Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Навијачка свест  (Pročitano 11987 puta)
31. Mar 2010, 20:23:27
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
SonyEricsson k310i
Пошто на форуму има навијача разних клубова волео би да мало разменимо мишљења шта уопште знали реч навија.Волео би ако је икако могуће да се непрепуцавамо,као што то знамо да чиномо,ко је бољи и сл веч да изнемо своје мишљењ каква личност треба да буде један навијач.Шта преставља навијачку свест?
Ја ћу своје мишљење о томе изнети касније сад немам баш времена.Ако слична тема има ја се извињавам  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Па ето, рецимо, за мене навијачка свест представља нешто што се развија после неког времена на трибини, значи не одмах, и углавном не сама од себе, већ кроз едукацију и учење. Наравно, понављање је основа учења, тако да се редовност на трибини уско везује за навијачку свест. прави навијач воли свој тим, труди се да га подржи на све могуће начине који ће том тиму користити, али и поштује противника и понаша се џентлменски према њему, витешки чак, јер човек своју величину види највише у величини свог главног ривала.
IP sačuvana
social share
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.

Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

SD-Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 7417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia N95
Nemam bas previse iskustva sto se tice "kopa" i samog navijackog zivota.Volim taj nacin podrske klubu za koji navijam,klub koji volim,jer jednostavno,u ovim godinama mislim da tako najvise mogu da pomognem.Problem oko navijackog svijeta je veoma slozen.Zasto kazem problem.Desilo mi se X puta da slusam price kako ljudi idu na tribinu i pricaju kao pravi "Delija" i razmatraju stanje na tribinu i terenu,ali toliko povrsno,da je to strasno,cak,gadi mi se.Skoro sam u bifeu fakluteta sjedio sam,zakasnio na predavanju,pio kafu,citao novine,i utim trenucima ulazi lik sa duksom "Delija" i jos njih par i pocinju polemiku o "Severu",pa bojkotu KK,i fudbalu i kosarci uopste(vezano za CZ).TOliko sam povrsnosti i gluposti cuo(nije lijepo slusati i gledati za tudji sto,ali morao sam).Prvo,pogresno shvatanje samog navijanja i odlazaka na utakmice.Neistine(lika sa duksom) u velikom broju bravima koji su sjedeli sa njjim,vezano za bojkot i samu tribinu,i totalno morbidno i glupo,stekao sam utisak da isti,ne znaju prvi tim Zvezde ni u FK ni u KK.. Smiley 1 To me je zapanjilo i natjeralo na razmisljanje.Dolazim do zakljucka da veliki(nazalost) br. ne zna zasto ide na tribinu,da se tamo ne ide iz tripa,da ne zna sta znaci navijati i patiti za voljenim klubom.Pa se posle cudimo kada sve navijace proglase huliganima.E to se desava zbog istih idijota,koji nemaju pojma sta je strast,zelja,ljubav prema jednom klubu.Navijac po meni ima malo viska energije,izrazenije emocije i moze biti hrabriji i odlucniji od ostalih,mada,ovo zadnje ne mora da ima.Po meni moze se biti pravi navijac i ako se ne zna tuci,i ako nije spreman na obracun,i ako nije spmrena na navijacku "akciju".Svaki covjek je razlicit.Ja se na tribini nijesam nikad pojavio pijan,nikad se nijesam tukao,nikad nista nijesam slomio niti ubacio na teren,a mogao sam.Jednostavno,to je odraz neke kulture.Mogu da skacem,pjevam,bodrim svoj klub,ali nikako ne prihvatam i ne zelim da navijacki svijet bude poistovjecen sa vandalizmom.
IP sačuvana
social share
Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, životu... Teško mi je iz jednog, jedinog razloga: Ja Crvenu zvezdu vodim sa emocijama. To je moj klub - rekao je Robert Prosinečki.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
На утакмицу се долази у тамном дуксу по могућству црном, на утакмицу се долази у светлим фармеркама, на утакмици стави наочаре зато што ти се мање лица види.

Навијач ће да помогне старици на улици када је нападне неки мајмун због ситниша који има у џепу, навијач ће да оде на Космет да подржи браћу која су доле у неизвесности сваки дан, навијач ће да скупља помоћ онима који имају мање од њега, навијач ће да стане за ортака ма шта да је у питању и ма ко да је са друге стране, навијач дође на утакмицу зато што воли да иде на утакмицу а не да би после неко причао да је он био на утакмици, навијач има националну свест и увек размишља својом главом....
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ko nije, neka procita knjigu "Stadijumska groznica'' od Nika Hornbija(Ima i film(americka i engleska verzija)) pa ce shvatiti sta znaci biti pravi navijac i navijati za svoj klub
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

SD-Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 7417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia N95
Dobra knjiga.Ali on nije "ultras" koliko se sjecam.. Smile
IP sačuvana
social share
Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, životu... Teško mi je iz jednog, jedinog razloga: Ja Crvenu zvezdu vodim sa emocijama. To je moj klub - rekao je Robert Prosinečki.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ne, ali je po meni pravi navijac.Ide i navija za svoj klub bez huliganstva i svega sto ide uz njega i uz svoj klub je u dobru i zlu.Cak i on po meni preteruje jer stavlja poneki put njegovo navijanje iznad svega u zivotu ali lepo je objasnio sta navijanje znaci i odvojio pravo navijanje zaq klub od huliganstva i svega sto se desava danas
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1202
Zastava Sirbistan
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3310
Ма Ник Хорнби је пајсер... чиста комерцијала барем гледано са моје стране.Далеко је боље читати Гавнорсе,или популарни Милвол - никога се не плашимо....где уз описе хулиганских сцена има итекако добрих текстова о култури живљења и понашања једног навијача.

Наравно то су само књиге... теоријски део који уз мало здраве памети може бити добар темељ за даље.Све остало стиче се на стадиону... кренете са пар другара,кроз коју годину упознате на десетине нових ликова.Временом схватите каквих све њушки има и постанете мудрији,практично паметнији.

Што се свести тиче.. слажем се да је јако битно да је навијач ту због свог клуба.Ништа мање битно није ни поштовање према старијим навијачима,витешство...искључиво ривалски однос са неистомишљеником,припадником друге навијачке групе.

Исто тако ''Енглеска моја енглеска'' и ''Еврокризија'' су добре за едукацију,мада они који прате дешавања већину ствари знају из истих.
« Poslednja izmena: 04. Apr 2010, 02:57:36 od Kolestan »
IP sačuvana
social share
like.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1202
Zastava Sirbistan
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3310
Морам да цитирам један пост са трибине... можда није баш најбоља тема,али је итекако повезано са формирањем младих људи од којих један дан треба створити нове навијаче.... Не можемо да говоримо о некој свести,када све измиче контроли на другим пољима....

Уживајте...

Citat: Paranoja
Не пишем много, ни често ал ме излупали неки флешеви па да олакшам душуЈеботе на шта нам личи земља, додуше народ, земља нам је и даље најлепша...
Какав сам и ја некад био,а какав сам сад,ал ми смо бар имали неко детињство....Јеботе кад се сетим...Изађем напоље у 10 ујутру дођем кући у 10 увече.Некад свратим кући да једем на брзину и одма напоље.Баба изађе да ме тражи, а мене нема ко зна де сам отишао и шта сам све радио.Нисам морао ни да једем,само ми је требало да блејим напољу по цео дан.Одиграм бре 5 фудбала дневно и бар 3 баскета.Није било мобилних,нису нам ни требали,само изађеш напоље и сви су ту,или ако нису брзо се појаве.Колко пута сам изађем, шутирам на кош,у неком свом свету, и одма се створе сви па се игра баскет сатима,па кад покушавмо да добацимо са тројке, а не можемо.Празан терен дневно буде можда два сата.Некад ни не можеш да се изиграш колко оћеш,или таман кренете да играте нешто кад дођу старији па мораш да се склониш,и сви смо се склањали,и ишли им по воду,и ником није сметало,једноставно је то било нормално.Ал зато кад им фали играч за фубал па уђеш да играш с њима,па нема срећнијег детета.Сад кад би изашо на терен да играм данашњи клинци би ме изнапушавали.И шта да узмеш да бијеш децу што су кретени без поштовања?Није у томе поента.Изгубиле се неке вредности.Пре неки дан, предивно време, а терени празни.Па где нам одрастају деца.
Јеботе шта смо све радили.Кад се сетим како смо ратовали зграда против зграде,обично је повод за рат био фудбал.Гол, није гол,шта бре није гол.Ае марш доле код вас(скоро увек смо код наше зграде играли јер је бољи терен био од њиховог), објављујемо рат.Колко пута смо им и без разлога објављивали рат јер су пичке  Smile .Е сад како је све то изгледало,прво припреме,шетамо по насељу растурамо неке кутије и правимо штитове од картона,накупимо се камења неког и свако својој кући по пиштољ/пушку на меткиће.И упадамо око зградe и рокамо се,гађамо се камењем рокамо се меткићима.1000 модрица и повреда ал нико се није љутио ни на кога,нико није остао без ока и никад није неко најебо, баш много.Или узмемо сморимо се па се гађамо кестењем ал не кестењем само него бре са целом оном бодљикавом чауром, и ту никад нико није остао без ока или нечега.Све је била игра.Јеботе тукли смо се сваки пети дан и између себе,дођу старији и наложе нас,ае поделите се Звезда-Партизан и удри.И тукли смо се,и ломили зубе и сјебавали носеве,ал смо се после опет сви дружили и играли.Па кад узмемо да играмо лозинке,па кад те наватају и муче те а ти не смеш да писнеш,само чекаш прилику да побегнеш ако можеш.Колико само небулозних и опасних игара смо играли и нико никад није најебао.Узмемо гађамо камењем кола што пролазе па нам нам је једном излетео неки баја из џипа и почео да нас јури.јбт тога се сећам ко да је било јуче.Или бесомучно играње кликера, или играње са војницима.Или рели са аутићима.Јбт, сад сам сетио,кад се покоси трава лети, ми узмемо нагомиламо траву испод највећег дрвета,пењемо се на врх и скачемо,а има бар 4 метра.Ником нису требале паре,нико их није ни имао,на тв-у рат и у паузама драгана мирковић увесељава народ,у држави срање а ми најсрећнија деца у најнесрећнијој земљи.Требала нам је само лопта.И ја који сам провео напољу цело детињство,играо фудбал,баскет, возио бајс,пењао се на сва могућа и немогућа места,а сад одиграм фудбал једном у 3 месеца,не могу ни 3 згиба да урадим.Највећа физичка активност су ми текме и све што иде уз то.Туга,седим за компом упијам 1000 информација које ми апсолутно не требају,изађем напоље талимо се и циркамо.Протраћујем младост,ал  сам бар имао то детињство,правио 100 глупости дневно али сам научио како и шта треба.А данашња деца?Седе за компјутером,играју фудбал са тастатуром уместо лоптом,имају по 500 пријатеља на фејсу,уместо 5 ортака са којима раде све и свашта по цео дан,имају све,имају паре,имају мобилни са 5 година,имају ер макс са 10.1000 неких супер кул играчака модерних к...ц палац.Ми нисмо имали ништа,није нам ни требало.Требали су нам још три ортака,једна лопта,бајс,пушка на меткиће са бувљака и кесица војника.А не неки робот пас што као све сам ради или тако неке муње.Имали смо пуна колена ожиљака,сви смо били мршави и жилави и нико није био болестан.Данас је свако друго дете дебело јбт.И сад ја који сам научен како треба, сам се претворио у г**** које мрзи све.А шта ће тек деца која расту сад.И како сутра да одгајам дете, с ким да игра фудбал?Треба да будем кретен и да му не дам да има мобилни са 5 година или да иде на фејсбук кад ће сви бити такви.Треба да мисли да сам кретен од оца што му не дам ради све што друга ''нормална'' деца раде.Велико срање,стварно мислим,не зато што сам Србин па као волим само своје,него стварно мислим да смо најпаметнији и најбољи народ и имамо најлепшу земљу.Ал џаба све то кад нам децу васпитава интернет, а не видим да то може да се промени.И данас,нас који смо били такви као клинци за пар година је тотално унаказио интернет и тв и све те глупости.А како ће тек данашња деца бити унакажена?Сморио сам се сад ко дупе...  wadfe
IP sačuvana
social share
like.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Сјајан пост. Проналазим се у великом делу поруке.  Smile Одлично Smile
IP sačuvana
social share
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.

Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.