05.06.2011 15:21-16:51 NATO skup u Beogradu! U Beogradu se iduće nedelje održava skup Strategijska vojna konferencija kojoj će prisustvovati predstavnici NATO, ali i Rusije, Brazila, Japana i drugih zemalja. Konferencija se održava jednom godišnje sa ciljem da načelnici generalštabova zemalja članica NATO i partnerskih država razmene iskustva.
Na Strategijskoj vojnoj konferenciji za partnere iduće sedmice u Beogradu, učestvovaće predstavnici više od 50 država, a na tom skupu biće dominantna stručna a ne politička dimenzija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Konferenciju, od 13. do 15. juna sa ciljem razmene iskustava i mišljenja o najvažnijim strateškim pitanjima od zajedničkog interesa, organizuje Saveznička komanda za transformaciju (Allied Command Transformation) iz Norfolka u SAD.
Tema konferencije je "Nakon Lisabona: sprovođenje transformacije" a pored toga, u okviru radnih grupa, eksperti za tu oblast će moći da razmene mišljenja o više tema.
To su "Inovativni pristupi efikasnom razvoju kapaciteta", "Osiguran pristup globalnim zajedničkim resursima" i "Obuka, partnerstvo i pomoć", objavljeno je na internet stranici Ministarstva odbrane Srbije.
Organizacija skupa u Beogradu predstavlja priliku za promociju Srbije i Vojske Srbije pred partnerskim državama i prezentovanje Srbije kao pouzdanog činioca u suočavanju sa aktuelnim bezbednosnim izazovima u svetu i regionu.
Pored toga, intenziviranjem saradnje na visokom nivou, Srbija potvrđuje svoju spremnost da bude aktivan partner u programu Partnerstvo za mir, navodi resorno srpsko ministarstvo.
Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je u petak da će na Strategijskoj vojnoj konferenciji učestvovati predstavnici više od 50 zemalja, što će biti najveći vojni skup ove godine.
"Mi nismo oragnizatori ali jesmo domaćini pete Strategijske vojne konferencije, koja je globalno veoma značajna, i najveći je vojni skup ove godine u svetu", rekao je Šutanovac Tanjugu u Jagodini.
On je dodao da na konferenciji neće učestovati samo predstavnici zemalja NATO-a već i Novog Zelanda, Brazila, Australije, Indije, Pakistana, Japana...
Šutanovac je kazao da posebno raduje činjenica da će među učesnicima biti i zamenik načelnika Generalštaba oružanih snaga Ruske Federacije.
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.
Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns
Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.
U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.
Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds. Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
U Beogradu se iduće nedelje održava skup Strategijska vojna konferencija kojoj će prisustvovati predstavnici NATO, ali i Rusije, Brazila, Japana i drugih zemalja.
Rusija i Brazil nisu u NATO, tako da ovo nije nato skup, znaci naslov je glupost.
Citat
Na Strategijskoj vojnoj konferenciji za partnere iduće sedmice u Beogradu, učestvovaće predstavnici više od 50 država
Opet NATO nema 50 drzava clanica.
Citat
On je dodao da na konferenciji neće učestovati samo predstavnici zemalja NATO-a već i Novog Zelanda, Brazila, Australije, Indije, Pakistana, Japana...
sta li ce na ovo reci roditelji one male devojcice sto je poginula za vreme nato bombardovanja????
Tesko da ce moci bilo sta da kazu,zaklonjeni iza kordona pandura,barikada i agenata,na 3 bloka udaljensoti. I oni i ostalih 2 miliona ljudi koji ce biti zatvorenici u sopstvenom gradu da bi NATO kopilad mogla da defiluju i uzivaju u cajanki.
« Poslednja izmena: 05. Jun 2011, 20:35:16 od hkj »
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!