Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nasilje nad zivotinjama - slucaj "Srdjan Stankovic'  (Pročitano 48523 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
HTC Tattoo
Dobro ljudi,jel zna neko od vas šta se radi sa mačićima kad se mačka neželjeno omaci,pogotovo na selu gde imaju one domaće mačke...E,ti mačići se dave,znači,lavor vode i davljenje mačića,i sad kad bi to snimili vi bi ste ovde vrištali na sav glas,a to je sasvim uobičajena stvar. Smile

Mada je čin sam po sebi ružan,ali nije sad on uradio ne znam šta,samo je problem što on nije klinac,nego odrasla magarčina,mora da mu je bilo mnogo dosadno. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Али то није болесно иживљавање у коме уживаш и после ког се осећаш одлично.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
kako nije uradio ne znam sta  Smile  

pa jel normalna osoba moze da uradi tako nesto bez trunke grize savesti  Smile moja majka je jednom pre 20 godina udavila tri maceta od prvog okota i 3 meseca je plakala svaki dan, nije mogla da spava. Ja ne znam kako ljudi koji kolju stoku na selima ili u proizvodnji, ali ja to ne bih mogla da radim. Navikne se covek na sve, znam, a i kad glad pritera covek je najgori predator. Ali ubijati zbog zabave je ozbiljan psiholoski problem. Ti kad oduzmes ljudski zivot ti ides u zatvor prijatelju, po cemu je zivot zivotinje manje vredan od ljudskog? Meni su neki psi i pokojna macka bili bolji prijatelji i veci oslonac u zivotu od mnogih ljudi koje poznajem.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2010, 21:46:50 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Кад већ спомену људе са села... мени је ужасно било кад сам као клиња гледао како ми баба и деда кољу полиће. За њих нема метод ко за свиње рокнеш мацолом у чело или пиштољем и тако ништа не осете. За живину иде отсецање главе и то је то, само што животиња после тога још увек неко време реагује, то је ваљда до нервног система грче се мишићи и шта ја знам. И мени то био одвратно. Ал ми баба објаснила да се човек навикне на то нема објашњења како ал се навикне. И тако је са свим домаћим животињама за исхрану. Али са њима се док се гаје максимално хумано поступа, то се види код људи да брину о тим животињама иако нема преке потребе.

Али рецимо интересантно ми је то да моја баба не може да поднесе клање јарића. Каже потсећа је на плач детета кад мекеће Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
HTC Tattoo
kako nije uradio ne znam sta  Smile  

pa jel normalna osoba moze da uradi tako nesto bez trunke grize savesti  Smile moja majka je jednom pre 20 godina udavila tri maceta od prvog okota i 3 meseca je plakala svaki dan, nije mogla da spava. Ja ne znam kako ljudi koji kolju stoku na selima ili u proizvodnji, ali ja to ne bih mogla da radim. Navikne se covek na sve, znam, a i kad glad pritera covek je najgori predator. Ali ubijati zbog zabave je ozbiljan psiholoski problem. Ti kad oduzmes ljudski zivot ti ides u zatvor prijatelju, po cemu je zivot zivotinje manje vredan od ljudskog? Meni su neki psi i pokojna macka bili bolji prijatelji i veci oslonac u zivotu od mnogih ljudi koje poznajem.
Ja kažem da je matora magarčina,glupo zezanje,da je klinac neki na klipu,možda bih i skapirao,ali i sama kažeš da je tvoja majka udavila 3 mačeta,znači,to je standardna procedura,neko se veže za mačiće,neko ne. Smile

Pitaj nekoga ko drži golubove da ti kaže šta misli o klipu. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Кад већ спомену људе са села... мени је ужасно било кад сам као клиња гледао како ми баба и деда кољу полиће. За њих нема метод ко за свиње рокнеш мацолом у чело или пиштољем и тако ништа не осете. За живину иде отсецање главе и то је то, само што животиња после тога још увек неко време реагује, то је ваљда до нервног система грче се мишићи и шта ја знам. И мени то био одвратно. Ал ми баба објаснила да се човек навикне на то нема објашњења како ал се навикне. И тако је са свим домаћим животињама за исхрану. Али са њима се док се гаје максимално хумано поступа, то се види код људи да брину о тим животињама иако нема преке потребе.
Blago tebi, ja sam morao da gledam klanje na juznjacki nacin. To podrazumeva da se svi jaci muskarci iz komsiluka skupe da drze svinju dok je jedan kog oslovljavaju sa "majstore" kolje 15 min. do pola sata. Sto je jos gore, nisu mi dozvoljavali da napustim "svecanost" jer su mislili da se bojim il' ne znam vec sta, a nisam uspeo da im objasnim kako mi je taj prizor jednostavno potresan. Takodje je nemoguce ubediti ih da jednostavno udare svinju necim u glavu pre klanja, jer verovatno onda to ne bi bio "dogadjaj" za ceo komsiluk jer ne bi mogli da slusaju kako svinja skici.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
po cemu je zivot zivotinje manje vredan od ljudskog?

Po tome sto je na nizem nivou svesti od coveka. Jednog dana ce i ta zivotinja da uci lekcije coveka i upravo ce uz ljubav covekovu kucni ljubimac da napredujeu svesti i da se inkarnira u coveka. Mada, cesto odluce da jos jednu inkarnaciju provedu kao zivotinje uz ljubav svojih "gazda"...
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Па добро глупље су па шта? Шта мислиш јел се оне иживљавају над другим животињама? Не. Исте су као и људи, само мање интелигентне. Иста осећања имају, и то можеш да препознаш код њих врло лако.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2010, 23:03:16 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
po cemu je zivot zivotinje manje vredan od ljudskog?

Po tome sto je na nizem nivou svesti od coveka. Jednog dana ce i ta zivotinja da uci lekcije coveka i upravo ce uz ljubav covekovu kucni ljubimac da napredujeu svesti i da se inkarnira u coveka. Mada, cesto odluce da jos jednu inkarnaciju provedu kao zivotinje uz ljubav svojih "gazda"...

Pa dobro, evo, ali ko sme to da kaze? Zakon? SUdija za prekrsaje? Komsija Paja? Pa i taj jebeni sudija za prekrsaje ima kuci psa starog 15 godina, a mozda dece nema. Pa jel mislis da je njemu situacija kad se covek izivljava nad psom manje potresna nego kad se izivljava nad covekom? Nema sanse.. zakon je napravio veliki propust, mi smo svetlosnim godinama daleko od humanih zakona koji stite zivot.

Ko sme da kaze da je zivotinja manje vredna od coveka? Ja ne mogu, pogotovo sto ima toliko zla u coveku, cemu svakodnevno smo svedoci. A da je neduznija, upravo deficitom svesti, to je tek posebna prica. To je isto kao da prekines zivot maloj bebi. I zato ne treba imati milosti prema neljudima koji ne uvidjaju vrednost zivota.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Pa spusti se onda jos jedan stepenik nize (na prvi denzitet) - da li kamen "ima ista prava" kao zivotinja? Po tvojoj logici ima. Dalje sledi kamen=covek. Od treceg denziteta pocinje samo-svest, evo male pomoci:

Denziteti:

Nivoi svesnosti unutar jedne oktave postojaja.

Prvi denzitet – svesnost (npr. kamen)

Drugi denzitet – rast (biljke i zivotinje)

Treći denzitet – samo-svest (ljudi)

Četvrti denzitet – Ljubav ili razumevanje (21.12.2012. neki ce dospeti na ovaj nivo svesti, velika vecina nas ce da ponavlja ciklus na planeti koja ce biti kopija Zemlje sve dok ne naucimo lekcije..)

Peti denzitet – Svetlo ili mudrost

Šesti denzitet – Svetlo/ljubav ljubav/svetlo ili jedinstvo. Često se opisuje kao empatična mudrost.

Sedmi denzitet – Denzitet prolaska, stapanje sa Jednim.

Ra: Iz perspektive, kakvu može imati entitet koji je izdvojen iz kontinuuma vremena/prostora, može se videti da u ciklusu dovršenja postoji samo sadašnjost. Mi sami tragamo za tim razumevanjem. Na sedmom nivou bi trebalo, ako je naš skroman napor dovoljan, da postanemo jedno sa svime, bez memorije, bez identiteta, bez prošlosti i budućnosti, jednostavno egzistirajući u svemu.

Osmi denzitet – Završna nota „koja se za sve sa naše oktave gubi u misteriji kroz koju ne prodiremo“.

„Ispitivač: Da li to znači da ćete na 8. denzitetu imati svest o svemu što jeste?

Ra: Ja sam Ra. To je delimično tačno. Prema našem shvatanju to neće biti naša svest, već svest Kreatora.“

I zato ne treba imati milosti prema neljudima koji ne uvidjaju vrednost zivota.

I ne boj se, Zakon Karme je sasvim jasan, mucitelj ce morati da prodje kroz to sto radi kako bi naucio lekcije o vrednosti zivota. A to sto "ne treba imati milosti prema neljudima koji ne uvidjaju vrednost zivota.", vise govori o tebi nego o "neljudima". Vise puta sam kacio ovo no valjda nema prigodnije teme:

2:20
« Poslednja izmena: 24. Mar 2010, 23:33:41 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.