Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nastanjivanje Srba na podrucju danasnje Hrvatske i prihvatanje katolicanstva  (Pročitano 32543 puta)
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.23
mob
SonyEricsson G 502
Citat
Pogledajte samo njihoe najveće hrvatine dado pršo
... Smile Smile Smile Smile
Dado Milutin Pršo je Hrvat isto tako kao što je Emir kusturica Srbin.. Smile Smile
Koja glupost..Dado Milutin Pršo Hrvat.. Smile
Srbin od glave do pete...Samo vjerojatno te žulja što nije Srbin po tvojoj mjeri..  Smile
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
Citat
Dado Milutin Pršo je Hrvat isto tako kao što je Emir kusturica Srbin.. Smile Smile
Srbin od glave do pete...Samo vjerojatno te žulja što nije Srbin po tvojoj mjeri..  Smile

Nije Milutin, nego Miladin Pršo i on je Hrvat (sam se tako izjašnjava), a njegovi roditelji su  Srbi i žive u izbeglištvu u Vojvodini.  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1479
OS
Windows XP
Browser
Citat
nisam ja reko da je on hrvat nego ga hrvati smatraju velikim hrvatom a ustvari je srbin.
Citat

Nije Milutin, nego Miladin Pršo i on je Hrvat (sam se tako izjašnjava), a njegovi roditelji su  Srbi i žive u izbeglištvu u Vojvodini.  Smile Smile
Smile Smile Smile Smile :Ppa valjda ako su ti roditelji srbi onda si i ti srbin nemožeš biti alžirac samo zato što si se rodio u alžiru
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
To je činjenica da je dosta Srba(naročito iz Hercegovine i Dalmacije) pokatoličeno i samim tim su postali Hrvati.

To znam i iz ličnog iskustva.

Imam dosta familije u Mostaru.Jedan deo je iz mesta Buna južno od Mostara.Reč je jednoj velikoj srpskoj familiji koja se pre 250 godina podelila.Nekoliko članova je bilo prinuđeno da pređu u katolike i muslimane.Ima jedan poznati hrvatski pevač,a izjašnjava se kao Hrvat i jedan poznati bosanski fudbaler musliman,koji se izjašnjava kao Bošnjak.A obojica su potomci Srba iz te familije.

Šta reći?! Smile Smile Smile

Inače,imam porodični rodoslov koji ide skroz do 1190. godine i predaka koji su živeli u Dubrovniku,a kasnije u Crnoj Gori,tako da...  Smile

I,naravno,svi su bili Srbi! Smile Smile Smile

Prezimena sve govore!
Popović,Krstić,Jovanović su isključivo srpska prezimena jer je reč-koren u prezimenu srpskog porekla.
POP-isključivo pravoslavni crkveni velikodostojnik.
Krst(srp.-Krstić) -  Križ(hrv.-Križanović)

Pa, ako zaista imaš rodoslov iz 1190. godine (u to sumnjam), još su tvoji kažeš iz CG i Dubriovnika. Pa, ti onda ne znaš istoriju, 1190. godine svi Crnogorci i Dubrovčani su bili katolici, uključujući i oca Svetog Save Nemanju koji je rođen u Ribnici (selo kog današnje Podgorice) i kršten u tamošnjoj katoličkoj crkvi.

Dečko, mnogo grešiš što katoličanstvo poistovećuješ sa hrvatstvom. U ona stara vremena (od sredine devetog do dvanaestog veka), Srbi su bili većinom katolici, pogotovo u Duklji (današnja CG) i Zahumlju (Hercegovina).
Druga je stvar što su ti Srbi katolici vremenom asimilovani u hrvatski nacionalni korpus, i to u skorije vreme, počev od 18. veka pa do današnjih dana.

Samo u Raškoj su Srbi bili pravoslavci, jer su im tu veru (pravoslavnu) nametnuli vekovni okupatori (prvo Vizantinci, a potom i Bugari). Ne bi bilo loše da naučiš nešto o srpskoj istoriji, pre nego što postuješ nešto na forumu.

Dečko,mogu da ti predajem srpsku istoriju!  Smile
Malo bolje pročitaj celu moju poruku pre nego što počneš da izvodiš zaključke!
To što imam rodoslov iz 1190. godine ne moram nikome da dokazujem!Tvoj problem!Svako ko dođe kod mene kući može na zidu da vidi CEO rodoslov Smile
I hvala Bogu imam sa čime da se ponosim!

Ni u jednom trenutku nisam napisao da su ti moji pretci koji su živeli u Dubrovniku(a kasnije u Budvi i Nikšiću) bili pravoslavci!!!Važno je da su bili Srbi!I ni u jednom trenutku nisam poistovetio katoličanstvo i hrvatstvo!Cela poenta je ta da su ti Srbi katolici koji su živeli u Dubrovniku i Crnoj Gori kasnije poistovećivani sa Hrvatima da bi na kraju i postali Hrvati!Srba katolika je prema austro-ugarskom popisu iz 17. veka na podučju Dalmacije i Hecegovine bilo skoro 150.000!!!Kasnije,u 19. veku,su greškom Srpske pravoslavne crkve(koja je smatrala da je pravi Srbin samo pravoslavac) većina postali Hrvati.
Da ne pričam o Florentinskoj Uniji i ostalim pokušajima pokatoličavanja Srba u Hrvatskoj!

Pozdrav. Smile

Zemunac ne ruši dječacima mitove  Smile Smile

Smile

Blago tebi!!!

U kakvoj li ti bajci živiš!!! Smile Smile Smile

« Poslednja izmena: 14. Okt 2007, 05:38:20 od Floydian »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1479
OS
Windows XP
Browser
Floydian Nemoj se ti nervirat svi mi znamo istinu,nego zemunac2 je legenda kaže roditelji su mu srbi a on je hrvat Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.23
mob
SonyEricsson G 502
Citat
nisam ja reko da je on hrvat nego ga hrvati smatraju velikim hrvatom a ustvari je srbin.

Smile Smile

Daj mi reci koji ga to Hrvati smatraju velikim Hrvatom !!!Jel' možda Hrvat Milorad Pupovac... Smile Smile
On je Hrvatski državljanin,Srpske nacionalnosti..
Jedino,ako..Možda je mislio reći da je Hrvat pravoslavne vjeroispovjesti.. Smile  Smile
« Poslednja izmena: 14. Okt 2007, 15:16:44 od čmelka »
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1479
OS
Windows XP
Browser
Citat

Smile Smile

Daj mi reci koji ga to Hrvati smatraju velikim Hrvatom !!!Jel' možda Hrvat Milorad Pupovac... Smile Smile
On je Hrvatski državljanin,Srpske nacionalnosti..
Jedino,ako..Možda je mislio reći da je Hrvat pravoslavne vjeroispovjesti.. Smile  Smile
Pa i pršo i dražen petrović i vas 80 posto su pokatoličeni srbi što znači da ste vi srbi katoličke veroispovesti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Da li bi to trebalo značiti da nas pozivate da se ujedinimo ? Neka, hvala nismo zainteresovani .......   Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.23
mob
SonyEricsson G 502
Citat
Pa i pršo i dražen petrović i vas 80 posto su pokatoličeni srbi što znači da ste vi srbi katoličke veroispovesti

Smile Smile..Zaboravio si Jasmina Stavrosa... Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
LG Nexus 5
Tema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.361 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.