Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NATO agresija na tadasnju SRJ ~ Slike ~ Video[+18]  (Pročitano 169127 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Problem je sto je taj drugosrbijanski narativ da se nismo zajebali sa Jugoslavijom, nego da smo zajebali Jugoslaviju.

Gradjanska Srbija moze mirne duse da nastavi da pati.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Питање је колика би била величина те Хрватске, која би била сужена, а заборавља се да после Првог светског рата, половина општина и срезова Босне и Херцеговине је изгласало изјаву да се прикључе Србији, а не Држави СХС, док је у делу Далмације и у Дубровнику још био присутан Србо-католички покрет 1918. године. Тако да би проблеми, о којима се спекулише, свакако били мањи него у Краљевини СХС/Југославији јер би етничка структура становништва била хомогенија задржавајући верску разноликост, док би  усташки проблем свакако, у том случају, био касније слабији, јер би, због делимичног задовољења италијанских аспирација, њихова подршка била или мања, или би, чак, била политички бесмислена...

Прочитах да је, на часу историје за средње школе и гимназије, који се изводи на РТС-у, НАТО дефинисан као организација која решава проблеме између својих чланица.

Smile  Smile  Smile  Smile  Smile

Njima su svi savetovali da ako hoce da prezive da se prikljuce srbima...u jugoslovenskom formatu...

Znaci ne da prezive kao drzava...

Nego da fizicki prezive...

Srbi su ih spasili unistenja...

Inace i rusi su to radili recimo sa ukrajinom...

Ali i drugima...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Austrija nam nije bila problem ni kao jugoslaviji, italiju sam spomenuo ali bi problema sa ustašama imali i te kako.

U svakom slučaju spisak problema je i bez italije podugačak. Najebali bi smo u drugom svetskom. Komunisti bi takodje bili problem.
UNiti sam ja rekao da bi bilo savršeno, lakše svakako. I ne vidim zaista kakav problem bi mi imali sa ustašama, jer da napomenem ja ne govorim o granicama iz londonskog ugovora niti mislim da je to bila realna ponuda, niti smatram da je Srbija trebala biti na granicama Karlovac, Karlobag Virovitica.
Dakle ti bi za tvoju alternativnu istoriju da biras i granice?

Nisam rekao da smatram da je granica Srbije na Alpima, već da smatram da nije realno da bi velike sile ponudile nezavisnoj Srbiji liniju Karlobag, Karlovac, Virovitica, već daleko manje, ne znam šta je problem sa tim?
to se i ja slažem i niko nije mislio da da srbiji te granice. Ali ne možes arbitrarno govoriti sta bi bilo sta ne bi? imaš li ti neke osnove za ono o čemu govoriš? neko znanje o tim dogadjajima i šta srbija bi dobila?

a to sta ''drugosrbijanci'' misle smatram da ni vi ni ja nemate narocito pojma.
Čini mi se da oni nisu verska sekta nego raznolika grupa ljudi. Evo i mene ovde trpaju u njih, tome taj naziv valjda i služi, za diskriminaciju, a ja ne mislim da su Srbi sjebali jugoslaviju. Srbi su je nakaradno napravili. A onda su je komunisti ponovo pravili kad je hitler uništio.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
jugoslovenski format je i bio delom stvoren zbog toga sto drugi nisu hteli da ulaze u veliku srbiju...

mada se sustina nije znatno promenila...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
Citat
jugoslovenski format je i bio delom stvoren zbog toga sto drugi nisu hteli da ulaze u veliku srbiju...

Једно од најбољих образложења, кратко и сажето зашто је другима било потребно стварање Југославије...

Међутим, Срби то нису морали да прихвате. Лично сам мишљења да није требало бранити такозване етничке словеначке границе, и да је требало дозволити да се Словенија подели између Аустрије и Италије, док се српска војска требала задржати педесетак километара од Загреба, и запосести оне области које су биле највише заинтересоване за уједињење у заједничку државу. Да ли би остатак Хрватске био независтан, или би део Славоније са хрватском већином запосела мађарска војска, уопште није морао да буде проблем који је српско политичко и државно руководство оптерећивао. Дозвољавањем да Италија анектира подручје Словеније до Љубљане, а Аустрија Марибор и, на пример Цеље, можда би чак купили и италијанску сагласност за Скадар у новој држави, у којој би Срби чинили више од 50% становништва. У Краљевини Југославији, касније, после завршетка ДСР оклеветаној да је била творевина србијанске шовинистичке клике и буржоазије, такозвана ''тамница народа'' је било могуће да др Марко Натлачен буде бан Дравске бановине, иако је 27.07.1914. објавио следећу песму:

Citat
Marko Natlačen

BOJNI GROM ili SRBE OB VRBE

Krvava pesma do nebes upije,
Krv Ferdinova je v mes Zofije.
Zvali ste nas dolgo dni na klanja…
Iz dolge vstali smo noči in spanja.
S kanoni vas pozdravimo, vi Srbi,
Dom hladan vam postavimo ob vrbi

V imenu Božjem pride k vam armada,
Pogledat, kaj se sveti tam z Belgrada.
Očistimo vam sveti križ od praha,
Za nas je bojni grom in piš bez straha.
Nožnicam meč izderemo bliskavi,
Da prestol vam operemo krvavi.

И не, дотични политичар није био Хрват, већ Словенац, његове стихове, објављене у листу Словенец су усташе касније искористиле за прилагођавање у бојни поклич Србе на врбе, и упркос песми Србе на врбе, он је у држави, која је настала 01.12.1918., био политичар којем су Срби широкогрудо дозволили да буде бан Дравске бановине, а бејаше прича како су, у тој држави, и Словенцима била онемогућена некаква политичка права.

Smile  Smile  Smile Smile  Smile
« Poslednja izmena: 15. Apr 2020, 00:25:59 od Odbojkaš »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Srbija je proglasila stvaranje Jugoslavije za ratni cilj 1914.

Niko Srbiju nije naterao. To je srpska ideja bila
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
I danas je srpska ideja da se je EU strateski cilj.

E sad..ne bih bas o tome koliki procenat Srba bi u EU
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ja ne znam ali donskoro je bio malo veci od 50%
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Srbija je proglasila stvaranje Jugoslavije za ratni cilj 1914.

Niko Srbiju nije naterao. To je srpska ideja bila
To je nažalost tačno
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Ja ne znam ali donskoro je bio malo veci od 50%

Ja se ne secam da je bio referendum ?!

Jel to podtak objektivnih EU agencija u Srbiji ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.