Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nekreditni novac - spas za Srbiju!  (Pročitano 12010 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      Fridman je zagovarao budžetsku ravnotežu, a ja sam Reganu savetovao da pravi deficit. Fridman je napustio Regana i kritikovao ga zbog šarlatanske politike koju vodi i koja će dovesti do katastrofe. Kad je Regan na kraju dokazao da je u pravu, ekonomska nauka nije umela da objasni šta se dogodilo. Njegova politika je nazvana Reganomika i otada je budžetski deficit opšte prihvaćen. Jedino Dinkić dobija nagradu, kao najbolji ministar na svetu, zato što pravi budžetski suficit. Tako vladari svetom putem kredita zaluđuju nas. Bela kuća, koja prati moj sajt, mi je uputila poruku u kojoj se kaže: "Mi uvažavamo slušanje Vašeg mišljenja i pozdravljamo Vaše predloge". Budžetski deficit je oblik u koji se prerušio nekreditni novac. Kod njega je zbir dohodaka veći od zbira troškova (razlika predstavlja višak korisnosti), što je osnovna zakonitost ekonomije u kojoj raste ekonomska racionalnost (korisnost sve veća a troškovi sve manji). Kad Fridman kaže da je profit ustvari trošak, on polazi od pretpostavke da su troškovi i korisnost jednaki.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Vreme kreditnog novca se primiče kraju, tako da nećete imati perspektivu.
Ja necu imati perspektivu, ne zavisi od mene kao ni od vas nista ako sistem zeli vraticemo se  naturalnu razmjenu
Koliko mi je poznato od zlata kao osnove se nismo odmakli sve se daans vrednuje kroz njega ali su ameri bili pamtni pa se odmakli od zlata zapravo prestali da ga vezu za svoj dolar i odlucili se za stampanje nekih obveznica i time zapravo daju drugim zemljama dolare jer se nafta samo dolarima kupuje a svima treba nafta pa prema tome svima trebaju dolari
Znaci da su morali da vrijednost novca vezu za zlato kad su to prestali njihova zaduzenost je danas na broju za koji bih se pomucio da napisem ali oni i dalje funkcionisu iako im, valuta zapravo nema prtuvrijednost izrazenu u zlatu ali zato imaju obvzenice papir
Drugo bezkreditini novac za mene znaci da nema podsticaja nema banaka to je utopija nema teoretske sanse da se ostvari ali nacicu vremena da procitam to sto ste napisali
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Uostalom možete videti da sam ja davao predloge Predsedniku SAD Reganu kako da pobedi u hladnom ratu.

Jeste li vi svjesni ove recenice ne ali stvarno davati savjete kako pobjediti pa dajte nama dvojici te izvanredne informacije iz prve ruke sta ste to savjetovali REgana i kako je pobjedjen SSSR
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
Rusija se vraća  na mala vrata...oni nisu pobjeđeni....samo su malo odmarali Smile
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Malo duze ( sto se nas tice ) Smile znam da znas na sta mislim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
a jebi ga, Smile  još ih je tada votka držala...čim uvedu prohibiciju.................. SAD i sateliti....naj... ste  Smile Smile
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      Dao sam Vam definiciju nekreditnog novca. Bezkreditni novac se daje za penzije i dečije dodatke (u Srbiji, zbog bele kuge), ali u drugim zemljama može i drugima (na pr. zdravstvo, prosveta). Bitno je da se daje neproizvodnom delu stanovništva. Onom koje samo kupuje. Proizvođači su podstaknuti na proizvodnju, jer su im porezi smanjeni, pa ostvaruju ekstra profite. Valjda im je to bolje, nego krediti za koje plaćaju kamatu. Bezkreditni novac je sigurniji od zlata, jer njega imate uvek koliko Vam tačno treba, a zlata može biti i da nema. Ja Vam kažem šta mi je pisala Bela kuća a šta Fridman, a Vi pitate, odakle mi dokazi. Fridman zagovara, budžetsku ravnozežu, a Regan pravi deficit, baš kako sam mu ja preporučio. Fridman i Regan se razilaze. Regan SAD izvlači iz krize i prevodi u boom koji se završava padom komunizma. To su istorijske činjenice. Ja Vam dajem savete a Vi kao da ne čitate šta Vam govorim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
Malo ću se kopirati od prijašnjeg posta...
kad rješite ovu seriju pitanja...stručno i na po ad hoch odgovoru....možemo preći na iduća..malo kompliciranija.. 

Kako bi izdali te novce, kako bi se određivala njegova vrjednost, kako bi se formirao devizni dečaj, kako bi se vraćao javni dug?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
      dM = kM  ;  k = (ponuda - tražnja)/tražnja  ;  Po tom obrascu se emituje nekreditni novac. Inflacija je nula. Novac stalno ima istu vrednost. Od Rimskog carstva do danas i tisuću godina unapred. Šta me briga za javni dug kad mi nije potreban. Ne zadužujem se, jer sam pravim novac. Onoliko, koliko mi treba. To sam rekao u prvom javljanju. Ovu formulu daću da mi se upiše na nadgrobni spomenik, pa će na kraju neko shvatiti, šta sam hteo da kažem. Ovo što san napisao predstavlja gradivo za osnovnu školu. Pitanja koja postavljate ne postoje u mojoj ekonomiji. Njih postavlja vladajuća ekonomska nauka, i ona su za nju nerešiva, dok kod me, kako rekoh, ne postoje. Kod mene ne postoji ni ekonomska kriza. Navedena formula stoji na nekim forumima, kao moj potpis. To je sve. Zar to nije dosta od mene. Smanjeni porezi a nema inflacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
Citat
  dM = kM  ;  k = (ponuda - tražnja)/tražnja  ;  Po tom obrascu se emituje nekreditni novac. Inflacija je nula
da vas pitam koliko je 2+2 vi bi mi ovu formulu stavili....

Citat
Šta me briga za javni dug kad mi nije potreban
Postojeći...javni dug

Citat
pa će na kraju neko shvatiti, šta sam hteo da kažem.
ja svhaćam što želite reći ali isto tako tvrdim da ste u krivu....dok me ne uvjerite u suprotno ja sam tog mišljenja

Citat
Ovo što san napisao predstavlja gradivo za osnovnu školu
otprilike je na toj razini..bit ćemo pošteni 1-2 srednje max

Citat
Pitanja koja postavljate ne postoje u mojoj ekonomiji.
o postoje, da se bavimo trampom mogle bi postojat
Citat
Kod mene ne postoji ni ekonomska kriza.
i ja bi volio malo otić u zemlju gospodara prstena...pa malo živio kao vitez........ neznam kako ozbiljno onda dalje pristupiti ovoj temi

Citat
Zar to nije dosta od mene
svaka čast na trudu...... ali da bi uvjerili ljude morate malo više posegnuti u dubinu teme i biti spremni na raspravu.....što dosada niste pokazali.....

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.