Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 23:13:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Muškarci i raskid [1]  (Pročitano 25807 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
iz mog iskustva, raskidi traju upola od veze... narocito ti civilizovani  Smile
То је тачно... Мада, не знаш је ли горе тако или само бум! и крај...

У сваком случају, цивилизованије је да одеш по цигаре па се не вратиш, него да измислиш 103 лажи око разлога за брејк ап...  Smile ако већ не може другачије....
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
bum i kraj je super... Smile strasno je u trenutku, ali se covek brze konsoliduje... a dugi raskidi mogu ozbiljno da ugroze nerve i zdravlje
al to mozda primenim u narednom zivotu tek  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Muškarci i raskid [2]

Ukoliko ste vi raskinuli vezu, možete osećati kao da je sve vaša greška i možete doživljavati osećaj krivice i cikluse sramote i besa. Ipak, retko je samo jedna osoba potpuno odgovorna za raskid veze. Dugoročno gledano, potrebno je dvoje da stvori ili raskine vezu.

Autor: Zoran Pavlović

Vi i vaš partner

Okrivljeni i osećaj krivice

Još jednom, ako je ona pokrenula raskid, vrlo je lako da vi započnete da je optužujete. Time što je okrivljujete, sklanjate pažnju sa svog bola i patnje. To daje i osećaj pravičnosti u nečemu što izgleda kao nepravična situacija.

Ali, time što je okrivljujete i time što se žalite na nju, nećete pomoći sebi da se oporavite i možete završiti tako što ćete stalno gledati u prošlost više nego u budućnost.

Koncentrišite se na ono što možete učiniti sad i ubuduće:
- Razgovarajte sa drugima o novim načinima ponašanja.
- Shvatite da imate sve što će vam omogućiti da prođete kroz to iskustvo.
- Potražite konstruktivne izbore koje imate.
- Pazite se ekstremnih stanovišta.

“Godinama sam krivio samo druge. Činilo mi se kao da nemam nimalo snage. Prijatelj mi je rekao da zvučim kao žrtva.” A.B. 44 godine

Brinite o sebi

Ideje koje su pomogle drugim muškarcima:
- Neka vam bude jasno da raskid nije kao da popravljate kola. Ne može se srediti brzo.
- Budite iskreni prema sebi i preuzmite odgovornost za sopstveni život.
- Neka vam bude jasno gde imate izbora a gde ne.
- Budite svesni toga što se dešava oko vas i u vama.
- Slušajte ono što govorite sebi. Budite svesni znakova samosažaljenja, beznadežnosti ili osvete.
- Mislite na posledice onoga što ste odlučili da uradite.
- Izbegavajte jezik optuživanja.
- Posvetite se uobičajenim normalnim aktivnostima i rutinskim poslovima (posao, sport, hobiji itd.).
- Eksperimentišite – pronađite šta kod vas “pali”.

“ Posvetio sam se stvarima u kojima stvarno uživam, kao što su igranje fudbala sa prijateljima. “ D.S. 56 godina

Održavajte zdravlje i “osećajte se dobro”

- Izaberite i jedite zdravu hranu (sveže voće i povrće kojem ne treba dugo da se kuva).
- Vežbajte tako da u tome uživate – vozite bicikl, džogirajte sami ili, još bolje, s prijateljom.
- Obratite pažnju na znake stresa, anksiznost i depresiju.
- Posetite svog doktora, bolje pre nego kasnije.
- Obratite pažnju na cigarete i alkohol.

Tražite pomoć

“Tražite podršku gde god možete. Vremenom i to postaje lakše.” P. M. 29 godina

Obično, poslednje što muškarci traže jeste podrška. Neke je toliko sramota zbog raskida da to negiraju.

Podršku možete dobiti od:
- prijatelja, porodice, drugih muškaraca koji su raskinuli
- kolega sa posla, šefova
- vašeg doktora

Nikada se ne bojte da tražite i pitate.

Ljudi hoće da pomognu
- Napravite listu osoba sa kojima možete da porazgovarate.
- Napišite sva pitanja koja vas muče.
- Budite spremni da razgovate i da se otvorite.
- Ne odustajte od ljudi bez obzira koliko je to teško.

Budućnost

Što vreme više prolazi, muškarci mogu da se pohvale pozitivnim i zdravim promenama u njihovim životima. Neke stvari još uvek nisu lake, ali mnogi muškarci pronalaze u sebi aspekte za koje nikad nisu znali da postoje. Postoji spoznaja da se život menja i, suočavajući se sa tim izazovima, mnogi govore o pronalaženju unutrašnje snage, novih izvora nade i socijalnih kontakata koje zadržavaju godinama.

Nove veze i nastavak sopstvenim putem

Bliske veze su važne za svakoga. Često nakon raskida postoji velika želja ze ponovnim spajanjem i da budete željeni i paženi iznova.

Neki muškarci odmah “uleću” u novu vezu, koja na početku može da ublaži bol. Iako to nekada može biti okrepljujuće iskustvo, ono često ne daje dovoljno vremena i prostora da biste prevazišli neka od vaših osećanja vezanih za prethodnu vezu.

Bez obzira šta vam se desi preporučujeno vam da se opustite.
- Dajte uvek sebi dovoljno vremena da otpatite prestanak vaše veze.
- Dajte sebi vremena da ponovo uspostavite lične interese i ciljeve.
- Vodite računa o sebi.
“Mislim da sam sada bolji u kreiranju veze koja se bazira na otvorenosti i dobroj komunikaciji. Imam novu partnerku, i za sada to ide vrlo dobro.” J.R. 41 godina

Istraživanja o muškarcima i raskidu (rezultati istraživanja u SAD 2001. godina)

Raskid
- Prosečne godine kada se muškarci žene - 31 godina
- Prosečne godine kada se muškarci razvode - 42 godine
Kako se muškarci suočavaju sa raskidom:
- Preusmere svoja osećanja na svakodnevne rutinske poslove (rad, hobi)
- Izbacuju višak energije kroz timske sportove ili samostalno vežbanje
- Izražavaju svoja osećanja kroz humor
- Razgovaraju otvoreno o svojim idejama kako da se nose sa patnjom i tugovanjem

Uticaj raskida veze na muškarca
- simptomi povezani sa stresom dostižu vrhunac u trenutku raskida
- 33% i dalje imaju simptome vezane za stres (glavobolja, nesanica, snižena energija, slab apetit, preterani umor) i nakon 1-2 godine
- 60% smatraju da se dobro osećaju 10 godina kasnije
- 33% smatraju da ni nakon 10 godina nisu prevazišli posledice razdvajanja
- 67% imaju osećaj i da se posle 10 godina osećaju napuštenim

Novi partneri

- 80% muškaraca nađe novog partnera u periodu od 5 godina
- 69% žena nađe novog partnera u periodu od 5 godina

B92
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
Bum, Bum , Bum russen kommen kommen.... Smile
ne znam kako sam mislio, al ima veza izmedju revolveri i rusi Smile
to je najbolje kad muskarac to misli ,da vec mene nije moguce ostaviti, ni slucajno ni nikako... Smile
sa mnom skoro nikad nije dosao do raskida, i to je tuzno da uvek sam ja to zeleo al uvek tako se desilo da `moralo se`
a sto je zanimljivije mogucnost da postanes zaljubjen kao nikad do sad i nisi jos video osobu, i neko to kaze tebi da te je ostavila ona Smile,al znas da to je bajka Smile
Ljudovi Smile
« Poslednja izmena: 08. Feb 2008, 15:18:56 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Они који желе да прекину везу на културан и достојанствен начин, са поштовањем и (бившег) партнера и времена које су провели заједно, имаће довољно људскости и храбрости да отворено каже да жели прекид везе и навешће разлоге за то...

Или сам ја ипак превелики утописта...
Ehm ..
Prvo, smatram da kad dodje do toga da se dvoje ljudi vise ne voli ( pri tom ciljam na duge veze), uvek postoji taj izvestan vremenski period u kome onaj-koji-zeli-raskid preispituje i sebe i partnera da li je to zaista prava odluka. U tom periodu, ruku na srce, nismo bas posteni jedni prema drugima pocevsi od onog najbanalnijeg kad te on pita 'jel sve ok' a ti odgovaras da jeste, pri tom misleci kako ces raskinuti sa njim ove sedmice. Znaci u startu smo neposteni.
Moje mizerno iskustvo je takvo da zaista ne pali iskren i 'civilizovan' razgovor i da se na kraju svede na to da se trebas spustiti na neki podnivo da bi dao do znanja da vise nisi zaljubljen.
Sad, necu da generalizujem i da kazem da se samo muskarci tako ponasaju jer sam cula i videla gorih zenskih slucajeva. To sve varira od osobe do osobe.
Tako da; utopista si  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Tako da; utopista si  Smile
Знам, знам... рекли су ми већ...  Smile
Шта ћу кад живим у Веселом сокачету, где су сви људи добри, и на дрвећу расте чоколада... и нема председничких избора...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ne predaj se nikad, osim kad moras!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3385
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia N73 ME
A, ako ona njega ostavi, onda ide ide ona cuvena " Nikad je nisam ni voleo ". A ako je vidi s drugim, onda ide ona jos cuvenija " Da sam znao da je takva ku*va, nikad ne bih bio s njom". A, i ona ima odgovor : " Da sam znala da je takav seljak, nikad ne bih bila s njim". Naravno, ima i onih civilizovanih, koji se ljudski razidju i ostanu u dobrim odnosima, ali njihov boj je neznatan. Sad se ja pitam, da l je to tipicno samo za Balkan, ili ...  Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2008, 15:27:41 od spellerberg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Raskid nije smak sveta
Utorak, 26. februar 2008. 21:25

Raskid veze je uvek težak, bez obzira na to da li ste ga inicirali vi ili vaš partner. Ipak, kada se nađete u takvoj situaciji, najvažnije je da ne očajavate. Nemojte sebe mučiti otkrivanjem uzroka, ako ste ostavljeni, ili, ako ste vi doneli odluku o rastanku, traženjem opravdanja za svoj postupak. To vam neće olakšati situaciju, u svakom slučaju biće vam potrebno vreme da se naviknete na novo stanje stvari.

Posle raskida ljudi su skloni preispitivanju sopstvenih postupaka iz prošlosti, a to negativno stanje svesti lako se otrgne kontroli. Ubrzo možete početi da se osećate nedovoljno privlačnim, nezanimljivim...

Ako vidite da vas razmišljanje vodi u tom smeru, sedite, udahnite duboko i - prestanite sa tim. Samooptuživanje vas neće daleko odvesti. Ponekad nije loše razmisliti o sopstvenim manama, ali nemojte zaboraviti da su i one sastavni deo ljudske prirode.

Trebalo bi što pre da pokušate da nastavite svoj život, a to nećete uspeti ako ste opterećeni uspomenama. Dakle, posle rastanka, sitnice koje vas podsećaju na bivšeg partnera - idu u kutiju i odlažu se negde na najvišu policu. Nema potrebe da sebi nanosite bol gledajući vašu zajedničku sliku iz srećnijih vremena svake večeri pre spavanja.

Posle raskida možda će vam sedenje u kući delovati kao dobra ideja. Veče uz televizijski program možda i nije loše, ali nemojte preterivati. Izlazak sa prijateljima je mnogo bolja terapija.

U svakom slučaju, nemojte gubiti nadu. Period posle raskida veze je težak i bolan, u takvim trenucima ljudi često imaju utisak da će zauvek ostati sami. Ali, ako razmislite malo bolje, "progovoriće" vaša racionalna strana - naravno da ćete upoznati nekoga, a postoje i prilično velike šanse da taj neko bude stvarno fina osoba i da budete srećni, zar ne?

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung Galaxy Ace S5830
Osetio sam potrebu da podelim sa svim nesto sto mi se dogodilo ne tako davno, pre samo dve nedelje.
Naime, zabavljao sam se sa devojkom vec skoro 4 godine ( mnogi bi rekli da je to previse s obzirom da imam 23 god) u kojima sam relativno uzivao, misleci da tako nesto ne moze da dodje i da se dogodi, da me napusti uz toliko glupo objasnjenje.  ,, Dosadila mi je veza, gusi me, ja tebe ne volim poslednjih godinu dana, ali bi volela da osatnemo prijatelji‚‚ Ne mogu da kazem da sam bas muski podneo to, jer nekoga koga sam voleo toliko da bi mi zvezdu sa neba skinuo, da mi tako nesto priredi, iznenada, oistinski sam se rasplakao.
Oladio sam se jedno para dana, nisam je zvao, niti pokusavao da je kontaktiram na bilo koji nacin, misleci da je to samo prolazna stvar, da joj treba malo prostora.  Pre cetiri dana sam je nazvao i doziveo pravi sok!
U pocetku je kategoricki odbijala svaku mogucnost da se pomirimo sa istom izjavom, da je sita veze, da bi mi kroz par minuta naseg razgovora rekla da se zabavlja vec sa nekim, da je taj sa moga faxa, da ga znam i da to traje ‚‚neko‚‚ vreme.
Zivci su mi potpuno stradali.  Bromazepan pijem od 3 mg po preporuci lekara.  Pokusavam da vratim svoj zivot.
Mozda bi ste rekli koja budala, sto se toliko opterecuje oko kretena koji ga je tako zajebao.  Dobro mozda ste u pravu.  Toj devojci sam sve pruzio, ljubav koji sam joj nesebicno davao mislim da nema ni na filmu, a vraceno mi je sa tako debelim nozem u ledja da vise ne postoji metod koji mi to moze zaleciti.
Pitanje za sve devojke:
Da li sam ja budala, sto sam je voleo vise od sebe, pruzio joj srecu, svu slobodu ovoga sveta ( niti sam je pitao gde izlazi, ni skim, ni kada, telefon joj nisam dotakao) bio romantican i nezean, najbitnije sto sam mastao da je ona ta koja moj zivot cini potpunim?
POVREDJE SAM NEVEROVATNO, POMOZITE MI DA VIDIM SVET U LEPSOJ BOJI, JER MI JE SADA SVE CRNO.  HVALA
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b3
Citat
Da li sam ja budala, sto sam je voleo vise od sebe, pruzio joj srecu, svu slobodu ovoga sveta ( niti sam je pitao gde izlazi, ni skim, ni kada, telefon joj nisam dotakao) bio romantican i nezean, najbitnije sto sam mastao da je ona ta koja moj zivot cini potpunim?
POVREDJE SAM NEVEROVATNO, POMOZITE MI DA VIDIM SVET U LEPSOJ BOJI, JER MI JE SADA SVE CRNO.  HVALA

Nisam devojka ali sam uzeo sebi slobodu pisanja.

Mozda jesi budala... mozda nisi. Budala jesi ako si ti stradao u toj vezi a ona to ne ceni, mislim na dobrotu, romantiku itd.

Povredjen si ? Cini ti se , to navika prica iz tebe. Kad upoznas neku bolju, da ne kazem - vrednu, videces koliko je dobro sto se to pre zavrsilo.

PS nemoj vise da places na raskidima... lose je iz mnogo razloga...
Nemas sta da trazis sa osobom koja te vara godinu dana a nije htela da prekine dok nije bila sigurna da je novi nece odbaciti.
Druze, lajao si na pogresno drvo, shvati to, izvuci pouku za ubuduce i predji preko toga. Nadji neku vrednu tvoje paznje.
Vreme. Bices ti ok.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2008, 22:22:08 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 23:13:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.