Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 69
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najvece prevare farmako industrije  (Pročitano 82383 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.65
Uh, uh...jadni mali ateisti Srbije : )) Pozivaju na toleranciju, a kad napises nesto sto im ne prija, banuju momentalno ; ))

Slicno kao i tzvdr i njena sekta ciji si ti clan, zar ne?  Smile

Citat
Ko kaze da su antivakcinasi protiv moderne medicine?
Svako ko ima oci da vidi njihove gluposti kako je vakcina zlo a Domestos dobar...
« Poslednja izmena: 27. Nov 2014, 20:08:38 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
Apple 15
Offtopic pobrisan.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.65
Citat
Ne, nemam nista protiv vakcina i farmako industrije, vec je problem oko tvoje farmako mafijakse sekte, ciji si clan, u koju niko ne sme da vam dirne, koju ne preispitujete uopste...to je problem i protiv toga se vlaja boriti ; )
Aha, sad razumem, znaci ti si od onih sto hipokrita koji pricaju kako su vakcine zlo al trce po tetanus kada se ubodu na ekser. Pa sto ne rece da podrzavas vakcine ali samo kada je tvoje dupe u pitanju...

De de, odi uzmi jedan Domestos pa ujutru gledaj u Sunce, ipak su ti tvoji alternativci rekli da to tako treba. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro

четвртак, 27. нов 2014, 15:21 -> 18:02

Половина антибиотика деци непотребно преписана

Антибиотици су лекови које су деци највише преписивани у последње три године. Најновија истраживања показују да су најчешће коришћени код запаљења средњег уха, синузитиса, упала грла, акутног бронхитиса, као и да чак 50 одсто тих антибиотика није било неопходно у терапији.

Др Бојана Божић из Института за фармакологију је, представљајући резултате истраживања "Употреба антибиотика у педијатрији 2011–2013" на Медицинском факултету, рекла да се Србија, у односу на европске земље, по прописивању антибиотика налази на убедљиво првом месту, преноси Танјуг.

lekovi.jpg
Стопа преписаних антибиотика (годишње на 1.000 малишана) у 2013. години била је 1.365, док је, рецимо, у Холандији та стопа била 282, у Шведској 353, Данској 385, Великој Британији 511, Естонији 616, Ирској 621, Немачкој 695 и Италији 1.151.

"Овакав вид злоупотребе антибиотика, као и често прописивање антибиотика широког спектра, доводи до појаве бактеријске резистенције, који није само проблем у Србији, већ је глобални проблем", додаје др Бојана Божић из Института за фармакологију.

Она каже да је нашој популацији највише преписаних антибиотика било за узраст од два до 23 месеца старости, да је најчешће преписиван антибиотик био "амоксицилин", и то у 33 одсто случајева.

"Свако друго дете у Србији је примило макар један антибиотик током године, док је свако пето примило три или више антибиотика", наглашава др Божић.

Додаје да се повећано преписивање антибиотика запажа током зимских дана од октобра до марта када су у порасту вирусне инфекције, што је још један показатељ нерационалне примене антибиотика.

"Најчешће индикације за терапију антибиотицима код деце биле су акутно запаљење крајника, запаљење средњег ува, акутни бронхитис", појашњава Божићева и додаје да се према последњим смерницама "Националног водича употребе антибиотика" та врста терапије не саветује у случају акутног бронхитиса и тонзилофарингитиса.

Ауторка истраживања каже да посебно забрињава честа употреба антибиотика "хинолона" за децу од рођења до навршеног првог месеца, с обзиром на то, како каже, да се зна да "хинолони" могу довести до оштећења хрскавице и зглобова и једина оправдана индикација за преписивање тог лека су животно угрожавајућа стања.
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
Apple 15
Ne vise.
Sada kazu - idi inhaliraj dete dok ne dodje do kolapsa pluca.  Smile
« Poslednja izmena: 27. Nov 2014, 20:36:17 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.71
Oprosti Korisnice, pozno jesenji, Anea mi obrisala poruku...nije u skaldu sa njenim sistemom vrednosti...steta
Slicno kao i tzvdr i njena sekta ciji si ti clan, zar ne?  Smile
Slicno kao i tzvdr i njena sekta ciji si ti clan, zar ne?
; ) Ne, nemam nista protiv vakcina i farmako industrije, vec je problem oko tvoje farmako mafijakse sekte, ciji si clan, u koju niko ne sme da vam dirne, koju ne preispitujete uopste...to je problem i protiv toga se vlaja boriti ; )
Citat
Svako ko ima oci da vidi njihove gluposti kako je vakcina zlo a Domestos dobar...
Svako ko ima oci moze da vidi da farmako mafija namesta rezultate testova, podmicuje, prevare se otkriju ali te firme i dalje rade bez problem, kupuju Vlade drzava i politacare (rok en rol) stavlja zivotinsjku krv umesto ljudske na testovima, kako bi pospesila statistiku i na tome obrce milijarde, trujuci takodje milijarde ljudi ; )) To je sistem, sta da se radi?

Aha, sad razumem, znaci ti si od onih sto hipokrita koji pricaju kako su vakcine zlo al trce po tetanus kada se ubodu na ekser. Pa sto ne rece da podrzavas vakcine ali samo kada je tvoje dupe u pitanju...
: )) Ne, ne nuzno. U cemu je problem? Sve dok je na dobrovoljnoj bazi i dok nema upliva biznisa, nema problema ; ) Znaci, po tebi nije problem laziranje i dokazane kriminalne aktivnosti farmako mafije?
Zasto si hipokrit i pijes cajeve? : ))

Citat
De de, odi uzmi jedan Domestos pa ujutru gledaj u Sunce, ipak su ti tvoji alternativci rekli da to tako treba. Smile Smile Smile Smile
Zasto ti ne bi kupio najnoviji model lazirarnog "leka" farmako mafijaske korpracije? Rekli su na TV-u da to tak treba! : ))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.65
Citat
)) Ne, ne nuzno. U cemu je problem? Sve dok je na dobrovoljnoj bazi i dok nema upliva biznisa, nema problema
Onda ne znam sto podrzavas tzvdr i njenu sektu, to ti je veci biznis od tvoje farmakomafije. Antibiotik 200 dinara, koloidno srebro 1500 dinara. Smile Smile Smile Smile Smile

Citat
Zasto ti ne bi kupio najnoviji model lazirarnog "leka" farmako mafijaske korpracije? Rekli su na TV-u da to tak treba! : ))
Meni kad je lose ja odem kod strucnog coveka tj doktora i kaze mi sta mi je i da li mi treba lek. Dok tebi tzvdr kaze da treba da uzimas srebrnu vodu, Domestos i gledas u Sunce. Nazalost po tebe i slicne, moje je bolje, jer zamisli, lek mi daje strucnjak i zaista dokazano pomaze. Za razliku od tvojeg koje je prevara.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
NHS to carry on selling patient records to insurers

Study finds details of more than 50,000 people were passed to the academics working in universities without the necessary legal safeguards
A major society of actuaries admitted that it could obtain 13 years of hospital data – covering 47 million patients identified by date of birth and postcodes – in order to help insurance companies “refine” their premiums
A major society of actuaries admitted that it could obtain 13 years of hospital data – covering 47 million patients identified by date of birth and postcodes – in order to help insurance companies “refine” their premiums Photo: Alamy
By Christopher Hope, and Laura Donnelly6:00AM GMT 27 Nov 2014Comments50 Comments
The National Health Service will continue to sell medical data to insurers and other third parties despite an investigation that has discovered tens of thousands of patient records were unlawfully sold.
Fears were raised earlier this year that patient records were being misused and sold to insurers, and the Government amended the law to restrict access to data.
The report from an eight-month inquiry has found tens of thousands of records were wrongly passed to third parties.
However writing in the Telegraph, Sir Nick Partridge, the deputy chairman of the Health and Social Care Information Centre, says that the NHS will continue to sell the information, arguing that proper checks and balances are now in place.
Sir Nick acknowledged that the initial sharing of people’s data “meant we were all at risk of becoming the target for obtrusive advertising, or even increases in our personal premiums”.
Related Articles
Medical records at a doctors surgery
Why sharing medical data could be good for your health 27 Nov 2014
Millions of NHS records sold to insurance firms 17 Jun 2014
NHS guilty of 'unacceptable' lapses in sale of patient information to private sector 17 Jun 2014
Review to probe sale of NHS medical data 06 Mar 2014
Under changes in the Care Act introduced after the scandal emerged, insurers can now acquire the data only if they can prove that it will improve people’s health, and never for commercial insurance purposes.
Sir Nick said that private firms that wanted to use the data had, in future, to “be clear about the purpose they wish to use the information for, and the ability of their own company or organisation to uphold fair and secure processes”.
He added: “Until then we cannot supply health and care data.” He said: “We must make sure there are no surprises for the public about how their information is being used, that they have a choice in this and that we are honest about the balance of risk. Every single one of us has a part to play in making sure we get this right.”
Sir Nick’s review looked at how hospitals sell data to insurers. It was ordered after The Telegraph disclosed in February that the medical records of every NHS hospital patient in the country had been sold for insurance purposes.
Actuaries had admitted that they could obtain 13 years of hospital data – covering 47 million patients identified by date of birth and postcode – in order to help insurance companies “refine” their premiums.
The data sold came from hospital records. But the furore coincided with growing concerns over an NHS project to store details from GP records in a giant database.
Plans to bring in the scheme across the country were put on hold, as officials pledged to run pilots in a number of areas, and improve the way it was explained to the public, before rolling it out. Pilots in some areas began last month.
Sir Nick’s report, published on the body’s website, found “problems with the legal permissions for nearly 30 cases”, covering tens of thousands of medical records handed to academic researchers.
The review makes clear that the NHS has to do more “to earn the public’s trust”.
It says that the NHS has “to make sure that people have ready access to understanding what uses their data is put to, as well as confidence in the processes used to approve or reject requests for data”.
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.71
Onda ne znam sto podrzavas tzvdr i njenu sektu, to ti je veci biznis od tvoje farmakomafije. Antibiotik 200 dinara, koloidno srebro 1500 dinara. Smile Smile Smile Smile Smile
Znam da boli ali ne moze drugacije, Korisnice : )
Ne podrzavam ja nikog, tvoji rezoni su produkt tvoje korprativne sekte.
Pa nije bas veci, to je odraz tvoje gluposti. Farmako mafija radi na milijarde ljudi , a ovi mucenici na par stotina ; ) Opet si se poplasio...

Citat
Meni kad je lose ja odem kod strucnog coveka tj doktora i kaze mi sta mi je i da li mi treba lek.

Upravo si dokazao poentu price, tu se tvoj mozak gasi i ne razmislja vise ; ) Ko proizvodi taj lek i kako se taj lek prodaje?

Citat
Dok tebi tzvdr kaze da treba da uzimas srebrnu vodu, Domestos i gledas u Sunce. Nazalost po tebe i slicne, moje je bolje, jer zamisli, lek mi daje strucnjak i zaista dokazano pomaze. Za razliku od tvojeg koje je prevara.  Smile
Uh, kako si ponovo lupio...samo neki lekovi pomazu, mahom samo maskiraju simptome, a te iste lekove proizvode korpracije koje dokaznao laziraju, pa ti vidi  na kom si nivou indoktrinacije. Ja ni ne znam sta je srebrna voda, vi to pratite : )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 39.0.2171.65
mob
Nokia 6630, valjda
Ne vise.
Sada kazu - idi inhaliraj dete dok ne dodje do kolapsa pluca.  Smile

istina  Smile

moja klinka je za 4,5 godine popila jednom antibiotik...
ja, do 4,5 godine sam primio izmedju 600 - 1800 injekcija  Smile

brate, temperaturu su obarali injekcijama...
secam se odem kod lekara, a lekar kaze mojoj kevi: da mi njemu damo 5 komada, za svaki sluchaj... pocheo je nos da mu curi, kad se spusti to na pluca onda posle... i tako, moja jadna bulja je videla vishe igala od chede jovanovica...
« Poslednja izmena: 27. Nov 2014, 20:59:12 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 69
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.