Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:18:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Да ли подржавате улазак Србије у НАТО?
Да
30.6%  (57)
Не
69.4%  (129)
Ukupno glasova: 186
Idi dole
Stranice:
1 ... 90 91 93 94 ... 128
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: НАТО - за или против?  (Pročitano 53092 puta)
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
BlackBerry bold 9000
Bugarska i Rumunija su u EU tek 9 meseci, videces kad krenu Smile Nemoj biti tako povrsan. Razmisli malo, pa ne moze sve preko noci Smile

A ko ti kaze gde ja zivim i cime se bavim, ko sam i sta sam?  Smile Mozda sam neki tajni spijun, koji Srbe non-stop spijunira  Smile Smile Razmisli o tome  Smile Smile

od 5 stubova na kojima počiva EU, rumunija ispunjava pola jednog, a bugarska nijedan... a članovi su unije. Hrvatska ispunjava 3.5 a srbija 2,5 a nisu u uniji... shvati da je to samo hebena piolitika i ništa više...
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
...
Ako me pitaš šta mislim o upotrebi kasetnih bombi - apsolutno je strašno što su na nas 1999. godine bacali takve bombe,i isto je tako bilo strašno kada smo mi bacali takve iste kasetne bombe po drugima 1991. godine.

...

Nije to bilo moje pitanje. Da ponovim. Zasto su cekali 8 godina da daju koordinate? Po tvom misljenju, koji su razlozi za takvo ponasanje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Пази сад кад каже да смо и "ми" (и бре Данило, па ти се идентификујеш са "srbo-ćetnićko-jugo-komunističkom okupatorskom armadom" Smile Smile Smile ) тако чекали не знам колико година да дамо податке нашим историјским пријатељима Хрватима Smile Smile Smile

Иначе, ЈНА је бацала касетне бомбе у само неколико изолованих случајева, уопште авијација није 1991. коришћена колико је требало...

Mozda sam neki tajni spijun, koji Srbe non-stop spijunira Smile Smile Razmisli o tome Smile Smile

Слаб си ти главитју шпијун када
1) Сви знају које циљеве заступаш
2) Само доприносиш нашим "акцијама". Рецимо она тема о хејтовању Америке не би без тебе доживела 200 страна...

А да ниси ти убач.... упс... ништа нисам рекао, наставите по плану Smile
« Poslednja izmena: 18. Sep 2007, 11:14:13 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
...
Ako me pitaš šta mislim o upotrebi kasetnih bombi - apsolutno je strašno što su na nas 1999. godine bacali takve bombe,i isto je tako bilo strašno kada smo mi bacali takve iste kasetne bombe po drugima 1991. godine.

...

Nije to bilo moje pitanje. Da ponovim. Zasto su cekali 8 godina da daju koordinate? Po tvom misljenju, koji su razlozi za takvo ponasanje?

Ne znam.

Ono što mi je poznato jeste da se posle 5.oktobra govorilo o potrebi obezbeđivanja velikog novca za uklanjanje neeksplodiranih bombi i da je to bilo glavno pitanje, a ne pitanje koordinata.

Ovo je jedan svež tekst o kasetnim bombama:

Norveška narodna pomoć apelovala je na međunarodnu zajednicu da izdvoji novac za uklanjanje neeksplodiranih kasetnih bombi, kojih u Srbiji ima na šest lokacija, razbacanih na oko 23 miliona kvadaratnih metara. Kasetne bombe ubijaju i ranjavaju i profesionalce koji su obučavani za njihovo uklanjanje. Branislav Kuzmanović je novembra 2000. izgubio i ruke i noge, uklanjajući jednu od zaostalih bombi na aerodromu u Sjenici.

- Ne očekujem da se neko začudi zbog onoga što se meni dogodilo, jer to je bio moj posao. Ja sam bio profesionalac, ali većina ljudi koja strada od kasetnih bombi su nedužni civili i nedužna deca - kaže Kuzmanović.

U Norveškoj narodnoj pomaći - koja jedan od donatora za uklanjanje bombi - ističu da je Srbija poseban slučaj kao proizvođač, prodavac te korisnik ali i žrtva kasetnih bombi. Ova nevladina organizacija upozorava da kasetne bombe ostaju kao pretnja decenijama.

Autorke dokumentarnog filma "Žute ubice" Svetlana Lukić i Svetlana Vuković kažu da je on namenjen zapadnoj publici i vrhu NATO da vide šta sve čine te bombe. One napominju i da nedostaje deo filma koji bi bio namenjen domaćoj publici o tome koliko je malo Srbija učinila da se uklone neeksplodirane bombe, jer je za to izvojila samo 500.000 evra.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Ne znam.

О зар је могуће да ти нешто не знаш!? Smile
Но, признаћеш ти тако да не знаш још много шта ... "јавља ми се" Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Ljubitelji NATO-a evo vam primer delovanja NATo-a u Srbiji na zastiti ljudskih parav. Stvarno sta reci nakon ovih informacija osima da vas covek upita imate li grama mozga kada se za;zaete za NATO i Srbiju u njemu????? Smile Smile Smile

NATO napadao 9.000 puta
E. RADOSAVLjEVIĆ, 17. septembar 2007

HAG – Kada bi se NATO bombardovanje SRJ predstavilo u brojkama, izgledalo bi ovako – od ukupno 14.000 poleta aviona, 9.200 se završilo napadom, odnosno vatrenim dejstvom.

Ove podatke je u Haškom tribunalu, kao svedok odbrane Dragoljuba Ojdanića, obelodanio general Spasoje Smiljanić, bivši komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane VJ.

- Najveći deo udara usledio je na širem rejonu Beograda – naveo je Smiljanić detalje. - Tu je i bila mnogo veća snaga oružja i razaranja zbog industrijskih objekata dok je na KiM zabeležen veći broj napada. Ali, tamo je bačeno mnogo granata sa osiromašenim uranijumom koje su slabije razorne moći, ali su posledice mnogo dalekosežnije.

Tužioca Tomasa Hanisa interesovalo je i da li se može reći da su vazdušni udari NATO izvršeni tamo gde je PVO i predviđao, a svedok mu je odgovorio:

- Ne, to bi bilo apsurdno. Znali smo da će biti u zonama pojedinih teritorija i ključnih objekata. Ali, nismo očekivali da NATO gađa i mostove na Dunavu, "Pekarsku industriju", "Vodovod", "Termoelektranu", "Petrohemiju", istorijske i kulturne spomenike. Smatrali smo da će se rat voditi vojnik protiv vojnika.
- Nisu li udari tokom prvih nedelja rata bili usmereni ka vojnim ciljevima, a tek kasnije prema civilnim? - nastavio je tužilac.

- Ne, od prvog dana svi su bili usmereni ka objektima koji nemaju veze sa vojnom infrastrukturom.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
URA­NI­JUM
UBI­JA VE­ČI­TO
Mi­le­na MAR­KO­VIĆ, 25. decembar 2005

JAV­NOST Ape­nin­skog po­lu­o­str­va bi­la je šo­ki­ra­na obe­lo­da­nji­va­njem cr­nog bi­lan­sa če­tvo­ro­go­di­šnje "mi­rov­ne mi­si­je" Ita­li­ja­na u sa­sta­vu KFOR. Od ra­ka su umr­la 34 voj­ni­ka, a obo­le­lo ih je 270. Struč­nja­ci ni­su ima­li di­le­mu - pla­ćen je da­nak osi­ro­ma­še­nom ura­ni­ju­mu ko­jim je NA­TO ga­đao de­lo­ve Ko­so­va i Me­to­hi­je, gde su i da­nas zo­ne od­go­vor­no­sti ita­li­jan­skog KFOR. Od ova­kve isti­ne pre­zno­ja­vao se i pre­mi­jer Ber­lu­sko­ni, a ozbilj­no se za­lju­lja­la vla­da Ita­li­je.
U Sr­bi­ji ko­ju ne­mi­li­ce ko­si rak, i u ko­joj se zvo­ni na uz­bu­nu da se če­sti­ce osi­ro­ma­še­nog ura­ni­ju­ma pre­no­se vo­de­nim to­ko­vi­ma i va­zdu­hom, ne sa­mo da ne­ma po­u­zda­nih po­da­ta­ka ko­li­ko, ba­rem po ovom zlu, de­li­mo sud­bi­nu Ita­li­ja­na, već se ola­ko pre­la­zi i pre­ko va­pa­ja struč­nja­ka da se či­šće­nje ura­ni­ju­mom za­tro­va­nog te­re­na što pre na­sta­vi. Na pro­jek­te ko­je ti­mo­vi do­sta­vlja­ju nad­le­žni­ma, ni­ko ne re­a­gu­je. Ne­ma od­go­va­ra. Sa­mo se pro­ce­di: "To mno­go ko­šta".
Ima­ju li ce­nu ljud­ski ži­vo­ti i ko­li­ko će­mo još du­go da pla­ća­mo da­nak bom­bar­do­va­nju ura­ni­jum­skom mu­ni­ci­jom?
- Po­sle­di­ce su ve­či­te - iz­ri­čit je tok­si­ko­log pri­ma­ri­jus dr Ra­do­mir Ko­va­če­vić, na­čel­nik Cen­tra za za­šti­tu od jo­ni­zi­ra­ju­ćih i ne­jo­ni­zi­ra­ju­ćih zra­če­nja Be­o­grad­skog in­sti­tu­ta "Dra­go­mir Kra­jo­vić". - Ali, to ne zna­či da ne mo­že­mo da ih uma­nji­mo, ako de­kon­ta­mi­na­ci­ju, ko­ja je u ve­li­koj me­ri još mo­gu­ća, na­sta­vi­mo i oba­vi­mo što pre.
Dr Ko­va­če­vić ka­že da za sa­da ni­je op­ti­mi­sta da će se na­sta­vi­ti ovaj za, ljud­ske ži­vo­te, ur­gen­tan po­sao.
- Ni­sam op­ti­mi­sta, upr­kos či­nje­ni­ci da se ra­di­o­ak­tiv­ne če­sti­ce pre­no­se na ve­li­ku da­lji­nu va­zdu­hom - go­vo­ri Ko­va­če­vić. - Tre­ba li da po­no­vim ono što svi zna­mo, da su zdra­vlje lju­di i ži­vot­na sre­di­na do te me­re ugro­že­ni da tre­ba ra­di­ti br­zo. Ono što za­ču­đu­je je­ste i či­nje­ni­ca da su ti­mo­vi za­u­sta­vi­li čak i pra­će­nje zdra­vlja ri­zič­nih gru­pa sta­nov­ni­štva, a ne­ma ni mo­ni­to­rin­ga vo­de­nih to­ko­va, ugro­že­no­sti bilj­nih kul­tu­ra ko­je uno­si­mo u or­ga­ni­zam.
Ni­su sa­mo na­ši struč­nja­ci sve­sni po­sle­di­ca bom­bar­do­va­nja. Na to sve če­šće upo­zo­ra­va­ju i Gr­ci, Ru­si, ali i Švaj­car­ci, struč­nja­ci iz Svet­ske zdrav­stve­ne or­ga­ni­za­ci­je, Me­đu­na­rod­ne agen­ci­je za atom­sku ener­gi­ju kao i eks­per­ti pro­gra­ma UN za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne. Tim struč­nja­ka UN "evi­den­ti­rao je ko­ri­šće­nje mu­ni­ci­je sa osi­ro­ma­še­nim ura­ni­ju­mom, a u ne­kim uzor­ci­ma pro­na­đen je i plu­to­ni­jum". To je, ka­že dr Ko­va­če­vić, raz­log da se do­dat­no za­bri­ne­mo.
U iz­ve­šta­ju eks­pe­ra­ta UN, osim što je na­ve­de­no pri­zna­nje o ko­ri­šće­nju ura­ni­ju­ma, na­ve­de­ne su i če­ti­ri ta­ko­zva­ne vru­će tač­ke: No­vi Sad, Pan­če­vo, Kra­gu­je­vac, Bor. A šta je sa Be­o­gra­dom?
- Ni­je­dan obje­kat u Be­o­gra­du, ba­rem ko­li­ko smo mi do sa­da is­tra­ži­li, ni­je ga­đan mu­ni­ci­jom sa osi­ro­ma­še­nim ura­ni­ju­mom - ka­že naš sa­go­vor­nik. - To na­rav­no ne zna­či da opa­snost ne pred­sta­vlja­ju gro­mo­bra­ni ko­ji su osta­li u ru­še­vi­na­ma po­go­đe­nih obje­ka­ta.
Pre ne­ko­li­ko me­se­ci u Be­o­gra­du je bo­ra­vio ne­mač­ki he­ma­to­log Zi­gvart Horst Gin­ter, ko­ji je is­tra­ži­vao po­sle­di­ce bom­bar­do­va­nja Ira­ka u "pu­stinj­skoj olu­ji". Ono što je ka­zao za ne­mač­ke me­di­je po po­vrat­ku iz Be­o­gra­da, mno­ge je šo­ki­ra­lo. Šta je to na­šao pro­fe­sor Horst, pi­ta­mo dr Ko­va­če­vi­ća.
- Ni­sam si­gu­ran da li su pro­fe­so­ro­ve re­či do­bro pre­ne­te. Pre­ma ono­me što sam ja pro­či­tao, on je ka­zao da ru­še­vi­ne zgra­da Ge­ne­ral­šta­ba i MUP zra­če i da pra­ši­na ko­ja se sa njih pre­no­si pred­sta­vlja opa­snost po zdra­vlje lju­di. On, me­đu­tim, ni­je mo­gao da ka­že ni­šta o pri­su­stvu osi­ro­ma­še­nog ura­ni­ju­ma, jer ga tu ne­ma. Tra­žio je sa­mo da mu u do­gled­no vre­me do­sta­vi­mo urin na­še de­ce, obo­le­le od le­u­ke­mi­je.

RAT­NI ZLO­ČIN
SR­BI­JA ima kom­pe­tent­ne in­sti­tu­ci­je i eks­per­te ko­ji mo­gu da re­ša­va­ju pro­ble­me ugro­že­no­sti ži­vot­ne sre­di­ne i zdra­vlje lju­di u pod­ruč­ji­ma u ko­ji­ma je ko­ri­šće­na mu­ni­ci­ja sa osi­ro­ma­še­nim ura­ni­ju­mom, sa­mo je po­treb­no obez­be­di­ti od­go­va­ra­ju­ća fi­nan­sij­ska sred­stva - ka­že dr Ra­do­mir Ko­va­če­vić. - Ipak, u re­ša­va­nju pro­ble­ma ugro­že­no­sti po­treb­na je po­moć i me­đu­na­rod­nih in­sti­tu­ci­ja i or­ga­ni­za­ci­ja upra­vo za­to što je Sr­bi­ja je­di­na ze­mlja u Evro­pi ko­joj je ovaj pro­blem na­met­nut. Uz to, po­sle­di­ce ko­ri­šće­nja mu­ni­ci­je sa osi­ro­ma­še­nim ura­ni­ju­mom, pre­ma me­đu­na­rod­nim pro­pi­si­ma u ovoj obla­sti, mo­gu se kva­li­fi­ko­va­ti i kao rat­ni zlo­čin.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Ako je covek trezven i zdravorazuman, zelece da Srbija sto pre udje u EU. Sto se tice NATO-a, tu i moze da dodje do odstupanja, ali i to bi trebalo da se odradi, dakle da Srbija u skorijoj buducnosti udje u NATO.  Smile

Redosled: prvo u EU, zatim u NATO....posle jedno 2,5 god od pristupanja NATO-u Srbija nece moci da se prepozna od napretka.....kako vam to nije jasno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Ma stvarno smo slepi kod ociju  Smile
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2244
Zastava Sky
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
NATO nas je bombardovao zato što nas mrzi?

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 90 91 93 94 ... 128
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:18:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.