Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mrzim Ustase!  (Pročitano 26988 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1973
Vi, kao "Vi" veliki nacionalisti, ste uvek nesto srali koliko volite Srbiju i svoju domovinu a zasrali ste tamo gde niste smeli i to sve pod velikim pojmom: Srbija !!!  Sta Srbija, pitam ja VAS ??? STA???
I ja vicem, ponekad, Vojvodina ali se ne kurcim sa tim imenom. Ja to gledam sa druge strane: manje se kurci - vise radi !!!
"Pas ne laje zbog sebe .... "

Koliko je od VASE Srbije ostalo ???
Dok se nije dirala Vojvodina sve je bilo OK. I nemojte dalje da je dirate.
Tu se hvalite istorijom ko je sta i kada (OK!)- ali gde je sve to sada ????????? Sta ste uradili, sramote jedne? Izgubili ste ognjiste !!!!!!!!!!

Srpska Vojvodina?! OK, ajde ima Vas, ne smem da kazem da Vas nema, ali zasto ste dosli u tolikom broju: jer gubite na svom terenu !!!
NEmam nista protiv Srbije ni protiv Srba, vec samo hocu da kazem da mi je ne dirate NIKAKO i da mi se ne kurcite previse. Pun mi je kurac skandiranja "Srbija, Srbija ... " a od Srbije sve manje i manje ostaje.

Imam samo jednu molbu ( nemamo mi zahteve ): ne dirajte ono sto postoji i funkcionise jako dobro vec nekoliko desetina godina (da ne kazem vekova) !!!

:twisted:  Smile  :twisted:  Smile
IP sačuvana
social share
Gravitacija je vrlo zajebana sila - nikada ne zakaze.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Citat: Laslo
Ajde da konačno malo ozbiljno diskutiramo. Svi podaci o Srbiji i položaju prema A-U stoje, ali moraš znati da je težište rata napočetku bilo prema zapadu Srbije (Cer i Kolubara)uz granicu s BiH, a vi ste samo izveli jednu sporednu akciju upada u Srijem, ali su vam jedinice bile brzo potučene. (Priznajem da ih vjerojatno ni nije bilo mnogo.)

Тежиште јесте било према граници са Босном и ту апсолутно нисте имали никаквог успеха (имајћи у виду да сте ви нападали а ми се само бранили). Та споредна акција упада у Срем  је уствари контранапад и потера за разбијеним аустроугарско-хрватским трупама, и заустављена је само из тактичких разлога, да се неби ширио фронт који је и овако био превелик за релативно малобројну Српску војску. Кад су увидели да од јадних Хрватчића нема никакве вајде, Немци су преузели ствар у своје руке и десили се неизбежно Smile

Što se tiče 2. rata, da ispočetka smo podržali Hitlera, ali jesi li se ikad pitao zašto. Zbog čega mi ne bismo imali pravo na vlastitu državu? Tko je od nas mogao znati tko je i kakav je Hitler? Ne znam koliko se baviš poviješću, ali možda si čuo ili negdje pročitao da je prvotno vođa hrvatske države trebao biti dr. Maček koji je to odbio, pa je onda u igru ušao Pavelić koji je u narodu do tada gotovo bio nepoznat iako je 1927-29 bio poslanik u skupštini Kraljevine SHS. Ustaški režim već i zbog predaje Dalmacije Talijanima nije nikad uživao podršku Hrvata. Mi smo samo željeli vlastitu državu pa kakva je takva je, a svi su vjerovali da će Maček kad tad doći na vlast.

Оно да нисте знали ко је Хитлер је смешно и то не желим да коментаришем, али није проблем у Хитлеру него у вама јер су се над вашим злочинима и сами Немци згражавали (типа набијање Српске деце на колац у присуству и уз одобрење Степинца који је сада проглашен за свеца - па после нек ме неко убеди да католчка црква није болесно изопачена, да не употребим неки други израз).
Што се тиче Хрватске државе, никад је неби ни добили да није било Срба јер сте кроз историју показали да сте потпуно неспособни да се за било шта сами изборите. Што ту државу нисте тражили од Аустроугарске него сте за време првог св. рата, кад сте увидели да ђе Срби добити рат почели да кукате и тражите да вас ослободимо и да се ујединимо у Југославију? Ту је краљ Александар највише и погрешио што није послушао Пашића када је могао да бира териорије на којима живе Срби и што није направио компактну Српску државу него му `зинуло д**е` за великом територијом. Значи нико не оспорава право Хрвата на државу него је питење у територији, а пошто Хрвати нису имали своју државу, немогу имати ни територијалне претензије на територије где су Срби били велика већина.

Što se žrtava tiče ni mi ne zaostajemo mnogo za vama, osobito kad pomisliš na Bleiburg, Jazovku, Mitrovicu i ostala stratišta iza rata gdje su masovno ubijani civili. Vođe i pravi krivci se uvijek izvuku.

Нешто ми није познато да је неко организовано и плански вршио геноцид над Хрватима ѕа време 2.св.рата и поређење тога што си навео са нпр. Јасеновцем је чист безобразлук (правдање таквог злочина је и само злочин!)

Što se tiče našeg kralja Franje Josipa tu si naveo neistinu (ne tvrdim namjerno) oko toga da smo htjeli istjerati Srbe iz Vojne krajine. Naše plemstvo je samo htjelo ukinuti povlašteni krajiški status koji su imali stanovnici krajine i Srbi, ali i Hrvati. Kada je Krajina konačno 1881. ukinuta Srbi su imali dobar položaj u tadašnjoj Banskoj Hrvatskoj (to ti je današnja Hrvatska bez Istre i Dalmacije, ali sa cijelim Srijemom) tako da je od tadašnjih 8 županija na čelu njih 4 bio Srbin, a Srbin je također bio i predsjednik našeg Sabora. Također i za vrijeme 1. svj. rata predsjednik hrv. Sabora je bio Srbin Bogdan Medaković, a na vlasti je bila hrv.-srp. koalicija. Od 30-ak vlada kralj. Jugoslavije samo jednom je premijer bio neSrbin i to Slovenac. Svi podaci o zaposlenicima u različitim državnim firmama i uredima (ministarstva, vojska...) pokazuju gotovo 90% zastupljenost Srba što ipak nešto govori. (Sve te podatke lako možeš provjeriti i vidjet ćeš da su istiniti.)

Беспредметно је расправљати о органима власти који у суштини и нису имали неку власт. Нико не тврди да су Срби у Аустроугарској били нешто посебно злостављани, али после пропасти једне империјалистичке и освајачке државе, која ће територија коме припасти одређује већинско становништво и проливена крв за ослобађање те територије. Аутономија Хрватских жупанија у оквиту једне такве Аустроугарске која је под окупацијом држала многе народе, нема никакву правну а ни етичку тежину.

A što se onih karata tiče, nitko to ne poriče, ali mi se čini da je u Dušanovom carstvu bilo više Albanaca, Grka i Vlaha, nego Srba, a koliko znam nije baš ni dugo potrajalo. Sin Uroš nije bio ni sjena od oca. Smile  Smile Smile

А ни један Хрват није био ни сена од Уроша па ти види како стоје ствари!
Никада ми неће бити јасна ваша опседнутост нама Србима, и потреба да се петљате свугде где се поменемо. Мора да су у питању тешки комплекси. Мени никада неби пало на памет ни да привирим на Хрватски сајт где Хрвати расправљају о свом национализму а камоли да се објашњавам са њима.

И нек сте ми живи и здрави Хрвати, па кад повратимо Српску Крајину да живимо у миру и слози као праве комшије.
Ај уздравље! :wink:

п.с. Боље ти је Ласло да се изјашњаваш као Мађар јер су они много боља и часнија нација.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Citat: Puky
Vi, kao "Vi" veliki nacionalisti, ste uvek nesto srali koliko volite Srbiju i svoju domovinu a zasrali ste tamo gde niste smeli i to sve pod velikim pojmom: Srbija !!!  Sta Srbija, pitam ja VAS ??? STA???
I ja vicem, ponekad, Vojvodina ali se ne kurcim sa tim imenom. Ja to gledam sa druge strane: manje se kurci - vise radi !!!

Tu se hvalite istorijom ko je sta i kada (OK!)- ali gde je sve to sada ????????? Sta ste uradili, sramote jedne? Izgubili ste ognjiste !!!!!!!!!!

Srpska Vojvodina?! OK, ajde ima Vas, ne smem da kazem da Vas nema, ali zasto ste dosli u tolikom broju: jer gubite na svom terenu !!!
NEmam nista protiv Srbije ni protiv Srba, vec samo hocu da kazem da mi je ne dirate NIKAKO i da mi se ne kurcite previse. Pun mi je kurac skandiranja "Srbija, Srbija ... " a od Srbije sve manje i manje ostaje.

Imam samo jednu molbu ( nemamo mi zahteve ): ne dirajte ono sto postoji i funkcionise jako dobro vec nekoliko desetina godina (da ne kazem vekova) !!!

:twisted:  Smile  :twisted:  Smile

Теби ћу одговорити сутра, сад ме мрзи да више куцам
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Eto radikale svaka čast dao si si truda.

ALI ALI ALI

Sviđalo se to tebi ili ne stvari ne stoje kako bi ti htio. Sve si pokušavao poreći (nisi me razuvjerio), ali što bi s onim o premoći Srba u 1. Jugoslaviji.
Zar ti doista misliš da smo se mi zainatili protiv vas eto tako jer nas Švabe uvijek nagovore protiv nas. 1912./1913. su iz Hrvatske išli dobrovoljci u srpsku vojsku da se bore u balkanskim ratovima. 1918. smo vas dočekali ko braću a vi ste se ponijeli ko da smo vam mi bili neprijatelji. Pljačkali ste i iskorištavali gdje ste stigli da se na kraju i Pribićević okrenuo od vas. Je l' znaš ti onu srpsku narodnu iz Vojvodine (žao mi je Puky što uvlačim Vojvodinu, ali stvar je takva): prodao sam konja vranca
                                         da dovedem Srbijanca
                                         prodaću i četri vranca
                                         da oteram Srbijanca.
Što ti to govori? Ono što ne želiš čuti, a to je da ste vi nesposobni da imate državu veću od beogradskog pašaluka.

One mitove o Stepincu neću komentirati, to bi bilo kao da ja kažem da patrijarh Pavle jede abortirane šiptare za doručak.

Kad me pitaš zašto sam došao na ovaj sajt mogu samo reći da je pisalo da jedino Šiptari nemaju pravo pristupa. Volim čuti što se događa s druge strane, a i ja mislim da možemo biti dobri komše, ali ćete se morati zadovoljiti s onim što imate.

1938. Hitler je bio u magazinu Time proglašen za čovjeka godine zbog miroljubivosti oko Austrije i Češke. Ako ga Ameri i Englezi nisu prozreli, kako smo mi trebali znati. Nisam znao da nas vi Srbi držite za superpametne i vidovite. Ako je tako ugodno sam iznenađen.

Kad smo kod kraljeva i careva, Tomislav je puno stariji od Dušana, a nemoj sad da počnem s onom pričom kako je spasio kneza Zahariju i njegov narod (srpski narod, srpski) od Bugara. A o Dušanovoj veličini dovoljno govori zašto nije svetac.

Zasad toliko. Ako se javiš javit ću se i ja.

Usput. znam da misliš sve najgore o meni i da mi to želiš, pa ti poručujem da idući put slobodno izostaviš psovke. Smatrat ću kao da su poslane. Vidim da ti se ne da previše ukucavati, pa da ti prištedim bar malo.

Pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 57
Bravo Laslo majstore !  [size=24px][/size]Živjela NDH
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Vi, kao "Vi" veliki nacionalisti, ste uvek nesto srali koliko volite Srbiju i svoju domovinu a zasrali ste tamo gde niste smeli i to sve pod velikim pojmom: Srbija !!! Sta Srbija, pitam ja VAS ??? STA???

Сви Енглези су патриоте и националисти, сви Французи су националисти и они и сви други народи воле и боре се за своју државу и нацију. Патриотизам и национализам су веома племените особине и никако се не могу мешати са нацизмом и фашизмом. Прави националисти, баш из љубави према свом народу много боље разумеју и више поштују друге народе. Што се тиче Српског национализма, ту су они којима Срби сметају (из разних разлога) намерно створили анатему и баук како је то нешто страшно и опасно по околину. Истина је међутим да и Срби, као и сви други народи, имају право да воле своју државу и народ и да искажу свој национална осећања која су годинама потискивана, као и да се боре за свој национални интерес.
То што ти волиш Војводину је такође позитиван локал-патриотизам, и ту нема ништа лоше, али ти то не даје за право да мрзиш друге (Србију) јер тада то прелази оквие племенитог патриотизма. Волим и ја Детелинару, али ми то не смета да волим и Нови Сад и Војводину и Србију!
Што се курчења тиче, из тона којим се обраћаш је очигледно да и ти имаш потребу да се нечим истакнеш Smiley ( е сад колико си успешан то је друго питање Smiley )

Да је због стицаја гео-политичких па чак и унутрашње-политичких околности дошло до губитка територија то је тачно, и да је Српски народ и остали нартоди који живе у Србији прошли кроз веома тежак период и то је тачно и да си ти ЗАДОВОЉАН због свега тога и да ЛИКУЈЕШ и то ми делује да је тачно.
Као држављанин Србије и Југославије би морао да све то доживљаваш као и свој лични пораз. Да си иоле поштен и да ниси толико кратковид да свој интерес посматраш смо у оквиру Војводине, сигурно би нашао неког другог кривца за евентуални тежак положај и трауме које су вероватно претрпео (као и већина нас) у претходном периоду. `Србија!` ти за то сигурно није крива.

Незнам чему то чуђење кад сви знамо да је и само има Војводина настало од Српског Војводства. Пре Срба који су бежали од Турака, територија Војводине је била ненасељена, мочварна територија са веома лошим условима за живот. Значи, гледајући савремену историју, Срби су први населили територију Војводине (рачунајући ту и Барању и јужну Угарску) а тек после су Аустроугари увидели корист ове територије и почели да је насељавају разним нацијама правећи `тампон зону` према Турцима. Значи твоја теза да `губимо на свом терену` пада у воду јер је и Војводина `наш терен`.
У једној истој реченици имаш контрадикцију са самим собом: са једне стране немаш ништа против Срба и Србије, а са друге ти смета да чујеш име Србија и смета ти велики број Срба у Војводини. Ако имаш проблем, буди мудоња (кад толко пиздиш да ти је пун ку**ц ти га испразни) па реци јасно и гласно шта ти смета!
Војводина у овом облику који ти тилико хвалиш и волиш сигурно неби постојала да није било Срба и њихове толеранције и уважавања других народа. Прошетај мало до центра и погледај чије има пише на оном највећем споменику (између Градске куће и Катедрале), па се мало упознај са речју и делом творца овакве наше Војводине. Могао би да се присетиш и неког дела Ј.Ј.Змаја (иначе члана Српске Народне Радикалне Странке у Војводини).
У прилог српске толеранције довољно говори и број Мађара у Војводини који се готово није променио задњих 100 година, док је број Срба у Мађарској драстично опао, тако да нас сада тамо скоро уопште нема. Мислиш ли да би Војводина у оквиру Мађарске била оно што је данас? Одговор на ово питање лако можеш наћи ако се присетиш Мађарске окупације за време 2.св.рата и Војвођана (не само Срба!) који су завршили под ледом.
После 2.св.рата комунистички режим је направио велику неправду према свим становницима Војводине, неправедно одузимање земље, чупање бркова и осионо понашање `дођоша` су ствари којима се нико не поноси, али комунистички режим ником није донео ништа добро и сличне ствари су се дешавале и изван Војводине. То је историјска неправда преко које се мора прећи јер било је и мого већих неправди па људи и даље живе, а потенцирање нетрпењивости може само да изазове веће зло.

Нико није ни дирао, једино ти петљаш оно о чему се није ни расправљало. Ако стварно толико волиш Војводину немој да испољаваш толику колићину мржње јер то сигурно није оно чиме се Војводина чува. Да је у Војводини било више таквих нетрпењивих као што си ти, којима је пун ку**ц `оних других` она сигурно неби ни `постојала` ни `функционисала`, али на сву срећу у великој сте мањини.

Ако волиш Војводину, мораш волети (или бар поштовати) и Србију јер 80% Срба у Војводини су нераскидива веза Србије и Војводине. У супротном ћеш читав живот бити овако `незадовољан`, да не кажем `пуног ку**а`.

Ај уздравље и ти!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Sviđalo se to tebi ili ne stvari ne stoje kako bi ti htio. Sve si pokušavao poreći (nisi me razuvjerio), ali što bi s onim o premoći Srba u 1. Jugoslaviji.

Полако, биће дана за мегдана. Није мени ни циљ да те разуверавам, него нећу да дозволим да се после хвалиш како си се расправљао са Србима, а они се сви уплашили и разбежали Smiley.
Што се премоћи тиче, мало си га претерао, али шта сте и очекивали када сте тражили да се припојите држави којом влада Српски монарх.

Zar ti doista misliš da smo se mi zainatili protiv vas eto tako jer nas Švabe uvijek nagovore protiv nas. 1912./1913. su iz Hrvatske išli dobrovoljci u srpsku vojsku da se bore u balkanskim ratovima. 1918. smo vas dočekali ko braću a vi ste se ponijeli ko da smo vam mi bili neprijatelji. Pljačkali ste i iskorištavali gdje ste stigli da se na kraju i Pribićević okrenuo od vas. Je l' znaš ti onu srpsku narodnu iz Vojvodine (žao mi je Puky što uvlačim Vojvodinu, ali stvar je takva): prodao sam konja vranca
da dovedem Srbijanca
prodaću i četri vranca
da oteram Srbijanca.
Što ti to govori? Ono što ne želiš čuti, a to je da ste vi nesposobni da imate državu veću od beogradskog pašaluka.

Не наговарају Швабе вас, него ви Швабе јер не смете сами Wink Ко она овца из цртаног Пинк Пантер, кад је онај ошиша а она дође да се жали Пантеру све са вуном у рукама SmileySmileySmiley
Неслушај га Пуки оће да нас завади (ако се већ нисте побратимили) Smiley Да нема оне Радишине слике гора па да ти нешо и кажем за Београдски пашалук али овако ...

One mitove o Stepincu neću komentirati, to bi bilo kao da ja kažem da patrijarh Pavle jede abortirane šiptare za doručak.

Па боље да и ниси коментарисао, али овако морам да кажем да је Павле живи светац за разлику од тог вашег Алојзија (ако се тако пише) и осталих бискупа и фратара што су ил хомићи ил педофили ил преферирају младу кокош, мачке (све се изгребаше Smiley) и остале живуљке.
Шалу на страну, нисам историчар и не располажем неким прецизним подацима, наравно читам литературу која је у складу са мојим опредељењем, али то за набијање на колац сам прочитао из једне кнјиге о животу Николе Калабића немогу тачно да се сетим имена и аутора јер је било прилично давно.
Све узевши у обзир моју субјективност, опште је позната чињеница да је Степинац подржавао усташки режим и НДХ иако је био упознат са свим гнусним злочинима који су почињени.

Kad me pitaš zašto sam došao na ovaj sajt mogu samo reći da je pisalo da jedino Šiptari nemaju pravo pristupa. Volim čuti što se događa s druge strane, a i ja mislim da možemo biti dobri komše, ali ćete se morati zadovoljiti s onim što imate.

Шиптари, Хрвати ... све је то исто... они су вам помагали у Крајини.. Smiley ма шалим се, ви се бар редовно купате Smiley
Све у свему, добро ти нама дошао, ја само констатујем чињеницу да нас много волите и да не можете без нас Smiley

1938. Hitler je bio u magazinu Time proglašen za čovjeka godine zbog miroljubivosti oko Austrije i Češke. Ako ga Ameri i Englezi nisu prozreli, kako smo mi trebali znati. Nisam znao da nas vi Srbi držite za superpametne i vidovite. Ako je tako ugodno sam iznenađen.

Није да га Енглези и Французи баш нису прозрели, него нису желели/били спремни за рат и као и обчно чували своје д**е. А и 1937,1938 је једно а 1941 нешто сасвим друго и тада су већ све карте биле на столу.
Што се ваше памети тиче има вас пар милиона па закон вероватноће говори да бар неколико међу вама морају бити бар просечно интелигентни, па да кажу и осталима. Пих, изеш закон вероватноће ... Smile

Kad smo kod kraljeva i careva, Tomislav je puno stariji od Dušana, a nemoj sad da počnem s onom pričom kako je spasio kneza Zahariju i njegov narod (srpski narod, srpski) od Bugara. A o Dušanovoj veličini dovoljno govori zašto nije svetac.

Мислиш старији по години рођења? Све што је у историји забележено о Томиславу је типа: Можда..., Верује се..., Претпостављамо да... Највећа територија коју је заузимао је од планине Гвозда до Драве што се никако не може поредити са Душановим царством. Мада има ту и још једна сумња, није се баш готивио са Папом, српско име, ратује заједно са Србима, ма прави Србин бре SmileySmiley

Zasad toliko. Ako se javiš javit ću se i ja.

Usput. znam da misliš sve najgore o meni i da mi to želiš, pa ti poručujem da idući put slobodno izostaviš psovke. Smatrat ću kao da su poslane. Vidim da ti se ne da previše ukucavati, pa da ti prištedim bar malo.

Pozdrav.

Какве псовке, какво лоше мишљење и жеље ? Не би вам ваљда остављали Републику Српску Крајину на чување док не прође ова НАТО папазјанија да немамо поверења у вас, наше добре комшије Smiley
Кад сте већ тако штедљиви, не да се нама Србима ни превише `упуцават` па нам приштедите и мало џебане и мирно вратите што је наше, па да лепо живимо и миру и слози Wink
И ако си се негде нашао увређен слободно извини, знаш ти нас Србенде само псујемо тако безвезе ...

Све најбоје, да се што пре сретнемо Smiley, искрено твој,
Радикал
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1138
Zastava VAljevo
mob
Nokia 5100
Neveroavtno ali istinito.

MOJ pradjed Nikola je bio partizan i njegov brat isto. I za vreme rata dok su isli kroz selo (Robaje) pradjed Nikola je ubrao sljivu sa drveta pokraj kog su prolazili. Kao kazna morao je biti streljan. Njegov brat je se ponudio da se zrtvuje, jer je Nikola imao cetvoro dece (pred kojima je i bio streljan) a dok on nije imao dece. Naravno bio je odbijen i u znak mrznje i negodovanja presao je u CETNIKE.
Posle je morao da se krije od partizana. Krio je se u nekoj steni gde je bio do kraja rata. Njegovu sestru (moju prababu) su maltretirali i partizani i Cetnci, kako bi priznala gde se krije.

Istorija se nastavlja ...

Moj Ujak je bio kao dobrovoljac u HRVATSKOJ, BOSNI i na KOSOVU
BIO je u sva tri rata i sve je isao prvi a dodje na kraju, i sve to kao dobrovoljac. 5.Oktobra je treci usao u skupstinu... I naravno nema nista od tog...

Sad Ujak zivi u selu (Robaje) u toj istoj (istorijskoj) kuci gde jos uvek nema ni struje ni telefona. A to je na 12km od Valjeva. Naravno to je politicka stvar sad. Jer mu vlast u selu neda nista...

A vi se samu tu svadjajte i pricajte gluposti. Svi vi imate svoj krov nad glavom i sta da pojedete i sta da obucete a dosli ste ovde nesto da serete ...
.... koga bi ste to vi pobili, i gde su vam oni sto ste ih dosada pobili i koliko ih je. Mislite da vas neki isto tako nebi ubio i rekao "Sta me briga, treba ga zapaliti".

Svako ko ima nesto protiv nek se sad javi ako sme ...
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1973
Citat

Ако стварно толико волиш Војводину немој да испољаваш толику колићину мржње јер то сигурно није оно чиме се Војводина чува. Да је у Војводини било више таквих нетрпењивих као што си ти, којима је пун ку**ц `оних других` она сигурно неби ни `постојала` ни `функционисала`, али на сву срећу у великој сте мањини.

Ако волиш Војводину, мораш волети (или бар поштовати) и Србију јер 80% Срба у Војводини су нераскидива веза Србије и Војводине. У супротном ћеш читав живот бити овако `незадовољан`, да не кажем `пуног ку**а`.

Nemam ja nikakvu mrznju prema Srbima i Srbiji (mozda je tako zvucalo ali nije) vec se osecam totalno ugrozenim kao stanovnik Vojvodine od toliko povika "Srbija, Srbija' da ja vise ne smem da kazem da sam ponositi Vojvodjanin. Moj pradeda je ziveo na ovom prostoru. NE znam njegovo izjasnjavanje ali ja sam mesavina svega u Vojvodini i zato svuda kada treba napisati nacionalnost, umesto jugosloven koja se vise ne sme pisati (kazu NE moze), pisem vojvodjanin i odmah me gledaju kao autonomasa. A ko me tako gleda ??? Zasto ??? Zasto ne smem da kazem ono sto jesam ???

Miletica mi ne spominji. On je bio prava faca od politicara i zato i postoji njegova statua u samom centru NS-a da se zna njegov rad.
To sta su Madjari radili po Vojvoini za vreme rata je isto sta se desavalo po celoj YU u to doba !!!

A jedino zasto sam se upleo u ovu diskusiju je zato sto zelim da Vam skrenem paznju da se znaju cinjenice iz proslosti i da ih stalno ponavljamo? Zasto? NE znam ali time nista necemo resiti.

Ajde BRE da zivimo vec vise  normalno i da nam puca k***c za takva pitanja: ko je ko i odakle je.

Ja se odjavljujem.
Sa srecom u zivotu Vam zelim !!!
IP sačuvana
social share
Gravitacija je vrlo zajebana sila - nikada ne zakaze.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Da ispunim obećanje.

Nisam ni u snu mislio da ću te razuvjeriti, ne zato što mislim da si glup nego što je situacija takva možda da misliš da te samo provociram da ne kažem nešto prostije ili jednostavno držiš do svojih stavova što je za svaku pohvalu, jer oni koji su nas uvukli u jednu državu su i najviše krivi što sad tako mislimo jedni o drugima, a bili smo dobri susjedi dok smo bili razdvojeni. Vjerojatno ćemo u budućnosti opet biti, osobito ako sa ovakvi kao ja i ti malo ohladimo. Pročitao sam tvoje postove upućene i meni i Pukyju (s kojim te ne želim ni na koji način zavaditi) i slažem se s onim što si napisao o domoljublju i nacionalizmu.

Sam si napisao da te zanima povijest iako nisi povjesničar, a da znaš meni je to struka, te je to i jedan od razloga što sam ovdje. Nemoj sa dmisliti da se želim postaviti visoko prem tebi, jer i da želim ne bih mogao budući da se vidi da čitaš i da si u nekim stvarima solidno "potkovan", možda bih ti kao dobronamjeran savjet mogao predložiti da malo čitaš i ono što ti se ne bi svidjelo, a ne samo Krestića i slične mitomane. (Misliš li da se meni dopada ono što se događalo u Jasenovcu ili da bih to odobrio? Ali nije ni vaša strana baš kristalno čiste savjesti.)

Eto kada budeš imao vremena predložio bih ti da pročitaš (ako već nisi) knjigu britanskog povjesničara A.J.P. Taylora "Uzroci II. svjetskog rata", vjeruj mi steći ćeš malo drukčije dojmove o britanskoj i francuskoj politici uoči rata. Ne znam je li knjiga prevedena na srpski, ali znam da kod nas postoji prijevod iz 1989. ili 1990. (nisam siguran) pa se možda može naći kod vas.

Vjerujem da ćemo nastaviti ovu diskusiju, pa se ovaj put neću osvrnuti na previše tvojih tvrdnji. Ono o nama "moliteljima" Švaba vjerojatno trebam shvatiti kao dio uobičajenog folklora o vatikansko-nemačko-ustaškoj uroti protiv Srba, ali vjerujem da si to već i sam nadišao.
Stepinac je pak  bio srpski vojnik na solunskom frontu, tako da ne vjerujem da bi mogao dići ruku na bivše suborce. Što se tiče njegovog podržavanja ustaša i NDH kakvu su oni stvorili mogu ti, ako želiš, poslati neke njegove govore i izjave koje bi i ti sam rekao i samo zamjenio izraz hrvatski srpskim.

Što se Radishinih karata tiče sad bih te mogao provocirati pitanjima a čija je bila tada Mačva ili Srijem ili Bačka ili i sam Beograd, ali kao povjesničar znam da bi to bilo neozbiljno. Granice su se kroz povijest mijenjale, ali danas je razvoj takav da bi trenutačne mogle dosta dugo potrajati. Možda će doći vrijeme kada će se mijenjati, ali sumnjam da ćemo nas dvojica to doživjeti. (Ipak bih ta samo jedno pitao. Daj molim te nađi i pošalji mi neku kartu na kojoj je Krajina bila dio Dušanovog carstva ili Karađorđeve Srbije /tu mislim na pravu povijesnu kartu, a ne na neke šovinističke crteže, onda bih ja tebi mogao poslati kartu Hrvatske do linije Subotica-Zemun-Novi Pazar-Budva/ i ako je nađeš ja ću ti pomoći da pripojiš Krajinu Srbiji.)

O Tomislavu kao Srbinu, neću komentirati to sam shvatio kao šalu, ali ti pitaj nekog vašeg istoričara odakle je Stefan Prvovenčani dobio krunu i u čijoj crkvi je kršten Nemanja (Simeon Mirotočivi). Možeš npr. Milana Ristovića s beogradkog univerziteta.

Što se one opaske o psovanju tiče, ne ljutim se ja na to, ali kako vidiš to nam nije potrebno. Smeta mi jedino što ne znam zafrkavaš li me ili i ozbiljno diskutiramo. Pa ako ne možeš bez toga ožeži brale, ali nemoj Boga, sad će Božić.

Pozdrav i da i ti meni poživiš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.