Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nastavnici gube posao zbog letovanja  (Pročitano 1122 puta)
02. Apr 2006, 21:07:58
Moderator
Superstar foruma


Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Učenici osnovnih škola dobili ponude za odlazak u Grčku i Bugarsku, a prema novom pravilniku, to je zabranjeno


BEOGRAD - Učenici osnovnih škola pre nekoliko dana dobili su od pojedinih nastavnika ponude za letovanje u Grčkoj i Bugarskoj, a krajnji rok za prijavu i plaćanje prve rate je 15. april. Direktori škola kažu da škola ne organizuje letovanje za učenike, pogotovo ne u inostranstvo. To uglavnom rade nastavnici u privatnoj režiji i u dogovoru s turističkim agencijama, a slučajno ili namerno, direktori ne znaju koji to nastavnici vode decu na letovanje iako u pojedinim školama kruže leci s cenom i uslovima plaćanja.

Novi pravilnik o organizovanju ekskurzija, letovanja, zimovanja i rekreativne nastave za učenike stupio je na snagu, a prema pravilniku, u inostranstvo mogu ići samo učenici završnih razreda srednjih škola. Turističke agencije su u pravilniku pronašle "rupu" i letovanja vode kao vanškolsku aktivnost.

- Mi samo angažujemo nastavnika kao vođu puta, a on može da povede decu, njihove roditelje ili čak penzionere. Imamo posebne cene za decu i odrasle, a ovo se vodi kao grupno putovanje i cene su jeftinije od pojedinačnih putovanja. Sa našom agencijom obično putuju učenici i roditelji zajedno. Mi ne organizujemo školska putovanja jer Ministarstvo prosvete ima stroge zahteve, a mi ne možemo da garantujemo da će svi autobusi biti mlađi od pet godina jer to ne zavisi od nas nego od prevoznika - kažu u jednoj beogradskoj turističkoj agenciji.

Prilikom izbora vođe puta, agencije prednost daju nastavnicima jer su oni svakodnevno u kontaktu sa učenicima i njihovim roditeljima koji su potencijalni putnici. Osim besplatnog boravka, nastavnik uglavnom dobija jedno gratis mesto za svoje dete i dnevnicu od oko 30 evra. Međutim, nastavnici tako rizikuju da izgube posao jer iz Ministarstva prosvete upozoravaju da će nastavnici koji vode osnovce na letovanje van zemlje automatski dobiti otkaz.

- Svi roditelji bi odmah trebalo da prijave prosvetnoj inspekciji nastavnika koji vodi decu u inostranstvo. U ovom slučaju, ako se nešto desi tokom putovanja, ne odgovaraju ni škola, ni Ministarstvo prosvete već isključivo nastavnik - poručuju iz Ministarstva prosvete.


Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.