Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 09:59:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najveci svetski pronalazaci  (Pročitano 36044 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
HTC HD2
Najveca ironija je sto je u zemlji iz koje on potice bilo najvise nestanka struje. Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

So yo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens s55
Србија је земља парадокса. Један геније на милион безмозговића, истина боли.
Зато нас свако зеза како хоће. Чуо сам једну много паметну истину. '' Ко нам је крив кад смо направили кућу на сред пута''.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
HTC HD2
Чуо сам једну много паметну истину. '' Ко нам је крив кад смо направили кућу на сред пута''.

A, da to nam je pricala profesorica iz geografije ... znam na sta mislis
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Smile Kako neko moze da pomisli da je Tesla Hrvat kada mu je otac bio PRAVOSLAVNI svestenik. I ne treba da dopustamo da nam bilo ko oduzme jednog od najvecih umova.[/b]
... čemu ti vaši-Srpski kompleksi, oko Teslinog porijekla ?
Čemu strah i panično pobijanje bilo kakve veze N.Tesle i Hrvatske ? To je već  bolesno !

Nikola Tesla-Srbin, Pravoslavac...rođen je u Smiljanu, kraj Gospića-Lika, dio Hrvatske
[b]- to su činjenice i to je istina!

Hrvatska je tada bila dio Austrougarske - i to je istina!  Vi - Srbi, to jako volite naglašavati ...
No, ukoliko idemo unatrag ... pa i neki vaši čuveni Srbi, nisu rođeni u Srbiji - već u Turskoj !
npr. Karađorđe, vođa srpskih ustanaka...po istim mjerilima, da li je  rođen U Srbiji ili u dijelu Turskog Carstva ?
... mislim da je i vaš veliki Vuk Stefanović Karadžić, također, rođen u Turskoj ??? ne ?
.............................................
Ja sam ponosan što je Nikola Tesla rođen u mojoj zemlji, u Hrvatskoj !

Svidjelo se vama ili ne, to možete pročitati u svakoj stručnoj knjizi ili na  Internetu - na bilo kojem jeziku !
Obično, na engleskom je formulirano kao: "... born in part of former Austrian Hungarian Empire  -  today  Croatia "
Da li je Tesla izgovorio ili ne; da se ponosi Srpskim rodom i Hrvatskom domovinom - ne znam... Mislim da je to spomenuo u jednom od svojih interwiew-a (vremenski, negdje između dva svj. rata)
Ponosan sam na Teslu - možda i zbog toga što sam u elektro struci / ing. elektronike
Sretan sam što je i moj mali sin (pored svih mogućih čuda današnje tehnike)  impresioniran Teslinim izumima i modelima njegovih patenata iz 19. stoljeća, kada ih zajedno gledamo u Zg Tehničkom muzeju ...

Ono, na što nisam ponosan, već se i sramim - to je oštećenje / gotovo rušenje Tesline rodne kuće, od strane nekih naših primitivaca / idiota ... iako je bio rat.

Danas je rodna kuća muzej s replikama Teslinih patenata, obnovljena !
Cijelo područje je uređeno i zbog blizine autoputa prema moru, postaje turistička atrakcija.

http://www.gospic.hr/info/Mem_centar_Nikola_Tesla.asp
« Poslednja izmena: 09. Feb 2007, 16:17:22 od Dinamo-ZG »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
To sto je rodjen u kako kazes "tvojoj" zemlji ja ne razumem,ali je cinjenica da ga ni ta tvoja zemlja nije podrzala kada je trebalo,prema tome ako gledamo samo poreklo,on je Srbin rodjen u Hrvatskoj i nista vise,mogao je da bude rodjen i u Egiptu isto je.
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
  cosmic girl / svemirska djevojko

1-pozdrav
2-novi sam ovdje; razlog dolaska na vaš forum:   čista znatiželja - nikako provociranje !
3-Fasciniran sam Teslom i njegovim izumima
4-malo me je iznervirao jedan text, te sam odgovorio ... ukratko - nitko u Hrvatskoj ne "krade" Teslu !

a, sad objašnjenje  onoga šta to ne razumiješ ...

Tesla se rodio u Austrougarskoj - Živa istina !
Vremena su se promijenila od onda / promijenile su se i države ...

... e, sada reci šta sam ja kriv ako kažem da se ponosim što je Tesla rođen u mojoj zemlji, u Hrvatskoj ???

Pazi, sjednem u auto. Vozim se na more...180 km južnije od Zagreba je Gospić, a pored Smiljan - rodno mjesto Nikole Tesle.
???  pazi sad ... nisam u Austriji, nisam u Ugarskoj - gdje sam ? Nitko me nije tražio niti putovnicu / niti pasoš !
Šutim i slušam turiste u "Memorijalnom centru N. Tesla" šta pričaju.
90 % govore: "Nisam znao/znala da je Nikola Tesla rođen u  Hrvatskoj" !?!?!?

... i sad ti meni, svemirska djevojko, reci :   Ko je tu lud ? 

« Poslednja izmena: 09. Feb 2007, 20:59:53 od Dinamo-ZG »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Ali, posto je ovo forum o nauci, tema o pronalazacima ane o politici... sci cete lepo da iskulirate da ne bi bilo brisanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

So yo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens s55

Прочитај , ако те не мрзи, неки Теслин патенат и ВИДИ шта ОН каже где је рођен. Биће ти све јасно. А и погледај на википедији шта они кажу (мислим да она (википедија) има бар неки кредибилитет). А ако хоћеш да гледаш оригинале, дођи у Београд, у музеј Николе Тесле.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

So yo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens s55
Re: Najveci svetski pronalazaci
« Odgovor #34 , : Danas u 18:26:22 »
   Citiraj
To sto je rodjen u kako kazes "tvojoj" zemlji ja ne razumem,ali je cinjenica da ga ni ta tvoja zemlja nije podrzala kada je trebalo,prema tome ako gledamo samo poreklo,on je Srbin rodjen u Hrvatskoj i nista vise,mogao je da bude rodjen i u Egiptu isto je.

Па да будемо искрени, није га ни наша земља (Србија) подржала. А ни Аустроугарска монархија га није подржала. Не пишем ово зато што сам србин, већ зато што тако пише у књигама.
Имате их на тоне. Књига Маргарет Чејни није лоша ... до 283-ће стране.

А и то што је био православац. Човек је био научник, више је веровао у једначине него у цркву.
Ако нисте знали, када му је умрла мајка, проучавао је будизам који је сличан са православљем (то ми је рекао један поп, за будизам и православље).

Поздрав свим поштоваоцима Тесле.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Procitaj prethodne postove,vec smo spominjali to da ga Srbija nije podrzala
I manite se politike,uopste nije bitno da li je bio Srbin ili Hrvat,bitno je da ga niko nije podrzavao osim Amerikanaca
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 09:59:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.