Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:39:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najstariji trik u knjizi  (Pročitano 14766 puta)
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
jok, nego ces ti da je upoznajes...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
jok, nego ces ti da je upoznajes...
Niti to radim, niti imam nameru.
Polazim od pretpostavke da ovde dolaze normalne osobe koje imaju veoma jasan razlog za to, a samim tim i sposobnost da shvate "gde se nalaze".
Nikako ne mogu da prihvatim da je cool da jedan clan ima potrebu da drugom clanu objasnjava gde se ovaj obreo, posto to za sobom povlaci pretpostavku da je ovaj clan nesposoban da sam to shvati.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 978
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Uh...

Pa u svakom slucaju je lakse shvatiti nesto ukoliko raspolazes sa vise informacija, a najbolje sa sto vise razlicitih pogleda na istu stvar, pa bio ti umereno ili potpuno sposoban da ishta razumes...  Smile
Zar nije poenta razmena razlicitih misljenja o necemu... Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Uh...

Pa u svakom slucaju je lakse shvatiti nesto ukoliko raspolazes sa vise informacija, a najbolje sa sto vise razlicitih pogleda na istu stvar, pa bio ti umereno ili potpuno sposoban da ishta razumes...  Smile
Zar nije poenta razmena razlicitih misljenja o necemu... Smile
 Smile
Sta si ti ovim htela da kazes i u vezi cega ? O kojim "informacijama" govoris ?
Zar o istini ( reci o onome sto postoji ) postoje "razlicita misljenja" ?!?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 978
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ne kaže se u vezi čega, nego u vezi sa čim. Izvini što te ispravljam, ali još si boldovao pa mi baš bode oči.

Naravno da o istini postoje različita mišljenja (na svu sreću), odnosno svako ima svoju spoznaju istine. Pošto niko, koliko god bio arogantan i kojim god sofizmima (ili ne) se služio, ne može da dokaže da je njegova istina neoboriva i isključivo tačna (jer će uvek postojati neko ko se ne slaže), onda istina sama po sebi nije apsolutna. Zvanična istina je onaj pogled u kojem se većina ljudi slaže ili koji je, još gore, većini ljudi nametnut.
A govorim o bilo kojim informacijama, mišljenjima ili argumentima koje neko ima povodom određene situacije ili pojma. Svako ima pravo da iznese svoje, koji vode do njegove istine - pod čim u ovom slučaju smatram nečije lično shvatanje i razumevanje nečega.

I to je to, više ne učestvujem u ovoj raspravi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Ne kaže se u vezi čega, nego u vezi sa čim. Izvini što te ispravljam, ali još si boldovao pa mi baš bode oči.

Naravno da o istini postoje različita mišljenja (na svu sreću), odnosno svako ima svoju spoznaju istine. Pošto niko, koliko god bio arogantan i kojim god sofizmima (ili ne) se služio, ne može da dokaže da je njegova istina neoboriva i isključivo tačna (jer će uvek postojati neko ko se ne slaže), onda istina sama po sebi nije apsolutna. Zvanična istina je onaj pogled u kojem se većina ljudi slaže ili koji je, još gore, većini ljudi nametnut.
A govorim o bilo kojim informacijama, mišljenjima ili argumentima koje neko ima povodom određene situacije ili pojma. Svako ima pravo da iznese svoje, koji vode do njegove istine - pod čim u ovom slučaju smatram nečije lično shvatanje i razumevanje nečega.

I to je to, više ne učestvujem u ovoj raspravi.
Kao sto si i sama vec videla kaze se "u vezi cega" posto sam to rekao i nisam jedini koji je to rekao, i ti si
znala o cemu govorim.
Nicije misljenje nema nikakve veze sa istinom, istina je samo rec o onome sto postoji i nikakvo misljenje ne moze da negira to postojanje. Ta rec ne pripada nikome, niko nema autorsko pravo nad istinom i svaki covek ( uracunjive svesti ) zna istinu o svemu sto zna da postoji.
Ne postoji nikakva "zvanicna istina" koja je nametnuta, postoje sistemi koji su nametnuti i koji sa istinom nemaju veze, posto istina nista ne namece.
Kao sto vec rekoh misljenje je licno a istina vazi za sve koji je znaju.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
Citat
Nicije misljenje nema nikakve veze sa istinom

Gun + bullet = solution!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: S Baldrick

Gun + bullet = solution!
Ti ne shvatas razliku izmedju necijeg misljenja i istine koja vazi za sve, za tebe je istina "necije misljenje",
sto bi znacili da istina za nekoga vazi a za nekoga ne ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
Necije misljenje moze da se poklapa sa istinom a ne moze se reci da bas nicije misljenje nema veze s istinom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Necije misljenje moze da se poklapa sa istinom a ne moze se reci da bas nicije misljenje nema veze s istinom.
Ne moze, istina je istina a misljenje je misljenje. Istina je sama povrsina, rec o onome sto postoji, recimo ti i ja vidimo automobil i ti i ja znamo da je to automobil, znaci da i ti i ja znamo istinu o onome sto vidimo.
Sve ostalo o automobilu je misljenje koje moze biti licno ili zajednicko.

Zato sam i otvorio ovu temu da bi ukazao na identicnu laz koja glasi "necete vi umreti !" koja izjednacuje
"djavola" i sve religije govore tu laz. A ne znam ni za jednu religiju koja tu ortodoksnu laz ne govori.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:39:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.