Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 20:32:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nacionalizam  (Pročitano 42444 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
nisam paković
prezivam se čavić
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
nisam paković
prezivam se čavić

Odakle ti to da sam mislio na tebe. Ja čak ni ne znam da li si iz Valjeva i da li si dotičnom rod ili pomozi Bog. Niti me to zanima Smile

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 20. Sep 2016, 02:51:08
  Odakle ti to da sam mislio na tebe. Ja čak ni ne znam da li si iz Valjeva i da li si dotičnom rod ili pomozi Bog. Niti me to zanima Smile
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 20. Sep 2016, 02:46:33
 Ko hoće neka izgugla malo ko je paković koji je inače rodom iz Valjeva. Zanimljiva biografija a nešto mi govori da je ovde prisutan i njegov alter ego.

zastrasuje me pomisao da mnogo ovih ljudi i dalje seta medju nama

Ročište u predmetu "Srebrenica"
U postupku protiv optuženih za ratni zločin u Srebrenici za danas je, pred predsednikom sudećeg veća Odeljenja za ratne zločine, zakazano pripremno ročište, koje je, kako predviđa zakon, zatvoreno za javnost.

Piše: Fonet

Tužilaštvo za ratne zločine tereti osam nekadašnjih pripadnika Centra za obuku Jahorina Specijalne brigade policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Optuženi su komandir 2. voda 1. čete Centra Nedeljko Milidragović i pripadnici tog voda Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Dragomir Parović, kao i pripadnici 1. voda 1 čete tog Centra Aleksa Golijanin i Vidoslav Vasić. Svi su rođeni na prostoru Bosne
i Hercegovine, državljani su Srbije i brane se sa slobode.

Uhapšeni su marta prošle godine u Srbiji. Tužilaštvo tvrdi da su oni ujutru 14. jula 1995. raspoređeni oko hangara Kravica, gde su drugi pripadnici MUP RS dan ranije otpočeli ubijanje zatvorenih mulimanskih civila, kao i da je Milidragović optuženima naredio da učestvuju u zločinu, što je i sam uradio.

Istog dana, Milidragović i petoro optuženih iz njegovog voda, kako tvrdi Tužilaštvo, zajedno sa drugim nepoznatim pripadnicima Centra, nastavili su masovno ubijanje zatvorenih u hangaru, u koje su drugi nepoznati pripadnici policije i vojske RS u više navrata dovozili autobusima i kamionima.

U optužnici se navodi da ih je u Kravicama ubijeno najmanje 1.313 lica, čiji identitet je do sada utvrđen i posmrtni ostaci ekshumirani na više lokacija u Bosni i Hercegovini.
Njihova imena navedena su optužnici.

Zakonik o krivičnom postupku predviđa da se na pripremnom ročištu stranke izjašnjavaju u predmetu optužbe, obrazlažu dokazi koji će biti izvedeni na glavnom pretresu i predlažu novi, utvrđuju činjenična i pravna pitanja koja će na njemu biti predmet raspravljanja.

Na pripremnom ročištu predsednik veća odlučuje o eventualnom sporazumu o priznanju krivičnog dela, postignutog između tužioca i okrivljenog, i određuje kada će se održati glavni pretres.

« Poslednja izmena: 20. Sep 2016, 13:09:26 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
Fond za humanitarno pravo saopštio da je Radio-televizija Vojvodine prekinula emitovanje serijala "LJudi i svedočanstva"
RTV ućutkala žrtve rata
Emitovanje serijala o ispovestima žrtava svih nacionalnosti iz ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji pod nazivom "LJudi i svedočanstva" na RTV naprasno je prekinuto 24. jula 2016. odlukom novog rukovodstva, saopštio je juče Fond za humanitarno pravo (FHP).

Beograd utorak, 20. septembar 12:30

RTV ućutkala žrtve rata
Takva odluka je, smatraju u FHP-u, u suprotnosti sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i proklamovanom misijom RTV-a, a pored toga predstavlja i akt cenzure i propuštenu priliku da jedan javni medijski servis doprinese pomirenju i normalizaciji odnosa sa susedima u regionu.
Serijal je rađen u produkciji organizacija za ljudska prava Integre (Kosovo), Documente (Hrvatska), FHP-a (Srbija) i Centra za istraživanje i kreiranje politika (Makedonija). U njemu žrtve svih nacionalnosti govore o svojim stradanjima i sudbinama ubijenih članova njihovih porodica u sukobima u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i na Kosovu.

Po ranijem sporazumu RTV-a i FHP-a, serijal je od maja ove godine emitovan nedeljom uveče, ali ga je novo rukovodstvo RTV-a bez ikakvog obrazloženja skinulo s programa. Poslednja emisija emitovana je 24. jula. FHP je od tada punih mesec dana putem telefona i mejla bezuspešno pokušavao da dobije odgovor na pitanje o razlozima za promenu programske šeme.

"Tek kada je upućen zahtev za pristup informaciji od javnog značaja, generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica odgovorio je da je razlog za prestanak emitovanja nedostatak programskog interesa za emisijama u ovom formatu. Odluku o zabrani daljeg emitovanja ispovesti žrtava ratnih zločina je, navodi se u odgovoru, donela glavna i odgovorna urednica Prvog programa RTV-a Nada Kalkan", ukazuju iz FHP-a i dodaju da je umesto da omogući da se ispovesti žrtava svih nacionalnosti čuju, vojvođanski javni servis se opredelio da ih ućutka sa neskrivenom porukom da za njihove priče nema programskog interesa.

Srpski učesnici "kolateralna šteta"

U prvoj emisiji, emitovanoj u maju 2016, prikazano je svedočenje Snežane Simonović, koja je 1999. bila prinuđena da napusti Kosovo. Nakon toga su emitovana svedočenja Ymer Deluia (Kosovo), Senada Jusufbegovića (BiH), Metodije Prkačin (Hrvatska), Ilir Osmanija i Dime Ristevskog (Makedonija), Marica Šeatović (Hrvatska), Hysni Berishe (Kosovo) i Katarine Bešlić i Slobodana Jakovljevića (Hrvatska).

Odluka o prestanku emitovanja serijala doneta je neposredno uoči obeležavanja godišnjice operacije "Oluja", te je javnost ostala uskraćena za ispovest Nade Bodiroge iz Slavskog Polja, kojoj su u "Oluji" ubijeni roditelji, kuća spaljena, a ona završila u izbeglištvu u Inđiji i Vlade Šaše iz Dvora koji živi u Beogradu, a takođe je izgubio oba roditelja u "Oluji".

"Preovlađuje utisak da su novom rukovodstvu RTV-a zasmetale ispovesti hrvatskih, albanskih, makedonskih i bošnjačkih žrtava, dok su srpski učesnici dokumentarnog programa "LJudi i svedočanstva" postali "kolateralna šteta" odluke da se serijal cenzuriše", navode u FHP.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Citat
na RTV naprasno je prekinuto 24. jula 2016

није овима пуно требало да се сете Smile
и зашто би било која телевизија морала да приказује нечије документарце поготово од ове екипе Smile

Citat
Serijal je rađen u produkciji organizacija za ljudska prava Integre (Kosovo), Documente (Hrvatska), FHP-a (Srbija) i Centra za istraživanje i kreiranje politika (Makedonija)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
ko je rekao da moraju da prikazuju?
ocigledno ne moraju
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 52.0.2743.116
наравно да не морају,тако да је онда овај њихов текст беспотребан Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
ne slazem se. nije sve sto se ne mora svejedno kako ce da se radi
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
mob
LG Frizider
Pricali smo o nacionalizmu x puta, svake dve godine kad se pojavi neki novi-stari tuki na forum, da iz dosade i obesti drzi slovo, mi recikliramo jedno te isto.

Nek se dopisuje sam sa sobom ko ga jebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.7.8
mob
I-mate 30 Pro
evo nemacka je donela zakon po kojoj su novinari vlasnici autorskih prava...

predlazem da se postupi adekvatno tome...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 20:32:11
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Nacionalizam

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.