Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 18:14:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Naj ulje  (Pročitano 25465 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
Da,ali ponovo mi se čini da je to tvoja greška a nije do ulja,jer si sipao ulje sa pogrešnom gradacijom za tvoj motor,
tako da ti se auto nije ponašao kako treba,i kad si sipao drugo ulje auto je pokazao svoje prave performanse.
Ja kažem da ako sipaš dva ulja različite firme i istih karakteristika(vrsta ulja i gradacija),nema šanse da bude očigledna razlika,a mislim da nema nikakve razlike u performansama.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
eh to neznam šta se tiče performansi..kada sam tek kupio auto sam imao castrol10w40 pa stavio selenia20w60 i sada kada je mobil5w40 se i manje čuje plus ide bolje. a to za istu gradaciju različitih proizvođaća ja mislim da možda i vrijedi za performansi..ali ne šta se tiče buke..
probaj i ti staviti mobil u svoj auto iste gradacije pa vidi.. ja mislim da je mobil naj ulje!!!
IP sačuvana
social share
Reality Beats Fiction By Far
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Misljenja sam da kod "normalnih" pa i kod sportskih automobila nije moguce primetiti razlike u performansama (automobila) ukoliko se
koriste ulja razlicitih proizvodjaca iste gradacije. Samo merenja to mogu dokazati (ne mislim bas na totalne krsine).
Mnogo je vaznije koliko ulje pruza onoga zbog cega i postoji a to je zastita motora!

Dobra ulja se razlikuju od losijih jer pruzaju zastitu i pri ekstremnim uslovima odnosno kada su usled velikih hladnoca stegnuta (hladan start)
ili kada su usled visokih temperatura (zestoke eksploatacije) razvodnjena. Tada se treba pokazati i zadrzati maziva
svojstva usled eksploatacije i od zamene do zamene...

Motul sa ester tehnologijom je u samom svetskom vrhu. Tehnologija na bazi estera se bazira na polarizaciji molekula, odnosno
na "privlacenju" molekula ulja i metala. Molekuli iz ulja se jednostavno "lepe" za cilindre i metalne delove i ne spadaju sa njih cak ni po gasenju motora
i zato je Motulova sintetika vrh.
Njihova sintetika je narandzaste boje i svi majstori koji su imali prilike da otvore motor koji je koristio Motul ulje
videli su delove "ofarbane" u naranzasto...

Mnogi moji prijatelji koriste polu-sintetiku 6100 i prezadovoljni su njom. Kod dosta mojih prijatelja u "civilnim" kolima skoro
da i ne promeni boju od zamene do zamene.

A koliko je Motulova polu-sintetika jaka dokazuje i test koga sam nedavno procitau u jednom casopisu dok sam bio u Srbiji.
U gomili sintetickih ulja gde je bila i famozna Selenia Gold motul je nastupio sa polu-sintetikom 6100.
Vecinu je potukao dok je sa ostalima bio rame uz rame...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Selenia Gold je tek prva u nizu (najjeftinija na bazi sintetike) iako neki kazu da je ona u stvari polu-sintetika. Na ambalazi opet jasno pise Synthetic. Gold ima gradaciju 10W40 i ja je koristim u Yuga 1.3 vec dve godine. U odnosu na cenu koju ima, sasvim je dobra. Ima tu jos dosta boljih ali i skupljih sintetika:
20K 10W40
Sport 10W60 (za auta sa sportskim performansama)
Racing 10W69 (za takmicenja na kruznim i reli trkama)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Selenija gold je sinteticko ulje...
Zaista ne zelim da kazem da je to ulje lose, pogotovo ne za tu cenu i pogotovo ne za Juga.
Cak sta vise @211 svaka ti cast jer ljudi u ne znanju (mada mnogi i usled nedostatka finansija) u Jugice sipaju sve i svasta.
Licno znam ljude koji kupuju i u kola sipaju RECIKLIRANO ulje!!!
Samo zelim da kazem da se razlike izmedju kvaliteta ulja pojedinih proizvodjaca osetno primecuju!

SELENIA GOLD
Selenia Gold was designed to satisfy all the requirements of both petrol and diesel engines. Ths special synthetic-based formula ensures total engine protection and high efficiency at all running temperatures.

SAE 10W-40, ACEA A3/B3, API SJ/CF

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

selenia_gold.jpg
(4.46 KB, 120x155)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
U potpunosti se slazem sa tobom u vezi Selenia Gold. Samo sam hteo da kazem da u asortimanu Selenije postoje i kvalitetnija ulja od Gold-a, ali na zalost i skuplja.
Ovo za sintetiku znam da i na ambalazi i po svim dostupnim zvanicnim informacijama, Gold jeste sintetika. Ipak, na nekim forumima pojedinci govore da je rec o polu-sintetici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
Za Motul 6100 si pogrešio i ono je full synthetic ulje,nije polu sintetika.

Synthetic blend lubricant-Technosynthese tehnology
Specially desinged for new generation engines(gasoline,diesel,LPG and turbocharged engines)

Slika001mott.jpg
(6.29 KB, 410x300)
« Poslednja izmena: 19. Mar 2007, 20:29:37 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ipak mislim da sam u pravu (gresis)... Motul svoja 100% sinteticka ulja tako i oznacava - 100% Synthese
Kao drugo, Motul nema dva razlicita imena za ulja pravljena na istoj bazi i u istoj gradaciji. (300V Competition 15W/50, i 6100 15W/50 su nebo i zemlja)
Kao trece na pocetku teksta pise da je ulje pravljeno na sintetickoj bazi, dok na kraju teksta pise da se moze mesati i sa
sintetickim i sa mineralnim uljima.
Veruj mi (a verovatno i sam znas) da se ni pod razno ne smeju mesati 100% sinteticka sa mineralnim uljima tako da...

6100 je ipak vrhunska polusintetika Smile

SPECIFICATIONS:

- 6100 15W-50: The reinforced synthetic base stock provides very high lubricating power which reduces frictions decreases the volatility and ensures resistance to very high temperatures reached in modern engines.
High viscosity at high temperature (SAE 50) is fully adapted to engines prone to oil consumption. Very efficient anti-deposit and anti-black sludge power which keeps the engine clean. Anti-oxidation, Anti-wear, Anti-corrosion, Anti-foam properties. STANDARDS ACEA A3 / B3 / B4. APPROVALS API SL / CF.
RECOMMENDATIONS:
Drain interval : according to manufacturers? recommendations and tune to your own use.
MOTUL 6100 Synergie 15W-50 can be mixed with synthetic or mineral oils.

- 6100 10W-40: SAE 10W-40 viscosity grade is fully suitable for recent gasoline and Diesel engines. The reinforced synthetic base stock provides very high lubricating power which reduces frictions decreases the volatility and ensures resistance to very high temperatures reached in modern engines. Anti-oxidation, Anti-wear, Anti-corrosion, Anti-foam properties.
RECOMMENDATIONS:
Drain interval : according to manufacturers? recommendations and tune to your own use.
MOTUL 6100 Synergie 10W-40 can be mixed with synthetic or mineral oils.

PS. Na slici je staro pakovanje 300V Competition

300vcomp15w3011.jpg
(34.16 KB, 252x355)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
tako isto piše za seleniu hpx da je sintetičko pa opet je polusintetičko..
IP sačuvana
social share
Reality Beats Fiction By Far
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
Shvatam šta si hteo da kažeš,meni je drugar vlasnik MASS company(ustvari njegov ćale)i oni su zastupnici Motula za Srbiju.
Ja njega nisam pitao da li je 100% sintetičko jer sam uzimao kod njega po podacima iz saobraćajne i nisam se nešto detaljnije raspitivao,sutra ću da odem kod njega jer kod mene na flašama nigde ne piše da može da se meša sa mineralnim uljima,to mi je nejasno,a verujem da si u pravu.

Imaju oni u svom programu i ulja specializovana za određene fabrike automobila.Npr.ulje samo za VW,Opel,Peugeot...
i to mi nije bilo jasno.
IP sačuvana
social share

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 18:14:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.