Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Napustite centar, uštedite 800 evra.  (Pročitano 11257 puta)
17. Jul 2012, 11:50:58
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Život na periferiji Beograda može da bude znatno jeftiniji u odnosu na život u centru grada, a ta razlika na godišnjem nivou može da iznosi i do 800 evra.

To sve, naravno, važi pod uslovom da obe porodice žive u stanovima od oko 60 kvadrata, istog kvaliteta i godine izgradnje (što je bitno zbog poreza na imovinu), kao i da koriste javni prevoz, odnosno da imaju bus-plus kartu.

Porodica koja živi u centru, u stanu sa centralnim grejanjem, na objedinjene troškove za struju i infostan (što uključuje i grejanje) godišnje u proseku potroši oko 120.000 dinara, što je za oko 20.000 dinara više od izdatka porodice sa periferije za iste stavke, samo podeljene na račune za Infostan i za utrošenu električnu energiju.

Porodica iz centra, naime, tokom cele godine plaća infostan oko 7.500 dinara mesečno, plus još i račun za struju koji teško može da bude manji od 2.500 dinara. S druge strane, na periferiji u najvećem broju slučajeva ne postoji sistem daljinskog grejanja, pa su zato i troškovi infostana niži za oko 5.500 dinara. Zbog toga, međutim, račun za struju tokom zimskih meseci može da dostigne čak i 10.000 dinara.

Mnogo veća razlika se, međutim, pravi na porezu na imovinu, s obzirom na to da oni koji žive u centru grada za istu kvadraturu, pod uslovom da je godina gradnje približno ista, mogu da plate i dvostruko veću sumu od njihovih sugrađana s oboda grada.

Računica bi, međutim, mogla da se promeni ukoliko bi osoba sa periferije dolazila automobilom svaki dan do grada.To bi godišnje troškove podiglo za oko 500 evra, bez plaćanja parkinga. Sa troškovima parkiranja, bez obezbeđene mesečne karte u zoni koja košta 457 dinara, ili bez na neki drugi način obezbeđenog besplatnog parking mesta, dolazak u centar automobilom bio bi apsolutno neisplativ.

TROŠKOVI ZA STAN OD 60 KVADRATNIH METARA (u dinarima)
stavka                            centar   periferija
Infostan*                        7.500    2.500
Struja*                           2.500    6.500**
Porez na imovinu***       12.000    6.000

* mesečno
** tokom pet zimskih meseci zbog grejanja plaća 5.000, a sedam meseci po 2.500 dinara
*** godišnje

Kamatica.com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
800e na godisnjem nivou nije znatno jeftinije  Smile (obaska sto je to gornja granica "ustede")

tako da ova nazovi vest, sto se mene tice, nema ikakvog smisla, blaga u izrazu da budem

jer prema ovome, ja samo vidim da je to stvar afiniteta - barem da je stan/kuca na periferiji komfornija od onog u gradu sa kojim se vrsi poredjenje  Smile

ja se osecam sigurno tu gde jesam, meni je taj osecaj bitan kao i mogucnost da do, za mene, "emergency" destinacija uvek mogu peske - nema logicnog objasnjenja, ali to mi je neki reper
ja cu se vrlo rado odreci nekih drugih stvari da bih imala taj, meni potreban, komoditet

a periferija bez kola ne ide jer, u zavisnosti od toga koja strana periferije, iz centra Bg-a se do nekih prevozom putuje i do 2h, a zimi je narocito ocajno stanje sto se prevoza tice (kad idem do drugerice za slavu i rodjendan, koji padaju u zimu, uvek se jako "lepo" provedem sto se prevoza tice)

a da je ta "znatna" cifra drucija - onda bismo i imali o cemu da pricamo
« Poslednja izmena: 17. Jul 2012, 18:49:20 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Nokia 6220
Citat
800e na godisnjem nivou nije znatno jeftinije   (obaska sto je to gornja granica "ustede")
a da je ta "znatna" cifra drucija - onda bismo i imali o cemu da pricamo
U zemlji gde je letovanje na moru luksuz, gde se voze kola stara 15 godina, 800e godisnje jeste znacajna cifra. Naravno, pricam generalno, mozda si ti u drugoj situaciji.
Hoces da ti navedem sta ja mogu godisnje sa 800e, bez cega bi moj kvalitet zivota bio dosta losiji ?
« Poslednja izmena: 17. Jul 2012, 18:58:02 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9210
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
SonyEricsson k 850i
A o kojoj periferiji govoris? Mislim meni od In treba 45min,od Bg do Jg 1 i 50 kad idem.

I 800 evra jeste mnogo,u Srbiji jeste,za onog ko ima pare naravno da nije,da je to smesna cifra,al u Srbiji za 95% ljudi su to ogromne pare. Reci onom sto mora da radi skoro 3 meseca na Suncu da zaradi te pare da 800e nije puno..
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Zahtevam da mi se vrati potpis,pa pogledajte druge. Imaju duplo veci potpis! ! !!
Edit by kokota: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Eh da imam 800 jevra mesecno  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
cg - u pitanju je godisnje a ne mesecno  Smile

a opet nekako uvek ljudi u Srbiji odu na taj godisnji odmor negde tj skupe pare za to - nema veze ce uzmemo kredit ako treba - ja npr ne bih

tih do 800e je gotovo godisnja potrosnja jednog prosecnog pusaca - na primer (posto se i za to uvek nekako nadju pare, alkohol da i ne pominjem)  Smile

eto npr mene to fascinira - nemamo para ali na skroz bespotrebne stvari ih dajemo

prohteve tog tipa nemam 

a isto tako postoje ljudi koji ce radije da sede kuci nego da rade za prosecnu platu u Srbiji - da podsetim 400e za mesec maj 2012 (de jasno mi je da u proseku svi "jedemo sarmu" fora statistike ali ozbiljno postoje i ovakvi ljudi)

podsecam, podrazumeva se da, ako se zivi na periferiji, se ne koriste kola

lepo sam rekla da je moje misljenje da sa parametrima koji su uzeti za poredjenje se svede na afinitet

licno bih zivela uvek u manjem stanu ali da imam sve ono sto meni zivljenje cini sigurnijim

« Poslednja izmena: 17. Jul 2012, 19:31:32 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Citat
račun za struju tokom zimskih meseci može da dostigne čak i 10.000 dinara.

Smile

мој,а и осталих мештана у мојој општини,рачун за плин у периоду октобар-март није испод 15.000 динара месечно...и то ако се добро стиснеш Smile
кажем ово због чињенице да је на територији моје општине подземно складиште гаса банатски двор а цена кубика је убедљиво највећа у држави а вероватно и у европи Smile
отприлике,то је као кад би у саудијској арабији литар бензина коштао 5 долара а не 0,05 долара Smile

мада...и даље је све то исувише јефтино Smile
« Poslednja izmena: 17. Jul 2012, 19:29:42 od mrgec »
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Apple 15
Racun za struju tokom citave godine - 2000.... Za drva dajemo 250-300e, ali... eto... i posle ove jake zime je ostao metar...
Prakticno smo isplatili fasadu za godinu dana posto vise nema potrebe za dogrejavanjem...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Citat
Racun za struju tokom citave godine - 2000

на који фазон?
имаш једну сијалицу у целој кући и фрижидер палиш само викендом и празницима?

немаш климу?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
LG Nexus 5
Radije bih ziveo blize centru i gubio tih famoznih i nedostiznih 66,6 eura mesecno, u stanu od 60 kvadrata, nego u stanu iste kvadrature u Kaludjerici ili Sremcici.

I da, na cigare trosim oko 50-55 eura mesecno, kao i svaki treci pusac u Srbiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: evra centar tedite

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.