Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:30:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Muski svet??  (Pročitano 6996 puta)
27. Mar 2006, 13:21:18
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Sad u jednoj temi procitah kako je ovo muski svet!?Zasto je to tako(ako jeste)?
hajde da se ogranicimo za sada na nasu malu drzavicu.Cinjenica je da zena ima vise od muskaraca,pogotovo u birackom telu,jer duze zive,manje su ginule u ratovima,saobracajnim nesrecama,manje emigriraju...
Precizne podatke nemam,ali je moguce da sto se birackog tela tice odnos bude cak i 60 prema 40 %,ili slicno u korist zena
Zene uglavnom tvrde da su inteligentnije od muskaraca,dopustam da je to istina,lukavije sigurno jesu.
Mnoge zene tvrde da su daleko sposobnije od muskaraca,recimo i da je to istina...
Iz svega toga moglo bi se zakljuciti da zene imaju i kvalitet i kvantitet na svojoj strani,pa ipak je ovo muski svet?
Zasto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Pa, sam si dao odgovor... svojim pisanijem...
Problem je u sveprisutnoj mizoginiji...
Za zene se vezuju negativni stereotipi... pogledaj samo sto si ti napisao:

Citat
Zene uglavnom tvrde da su inteligentnije od muskaraca
Citat
lukavije sigurno jesu
Citat
Mnoge zene tvrde da su daleko sposobnije od muskaraca

Ja ne znam sa kakvim se ti to zenama sreces, ali ja ni jednu takvu ne poznajem... To sto si ti napisao je samo iskrivljena interpretacija onoga sto zene govore...
Zene ne tvrde da su bolje, pametnije, sposobnije...
Zene tvrde da su podjednako dobre, pametne i sposobne kao muskarci...
Taj nacin razmisljanja: ja sam bolji od tebe je cisto muski... vecita potreba za dokazivanjem...
I najvazniji stereotip... muskarci zene vide kao domacice... pluseve dobijaju one koje se umiljavaju i lupetaju gluposti...
Kada neka zena pokaze da ima stav... obicno bude oznacena kao kucka... a kucke ne dobijaju visoke pozicije u drustvu... zar ne?

Da zakljucim: Zasto je ovo muski svet? Zato sto muskarci ne mogu da se nose sa mislju da zene nesto vrede...
« Poslednja izmena: 27. Mar 2006, 13:36:22 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Mislim da nisi najbolje skapirala moje pitanje

Citat
Da zakljucim: Zasto je ovo muski svet? Zato sto muskarci ne mogu da se nose sa mislju da zene nesto vrede...

Opet muskarci?zasto je bitno sta muskarci misle?Zar  zene dozivljavas sebe samo kroz muske oci?Sta te briga za muske stereotipe?
Sta te briga sto te muskarci dozivljavaju kao domacicu ili bilo sta drugo.Ko vezuje za zene negativne stereotipe?ko im daje pluseve o kojima pricas.
Otkud stereotipi?Promeni ih,dokazi da su netacni.
ko je obelezi kao kucku?muskarci?pa sta?
Ko deli visoke pozicije u drustvu?niko ih ne deli.za njih se treba izboriti.
Zbog cega zena nisu na visokim polozajima u drustvu?
zasto nema zene koja ce da stane ispred svih zena,i da zene stanu iza nje.pobedila bi na svim izborima.pa bi sa te pozicije lako razbila stereotipa o kojima pricas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Zbog cega su muskarci a ne zene u poziciji da cene ko koliko vredi
zasto nisu zene u poziciji da dele te pluseve,da proglase nekog kuckom ili kuckarom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Ja uopste ne dozivljavam svet kao muski. Ipak, ne moze se poreci cinjenica da se njima mnogo stosta oprasta a zenama ne, ali jedino u cemu zena nikad nece dostici muskarca je fizicka snaga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
zasto je bitno sta muskarci misle?
pa zato sto smo upuceni jedni na druge,i sto jedni bez drugih,hvala Bogu,ne mozemo.
i ne treba da budemo,zar ne?
da li se slazes sa misljenjem nekih zena da su muskarci samozivi sovinsti i da su svi takvi?koliko vidim ne.
i ne treba,naravno.

sto se tice navodnih pozicija u drustvu,kazes da ih ne dijeli niko i da ih treba zasluziti.
tu si samo djelimicno u pravu.cinjenica je da stvari,kada si zena,izgledaju malo drugacije.
broj zena na polozajima,na mjestu sefova i onih koji odlucuju da li ces biti primljen na neko mijesto,ni priblizno nije isti sa brojem muskaraca.

drugo,i ne manje bitno,broj zena koje su fizicki ili psihicki maltretirane od strane muskaraca,ne moze ni da se uporedi sa navodnim brojem isprebijanih,silovanih i sta vec ne,muskarcima.nije li tako?

trece,a to vjerovatno znas,tek krajem 19 i pocetkom 20 vijeka,zene su dobile pravo da se skoluju,glasaju i imaju iste plate,za ista radna mijesta kao muskarci.u nasoj zemlji.ali uzmi u obzir da postoje dijelovi svijeta,i ne mali,gdje to ni danas ne mogu.

kazes da zene manje ginu u ratovima,koje,budi receno medju nama vode muskarci,ali obrati paznju na sledecu stvar.
mozes i da provjeris.
razlike su zanemarljive u broju zrtava.u ratovima,najvise stradaju zene,starci i dijeca.
dakle,struktura stanovnistva koja nije u stanju da se brani.
upoznat si sa tim,da je bas na ovim nesretnim prostorima silovanje korisceno kao ratno sredstvo protiv neprijatelja.

cije prezime nosis?i ja i ti?naravno ocevo Smile
patrijarhat.nemoj da pomislis da imam nesto protiv toga.

govoris da se ogranicimo na nasu zemlju.vazi.
u crnoj gori se,ne mogu da tvrdim za srbiju,ali pretpostavljam da i tamo ima takvih krajeva,rodjenje muskog dijete proslavlja burno,u najmanju ruku.pucanje iz pistolja.recimo da je jedan vid proslavljanja rodjenje muskog dijeteta.za kucu koja je izgubila musko dijete kaze se da je "iskopana" bez obzira sto u njoj ima makar jos jedno dijete.zensko,naravno.

kazes da su zene lukave.ja sam spremna da tvrdim da ta osobina nema veze sa polom.
to da zene,navodno tvrde da su inteligentnije i sposobnije od muskaraca,nemoj da te plasi Smile
neki muskarci tvrde da su pametniji i sposobniji od zena.
ni jedne ni druge ne uzimam za ozbiljno.
radi se samo o istim sansama za nesto.

zena je majka,sestra i zivotni partner.
samo je to dovoljno da ih muskarci vole,paze i misle na njih.
i da ih stite,kada je to potrebno.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
... na sve to i ona vecita prica (vecita evidentno u poslednjih bar 150, a svakako i pre), htele ste ravnopravnost?! evo vam je, dobile ste je?! izmedju ostalog u smislu da radite, odgajate decu, brinete o muzu, vodite kucu... same ste sebi natovarile brdo obaveza, sad uzivajte u njima, to ste i trazile. zbog takvog muskog antistava mnoge zene same odgajaju decu, iako to vuce za sobom posledice.
zene i muskarci se razlikuju u poimanju stvarnosti.
mozda su zene parakticnije, mozda su i romanticnije, mozda su emotivnije...a mozda i nisu? ko je bolji?  Smile
ma smesno je to tako deliti, po rodovima.
razlikujemo se.
zene su nosioci vrste, one neretko razmisljaju i funkcionisu drugacije od muskaraca. uloge su nam drugacije, u smislu opstanka vrste.
takmicarskom duhu i dokazivanju tu nema mesta... nemam ja nista protiv, koji ili koja voli, nek' izvoli.
bas me briga 'ciji' je ovo svet. samo nas sigurno nije.
po meni, tu smo da se nadopunjujemo!

@arlekin,
nije li nasoj civilizaciji izmedju ostalog hriscanstvo nametnulo taj 'muski' stav prema zeni?!
ipak je stvorena od Adamovog rebra...
tu je da mu pravi drustvo, i njena amoralnost, lukavost (radoznalost?) se ispoljila jos u raju...
zena je naravno i prljava (ima mesecno pranje?!), gresna... shvatas o cemu govorim
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
zena, kao i muskarac, ako nema uslova ni prilike da radi, da se obrazuje, da... govorim o proslim i prohujalim vekovima, a ima toga i danas jos kako-
nisu nista bolji od roba.
uskrati to nekome, i dobijas zavisno i potlaceno bice. koje nesme da se pobuni, nema pravo glasa... cuti i trpi.
a zasto se zene nisu pobunile i porobile muskarce...?  Smile
pa razlikujemo se. razliciti su nam i nacini i ciljevi  Smile

... no postojale su i civilizacije gde su zene zaista bile ravnopravne i jednako cenjene. Etrurci, na primer. Kricani...
brojne su i civilizacije koje imaju zenska bozanstva...
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Hmmm,pocinjem ozbiljno da se zabrinjavam,izgleda da ne umem da objasnim sta sam zeleo reci temom.ili polazite od pretpostavke da sam
sovinista pa tako i sagledavate temu. Smile
Ja sam naravno svestan da zivimo u patrijarhatu,da su vecina direktora,politicara.....itd. muskarci.Znam da zene tek od skoro imaju pravo glasa,a negde nemaju jos uvek.Znam machakz da je religija delimicno nametnula takvo stanje stvari.

Moje pitanje je Zaaaasssssssstttttttoooooooo???????????
Zasto ne zivimo u matrijarhatu?kako se dogodilo da zene nemaju pravo glasa a ne obrnuto.Zasto je predsednik musko a ne zensko?
Reci cete pa zato sto je tako vekovima bilo nametnuto.kako je doslo do toga?zasto Isus nije zensko?Nekada davno mnoge civilizacije su
zivele u matrijarhatu,zasto nije tako ostalo?zasto zene nisu napisale bibliju pa da danas pricamo o tome da je Adam srvoren od Evinog rebra?zasto zene od samog pocetka nisu vodile glavnu rec a muskarci cutali i isli u lov i kopali njive?
zasto su CG vise raduju kad se rodi musko dete,zasto zene ne lumpuju kad se rodi zensko?
Zasto i kako su zene dozvolile da budu potlacene od strane muskaraca?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
@ sesircic
Citat
navodno tvrde da su inteligentnije i sposobnije od muskaraca,nemoj da te plasi Smile
ne plasi to mene,ja se tome radujem.Procitaj moj post kao da ne znas da sam musko Smile Smile

@machakz
Citat
@arlekin,
nije li nasoj civilizaciji izmedju ostalog hriscanstvo nametnulo taj 'muski' stav prema zeni?!
ipak je stvorena od Adamovog rebra...
tu je da mu pravi drustvo, i njena amoralnost, lukavost (radoznalost?) se ispoljila jos u raju...
zena je naravno i prljava (ima mesecno pranje?!), gresna... shvatas o cemu govorim

shvatam o cemu govoris.Mislim da znas da nisam religiozan i da se ne slazem sa crkvenim stavovima,pa ni ovaj nije izuzetak
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:30:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.