Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 22:43:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najveci svetski pronalazaci  (Pročitano 35980 puta)
Ucesnik diskusija

Go to WIN, or don`t go at all

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson W810i
 Smile Kako neko moze da pomisli da je Tesla Hrvat kada mu je otac bio PRAVOSLAVNI svestenik. I ne treba da dopustamo da nam bilo ko oduzme jednog od najvecih umova.[b][/b]
IP sačuvana
social share
Commander X 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 83
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Smile Kako neko moze da pomisli da je Tesla Hrvat kada mu je otac bio PRAVOSLAVNI svestenik. I ne treba da dopustamo da nam bilo ko oduzme jednog od najvecih umova.[b][/b]
nije Hrvat, ali rodio se u Hrvatskoj... uostalom, nekoliko puta je ponovio: ponosi se srpskim rodom i Hrvatskom domovinom - to su činjenice
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Nikolom Teslom mogu samo Amerikanci da se ponose,jer su ga oni podrzali u svom radu,dok su ga Srbi maltene odbacili,a sada se ponose time sto je naseg porekla.
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 83
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nikolom Teslom mogu samo Amerikanci da se ponose,jer su ga oni podrzali u svom radu,dok su ga Srbi maltene odbacili,a sada se ponose time sto je naseg porekla.
Istina.
1876.god. kao student koji obećava, u Grazu, traži pomoć-stipendiju od Matice Srpske ... glatko odbijen
1892.god. umire mu majka, iz USA dolazi u rodni kraj Gospić ... sada je već renomirani i priznati izumitelj. Prije povratka u USA, dva dana; 1. i 2. 06.1892. godine boravi u Beogradu; pokušava se predstaviti Srpskoj Vladi - no bez rezultata...totalna nezainteresiranost !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Pa ko da bude zainteresovan? Kad smo mi jadni bili pod Turcima.Uvek ce nam to biti izgovor Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

So yo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens s55
Мала исправка. Ако би неко питао Теслу, у то време, где си се родио, он би се смејао када би му рекли да се родио у Хрватској. Рођен је у Аустро-Угарској! Како каже колега да се поноси ''српским народом и хрватском домовином'' -->> ТО ЈЕ АПСОЛУТНА БУДАЛАШТИНА.
То су измислили комунисти.

Он је много волео краља Александра Карађорђевића кога хрвати нису баш много ценили (чак су га и убили у Марсеју) и  волео је краљевину Југославију (у којој су сви срби били у једној држави, држави коју је Александар створио).

Слажем се да је срамно што му срби нису дали стипендију и што нису схватили његов потенцијал, али 
њега ни дан данас не могу да схвате. Пример је стварање стабилног стања лоптастих муња (он се са тим играо у Колорадо Спрингсу), данас то је физика плазме.

Прочитајте на википедији мало о томе, чак тамо пише American Serbian inventor born in Austro-Hungary (TODAY Croatia!) Прочитајте мало књиге и не причајте без аргумената. Ја нисам прочитао тоне књига, али сам прочитао бар оно основно.

Залажем се само за ИСТИНУ, јер мала деца могу створити погрешну слику о Тесли.   Smile
Велики поздрав поштоваоцима Тесле!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

So yo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens s55
Ајде да будем мало користан.
Цитати:
''Ако будем имао среће да остварим барем неке од својих идеја, то ће бити доброчинство за цело човечанство. Ако се те моје идеје испуне, најслађа мисао биће ми та  да је то дело једног Србина''.
                                                                                                          Београд 1892 године.

''Ја сам, као што видите и чујете, остао Србин и преко мора, где се истраживањима бавим. То исто треба да будете и ви и да својим знањем и радом подижете славу српства у свету''.   
                                                          2.јун. 1892 године у говору студентима Велике школе у Београду
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
@Lonewolf ja se slazem sa tobom,ali da li mislis da je on to stvarno rekao?Cak i ako jeste,vrlo moguce da je preformulisano onako kako je nama odgovaralo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

So yo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens s55
Наравно да постоји и та варијанта у земљи Србији   Smile. Написао сам цитат. Постоје документи. Мислим да се чувају на ЕТФ-у у Београду, као и Анштајново писмо. Не причам ништа напамет.

Али зашто није у свом тестаменту тражио да  његова заоставштина остане у Америци, земљи која му је пружила шансу, бар је Америка то заслужила. НЕ. Оно што је он лично највише ценио   
(знање и науку) оставио је својој земљи и свом народу (музеј Николе Тесле у Београду, једини у свету).

Он је био велики родољуб, у то не сумњам ни мало.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Najveca ironija je sto je u zemlji iz koje on potice bilo najvise nestanka struje. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 22:43:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.