Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 14:32:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Muž bi još djece - žena ne, dvojba?  (Pročitano 15687 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Citat
mozda...slazem se sa svim sto si rekla ,jer je sve to moguce..ja sam samo uzeo da je razlog sto ta zena nece djecu onaj najocigledniji ,zeni je mrsko da se bakce sa jos jednom bebom..da nemoze mirno da spava od stalne dreke itd. klasicni zenski razlozi..

Када превише често не би жена била једнини родитељ, а отац сам о хранитељ породице, жене не би имале такве разлоге.
Пошто си мушко, тешко ти је да сагледаш из женског угла...али жени је  јако  тешко, (веруј ми јер говорим из личног искуства и личне дилеме) кад живи десетак година  удобним и лепим животом и таман је дочекала да јој дете поодрасте па да и сама може да одахне и посвети се себи, можда образовању, неком хобију, свему што је желела али није могла јер се посветила детету. И онда још једно дете, опет исте обавезе, опет практична "заробљеност", која ма колико да је лепа, ипак је "заробљеност".
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
naravno da najveci teret oko odgajanja djeteta makar u pocetku pada na zenu..a i kasnije moze se reci..medjutim zene cesto nisu u stanju da sagledaju malo dalju buducnost nego se ogranicavaju na sledeci dan ili najduze godinu..ali sto se tice djece treba gledati u sledecih 30-40 godina ,i kad se okrenes kao starac i pogledas sta si ostavio iza sebe sto vrijedi..tvoj pogled uvijek pada na djecu(sem ako nisi neki naucnik ,pisac...) ,i onda se sjetis da ti je bilo mrsko odgajati i muciti se sa djecom nekoliko godina ,ali tada je vec kasno!!
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Као што већ рекох, мој супруг инсистира на још једном детету, а ја...немам снаге. Волим децу и никад ми ништа није било тешко за њих, али не могу, просто немам снаге. Можда сам себична, али имам 33 године и није ми више до бриге о ситној деци, желим мало свог мира, да путујем да радим, да се опустим, да не стрепим непрестано над нечијим креветом.
IP sačuvana
social share

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Citat
ja ni na jednom mjestu nisam rekao da bi se bilo ciji roditelji ponasali kao kaiowas u slucaju smrti svoj jedinog djeteta!!   pomisli samo koliko bilo koja dva normalna roditelja uloze u jedno dijete ,i zamisli kakav je to gubitak za njih kad se tom djetetu ne daj boze nesto desi...
haha pa zar normalne porodicne odnose zaobilaze nesrecni slucajevi i bolesti?!nazalost cesto je zivot nomalne porodice slican patologiji..

ako neko sve sto ima ulaze u dete... onda nije problem u detetu, vec u stavu tog roditelja prema tom detetu... kao svojoj svojini... razlogu za zivot... o toj patologiji sam pricala...
Halil Dzubran je napisao jednu izvrsnu definiciju roditeljstva...

"Vaša deca nisu vaša.
Ona su sinovi i kćeri žudnje Života za samim sobom.
Oni nastaju preko vas, ali ne od vas,
I, premda su sa vama, ona vam ne pripadaju.
Možete im darovati svoju ljubav, ali ne i svoje misli,
Jer ona imaju misli sopstvene.
Možete im skućiti tela, ali ne i duše,
Jer duše njihove obitavaju u kući sutrašnjice, koju vi ne možete pohoditi, čak ni u snovima svojim.
Možete težiti da budete kao oni, ali ne pokušavajte da ih terate da budu kao vi.
Jer, život ne ide unazad, niti se zadržava u prošlosti.
Vi ste lukovi iz kojih se deca vaša poput živih strela odapinju napred.
Strelac vidi metu na stazi beskraja i On vas savija snagom svojom, kako bi strele Njegove letele hitro i daleko.
Neka vas ispuni sreća što vas Strelac savija u ruci svojoj;
Jer, baš kao što voli strelu što leti, On voli i postojani luk."

Citat
nisam jedinac ,ali vidis to mi omogucava da ih jos objekticnije sagledam..i imam veliki broj drugova i grugarica koji su jedinci/ke..u najmanju ruku oni u obicno samozivi i sebicni...ne zelim da ovo zvuci previse grubo i ovaj "zakon" ne vrijedi za sve bukvalno ,ali za veliku vecinu nazalost da!!!

Vidis, ja imam veliki broj drugova i drugarica koji nisu jedinci... Sta vise... za mnogo od njih ja sam jedina jedinica\jedinac koje znaju...
U mojoj okolini

Jedinci sami po sebi nisu takvi, vec ih tome cine roditelji... Moji roditelji od mene nisu napravili samozivu i sebicnu osobu, iako sam i tad i sad imala apsolutno sve na tanjiru i apsolutno odsustvo bilo kakve granice...
Ali, uprkos tome... naucili su me da cenim ono sto rade... i da cenim pare... i druge ljude... ali tome bi me naucili i da imaju petoro dece... jer su moji roditelji takvi ljudi...
Za ponasanje jedinaca treba kriviti njihove roditelje, a takvi roditelji bi istu gresku pravili (i prave) kada bi imali desetoro dece... to su roditelji koji ne znaju sta je roditeljstvo... i ponavljam... istu gresku prave bez obzira na broj dece... zato i u mnogoclanim porodicama ima puno zajedljivosti, samozivosti i sujete...

Takodje.... svedok sam velikih problema koji nastaju u odnosima brat-sestra... pre ili kasnije se razvije neka ljubomora... otpor... zajedljivost... totalno nezdrava situacija... ko rogovi u vreci...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
to je tragedija da i mogli bi smo i lepo ziveti, ako ne bi bili placenici za drustvenu propast Smile
a to je fazon ImageLo da silikonske grudi, ako to svidja zenu to je za smirenje, ako ne onda nece kupiti. A za plebs to je propast ako ne moze projecirati svoj gnev, zbog cega i oni su krivi.I ne samo inteligencija, koji u ovom drzavu nisu prisutni ili su placeni za propast naroda.Ili su vezivani njihovi ruke.
Samo to bi trebalo da bude ispred oci da i ti si smrtnik, kao taj ko moze da ima silikone.
Stvrano sve bazirati na zavist, mislim drustveno, to je komunizam u lose svacenju.
I iz ovaga trebalo vec i to videti da ako zena nece dete i ima za to stvaran uzrok onda ako muz voli potrebno to razumeti. ako ne razume onda nek primi ECT, i posle nekoliko minuta nek zena procita sto ocekuje od njemu. Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
@liv
neprestano..ma daj dvije godine.. Smile uostalom postavi mu uslove...kad se rodi dijete neka pomaze ,ali iskreno...

jbt. vas dar za donosenje djece na zemlju shvatate kao neku kaznu i teskocu za sebe..kad bi samo mogli da osjetite koliko je plemenitosti i moci u zeni koja donosi dijete na svijet gledali biste na radjanje sa ushicenjem..pomisli koliko ima ljudi koji zele djecu svim srcem i samo su ona potrebna za potpunu srecu ,ali njih nema niti ce ih ikad moci imati..(znam licno neke od njih)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
ponovo zavist Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
ponovo zavist Smile
sa tobom cu pricati kad naucis cirilicu i srpski jezik kako treba...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
i zub za zub Smile

Smile

(to ide minimalno sa depresijom, to je pogresan kognitivna sema Smile )
« Poslednja izmena: 31. Mar 2008, 12:10:58 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
@liv
neprestano..ma daj dvije godine.. Smile uostalom postavi mu uslove...kad se rodi dijete neka pomaze ,ali iskreno...

jbt. vas dar za donosenje djece na zemlju shvatate kao neku kaznu i teskocu za sebe..kad bi samo mogli da osjetite koliko je plemenitosti i moci u zeni koja donosi dijete na svijet gledali biste na radjanje sa ushicenjem..pomisli koliko ima ljudi koji zele djecu svim srcem i samo su ona potrebna za potpunu srecu ,ali njih nema niti ce ih ikad moci imati..(znam licno neke od njih)

Не схватам рађање и одгајање деце као терет нити казну, мада у мом случају вероватно би многе баш тако размишљале. Кад би ми неко могао гарантовати да ћу родити здраво и добро дете и да ћу и ја бити здрава и срећна са њим и због њега, онда бих...сутра. Овако.... Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 14:32:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.339 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.