Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 05:10:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Muzički ukus otkriva ličnost  (Pročitano 30365 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Pa da, ali komercijala u klasici je ''komercijala'' upravo zbog svojih vanvremenskih kvaliteta koji se odrazavaju upravo u tome sto ta dela mogu da se svide sirokom spektru ljudi, od onih sto slusaju Rock do onih sto slusaju narodnjake...Nije rec ''komercijala'' uvek losa, ne znam zasto ljudi to spominju vecito u losem kontekstu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Zato sto je komercijalna muzika dobila takvo ime iz razloga sto zaradjuje dobre pare. Iz tog prizilazi da je slusa velik deo naroda tj. komercijalna muzika je namerno napravljena takva da bi se dopala sto vecoj grupi ljudi. A veci deo naroda je hmm, hmm ( kapiras ) pa se zato komercijala povezuje sa negativnim kontekstom. E sad ne mora da znaci da sto slusa veci deo naroda da je automatski lose ali obicno je tako.
« Poslednja izmena: 28. Sep 2010, 21:54:53 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
седе шабан шаулић и шабан бајрамовић у кафани...улази кеба и каже: де сте шабани Smile

ето...сетих се овог и помислих да окачим овде...не знам зашто Smile

не знам зашто се људи препиру...неко воли да се ваља у сопственој повраћки на сплаву слушајући неке етало штопере што тамбурају и завијају,неко воли да слуша карлеушу и да истетовира њен мио лик на челу,неко воли да се млати тамо вамо слушајући неког што врти плоче и чука на компјуКтеру,неко воли да га изгазе и убију од батина на концерту најла а неко воли да седне у коларац и слуша симфонијски оркестар...то нема везе са интелигенцијом,укусом или неукусом,зрелошћу или банковним рачуном...све је од човека до човека...волите се људи,маните се политике Smile
ја сам вечерас кренуо са овим

па сам наставио са овим

и са овим...

а завршићу са овим

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 978
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Hm, meni se muzika deli na onu koju obožavam jer budi u meni razne emocije (i ne mogu uvek da je slušam), onu za koju me baš briga i ne smeta mi da svira negde u pozadini, i onu koju mi je odvratna i stvarno mi smeta...

S godinama se sve više širi ova druga grupa...

A sa ljudima mi je isto tako. Volim, podnosim ili mrzim  Smile
Pa se slažem da stav prema muzici otkriva ličnost  Smile

P.S. Muzika koja u meni budi emocije za druge je bezlična i nije ni muzika... Valjda se meni dopada jer kao takva ostavlja više prostora da je doživim onako kako mi odgovara...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Zato sto je komercijalna muzika dobila takvo ime iz razloga sto zaradjuje dobre pare. Iz tog prizilazi da je slusa velik deo naroda tj. komercijalna muzika je namerno napravljena takva da bi se dopala sto vecoj grupi ljudi. A veci deo naroda je hmm, hmm ( kapiras ) pa se zato komercijala povezuje sa negativnim kontekstom. E sad ne mora da znaci da sto slusa veci deo naroda da je automatski lose ali obicno je tako.

Pa je'l po tebi neko delo klasicne muzike koje moze da se svidi skoro svakom trecem coveku koji je cuje zbog toga lose, nekvalitetno, ''komercijalno''? Ili upravo u tome lezi snaga neke kompozicije, sto moze toliko razlicitim ljudima da se svidi?  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
@osma_putnica slažem se sa tobom. komercijalno nije obavezno i loše. Betoven je recimo pisao komercijalnu muziku i bio je megazvezda u svoje vreme poput Michaela Jacksona u naše. obogatio se, postojao je period kada godinama ništa nije radio a ipak je živeo raskošno, imao poslugu i sve to od novca koji je zaradio od izvođenja svojih hitova (hitova u pravom smislu reči, poput današnjih)

pa ipak "muzički stručnjaci" mocarta i betovena smatraju najboljim kompozitorima svih vremena. ja lično više cenim mocarta jer je postavio temelje klasične muzike na kojoima je "zidao" betoven kasnije.

« Poslednja izmena: 28. Sep 2010, 22:00:19 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Apple 15
Obozavam ovakve teme... Uvek su savrsena podloga za varijaciju na temu "ja sam savrsen\a zato sto sam savrsen\a"

Sto se tice muzike... ukus je nesto sto se stice od detinjstva...

Ja sam bila jednom razapeta jer sam rekla da je Mozart pop muzika... jer on u to svoje vreme jeste bio... popularni muzicar popularnog muzickog zanra... Tim pre mi je cudan otpor ljudi prema tom muzickom zanru - tj. tzv. klasici....

Treba eksperimentisati... zaista... ali treba i pronaci sta je kic i sund, a sta pravi talenat... A posto su ljudi generalno antisluhisti, njima ce talenat biti svaki drekavac iz Grand show-a, posebno ako od njega ubiraju pare... Smiley
« Poslednja izmena: 28. Sep 2010, 22:04:36 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
evo kako ja dirigujem slusajuci betovena  Smile

http://robo.to/NikolaJovic
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Pa je'l po tebi neko delo klasicne muzike koje moze da se svidi skoro svakom trecem coveku koji je cuje zbog toga lose, nekvalitetno, ''komercijalno''?
E sad ne mora da znaci da sto slusa veci deo naroda da je automatski lose ali obicno je tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Nokia 
Citat
Iduci tom logikom to sto si ti procitala tekst koja je pisala ili prenela neka histericna trudnica ne mora da znaci da je automatski tacan. Video sam istrazivanje koje si postavila i lici mi na klasicni trash tekst koji izdavaju kojekakvi "doktori". Ako nadjes istrazivanje po principu da su npr. napravili 2 kontrolne grupe od po 1000 trudnica gde je jedna grupa trudnica za vreme trudnoce pustala klasicnu muziku a druga seku i cecu i gde su nakon rodjenja i odrastanja dece utvrdjenja prosecna inteligencija za svaku grupu posebno. I kada bi rezultati pokazali da su deca iz grupe gde je pustana klasicna muzika generalno pametnija za xy promila ja bih prvi priznao i tebi se izvinuo za prozivku. Ja takvo istrazivanje nisam jos video ni procitao. Ako ti znas nesto sto ja, mi ne znamo, slobodno objavi.

ajd da cujem sta je to sto ti znas  Smile
oseti se slobodnim da nam ovde napises koja si i da li si procitao ijedno istrazivanje vezano za psihologiju , uticaj muzike ili bilo sta po tvom nahodjenju a da ima veze sa temom o kojoj pricamo  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 05:10:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.