Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 08:50:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Naj ulje  (Pročitano 25447 puta)
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Nemoguce da ide samo Selenia!
Samo treba da znas koja ti treba gradacija, a marka nije toliko bitna.
Mada posto je u pitanju Fiat verovatno je i predhodni vlasnik koristio Seleniu, ali ne mora da znaci!

Sinteticko moze ali je pitanje da li je neophodno.
Ja sam ga stavljao u svoj Golf '98. ali mi je serviser rekao da nema potrebe da sipam toliko dobro ulje!
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
Za Fiata fabrika preporučuje Seleniu,tako da treba da sipa Seleniu ako hoće da ga auto služi kako treba
i samo sintetika,nikakve polusintetike i prirodna ulja za taj motor.A gradaciju će mu reći u zavisnosti od kilometraže.
  A ti majstori što ti govore ne mora ovo, ne mora ono,od njih beži,jer takvi vole što češće da im dolaziš.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
krivo!!!! fiat ima dogovor sa seleniom pa zato oni sipaju to ulje, ko šta elf ima sa renaultom itd itd.. ima mnogo boljih ulja od selenie..ja u svog fiata sipam mobil full sintetičko i vjerujte mi da auto ide mnogo bolje nego sa seleniom, motor radi tiše itd..
IP sačuvana
social share
Reality Beats Fiction By Far
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 5800xpress
znam da iz komercijalnih il nekih drugih(citaj meni smjesnih) razloga dolazi preporuka za fiatove da se sipa selena.jos nebuloznija prica dolazi iz onog nama dobro pozdatog motora 1.4,gdje u enormnom broju dolazi do krivljenja bregaste i ventila usljed loseg podmazivanja,pa je narod nasjeo na pricu kako selena najbolje podmazuje motor!wtf?!?!po meni nema dalje od mobila,u taj jtd sipaj mobil,naravno sintetiku,nek te niko ne odvraca od toga,tipa skupo ulje nista ne dobijas tim,niposto ni polusint!
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
krivo!!!! fiat ima dogovor sa seleniom pa zato oni sipaju to ulje, ko šta elf ima sa renaultom itd itd.. ima mnogo boljih ulja od selenie..ja u svog fiata sipam mobil full sintetičko i vjerujte mi da auto ide mnogo bolje nego sa seleniom, motor radi tiše itd..
Dobro,to za Seleniu,ali kako provališ da ti auto bolje ide sa drugim uljem,to mi nije jasno,za različito gorivo mi je jasno,ali za različita ulja,pogotovo kad su dve dobre firme u pitanju?
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Pa znas ono: brm brm brrrrrrrrrrrrm wrooooooooooooooooooooooooou!

Salim se, pitanje na mestu.

IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dobro,to za Seleniu,ali kako provališ da ti auto bolje ide sa drugim uljem,to mi nije jasno,za različito gorivo mi je jasno,ali za različita ulja,pogotovo kad su dve dobre firme u pitanju?

Evo mog' iskustva (jedan od primera):
Na sajmu automobila u Beogradu '98. kupio sam nov motorcikl Suzuki TL 1000S. U njemu je fabricki bilo sipano
jedno od vrhunskih sintetickih ulja Kastrol RS 4T (za sportske cetvorotaktne motorcikle).
Nakon pridrzavanja svih mogucih uputstava vezanih za razradu i voznju motora, priblizio se i prvi servis.
Naravno, po obicaju novo ulje koje sam sipao bilo je vrhunske marke Motul i to iz 300V serije (300V Competiton)

Odmah pri paljenju motora primetio sam prvu promenu. Za razliku od automobila gde su motori daleko ispred vozaca ususkani u motorni prostor,
kod motorcikala su motori odmah tu - ispod vas tako da i najmanja promena ne moze proci ne primecena.
Motor mi je jednostavno promenio zvuk, izgubio je onu "metalnu" notu i stisao se kao da sam ga recimo potopio ispod vode,
kao da zvuk prolazi kroz neku izolaciju...

Druga i jos bitnija promena koju sam primetio (kasnije u toku voznje) je bila radna temperatura.
Na vec pomenutom Suzukiju prikaz temperature motora je bio putem LCD ekrana (digitalno) pa mi je od pocetka
radna temperatura bila 89-90 stepeni.
Nakon sipanja Motula radna temperatura mi je pala na 85-86 stepeni, sto znaci da je Motul usled vrhunske mazivosti
uspeo da smanji trenje a samim tim i radnu temperaturu za ~ 4 stepena!!!!!!!

Mom prijatelju se oko creva "iber laufa", odnosno mesta gde se ono spajalo sa motorom pravio masnjikav krug,
i samo crevo je bilo masnjikavo iznutra. Radilo se o godinu dana starom Pezou 306XS. Nije mu trosio ulje ali ga je to strasno nerviralo...
Poslusao je savet i sa Shell-a presao je na Motul i zadrzao je istu gradaciju ulja.
I njemu je radna temperatura spala (za 2-3 stepena), crevo je iznutra postalo suvo
kao barut, a masnjikav krug oko creva "iber laufa" mu se nikad' vise nije pojavio...

Pozitivnih primera stvarno ima jos puno.
Motul ima program za sve segmente (tipove) motora, bilo da se radi o mineralnim, polusintetickim ili
100% sintetickim uljima motul ce uvek (sa razlogom) biti moj izbor!

A price da za recimo Alfu, Fiata, Lancu MORA Selenia ili u Renoa, Pezoa mora Elf ili Esso i nista drugo su
nevidjene gluposti. To sto su proizvodjaci sklopili ugovore sa pojedinim fabrikama i zbog toga ih preporucuju
je prica za sebe...
Porse recimo fabricki u svoje motore sipa Motul i on ce naravno njih preporucivati i sipati njihova ulja u svojim servisima...

Vodi racuna o preporucenoj gradaciji i kupuj kvalitet - neces pogresiti!

Motul 300V Oil
"When you consider an engine oil, make sure you choose wisely.
An engine in high performance applications requires an oil which is capable of exceptional lubrication, cooling and stability.
Motul 300V Oil is trusted by race teams worldwide to provide engines which last the distance and offer maximum power.

Motul 300V 100% synthetics are formulated from a Synthetic base of the most sophisticated esters, created to withstand the most extreme mechanical conditions. Whether you are on the track or on the road, if you push your car to the limit Motul 300V will give the extra power and protection your engine demands."

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

MOTUL 300V Serija.jpg
(8.94 KB, 400x132)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
bockoyogi je rekao sve šta ima za reč Smile
ja dobro poznajem svog auta i on sada jednostavno ide bolje sa mobilom 5w40..  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
Bockoyogi je rekao da mu motor bolje radi,da je bolje podmazivanje i da mu je radna temperatura niža sa Motulovim uljem,
i to je sve u redu i logično,ali kako motor ili automobil ide bolje,to mene interesuje,ja sipam Motul 6100 u svoj auto,a pre toga sam sipao Mobil 1 i nikakvu razliku nisam primetio ni u radu ni razliku u brzini ili da sa jednim uljem bolje prima gas,ja mislim da kad su dva dobra ulja u pitanju,teško da može da bude neka razlika u performansama,jedino ako koristiš neki leš od ulja,a posle pređeš na dobro,onda mogu da shvatim da ima neke razlike.
IP sačuvana
social share

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
zato jer sam ja sipao seleniu Hpx 20w60 a to je jako jako gusto ulje,a sada sipam rijetko full sintetic 5w40 od mobila a takvo ulje ide u turbomotore te je sada manji otpor i motor bolje radi.. ni ja sam nisam mogao vjerovati ali sada mi auto doslovce leti u odnosu na prije..ko da se preporodio!!! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 08:50:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 7.366 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.