Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 12:37:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ne žele Rome u Boljevcima  (Pročitano 21116 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Е баш волим што се Ђилас кога никако не миришем нашао у небраном грожђу Smile
Са једне стране "модернизација" и тако нам драге "вредности" потрошачког друштва, да не кажемо и приватни капитал Smile са друге стране "угрожена мањина" и то једна од три "најпопуларније" (имате једном пута да погађате које су друге две) Smile и наравно "невладини"...

Него, где су били "расно свесни" (да ли да их наводим) да спрече ове да блокирају град?! А сељаци, па нормално да неће да им долазе неки људи који немају документа, немају регуларне послове, а имају доста случајева деликвенције. Нема везе са бојом коже. Да ли би и они "хуманитарци" хтели белце са таквим "рекордом". Мислим да не би. Па онда они инсистирају на кожи, ако њима неко само због боје коже треба да има посебна права.

А што је модернизација под наводницима. Па ето, видесмо да "Европа" заправо не значи нова радна места, па да подсетим још једном како је Азија много динамичнија. Има тамо два примера, скапирао сам то читајући Националну географију. Дакле, у сред Мумбаја нека фавела, или како то тамо зову. Људи неће да се селе, навикли да перу веш у канализацији. И то је демократија, да се остави тако. А само сам помислио шта би било у Кини, када би земљиште нехигијенског насеља било потребно да се нешто уради, па да се рашчисти...
« Poslednja izmena: 06. Apr 2009, 08:50:18 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
JA mislim da bi radnici Telekoma trebali da se solidarisu sa Romima i da im plate smestaj 6 meseci...
Ipak... i jedni i drugi dobijaju pare za nista...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Не знам коме се обраћаш. Написала си то после мене, а нигде у мом профилу не пише "радник Телекома".
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Pa, ako nema @... to je upuceno sirokom auditorijumu... Smiley
A, sad... ko se prepozna... nije moj problem Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Они са енормним вишком килограма би такође могли на дијету да би јадни Роми имали шта да једу...
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
prvo, fasisti nisu smrdljivi oni su uvek lepi, namirisani i beli, a romi su ti koji smrde. Drugo, jel to neki rom hoce da se useli kod tebe u kucu? u ciju to kucu zele da se usele?

nije vam smetalo kada su se mnogi useljavali u vile na dedinju ali zato ima da oteramo rome - bruka!

vidim da znas kakvi su fasisti...druzis se sa njima?decko ti je moderator na stormfrontu? Smile

ja sam ti lepo rekao da posto si ti veliki humanista treba u svoju kucu da primis desetak roma i da ih mazis i pazis...tek kad preuzmes inicijativu i odgovornost i kad predjes sa reci na dela neko ce te ozbiljno shvatiti...ovako si samo jos jedan iskompleksirani forum humanista i borac za ljudska prava koji sedi udobno zavaljen u fotelju i kevce zato sto je to sad in i zato sto je to politicki korektno.... Smile

klico,niko nece da se useli kod mene jer bi kao kontru dobio metak u celo na osnovu odbrane privatne svojine...naravno,izdajem stan u gradu i tu cu primiti svakoga bez obzira na rasu,pol,seksualnu opredeljenost ili sta god...jedino je bitno da mi svakog prvog u mesecu iskesira 150 evra i da mi dostavi dokaz da je platio sve rezije...ja za razliku od tebe nemam problem sa ljudima dok ti imas gigantske probleme sa svima koji ne misle kao ti Smile

niko ne spori da romi zive tesko(mada,sagledavajuci njihov stil zivota stice se utisak da to njima tako i odgovara da bi predstavljali sebe kao zrtve i da bi muzli drzavu maksimalno)...
kazes...nemaju mogucnost za obrazovanje...koliko se secam,ja kad sam isao u osnovnu skolu 90% obrazovanja je bilo besplatno...ostavljali smo udzbenike i pribor da bi deca ciji roditelji nisu bili dobrostojeci imali sa cime da se obrazuju...biblioteka je bila besplatna kao i ekskurzije...niko mi ne moze dokazati da tada romi nisu imali uslove za obrazovanje(bar da nauce da citaju,pisu i racunaju)...cast malom broju izuzetaka koji su to iskoristili i sada zive kao ravnopravni cinioci ovog drustva i doprinose razvitku ove zemlje...

skoro sam imao jedan interesantan slucaj na poslu...dosao je rom sa sedam radnickih knjizica(u njegovom domacinstvu ima sedam punoletnih clanova) i trebale su mu kopije tih radnickih knjizica zbog produzetka decijeg dodatka....uzeo sam ih da mu iskopiram i video sam nesto veoma intersantno...u tih sedam knjizica nema ni u jednoj ni dana skole a ni dana radnog staza....sad te ja lepo pitam:kakva je korist za ovu drzavu od te porodice? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Они са енормним вишком килограма би такође могли на дијету да би јадни Роми имали шта да једу...

Sirotani...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
gradjanin bilo koje zemlje mora da postuje zakone i zakonske regulative iste.

u cemu je tu problem?

svi smo jednaki pred zakonom,ali po nacinu na koji vecina Roma razmislja i onih koji se guze za njihova prava...ispada da Romi treba da budu povlasceniji od drugih Smile....samo zato sto su te nacionalnosti ili zato sto su siromasni?

pa gdje je tu jednakost?

po zakonu ove zemlje osnovna skola je obavezna i ne placa se...prema tome...priliku da je zavrsi ima svako...i priliku i obavezu.
treba li da ulazimo u to zasto ne zele da se opismene?
gdje tu bilo ko vidi diskriminaciju?

kod vecine je stvar izbora nacin na koji zive.

da li ti to daje za pravo da krsis sve zakone ove zemlje,a pri tom trazis da te drzava mazi i zazmuri na stil zivota koji jasno salje poruku da ne postujes tu zemlju,jer ne zivis kao ostali gradjani koji,bez obzira na nacionalnu pripadnost i socijalni status,ispunjavaju obaveze prema toj drzavi i do svojih prava dolaze zakonskim putem i putem administarcije?

zivis u nekoj zemlji,a ne nalazis za shodno da izvadis licnu kartu ili uvjerenje o drzavljanstvu...
ja razumijem primitivne oblike zivota,ali nailazi se na veliki problem jer vecina od njih odbijaju mogucnost za socijalizacijom koju im ova drzava i te kako pruza...

ova zemlja je mnogo stosta,ali me niko ne moze ubjediti da smo narod koji je sklon ni fasizmu ni rasizmu...to kod nas nikada nije bila masovna pojava...ali da mi je ispravno insitiranje na zakonu koji je jednak za sve i za obavezom da postujes ovu zemlju kroz zakone koje propisuje,ako vec zelis u njoj da zivis...pa to je kamen temeljac svake pravne i demokratske zemlje...molim lijepo!!!!

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia ispo iz modu
Клићо пошто је овако најбрижнији би требао да предложи ђиласу да те Роме пресели у његово село, најбоље и у његову улицу пошто је он једини у Србији који није фашиста.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ово је много јако... Предлажем Клићи да денацификује медиј "финих белих људи", познати шифровани Б92. Можда пи требало пре дозволе за читање њихових вести, и гласовање на кемнтаре увести тест "политичке коректности" Smile Smile

kada je reč o preporukama, evo jednog komentara na tu vest na b92:

Svaki put kada prodjem trotoarom setajuci se od Buvljaka prema Delta Sitiju moram da pazim da se ne sapletem o neki od kablova koji vodi od bandera javne rasvete prema ovim kucicama. Kradu ljudi struju, a EPS da bi izvadila stetu nama postenim gradjanima dize cenu isporucene elektroenergije. Da ne govorim o opasnosti od pozara, smradu i djubretu koji se siri iz smera njihovog divljeg naseja i na kraju o losem imidzu o ovom delu grada i celom Beogradu uopste. Zna se koji su legalni nacini resavanja stambenog pitanja. To su kupovine za gotovinu ili na kredit, iznajmljivanje, podizanje objekata na sopstvenom zemljistu na osnovu gradjevinske dozvole i odobrenog projekta. Sve osim ovoga nije prihvatljivo ekoloski, ekonomski, civilizacijski, urbanisticki i pravno. Krajnje je vreme da se svi ovakvi objekti kao i oni ispod Gazele trajno uklone i da se za podizanje novih propise visegodisnja bezuslovna kazna zatvora i internacija nakon izdrzane kazne.
(Bane, 3. april 2009 12:26)
Preporučujem (+1022)
Ne preporučujem (- 240)
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 12:37:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.