Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 04:20:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neko je dobio nešto što vi želite  (Pročitano 2102 puta)
13. Nov 2008, 11:57:02
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Dešava se svakom: želite nešto, a onda vidite da je to dobio neko drugi. Može da se radi o garderobi, obući; možda neko dobija više pažnje od vas; ljudi više vole da se druže s tom osobom nego s vama; neko drugi se smuvao s osobom koja se vama dopada... O čemu god da se radi, ne treba zbog toga postati zloban i zajedljiv prema okolini.

A ima ih koji reaguju upravo tako. Recimo, ona devojka iz treće klupe do prozora veselo svima pokazuje svoj novi mobilni - i to baš onaj model za koji i vi mesecima moljakate roditelje da vam ga kupe. I vi "pozelenite" od zavisti (da li znate da je u engleskom sleng za ljubomoru "zelenooko čudovište"?) i počnete da se ponašate neprijatno prema svima, zajedljivi ste, režite na sve oko sebe jer je neko dobio ono što vi želite, a vi niste.

Nemojte, jednostavno nemojte. Jeste da nije prijatan osećaj kada nešto želite, a ne dobijete to, a onda vidite da je tu stvar dobio i raduje joj se neko drugi, ali niti vam je ta osoba nešto skrivila, niti su vam drugi iz vašeg okruženja skrivili pa da ih verbalno "ujedate" zbog toga. Probajte da se radujete zbog sreće osobe koja je dobila ono što želi, a ako to niste u stanju, pokušajte da makar nikog ne povredite neprijatnim komentarima. Niko ne dobije baš uvek ono što želi, pa tako ni vi.

Još je i gore kada se ne radi o nečemu što postoji u više primeraka. To što je ta devojka dobila baš onakav mobilni kakav ste vi želele ne znači da ga u nekom trenutku nećete dobiti i vi, ima takvih telefona još. Ali, šta kad se neko smuva s vašom simpatijom? Vaša simpatija nije nešto "iz serijske proizvodnje", ne može vas nekoliko da dobije po primerak. Ni to nije razlog za zlobu, zajedljivost i neprijatne komentare. Svakako da vas razvoj situacije neće učiniti srećnim, ali to i dalje ne znači da treba da se neprijatno ponašate prema svakom ko vam priđe.

U redu, znate i vi da to ne treba da radite, ali vam ne uspeva da se suzdržite, čak i ako pokušate da kažete nešto normalno, ispadne da samo režite i ujedate. Dešava se i to, ljudi smo, reagujemo agresivno ponekad - ako je takva situacija, pokušajte da se sklonite negde dok vas takvo raspoloženje ne prođe. Time izbegavate ne samo da povredite one do kojih vam je stalo već i da se kasnije osećate još gore zbog svega ružnog što ste u tim neprijatnim trenucima rekli i/ili učinili. Možete pokušati i da mislite na nešto lepo, nešto što vas je baš obradovalo, time biste mogli sebi da popravite raspoloženje i da se osetite bolje.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Potpuno je prirodno osećati zavist kada neko ima nešto što mi želimo, ili smatramo, iz nekog razloga, da nam pripada. Potrebno je mnogo rada na sebi da bi se to izbeglo i izgradio sistem prevazilaženja zavisti, jer se upravo radi o prirodnoj emociji, svojstvenoj maltene svakom čoveku. Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da li je problem ukoliko ne posedujemo tu emociju?  Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Mislim da nije; šta više, to je prednost - čistota duše, da se malo poetski izrazim.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Постоји велика разлика између "Благо њему, заслужио је, али ми је жао што и ја нисам имала толико среће!" и "Црк'о дабогда, што да он добије то, а не ја!"
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 107
OS
MacOS X
Browser
Mozilla (KHTML,
Svako svoje dobija. Mozda ne u tom trenutku kad i drugi, ali dobija  Smile  Smile ... Sve u sudenom vremenu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

ja nikad ne znam sta zelim tako da nemam tih problema  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
samo nemoj da si od onih koji shvate da nesto ili nekog zele...tek kada ih dobiju drugi.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

a jbga , neko odmah zna sve , nekom klikne tek kasnije ....
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson K610i
Uvek kada neko nešto dobije, meni ta stvar dobija na značaju, iako sam je pre ignorisao i smatrao nepotrebnim, pa počnem da osećam zavist...  Smile

Na sreću, kratko traje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 04:20:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: elite dobio

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.284 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.