Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Narkomanija ~ Vrste droga I njihove posledice  (Pročitano 178004 puta)
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia E72
Najgore je ono što sam odavno završio sa pubertetom i svim što ide uz odrastanje. Ali onda sam shavatio da nisam rastao kao ostala deca koja su eksperimantisala, naime ja sam se bavio drugim stvarima.

Sad sam shvatio da mi je najbolji deo odrastanja prošao, i tek sad me je lupilo u glavu da uzmem da eksperimentišem. . .

Međutim, pošto ne pušim, ne bih probao marihuanu.

Jedni što bih jesu LSD i E. Eventualno Speed.

E sad, ne znam kakve efekte ima opijum itd.
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

' ocu ' leba bez motike

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1578
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia 
ZLO

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

!Ecstasy.jpg
(92.14 KB, 480x719)
!Heroin.jpg
(103.47 KB, 480x718)
!Inhalanti.jpg
(87.68 KB, 480x718)
!Kokain.jpg
(115.78 KB, 480x728)
!Marihuana.jpg
(116.28 KB, 480x726)
!Steroidi.jpg
(100.71 KB, 480x719)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia E72
A LSD?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

' ocu ' leba bez motike

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1578
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia 
Šta si navalio na to sranje ?
To je veće zlo nego sva ova ostala sranja

LSD je sinteticki narkotik, veoma jak halucinogen. Smatra se da je jaci od drugih narkotika i ostavlja vece posledice po mentalno i dohovno zdravlje korisnika. Uzima se oralno (gutanjem i apsorbovano kroz tkivo usta), najcesce na komadicima upijajuceg papira, kocki secera ili u vidu tableta bele boje. Izaziva halucinacije jakog intenziteta, stvara iskrivljenu percepciju, izoblicenje zvucnih i vizuelnih dozivljaja, strah i euforiju. Efekti mogu biti ispoljeni i kroz: depresiju, samoubilacke tendencije, ostecenja mozga, kosmar.    Kratkorocni efekti su: prosirene zenice, konfuzno ponasanje, dezorijentisanost u vremenu i prostoru. Ubraja se u tzv. klupske droge.
« Poslednja izmena: 12. Sep 2006, 01:25:47 od Zilioner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia E72
Ma dobro, za par puta neće ništa da mi bude. . . Mislim o trajnim posledicama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ne vidim kojom bi logikom neko probao spid a ne bi kokain
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
Narkotici velika opasnost za mlade
Droga među osnovcima

Podatak da je najmanje 60 odsto osnovaca i srednjoškolaca probalo neku psihoaktivnu supstancu je alarmantan i zabrinjavajuć. U Dnevnu bolnicu u Paunovoj 2 u Beogradu, jedinu ustanovu za lečenje adolescenata, sve češće dolaze i deca od 12 godina.

I pored školskih policajaca, upozoravaju stručnjaci, školska dvorišta su i dalje rizična kada je reč o prvom kontaktu sa drogom. Srednjoškolci, ali i osnovci, često se žale roditeljima i nastavnicima da se po školskim dvorištima „muvaju“ nepoznate „čike“ koje im nude tablete ekstazija, ali i ostale narkotike. Broj dilera u školskim dvorištima je smanjen dolaskom školskih policajca, ali đaci tvrde da se oni ipak nekako „umuvaju“.

- Droga je postala dostupna na svakom koraku. Nekada je to bio porok bogate dece, a sada se tableta ekstazija može kupiti na svakom ćošku za 200 dinara. Skoro u svakom odeljenju srednje škole imamo jednog učenika koji ima problem sa drogom. Imamo i đake koji mešaju pivo i tablete za smirenje, najčešće bensedin. Zbog toga smo i realizovali projekat koji se zove „Znanjem protiv propasti“ kojim smo pokušali da decu upozorimo koliko su psihoaktivne supstance opasne po njihovo zdravlje i život - rekla je za „Blic“ Dragana Branković-Srzić, profesor hemije u Šestoj beogradskoj gimnaziji.

Problem zloupotrebe raznih psihoaktivnih supstanci, raznih tableta, ekstazija, marihuane do heroina i kokaina, među decom i mladima od 12 do 18 godina, već poprima zabrinjavajuće razmere. Zato je Institut za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici i otvorio Dnevnu bolnicu za prevenciju i lečenje adolescentne politoksikomanije u Paunovoj 2 na Banjici. To je jedina ustanova u Srbiji koja se bavi lečenjem dece starosti od 12 do 18 godina.

- Donja granica prvog kontakta sa psihoaktivnim supstancama pomerila se naniže pa slobodno možemo reći da je to sada uzrast od 12 godina - rekao je za „Blic“ dr Svetislav Mitrović, šef Dnevne bolnice u Paunovoj.

U Dnevnu bolnicu svakodnevno dolaze deca i mladi iz cele Srbije koji imaju problem sa zavisnošću od alkohola ili droga. Najčešće ih dovode roditelji, ali i starija braća ili sestre kada shvate da je to jedini način da im pomognu.

- U urbanim sredinama imamo više dece i mladih koji lakše dolaze u kontakt sa psihoaktivnim supstancama. Prednjači Beograd, ali isti problem postoji i u Vranju, Leskovcu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu... - kaže dr Mitrović.

Razlozi zbog kojih se deca odlučuju da probaju drogu su različiti. Nekada su to problemi u porodici ili školi, ali deca se najčešće odlučuju da probaju psihoaktivne supstance iz radoznalosti ili želje da se poistovete sa vršnjacima koji to rade.

V. Nedeljković

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1511
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
BlackBerry znj f1
ja sam cuo da nista ne moze da skodi ako se uzima umereno..
sve sto je umereno dobro je..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ajde da se sredimo svi krchmarice 'shike daj muzika nam sada svira dopaninaninanaj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia E72
Ja probao onaj orah u pepsiju. . . kako se već zove. . . Da, muškatni. I taman počelo da me hvata, ja se budala istuširao i prošlo me  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.