Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Mrtva" baka Radojka "premestila" doktora na drugo radno mesto  (Pročitano 599 puta)
20. Jun 2018, 14:18:40
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
"Mrtva" baka Radojka "premestila" doktora na drugo radno mesto


Radojka Stankov (69), iz Kikinde, koju je lekar Hitne službe u tom gradu pre mesec dana proglasio mrtvom, i danas živi u gerontološkom centru. Ipak, njeno zdravstveno stanje je teško, jer je nepokretna. Doktor Siniša K., koji je 14. maja uveče baku proglasio mrtvom, a ona narednog jutra, ipak, "oživela", prebačen je na drugo radno mesto.

- Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta rada naše ustanove utvrdila je da je doktor napravio propust, pa je sankcionisan - prebačen je na drugo radno mesto i dobio je opomenu pred otkaz. On više nije zaposlen u Hitnoj službi, već radi kao lekar opšte prakse u Prvoj zdravstvenoj stanici. Slučaj smo prijavili i inspekciji Ministarstva zdravlja, koja će se dalje baviti ovim slučajem - izjavila je, za "Novosti", dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja u Kikindi, u čijem je sastavu i Hitna medicinska služba.

Nesvakidašnji slučaj dogodio se pre mesec dana u gerontološkom centru u Kikindi, u zgradi "Stari dom". Pošto u ovoj ustanovi noću nema lekara, dežurni medicinski tehničar je oko 22 sata pozvao Hitnu službu zbog Radojkinog teškog stanja,pošto je nepokretna i ima nekoliko ozbiljnih dijagnoza. Kada je došla ekipa Hitne službe, njihov lekar Siniša K. je tada konstatovao smrt žene. Telo je prebačeno u posebnu prostoriju predviđenu za takve slučajeve, u gerontološkom centru, ali je ujutru drugi tehničar primetio da Radojka pokazuje znakove života.

- Kada smo utvrdili da je baka živa, pregledali smo je i uputili na dodatne preglede u Opštu bolnicu. Specijalisti neurolog i internista su konstatovali iste dijagnoze koje je baka imala i ranije i savetovali da nastavi s terapijom. Baka je vraćena iz bolnice kod nas, gde se i sada nalazi, i njeno stanje je nepromenjeno - kaže Ružica Janković, doktorka u gerontološkom centru.

Radojka Stankov skoro godinu dana živi u gerontološkom centru, a o njoj brinu Jelena Krvopić i njen suprug. Oni vode brigu i o Radojkinom mužu Vladimiru, koji je teški srčani bolesnik i koji, posle smrti sina u februaru ove godine, živi sam u porodičnoj kući, dok drugi sin živi u Australiji. Krvopići nikoga nisu krivili za ovu situaciju.

- Ne krivimo ni gerontološki centar ni lekara Hitne službe, jer znamo kakvo je njeno zdravstveno stanje. Nama je objašnjeno da je baka Radojka preživela kliničku smrt i mi u to verujemo - izjavila je Jelena Krvopić pre mesec dana.

ISKUSTVO

Lekar Siniša K., koji je baku proglasio mrtvom, ima dugogodišnje iskustvo. U Hitnoj službi radi dvadesetak godina. Pre toga je radio u ambulantama opšte prakse.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.