Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mrzim Ustase!  (Pročitano 27031 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 2
jebes srbe MILOSEVICA i TUĐMANA.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Citat: Laslo
Vidim Radikale da si počeo radikalnije i ironičnije prema meni. Dobro valjda to tako mora biti da te ne optuže da si premekan.

Што радикалније то боље Smiley. Иначе, ваљда си већ приметио да се ми радикали не плашимо никаквих оптужби са било које стране. Знаш како је, када си у праву и када заступаш праву ствар,  може да те оптужује ко год хоће и за шта год хоће а да ти то уппште не смета Smiley

Što se dukljanskih vladara tiče, reći ću samo da su se oni dosta ženili Normankama i da ih je dosta bilo katolika, baš zbog te činjenice. Ako već smatraš da je Duklja samo prethodnik srpskog carstva onda ću te podsjetiti da je ona za bizantske dinastije Komnena (u srp. literaturi Komnina) propala i ponovo došla pod Bizantince, tako da je Stefanu Prvovenčanom itekako trebalo priznanje. Kada pišem da ga je dobio iz Rima i od pape (sam ga je tražio) tu ne mislim zlurado pisati da je on bio ulizica i to katolicima (što bi za vas valjda bila jedna od najvećih uvreda), nego je stvar u srednjovjekovnom poimanju državnosti. Jedine dvije osobe koje su u to doba mogle dodijeljivati vladarske titule (a time i priznanje) bili su Papa i bizantski car. Budući da je Bizant u to doba privremeno propao, a i inače sigurno ne bi pristao tako nešto učiniti budući da je imao pretenzije na Srbiju, Stefan nije imao druge mogućnosti nego se obratiti papi. Tebi je (a i meni) danas to iz čisto političke perspektive možda smiješno ili glupo, ali to je bilo takvo razdoblje.

Да можда не желиш да кажеш Дукљани нису били Срби ? Говорити о православљу и католицизму у то време, с обзиром да је раскол цркве био 1054. године и нема неког смисла. То се може само посматрати као две интересне групе којима су се словенски народи повремено приклањали искључиво из интереса и то само владари, док словенски народ (ту мислим на обичан народ, сељаке и остале не привилеговане слојеве) у то време још није имао хришћанску свест. Код српског народа је свест о хришћанству и православљу укорењена тек за време Светога Саве. Поента је у томе да си ти рекао да је прва српска `међународно призната` држава била тек 1217. а ја сам ти јасно доказао да ниси у праву, а што су државе пропадале и стварале се нове до је сасвим друга прича.

Napore i žrtve Srba za oslobođenje nikad ne bih poricao, ali gdje je zlonamjernost ako iznesem činjenicu da je Srbija 1876.-1878. doživjela vojni neuspjeh? (Opet papagajski ponavljam i to sam čitao kod srpskih autora. Ako priznaju oni, ne vidim što tebe priječi.)

Нико то не пориче, али злонамерност се огледа у томе што из једног великог успеха стварања Српске државе после 400 година под окупацијом ти из контекста извлачиш и потенцираш само мале неуспехе који је не могу поредити са глобалнин успехом који је постигнут. Ми смо ратовали, губили и добијали битке, нападали и повлачили се, проливали крв и жртвовали се за своју слободу без обзира на цену коју смо због тога плаћали, док ви нисте смели ни глас да дигнете против вашег окупатора!

Što se vaših i naših bivših gospodara tiče, koliko ja znam ustanovljenje Pećke patrijaršije je pomogao veliki vezir Mehmed paša Sokolović. Budući da Bugari ili Makedonci tada samostalnu patrijaršiju nisu imali zoveš li i to "uvlačenjem u gu***icu" da uotrijebim i tvoje riječi.

Стварно не разумем шта желиш овим да кажеш. И сам знаш ко је био Медмед паша Соколовић и де је све што је помагао Србима, чинио због `гриже савести` и свести о своме пореклу, а не зато што су неке улизице то од њега тражиле.

Što se Vojne Krajine tiče ista je postojala duž cijele granice AU s Turcima, ali ne pamtim da ste ikad tražili od Rumunja neke teritorije. Ne znam što su za tebe znaci državnosti u AU (budući da su oni koje sam ja naveo kod tebe izazvali grohotan smijeh), ali ako smo ih mi imali uvlačenjem znaš već gdje, kako su ih onda dobili krajiški Srbi? Inače teritorij Vojne Krajine nije bio naseljen samo srpskim pučanstvom bilo je tu i jednako mnogo Hrvata. (Podaci iz Istorije srpskog naroda)

Ја све време као главни аргумент износим да унутрашње уређење империјалистичко-освајачке творевине као што је Аустроугарска не може имати никаквога утицаја на разграничење држава након њеног распада и да једини критеријум може бити већинско становништво. То око Војне Крајине је само споредни аргумент којим сам ти очигледно објаснио да ЧАК и ако ствари посматрамо са твоје тачке гледишта, Хрватска опет не може да полаже право на тај део територије. Што се Румуније тиче, у том делу Војне Крајине Срби нису били у већини а ни толико угражени. Наравно да је у ВК било и Хрвата, али укуно гледајући комплетну Војну Крајину, Срби су били у апсолутној (више од 50 посто) већини. Када се ту одзме Румунски део и део у Хрватској, око Копривнице, Крижеваца, Бјеловара,  где су Хрвати били већина, добијамо врло значајну већину Срба на осталим деловима. На питање како су срби добили повластице одговор је оружјем и војним вештинама чиме су задобили поштовање Аустроугара. Не мислиш ваљда да су Аустроугари случајно тежили да на границу населе баш Србе а не Хрвате (сигурно су мислили су да кад се толико увлачите њима, вероватно би то радили и Турцима Smiley)

Ne pamtim da sam tebilo gdje nazvao govnom ili lažljivcem, niti da sam gdje na to aludirao. Ako si se igdje našao uvrijeđenim, ja se ispričavam.

Ма немој то озбиљно да схваташ, ја само покушавам да те испровоцирам да се стриктније држиш чињеница и истине:).

Naslov teme je MRZIM USTAŠE!!! ja ustaša nisam, ali znam da neki od vas vole sve Hrvate nazivati tako. Zato sam ovdje tako aktivan.

Чини ми се да је момак који је покренуо тред,  у свом следећем посту јасно рекао на које се то усташе односи и шта су радили...

I na kraju. Ja ne mislim o tebi da si glup ili lažljivac ili da te treba nožem ili nešto slično. Da je tako ne bih ni dolazio ovdje, jer nisam tip koji bi se samo povremeno javljao i nazivao te pogrdnim imenima psujući ti mater i užu i širu familiju. Nemam ja ni namjeru ili iluziju da ću te razuvjeriti od tvojih stavova. Ja sam ti samo nastojao dati podatke koje možda ne znaš ili bolje rečeno za koje ne znaš hrvatski stav. Ova naša diskusija nije bila povjesničarska, već više politička. Imamo različita mišljenja i shvaćanja o nekim pojmovima i to mene ne smeta. Dapače drago mi je da mogu s nekim razmijeniti stavove. Ponavljam lako bih mogao trubiti svoje i samo te provocirati, ali da je tako onda bi bilo pametnije da nisam ovamo ni dolazio.

Све је то лепо са твоје стране, али из наше дискусије је се види да је веома тешко да ће се овај проблем решити договором, што би наравно и ја највише волео, значи `биће рата кажу сви...` Smile

Поздрав и све најбоље у новој години.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Jako mi je drago da se javio onaj Albanac. Vidim da si čitao njegove postove i reagirao, razumijem i zašto tako žestoko.
Zato sam namjerno i pisao o katoličkom dijelu tradicije Duklje (o srpskom ili nesrpskom karakteru Duklje mogu ti prenijeti neka različita gledišta koja sam našao kod različitih autora, ali ako otvorimo temu negdje drugdje, jer to ne ulazi u ovu temu, a i ne spada u područje mog povijesnog interesa pa me možeš ispraviti ili me uputiti na druge izvore), a isto tako i o Mehmed paši Sokoloviću. Naravno da znam da je on bio Srbin odveden u devširmi, uostalom njegov brat Makarije je bio prvi pećki patrijarh. Stvar je u tome da je onaj Albanac stvarno napisao brdo nebuloza, a kada bih ja pisao da su Srbi bili katolici ili turski ulizice isti bih pisao nebuloze. Vidim da si shvatio ironiju s kojom sam ja to napisao. No iz iskustva znam da nekim Srbima tlak skoči do neba, ako im se pomenu makar i tragovi katolicizma (ovo kao primjer) ili bilo čega drugoga što im smeta u njihovoj slici idealne Srbije i Srba. Time sam ti želio ukazati na to da su i neki tvoji argumenti kojiput izvučeni iz konteksta i da dobijaju taj ton izvlačenja iz konteksta. Npr. ovo o Krajini. Nitko ne poriče da u djelovima Vojne Krajine Srbi nisu činili većinu stanovništva, ali ne možeš apsolutnu većinu dobijati na taj način da iz te Krajine "izbaciš" teritorije gdje su većina bili drugi. Kako bi ti reagirao da ja sad napišem da su u Donjoj Lastvi ili Bačkom bregu Hrvati većina i da zbog toga ti dijelovi Boke i Bačke trebaju pripasti Hrvatskoj? Stoji činjenica da su to daleko manji teritoriji nego oni na koji vi aspirirate, ali je princip isti. Kao i tvoj komentar o Kninu. "Šta je to prema Kosovu?" Knin je gradić, a Kosovo regija od 10-ak tisuća km kvadratnih.

No to je već problem prirode ove diskusije. Svjestan si da koliko god mi možda mislili tako ni jedan ni drugi ne možemo biti potpuno objektivni, jer je ovdje dominantan politički ton, a ne čisto i usko povijesničarski, a politika bez povijesti ili bolje rečeno "povijesti" ne može.

Ono o naslovu teme znaš kako je. Da ja stavim temu naslova npr "Mrzim Zrenjanin" (ne mrzim samo sam prolazio tuda, ali se slabo sjećam da se netko otamo ne naljuti) sigurno bi se javilo brdo ljudi i iz Kragujevca i iz Beograda i iz Novog Sada i iz... i propisno me napalo, a na kraju bi možda raspravljali o tome je li bolje pivo Jelen ili Ožujsko. (Inače moram jednom probati taj Jelen, čuo sam dosta pohvala.) To je tako, a mislim da se slažeš da je bolje da smo ovako raspravili o svemu, nego da smo potrošili brdo vremena i struje da se natječemo ko će kome opsovati mater ustašku/četničku (ili hrvatsku/srpsku u blažoj varijanti).

Ono o ratu ja se nadam da ga neće biti, ako bude mogu samo reći:

Dođe l' dušman s bilo koje strane
             Hrvati će zavičaj da brane.

Pozdrav i da se sretnemo i na nekoj drugoj temi. Jer ja sam Hrvat po rođenju, a ne po zanimanju. Sigurno je i kod tebe tako, naravno u srpskom smislu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
VIDECEMO SE MI JOS ALI JEDAN NA JEDAN,A NE VI BALIJE I OSTATAK PAPINIH KURTONA.ONDA CE VAM BITI BOLJE DA SE NISMO SRELI JER VAS NECE BITI  
IP sačuvana
social share
NO PAIN NO GAME
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
TIGROVI I DALJE POSTIJE SA KOMADANTOM U VECNOM SECANJU!!!

ZATO PURGERI BET BRIGE!!!!
SSJ Smile
IP sačuvana
social share
NO PAIN NO GAME
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954

Dođe l' dušman s bilo koje strane
Hrvati će zavičaj da brane.

Мислим да вам је најкритичније са истока
Што се пива тиче, када дође до `коначног поравнавања рачуна`, частим гајбом Јелена негде на линији Карловац-Карлобаг-Огулин-Вировитица.  Smile  Smile  

п.с. Слажем се са тобом да је ова расправа била корисна и да треба саслушати и другу страну, а да од псовања и вређања нема никакве користи. Међутим, овде је конфликт много дубљи него што га ми мошемо решити дискусијом и зато сам дубоко убеђен да ће сви који сада вређају и прете другој страни имати прилике да покажу своју храброст и патриотизам на прави начин.

Поздрав, све најбоље и да што пре попијемо тог Јелена!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Mislim da je realnije da ćemo ga popiti negdje u Beogradu gdje stižem (ne kao osvajač) negdje u travnju na proputovanju za Sofiju.

Pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 57
Gospodine Radikalu razumjem vaš bijes on je posljedica frustracije, jer vi ste rat izgubili, a rat i pobjeda u njemu  vjerujem  nema veze sa srećom nego s hrabrošću jer da ima veze sa srećom vi bi Srbi sami sebe nazivali najsretnijim narodom na svijetu, a ovako se smatrate najhrabrijim. Što se tiče vaših prijetnja o tome kako bi se Hrvati morali čuvati naseljavanja u "istorijske srpskike zemalje" ja zaista ne razumjem o čemu vi pričate. Zemlje na kojima su Srbi do jučer obitavali su bile Hrvatske dok ih nisu osvojili Turci i na njih naselili neka pravoslavna plemena koja su se vremenom počela nazivati Srbima. Dakle, na te zemlje su Srbi došli kao okupatori i posve je prirodno da su ih sa prvim znakom opasnosti napustili kao što to okupatori čine. Što se tiče genocidnosti nas Hrvata, mi smo jednako genocidni kao i vi ili bilo koji drugi narod koji ne trpi okupatora na svom tlu. Ja osobno nemam ništa protiv Srba preko Drine kao i onih koji žive u Hrvatskoj ako smatraju Hrvatsku svojom domovinom i spremni su za nju i život dati, nažalost takvih je malo.
Što se tiče toga da su nas u ovom ratu spasili naši saveznici, moram s žalošću ustvrditi da nije tako jer na Hrvatsku je bio podignut embargo na uvoz oružja, dakle, ništa mi nismo od naših saveznika dobili osim lijepe riječi. Ovaj rat je bio jedan na jedan i vi ste ga izgubili, a one prošle koje ste dobili dobili ste ih samo zbog svoje lukavosti u biranju saveznika. Mi Hrvati imamo jednu vrlinu koja se često pokazala skupom za nas: vjerni smo katolici i dobri prijatelji njemačkog naroda. Vama ako moja prisutnost ovdje smeta drugi put ne prozivajte Hrvatske domoljube vašim praznim prijetnjama.

ŽIVJELA NDH!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Citat: ustaša
Gospodine Radikalu razumjem vaš bijes on je posljedica frustracije, jer vi ste rat izgubili, a rat i pobjeda u njemu vjerujem nema veze sa srećom nego s hrabrošću jer da ima veze sa srećom vi bi Srbi sami sebe nazivali najsretnijim narodom na svijetu, a ovako se smatrate najhrabrijim. Što se tiče vaših prijetnja o tome kako bi se Hrvati morali čuvati naseljavanja u "istorijske srpskike zemalje" ja zaista ne razumjem o čemu vi pričate. Zemlje na kojima su Srbi do jučer obitavali su bile Hrvatske dok ih nisu osvojili Turci i na njih naselili neka pravoslavna plemena koja su se vremenom počela nazivati Srbima. Dakle, na te zemlje su Srbi došli kao okupatori i posve je prirodno da su ih sa prvim znakom opasnosti napustili kao što to okupatori čine. Što se tiče genocidnosti nas Hrvata, mi smo jednako genocidni kao i vi ili bilo koji drugi narod koji ne trpi okupatora na svom tlu. Ja osobno nemam ništa protiv Srba preko Drine kao i onih koji žive u Hrvatskoj ako smatraju Hrvatsku svojom domovinom i spremni su za nju i život dati, nažalost takvih je malo.
Što se tiče toga da su nas u ovom ratu spasili naši saveznici, moram s žalošću ustvrditi da nije tako jer na Hrvatsku je bio podignut embargo na uvoz oružja, dakle, ništa mi nismo od naših saveznika dobili osim lijepe riječi. Ovaj rat je bio jedan na jedan i vi ste ga izgubili, a one prošle koje ste dobili dobili ste ih samo zbog svoje lukavosti u biranju saveznika. Mi Hrvati imamo jednu vrlinu koja se često pokazala skupom za nas: vjerni smo katolici i dobri prijatelji njemačkog naroda. Vama ako moja prisutnost ovdje smeta drugi put ne prozivajte Hrvatske domoljube vašim praznim prijetnjama.

ŽIVJELA NDH!!!!

Господине немачки гузољубе, и ја разумем ваш страх и опседнутост Србима јер сте свесни да ово нису само празне претње него нас има који смо стварно намерили и по цену свога живота да те, како их ти називаш `претње`, и остваримо. Што се тиче насељавања, тога сте и сами свесни јер је очигледно да је та територија и дан данас јако слабо насељена и боље вам је да тако и остане.
Док је било до храбрости, ми смо и добијали рат (сети се колико близу смо били Загребу Smiley). Да не мислиш ваљда да су `бљесак` и `олуја` неке велике војне победе ваше војске (ако се гомила надрогираних страних плаћеника и хулигана може назвати вашом војском) ? Отпор који вам је пружен, као и чињеница да је 50000 радикала добровољаца било задржано у Србији су јасан доказ да је предаја Републике Српске Крајине била договорена. Читав ваш војни успех се огледа у изживљавању на колонама немоћних избеглица, паљењу кућа и убијању српских стараца који нису хтели да беже. Мислим , стварно вам скидам капу на храбрости.
То да су Срби `дошли као окупатори` нећу ни коментарисати јер се очигледно разумеш у историју ко ја у балет. Само да ти кажем, ако већ тврдиш да нисте геноцидан народ, побићемо вас само толико колико сте ви побили Срба у Јасеновцу.
Може проћи 10, 50 или 100 година, али неке ствари се не заборављају и рачуни се на крају морају свести. Нисмо ни ми Срби баш толико `добри` да вам опет заборавимо недела и да се са вама опет баратимимо. Зато ћутите, бојте се Срба и чекајте дан када ће да вам се вратити све оно што сте зарадили као добри пријатељи Хитлера. Певајте `Данке Дојчланд` док вам је још до певања.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Mislim da je realnije da ćemo ga popiti negdje u Beogradu gdje stižem (ne kao osvajač) negdje u travnju na proputovanju za Sofiju.

Pozdrav.

Одлично, ево већ смо се унапред договорили да се ДВА пута почастимо  Smile
Поз.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.399 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.