Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 14:01:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Да ли подржавате улазак Србије у НАТО?
Да
30.6%  (57)
Не
69.4%  (129)
Ukupno glasova: 186
Idi dole
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 128
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: НАТО - за или против?  (Pročitano 53627 puta)
Zvezda u usponu

...Duffman never dies...oh, yeah...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Motorola 
Баш тако. Да се држављани Албаније одстране са Косова, а да се држављани Србије албанске народности насељени на Косову мирним путем интегришу у грађанско друштво Србије. А однос државе и терориста прописује закон.
. . .upravo tako. . .sto da se ne odstrane?. . .kad su oni mogli etnicki da ociste kosovo, zasto da se stvari ne vrate na staro. . .istim metodom. . .
IP sačuvana
social share
Mozda sam i ja nekad zzzlostav... zapos... zzzz... al ne znam sad...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung 
Integrisao bi ja njih na način da bi na Kosovu mogli ostati isključivo oni koji posjeduju dokumente Republike Srbije ili bar one izvadke iz matične knjige rođenih znači one što se sada vade po Nišu i drugim gradovima jer ne mogu dole pa ne bi njih bilo ovoliko na Kosovu, neka idu odakle su i došli naše je pravo da iselimo ilegalne imigrante mi ih ne želimo i ćao. Tu mi je vrlo dobar primjer kako albanci mogu poštovati naše institucije samo kad hoće jer im je situacija takva tako da mi je plasiranje priče da se Kosovo mora odstraniti iz Srbije zbog njene vlastite dobrobiti sasvim besmisleno.
IP sačuvana
social share
Sledimo duh naših predaka... 1389 

Kosovo je srce Srbije
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Zemunac,

Ne znam kakav odgovor jesi očekivao, ali ne razumem tvoju ideju da se albanski ekstremizam suzbije dolivanjem benzina na žar.

Naš ekstremizam ima u sebi drugu vrstu problema -a to je drugačija percepcija proteklih 15 godina u odnosu na sve druge narode bivše Jugoslavije i sveopšta kriza nacionalnog identita.

Očekivao sam da kažeš da se svaki ekstremizam, pa i  albanski, može suzbiti oštrom i agresivnom politikom, ako treba i dolivanjem benzina na žar, kako ti kažeš. Sve u interesu stabilnosti Balkana.
Drugo, suviše su oni slabi da mogu da izazovu krvoproliće velikih razmera, to bi NATO mogao da reši za mnogo, mnogo manje od 78 dana. Ne zaboravi da NATO ima svoje trupe na terenu, ako je mogao Milošević da ućutka UČK sa svojim ograničenim potencijalima, još kako može i NATO. Pitanje je samo da li NATO želi da obezbedi stabilnost.

Ja znam da ne želi, jer ako su Srbi poniženi i pritajeno nezadovoljstvo tinja u njima, onda ni naši susedi ne mogu da se opuste i "uživaju", već svi zajedno iščekujemo novi rat na ovim prostorima.

Zato sam ti u jednom ranijem postu napisao da postoje loša iskustva iz istorije, nije dobro kada se "stabilnost" (posle I sv. rata) gradi na poniženju i ignorisanju čak i onih najminimalnijih nacionalnih interesa nemačkog naroda. Ta prividna stabilnost i procvat Evrope je potrajala 20 godina, a onda je došao Hitler.

Dragi Zemunac,

Oštrom i agresivnom politikom se ekstremizam raspiruje a ne suzbija.

Razumem tvoju zabrinutost za Srbiju i delim je sa tobom. Međutim, scenario Vajmarske Srbije (o kojoj piše Slobodan Antonić u današnjoj Politici) je samo naš problem i ničiji drugi. Mi nemamo potencijal da napravimo drugima štetu, nego samo i pre svega sebi. Ako je budemo sebi napravili, neće se niko preterano potresti zbog toga. Ako se to desi, biće to naš izbor da po drugi put dotaknemo dno.

« Poslednja izmena: 06. Sep 2007, 01:20:25 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

...Duffman never dies...oh, yeah...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Motorola 
. . .e, al` ako je dovoljno ostra. . .
IP sačuvana
social share
Mozda sam i ja nekad zzzlostav... zapos... zzzz... al ne znam sad...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M

Ako ja pocnem da se zalazem sa Kosovo u Srbiji, hocemo onda da pricamo na temu sta cemo sa svim Albancima u Srbiji, tj. kako ih integrisati u nas sistem itd? Npr. Nikola Samardzic iz LDP se zalaze za bas to.

Prosto. Poznato je da Albanci ne žele da se integrišu u Srbiju, a mi im nudimo de facto nezavisni entitet pod formalnim suverenitetom Srbije. To ti je suština tzv. plana o suštinskoj automiji.
Ako neće da se integrišu, ne moraju. Imaće apsolutno sve atribute nezavisnosti, osim armije i članstva u UN. Moraće samo da izdvajaju određen procenat (1,5 ili 2%) od poreza u zajedničku kasu. To je jedino što bi ih podsećalo na Beograd.

Drugo je pitanje koliko je to dobro rešenje za Srbiju, ali ovo je tema o NATO-u, a ne o mogućim rešenjima statusa Kosova.

@ Danilo

Ekstremista razume i poštuje samo jedan princip. Princip sile.
Isto kao kad npr. u Končulju maltretiraju i pljačkaju narod, onda dođe nadležni organ (u našem slučaju žandarmerija) i sredi situaciju vrlo brzo.
Jednog likvidira, drugog rani, ostali se razbeže.

Mislim, smešno mi je da pomislim da se NATO plaši eventualne reakcije ekstremista, pa zbog toga ne pokušava da sprovede čak i svoje obaveze iz rez.1244.

Naravno da se NATO ne plaši ekstremista, već NATO-u nije cilj da menjaju postojeće stanje na Kosovu. Njihov cilj je upravo ovo što rade. Da zacementiraju postojeće stanje na terenu, koje u potpunosti odgovara maksimalističkim albanskim nacionalnim interesima.
« Poslednja izmena: 06. Sep 2007, 01:48:52 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Motorola V3i
I kako mislis da sa tako nakaznom tvorevinom udjemo u EU?  Smile
I da li mislis da je to bolje resenje za srpski narod na Kosovu?
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
I kako mislis da sa tako nakaznom tvorevinom udjemo u EU?  Smile
I da li mislis da je to bolje resenje za srpski narod na Kosovu?

Vanja, kako je Finska ušla u EU, tako ćemo valjda i mi. Raspitaj se o statusu Alandskih ostrva, pa ćeš videti da Koštunica nije neki genijalac koji je smislio plan o suštinskoj autonomiji za Kosovo, već je manje više prepisao odredbe finskog ustava koje govore o statusu Alanda.

Na ovo drugo pitanje mogu da ti odgovorim da ja imam drugačije mišljenje o rešenju kosovskog pitanja, ali ovo nije tema o tome.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Tada bi u skupštini jedna od najjačih frakcija bili Albanci sa Kosova. Porez koji bi oni plaćali verovatno bi bio mali, kriminogeni uticaj u zemlji veliki. Ako policija Srbije ne bi imala uticaj na Kosovu onda bi trafiking droge i ljudi bio još gori. Nije mi baš sasvim jasno kako se to može porediti sa nekim Laponcima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

ok, ako je u tvojoj glavi Kosovo deo Srbije, ajmo sutra u Pristinu da pijemo kafu koju placamo dinarima i slusamo himnu "Boze pravde" dok gledamo u zastavu Srbije
Nemože baš sutra ali biće i to uskoro neočajavaj Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Oštrom i agresivnom politikom se ekstremizam raspiruje a ne suzbija.

Наравно, чим треба да се одговори на неко конкретно питање, скрећеш са теме и подсећаш нас на "15 година гледања у страну", "суочавање са прошлошћу" и слично...  Smile

Значи, осим што смо закључили да је НАТО једна правична и доброчинитељска организација која шири мир и демократију по свету (да не заборавимо - побијена деца и људи и срушени мостови за време бомбардовања су последице оне исте злочиначке српске политике наведене раније) закључили смо и да - албански екстремизам не постоји. Албанци уопште нису били наоружани, то је измишљотина РТС машинерије... чиста пропаганда... Након што је Милошевић са својим злочиначким тенковима кренуо да спаљује албанска села, они су силом прилика узели пушке у руке и кренули да се бране од српског агресора...

И још једном питање - јел има неког да верује у ово?
(осим великог Творца Данила...  Smile )

Ја ти једном рекох шта бих урадио са тобом... и даље стојим иза тога...  Smile

А ако не лажеш да си упознао генерала Џексона, директно следи да си ти нека званична личност у Војсци Републике Србије. То је најбољи доказ у каквом расулу се налази ова држава...  Smile

Npr. Nikola Samardzic iz LDP se zalaze za bas to.

То је онај екс-шовиниста који је некада писао о томе шта би радио са несрпским становништвом...  Smile

Или си тад "дувао" више пута дневно па се не сећаш?  Smile
« Poslednja izmena: 06. Sep 2007, 11:20:03 od dulisha »
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 128
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 14:01:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.244 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.