Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neću ili ne ću i konačan razlaz sa srpskim jezikom!  (Pročitano 9505 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T28
tiger2005 , nela_1601  postojanje Hrvatskog jezika kao takvog ja ne negiram i meni apsolutno svjedno kakve vi izmjene pravite! To je vase pravo! Tacno je da je i prije svih zvanicnih dogovora postojalo nepisano pravilo grmatike medju balkanskim narodima, a da je na tim dogovorima svako unio nesto iz svog jeyika i da smo tad zakruzili nas jezik! Medjutim pocetkom raspada bivse drzave rapsao se i jeyik, pa je i u jednom i u drugom ostalo ostataka ovog ili onog i sad se to izbacuje i doradjuje! Na ovaj ili onaj nacin! Vasi lingvisti to izvode na vrlo ruzan nacin, a kao objasnjenje nude to je Vukovo pravilo i samo zato sto je Srbin treba izbaciti ne gledajuci kakvu upotrebnu vrijednost ima! Inace u ovim zadnjim postovima Nele i tiger2005, ja se sa vama slazem! Niti bi ja popustio niti sam u ratu popustao kada je jezik u pitanju, a kao razlog nudjeno to je iz hrvatskog! Dok sam ziv pricacu kako sam naucio i nikako drugacije! U citavoj ovoj prici i `ratu jezika` najvise ispastaju Crnogorci i Bosnjaci koji se ne mogu indentifikovati ni sa jednim ni sa drugim, pa sad pokusavaju nesto svoje uvesti!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
tiger2005 , nela_1601  postojanje Hrvatskog jezika kao takvog ja ne negiram i meni apsolutno svjedno kakve vi izmjene pravite! To je vase pravo! Tacno je da je i prije svih zvanicnih dogovora postojalo nepisano pravilo grmatike medju balkanskim narodima, a da je na tim dogovorima svako unio nesto iz svog jeyika i da smo tad zakruzili nas jezik! Medjutim pocetkom raspada bivse drzave rapsao se i jeyik, pa je i u jednom i u drugom ostalo ostataka ovog ili onog i sad se to izbacuje i doradjuje! Na ovaj ili onaj nacin! Vasi lingvisti to izvode na vrlo ruzan nacin, a kao objasnjenje nude to je Vukovo pravilo i samo zato sto je Srbin treba izbaciti ne gledajuci kakvu upotrebnu vrijednost ima! Inace u ovim zadnjim postovima Nele i tiger2005, ja se sa vama slazem! Niti bi ja popustio niti sam u ratu popustao kada je jezik u pitanju, a kao razlog nudjeno to je iz hrvatskog! Dok sam ziv pricacu kako sam naucio i nikako drugacije! U citavoj ovoj prici i `ratu jezika` najvise ispastaju Crnogorci i Bosnjaci koji se ne mogu indentifikovati ni sa jednim ni sa drugim, pa sad pokusavaju nesto svoje uvesti!

Pa Igore,vec neki lingvisti se protive ovome novome sto zele neki lingvisti u Hrvatskoj da provode u jeziku,takodje i ja cu pricati onako kako sam od malena pricao i sigurno necu da pisem kako vjetar puse,ali to je pravo svakoga da odluci kako ce se baviti..pa u Hrvatskoj se ljudi srpdaju na one prosle rijeci koje su se pojavile u Franjinoj vladavini..
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 464
Zastava Bijeljina
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
@ Nela. Samo mislim da, ako neko govori i polemiše o jeziku, treba dovoljno da poznaje isti. Teško da neko može da vas shvati ozbiljno kada pravite neke osnovne greške.
Elem, da se i ja uključim u raspravu. Nisam sve pročitao, ali me je zaintrigiralo to što si napisala o njemačkom i engleskom jeziku.
Postoji više verzija engleskog jezika: britanski, američki, australijski, jamajčanski.... i svi se razlikuju jedan od drugog, ali im je ime isto.
Dalmatinci i Zagorci govore različito, a često se i ne razumiju, ali oni govore hrvatskim jezikom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

through stars we will navigate

Zodijak
Pol Žena
Poruke 20552
Zastava On an island in the sun...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Nisam nikad rekla da sve znam o jeziku, daleko od toga, ali znam dovoljno da bih mogla nesto reci o ovoj temi.
Kad pises dugacak tekst, normalno da ces pogrijesiti, mislim da mi nemas sto predbacivati. A i mislim da ne mozes poistovjecivati jezik s gramatikom.

Pa ja i smatram da su ti jezici razliciti te je to bio moj odgovor na Paninijevu tvrdnju da su nasa dva jezika ista, jer se razumijemo. A mislim da to nije validan argument.
« Poslednja izmena: 20. Jun 2007, 23:29:13 od nela_1601 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Kakvo je ovo bezumlje, na ovom lepom delu foruma? Je l`???

Kada macke nema misevi kolo vode.  Smile (aluzija na cat  Smile) Pa, sto gramatiku da sklopiste sa politikom?

Potpisivanje latinicom, pa osuda- sto traje i danas- od brojnih velikih poznavalaca srpskog jezika.  Smile
Vuk je bio protiv sledbenika slavenoserpskog. Tezio je priblizavanju ilira. Odatle potice i potreba za prihvatanjem jugozapadnog narecja.

Po njegovom misljenju Beogradjani bi se odrekli evkavstine i slavenoserpstine, a iliri bi se morali prikloniti cirilici...

Hrvatski jezik ce se, za razliku od srpskog, i sacuvati. Meni je malo glupavo sto se osmisljavaju sve te kovanice, ali kada bolje razmislim- neka.
Mi uz rec, prisvojimo i ime i tako... Ostadosmo bez toliko divnih reci...  Smile

Danas bi me neko od "velikih Srba" gadjao kamenom kada bih rekal- kruh ili tisuca. Ljudi ni ne znaju da su to slovenske reci, koje je hrvatski jezik sacuvao, za razliku od srpskog. Na veliku zalost i nesrecu...

~Igorxxx- citaj malo o Savi Mrkalju, pa onda iznosi "tvrdnje" o Vukovim pravilima. Naime, sava Mrkalj je prvi izneo to pravilo- citaj kao sto je napisano.
Drag mi je Vuk, ali moramo se drzati cinjenica.  Smile

Svi se fino primirite i bazirajte raspravu, iskljucivo, na adekvatnim argumentima.

P.S. I pisite necu.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

through stars we will navigate

Zodijak
Pol Žena
Poruke 20552
Zastava On an island in the sun...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Lijepo receno Smile

I da, necu ne cu  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 464
Zastava Bijeljina
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Ti si, Nela, bila posljednja na koju sam mislio kad sam napisao da je pravopis problematičan.
Što se tiče jezika, ne znam jesam li te dobro razumio, ali ti misliš da srpski i hrvatski ne treba da budu jedan jezik jer su različiti kao što je različit i američki engleski od britanskog? To, naravno, ne stoji.

Istina je da i srpski i hrvatski jezik imaju pravo da budu nezavisni jedan od drugoga. Problem koji se javlja jeste u kvalitetu jednog jezika. Oba ova jezika imaju mane. Srpski u pretjeranom uvođenju stranih riječi dok je hrvatski previše fleksibilan (dozvoljavaju se pleonazmi i neke rječi se bukvalno prevode sa stranih jezika ili forsiraju domaći ekvivalenti).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Potrebno je forsirati, vec, postojeci reci.

Mnogo me iznervira kada neko zeli biti "produhovljeniji", da ne napisem pravu rec- pomodarstvo, pa pr., umesto obrazovanje, kaze edukacija...
Zasto? To je zanimljivije, milozvucnije, efektnije?  Smile

~Nisam za jezicki purizam, ali me nekada minorne dusice prosto "oduseve" svojim bogatstvom recnika.  Smile

Tj. ko je procitao Pokondirenu tikvu, mislim da ce me u potpunosti razumeti.
(Mali pr. zena iz mode, kako kaze Sterija, hoce da se oblaci po zurnalu i da govori francuski, umesto komi fo- miko fo... Imamo dosta Fema.)  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Најгоре је када полуобразован човек, да бу испао "лаф" користи стране речи где им није ни време ни место. Или када комплексаш на исти начин покушава да докаже да је образован. Али мо је најжалије када полуук човек ни не зна да има одгховарајућу домаћу реч којом може да замени туђицу.Тиме се пре свега ружи, али и затире, наш богат језик.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Na to i mislih, Panini...  Smile

Ili kada jos ne zna ni da izgovori... Umesto promiskuitetna, kaze promiskititna i sl.

Imam jednu takvu u komsiluku.  Smile

Ili svaka druga, a propo...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.