Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 20:33:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sa VHS-a na DVD  (Pročitano 654 puta)
02. Jan 2013, 04:00:51
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 292
Zastava
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung Galaxy y
Pozdrav forumasi moji sam moj naslov vam sve govori kako,a da me ne izadje skupo,ako je neko ovo radio neka mi objasni sta mi je potrebno,jer imam kasete iz detinjstva pa bih hteo to da prebacim u komp.Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Uf obicno se radi sa nekim konvetorom uz koji dobijes cinceve i ostalu pratecu opremu. Ja licno nisam koristio nijedan ali ortak ima foto radnju pa odradjuje i to a koristi neki konvertor od 25 jevrica otprilike.
Valjda neko zna nesto vise  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
HTC Sensation
Ja ne znam za te moderne fore, da li ih ima ili ne. Old-school way je sledeci.
Nabavis video player/recorder i u njega ubacis kasetu.
U komp ubacis tv tuner ili graficku karticu sa ViVo mogucnostima. U danasnje vreme je najpogodnije (ne kazem najbolje ili najkvalitetnije) naci USB tv tuner. Moguce da je cg_ac na to mislio.
Povezes izlaz za video iz videa na ulaz na tuneru/grafickoj.
Povezes izlaz za audio iz videa na ulaz na tuneru ili verovatno moze ulaz od zvucne, u slucaju ViVo.
Nabavis bilo koji program za video capture, podesis ulaze (onako kako si podesio kablove), izlazne parametre (tip fajla koji zelis, kodeke za kompresiju, velicinu fajla/bitrate....)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung SGH-E630
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
Motorola 
Pretpostavljam da "ortak (koji) ima foto radnju" koristi ovo  . Na stranici proizvođača ( ovde   ) stoji sledeća tvrdnja :

" VC600] DIAMOND VC600 ONE TOUCH VIDEO CAPTURE USB 2.0
FEATURES
Easy to Use Capture by the Touch of One Button
Capture Video from Almost Any Video Source
Preserve Your VHS tapes with One Touch
Software included to burn Videos to DVD/VCD
New software includes editing with transitions and effects
New software converts video for use with portable media players
New software feature allows scheduled recording that will automatically burn to DVD "

Proizvod nisam probao i ne garantujem za kvalitet,ali jesam sebi odrađivao pomenuti posao (transfer sa VHS-a na DVD) pomoću stare Lidtekove tv-kartice koju posedujem ( WinFast PVR2000 )  i dobijao fenomenalne rezultate ( bio sam veoma iznenađen kvalitetom,jer sam očekivao mnogo slabiji rezultat).

---------------------------------------------
Da bi dobio što bolji rezultat,treba prebacivati iz VHS-a u DVD-format , nativne rezolucije su im približne.Evo par mogućih/potrebnih preduslova :

- grafička sa Vivo-ulazom (danas ređe,daju lošiji kvalitet,a i kod slabijih je procesora redovno dolazilo do desinhronizacije video- i audio-signala)
- tv-kartica sa dobrim ulazom (najkvalitetnije su one sa hardverskim MPEG-2 enkoderom : brze,ne opterećuju procesor,"peglaju" signal) - imaš ih i polovnih i novih
- snimak sa VHS-a prebacuj na računar u MPEG-2 formatu ( trake često imaju izgužvana/oštećena mesta , MPEG-2 je idealan za editovanje istih)
- sređivanje dobijenog MPEG-2 snimka ( "seckanje i lepljenje"/ tranzicioni efekti između scena / filteri...ako želiš da napraviš nešto posebno ; najjednostavnije je upotrebiti Womble MPEG Video Wizard DVD koga imaš u "radnji" - poseduje brojne i sasvim pristojne tranzicije ,ali ne i dobre menije) .Karakteriše ga i sposobnost seckanja/lepljenja bez rekodovanja,što je veoma bitno da se kvalitet ne bi dodatno obarao )
- ono što je obrađeno Womble-om ( što viši bitrejt) uvezi u ConvertXtoDVD 4 (stariji,ima ga u "radnji",a može da koristi brojne lepe menije koje nova petica ne može; svi meniji se mogu naći na njihovom forumu : ovde / ovde  ) i napravi sebi ljudski dvd (sa muzikom,menijima...)
« Poslednja izmena: 02. Jan 2013, 10:34:32 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 20:33:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.139 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.