Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 10:52:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nacionalizam  (Pročitano 42139 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
Pa u ranom srednjem veku se Bugarska prostirala i na teritoriju današnje Turske,što ne znači da se stanovništvo deklarisalo kao Bugari.
ali cinjenica da drzava ciji je centar moci danasnja makedonija nosi ime bugarska ipak znaci nesto

kao i krunisanje dukljanskog princa za cara bugara u prizrenu od strane ustanika iz danasnje makedonije sa kosova i iz danasnje juzne srbije
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Nacionalni identitet i "duh samoporicanja"

Osvrt na knjigu Mila Lompara, Duh samoporicanja, Orfeus, Novi Sad , 2011, str. 480

Pred nama se nalazi jedna od onih knjiga koje slobodno možemo svrstati u ostvarenja koja će biti datum u srpskoj kulturi. To je zbog njenog sadržaja i onoga što u njoj autor zastupa, a i po tome šta se njome osporava, dovodi u pitanje a neretko i obesmišljava. Osnovna pozicija ove argumentovne rasprave jeste dovesti u pitanje pravu lavinu nekritičkih napada na srpski narod, njegov jezik, njegovu kulturu koji orkestrirano i veoma organizovano stižu sa svih strana, a naročito od predstavnika nazovi Srba valjda i zato da bi stvar delovala uverljivije (samooptužba ne podleže raspravi). Naročito je važno istaći besomučno nastojanje da se srpskom narodu nametne krivica i po cenu najvećih i najmonstruoznijih falsifikata. Za protagoniste ovih ideja važno je to da je srpski narod kriv pri čemu se ne postavlja pitanje prava drugih. Dakle, nije važno da li je neko u tom odnosu sa srpskim narodom u pravu, to je van rasprave, ono što je jedino važno jeste da se srpskom narodu nametne krivica. Nije važno da li je neko u celoj stvari u pravu, važno je da su Srbi krivi.

Osporavajući ovakve stavove koji za cilj imaju interiorizaciju krivice srpskom narodu Lompar poseže za raznim argumentima od onih strogo logičkih zasnovanih na neoborivim činjenicama, do onih filozofskih kada u raspravu uvodi vodeće filozofe da bi pokazao besmislenost tvrdnji kojima se Srbi dovode u položaj krivca bez ikakvog osnova i da bi ujedno izveo stav na osnovu koga možemo realno sagledati stvarnost u celini, a i onu koja se tiče samih Srba. U tim optužbama redovno se polazi od pretpostavke da će srpski narod pristati na status krivca te se stoga i iscrpljujuće insistira na tome, jer više ponovljena laž postaje, naročito za neupućene i zlonamerne, istina. Važnost ove knjige jeste i u tome što se suprotstavila tom gotovo bi se moglo reći vladajućem mišljenju u srpskoj politici i kulturi, specijalno srpskoj kulturnoj politici kako to precizno određuje autor.

Srbima je dato da se dave sopstvenim rukama, otuda je i naslov ove knjige Duh samoporicanja sasvim adekvatan i pogađa suštinu duhovne situacije našeg vremena, imenuje stanje stvari. Za to je čini mi se veoma ilustrativan stav autora: „Kao da je tu nastala ključna maksima srpske intelektualne elite, maksima toliko suprotna našim intelektualcima iz XVIII i XIX  veka, koja glasi: pošto odmah i sada ne možemo da postignemo nešto, onda je najbolje da ne činimo ništa. Otuda nije slučajno što je sadašnji naraštaj intelektualne elite, odnegovan u titoizmu, jedan od najsramotnijih naraštaja u istoriji srpske kulture: njegovo ponašanje bi moglo ući u istoriju kao klasičan primer temeljne ljudske i intelektualne neodgovornosti prema bilo čemu što prevazilazi lični interes. A sadašnju vlast upravo nose predstavnici tog naraštaja“ (str. 189) i zato ga navodim u nešto ekstenzivnijoj formi.

Na žalost ne mofu da pronađem sadržaj knjige. Vratiću se kasnije na prikaz ako ništa drugo.

Da pređemo na suštinu - Srbi zapravo i ne postoje.

Ne samo to, anacionalna ološ elita računa da Srbi ne trebaju da postoje. U redu su veštačke nacije nastale od Srba čak i represivnim sredstvima kao što je to bilo u hrvatskoj, Bosni, Makedoniji i danas u C.Gori. (Upravo sam čuo da milo gubi Smile na izborima) To je u redu, za ove kvazi Srbe ne postoje ljudska prava Srba u pomenutim republikama eks SFRJ. Na one na Kosmetu to je posebna priča, u svom ludilu odobravaju ne samo genocid već i skrnavljenje verskih objekata. Zato su domaćini ustašama i arbanasima u Beogardu u famoznom centru za dekontaminaciju.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
Evo zamisli sad recimo cas istorije u nemackoj...

Genocid,mali odmor,genocid,veliki odmor,pokusaj genocida i asimilizacije,mali odmor,blato...

Sto se tice necinjenja...

Odgovor skoro svakog zivog bica na strah i uopste ugrozavanje u najrazlicitijem smislu je pasifikacija...

To je priroda tako udesila...

Zato su pokusalji nasilja koje sprovodi covecanstvo i osudjivani uvek na propast...

Jel bez obzira na uslove u kojima se nalazio covek svakako iskljucuje dehumanizaciju...

Recimo zato je i odgovor na nacizam bio takav...

To je prakticno ideja koja propagira mrznju prema covecanstvu...

Terorizam isto...
« Poslednja izmena: 12. Okt 2016, 00:10:58 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
  Pa šta misliš odakle ove istorijske činienice i razna tumačenja istorije u kojim je, na primer, Karađorđe bio manijakalni ubica koji je umesto da ratuje protiv zluluma trebao da ode u Stambol da otvori neka poglavlja i potpiše mirovni sporazum.

O falsifikatima koji su u stvari zapadna propaganda da se ne govori. Najlepše od svega je to da sve ovo nije od juče i da ima svoju dugačku istoriju. O tome ću kasnije.

Od bombardovanja pa do danas stala je generacija koja je punoletna i koja ne zna mnogo toga. Pošto su to ipak Srbi u njima ima inata i ponosa koji im ne dozvoljava sveprieutni i nametnuti ropski mentalitet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
dogadjaji u crnoj gori vrlo simptomaticni...

recimo pocetak raspada yugoslavije je poceo ratom sluzbi u emigraciji preko kriminalnih autoriteta...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
  MIsliš na likvidaciju Đurekovića ?

Koliko mi je poznato to je bio poslednji zajednički posao naših službi koji su izveli naši krimosi u švabiji. Bila je juče godišnjica.

Sve je počelo onda kada su umesto da snimaju trebali da hapse šregelja i društvo. Rat u sloveniji bio je samo logičan nastavak događaja jer je i janša ostavljen na miru. Posle je sve krenulo logikom kada ode tele neka ode i uže. A onda se ovo crno jato namnožilo kod nas i danas su na našem budžetu i pričaju i rade ovo što rade.

Čuo sam da milo najzad gubi izbore. U izbornoj kampanji stajao je ispred američke zastave ali to je poznato ko ga podržava i bez toga. Biće tamo zanimljivo jer milo je došao na vlast preko Žute grede i može da padne sličnim metodom. Videće se.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 11. Okt 2016, 23:58:30
Pred nama se nalazi jedna od onih knjiga koje slobodno možemo svrstati u ostvarenja koja će biti datum u srpskoj kulturi.
Smile
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 12. Okt 2016, 01:10:19

Koliko mi je poznato to je bio poslednji zajednički posao naših službi koji su izveli naši krimosi u švabiji. Bila je juče godišnjica.

Sve je počelo onda kada su umesto da snimaju trebali da hapse šregelja i društvo. Rat u sloveniji bio je samo logičan nastavak događaja jer je i janša ostavljen na miru. Posle je sve krenulo logikom kada ode tele neka ode i uže. A onda se ovo crno jato namnožilo kod nas i danas su na našem budžetu i pričaju i rade ovo što rade.

Čuo sam da milo najzad gubi izbore. U izbornoj kampanji stajao je ispred američke zastave ali to je poznato ko ga podržava i bez toga. Biće tamo zanimljivo jer milo je došao na vlast preko Žute grede i može da padne sličnim metodom. Videće se.

vracanje crne gore srbiji...

onda ce opet srpski narod da cisti to sto su oni tamo nagadili...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 12. Okt 2016, 01:10:19

vracanje crne gore srbiji...

onda ce opet srpski narod da cisti to sto su oni tamo nagadili...

crna gora je zadnji put pripadala srbiji jedno kratko vreme tokom 1918te.
pre toga u XV veku, i to ne cela
blize je vracanje crne gore turskoj
« Poslednja izmena: 12. Okt 2016, 21:43:51 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 10:52:24
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Nacionalizam

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.