Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nasilje nad zivotinjama - slucaj "Srdjan Stankovic'  (Pročitano 48542 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1036
mob
HTC One
Cuj denziteti. To je isto kao da mi neko kaze da postoji bog.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
HTC Tattoo
Poredite životinju sa čovekom,zabrinjavajuće je samo poređenje,a da ne govorim o onima koji više sažaljevaju životinje,to je posebna priča. Smile
Većina vas jede meso,što odmah demantuje da vam je baš toliko žao životinja,ljudsko meso ne bi ste probali da jedete nikada. Smile

Ružno je to što je ovaj napravio sprdnju i to snimio,ali ništa ozbiljno,a sad će da mu se nakače razni dušebrižnici i da ga cimaju bespotrebno. Smile

IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Ja smem i tvrdim da jeste. To ne znaci da mi njih nije zao, ali mnogo manje od coveka. Čаk nazivajući moj stav bolesnim je meni mnogo irnočno. Više mi je žao svesnog bića nego impulsivnog

Edit: Inače, mačke ubijaju iz zabave i vežbe non stop.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2010, 23:55:06 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Poredite životinju sa čovekom,zabrinjavajuće je samo poređenjе

Зашто? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
jao...  Smile

onaj sa denzitetima se širi po svim temama...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Tinejdžeri u BiH sve češće muče životinje zbog pukog hvalisanja pred vršnjacima ili iz straha od neprihvatanja udruštvu na inteligentniji način.

Međutim, na njihovim roditeljima i obrazovnom sistemu, odnosno na odraslima je da im objasne da životinje osjećaju bol i pate.

Prema mišljenju psihologa, rijetko ko će sam mučiti životinju- na to se mladi odlučuju u grupama jer im to daje osjećaj sigurnosti.

Neki se na taj način oslobađaju straha od životinja, drugi se osjećaju važnim.

Inteligentniji ljudi neće nanijeti bol životinji, već to čine oni koji ne znaju drugi bolji način da na sebe skrenu pažnju, smatraju psiholozi.

Povodom vijesti i videa objavljenog na našem portalu (Sarajevo: Pustili pit bulla na nemoćnog psa, pa se hvale na Facebooku) o grupi mladića iz sarajevskog naselja Ilidža, koji su pit bula pustili da raskomada malog, iznemoglog, uličnog psa, potražili smo odgovor na pitanje osjećaju li životinje bol.

Psi i mačke osjećaju bol ljudskog intenziteta. Čak i ribe, koje izgledaju sasvim drukčije nego ljudi pa je teško zamisliti da osjećaju bol na isti način kao i mi, prema tvrdnjama naučnika koji proučavaju bol- imaju isti stepen boli onome kod sisavaca i ptica.

Dr. Donald Broom, naučnik u britanskoj vladi, kazao je da anatomski, psihološki i biološki, sistem kod životinja, pa čak i kod riba, koje danas mnogi smatraju plivajućim povrćem, jednak ljudskom.

Životinje, kao i ljudi imaju nervne sisteme koji reaguju na bol, te živce i mozak koji omogućuju osjećaj boli.

Osobe inteligencije djeteta do 7 godine starosti, isto su kao i sedmogodišnjaci ograničeni egoističnom iluzijom, odnosno ne shvaćaju da je njihova pozicija relativna, te da drugi imaju drugačije mišljenje i emocije, smatra prof Saobol.

Samo osobe na takvom intelektualnom nivou ne shvataju da životinje osjećaju bol i pate, jer nisu u mogućnosti da to kognitivno percipiraju i usvoje, ali su odrasli dužni da im to objasne.

Bez obzira na ove naučne podatke, životinje se danas ubijaju na najsuroviji način. Ubijanje i mučenje životinja, sa psihološkog aspekta, trening je za surovost i okrutnost nad ljudima.

(bh-news.com)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
HTC Tattoo
Poredite životinju sa čovekom,zabrinjavajuće je samo poređenjе

Зашто? Smile
Pa,velika je razlika,čovek je svesno biće,a mačku pokreću instinkti,ti mačku možeš da gotiviš,ali nikada ne možeš da ostvariš kontakt kao sa čovekom.
Sad ćeš ti da mi kažeš kako životinja ne ubija iz zadovoljstva,pa evo odmah da ti odgovorim,pa sve je to zato što životinja nema taj nivo svesti,mozak joj je mnogo primitivniji.To je isto kad bi rekao,životinje su bolje od ljudi,one nikada ne bi prodavale drogu.. Smile

Koga bi lakše ubio,životinju ili čoveka,znači,govorimo da naprimer ne postoji kazna,samo da kažemo šta bi tvoja svest teže podnela. Smile

Velika je razlika da bi se poredili.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Koliko znam, nama ljudima kad to odgovara pozivamo se na instinkte...impulse, prirodu...Po potrebi se poredimo za zivotinjama, uporedjujemo nase slicnosti i osnovne potrebe  sa njihovim, priznajemo da smo na istom nivou ili slicnom koliko god mi bili svesni...Pa ljudi, gde je sad to? Sad kad nam ne odgovara, puf - odjednom smo svi mi iznad zivotinja, a sutra ce pola ljudi to sto moraju da jebu sve sto im se podmetne da opravdaju ''zivotinjskim instinktima'' i ''nagonom za razmnozavanje''... Smile  Odlucite se, je'l smo iznad njih ili na istom!?Ne moze se i jedno i drugo..
« Poslednja izmena: 25. Mar 2010, 00:34:28 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Elem to što neko ubije svinju radi to sa ciljem, da bi je pojeo.... Činjenica je da mu to neće biti zadovoljstvo, ali neko i to mora da radi ...

Ali kada se neko iživljava kao ovaj lik na mačetu... Pod hitno mu treba  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
HTC Tattoo
Koliko znam, nama ljudima kad to odgovara pozivamo se na instinkte...impulse, prirodu...Po potrebi se poredimo za zivotinjama, uporedjujemo nase slicnosti i osnovne potrebe  sa njihovim, priznajemo da smo na istom nivou ili slicnom koliko god mi bili svesni...Pa ljudi, gde je sad to? Sad kad nam ne odgovara, puf - odjednom smo svi mi iznad zivotinja, a sutra ce pola ljudi to sto moraju da jebu sve sto im se podmetne da opravdaju ''zivotinjskim instinktima'' i ''nagonom za razmnozavanje''... Smile  Odlucite se, je'l smo iznad njih ili na istom!?Ne moze se i jedno i drugo..
Ljudi imaju instinkte,ali životinje nemaju razvijenu svest,jer da imaju ne bi ker lizao svoja .... a mačka jurila klupče vunice,nego bi igrali šah. Smile

I zato što mačka kad vidi svoj odraz u ogledalu skoči kao da je videla duha,jer mačkin mozak ne može da shvati šta je odraz u ogledalu nego tamo vidi još jednu mačku. Smile

Ja samo hoću da uporedim da nije isto da nastrada jedno mače, i jedan čovek.Ni približno isto. Smile

Elem to što neko ubije svinju radi to sa ciljem, da bi je pojeo.... Činjenica je da mu to neće biti zadovoljstvo, ali neko i to mora da radi ...

Ali kada se neko iživljava kao ovaj lik na mačetu... Pod hitno mu treba  Smile

Čudna je to podela među životinjama,znači,svinja je manje životinja od mačeta,svinja je šunka koja hoda. Smile
IP sačuvana
social share

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.