je Milošević svoju napravio za godinu dana a svet je svoju rastegao na 3000 godina, pa se to nije tako videlo, ali suština je ista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
Citat
Vi postavljajte probleme kako ste učili u školi i rešavajte ih na način kako su Vas učili.
sasaborg jesi čuo, u tebi je problem Smile Smile Smile

Citat
Zbog usporenja brzine opticaja novca, gomilaju se zalihe neprodate robe
danas idem lagani pristupom i narodnim poslovicama "ne možeš pjesti dva ručka", da vidimo, gubi se efikasnos, ako novca (za koje zamislimo  Smile da ima realnu vrjednost ima u onom izobilju...tj kolko treba...ja ću povisiti cjene i tako povećati svoj ekstra profit...budući da imam veće cjene morat će se povećati ponuda novca....i tako ja radim i radim i na kraju imamo novčanice za koje moraš bit dobar matematičar Smile , no budući da sam ja iz Hr, mene više zanima devizni tečaj....pa ako dotični bi tija malo tu usmirit štoriju....

koliko mi je poznato Japan jedno vrjeme nije bio u inflaciji...štoviše ...to se zove s...................a
« Poslednja izmena: 25. Jun 2008, 19:03:41 od mad_max_21 »
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Nista znaci od mojih svinja  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
Nista znaci od mojih svinja  Smile Smile
Seljaka svi gaze...eto vidiš neće ga ni Nekreditni novac Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
 Smile Smile Smile Smile  jes vala bas tako  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.