Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Online trgovina ~ Moneybookers, PayPal, Google checkout  (Pročitano 439074 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Apple 
Hvala ljudi. Ali mislim da je visa electron u Intesi devizna, a ova moja je dinarska... Da li je to neki problem?

Ma dobijam i ja tacnu cifru na mob. kada se skine sa racuna ali problem je sto meni stize koliko je skinuto u dinarima a tamo ne znam da li se kuca u dinarima ili dolarima... Svakako onda moram njih da zovem u banci da ih pitam koliko su ovi skinuli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Visa electron je vezana za dinarski racun...
Kada se vrse placanja prema inostranstvu, konverzija se vrsi prema kursu banke koji je istaknut na sajtu.
Znaci... pogledas na sajtu koji je kurs i podelis\pomnozis Smiley
Upisuje se uvek u valuti koja je naznacena, znaci.. u inostranstvu dolar ili euro...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Apple 
Ova u banci Intesa je devizna... I cini mi se da banka ne obracunava po tom kursu kada skida vec Visa ima neki svoj kurs koji pise na njihovom sajtu...

A ovo pise na sajtu banke. Defitivno nije vezana za dinarski racun... Ili ja nesto ne kontam kako treba...

Visa Electron je debitna kartica namenjena vlasnicima deviznih neoročenih depozitnih računa. Celokupna potrošnja, čiji je limit određen visinom sredstava raspoloživih na deviznom računu, obračunava se u evrima, bilo da je izvršena u inostranstvu ili u zemlji.

Ali odosmo presiroko. Mene zanima da li ima nekih problema da se registrujem sa ovom iz pireus banke na tom sajtu? Da li onda tamo stavljam da mi je valuta u dinarima? I da li je to bas najpametnija ideja zbog konverzije npr dolara u dinare... Zelim da izbegnem nepotrebne konverzije... Ono tipa iz dolara u evro pa u dinar kada podizem pare... Nadam se da nisam previse zakomplikovao ... Smile Ili je bolja varijanta da uzmem u Intesi i njihovu visa electron? Hvala ljudiii...  Smile
« Poslednja izmena: 02. Sep 2013, 12:12:26 od joca89po »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Nije vezana za dinarski vec devizni racun barem meni, takodje mozes uplatiti na taj devizni racun sve valute. Ukoliko samo jevrice a placas u nekoj drugoj valuti onda ti po kursu banke vrse konverziju valuta. I to bi bilo to.
Naravno sada ne znam kako si ti sklopio ugovor sa njima i sa kojim racunom da ti vezu Visu elctron.
I da ovo je u Intesa banci  Smile
« Poslednja izmena: 02. Sep 2013, 12:03:04 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 364
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Ja radim neki posao preko neta za jednog amerikanca i on sada za svaki projekat sto odradim za njega treba da mi uplacuje novac.
Problem je sto ja nemam nikakvu kreditnu karticu, ni devizni racun ni nista. Hteo sam prvo da otvorim paypal ali video sam da on jos uvek u srbiji nije skroz funkcionalan tj. ne moze niko da mi uplacuje pare na njega mogu samo da ga koristim za kupovinu.
Da li moze neko da mi objasni preko cega bi bilo najbolje da mi on salje pare?
Znaci bitno mi je da mi banka i taj online transfer uzima sto manji procenat, jer imacu cesto te transfere, a novac da podizem dovoljno mi je 1-2 puta mesecno.
Dakle zanima me u koju banku da odem i sta sve trebam da otvorim?
Bio bih jako zahvalan ako neko moze da mi objasni
« Poslednja izmena: 03. Sep 2013, 19:49:53 od zoki358 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
mob
HTC One
Ima nacin ali je malo komplikovano i provizija je "lepa". Otvoris EntroPay nalog, tamo dobijes virtuelnu Viza karticu (zvanicnu, saradjuju sa Vizom) i nju mozes da stavis da potice iz bilo koje zemlje. Onda tu karticu povezes sa PayPal nalogom, izaberes neku zemlju u kojoj je PayPal u potpunosti funkcionalan (npr. Hrvatska) i onda mozes da primas pare na PayPal.

PayPal ima svoju proviziju sa povlacenje para na karticu (oko 7-8 evra na 800 evra, negde oko 1%), a prebacivanje/povlacenje sa EntroPay naloga na tvoju karticu/racun u nasoj banci je 4,5%.

Ili to ili da ti uplacuje preko jedne od dve opcije - A) na racun u banci, B) preko Western Union-a.

Ova u banci Intesa je devizna... I cini mi se da banka ne obracunava po tom kursu kada skida vec Visa ima neki svoj kurs koji pise na njihovom sajtu...

Intesina Visa electron je devizna, povezana je sa deviznim racunom. Ukoliko placas vecu sumu, bolje je da polozis evre na devizni koje kupis u menjacnici nego da menjas po kursu banke. Doduse, vlasnici Intesa Hit racuna imaju malo bolji kurs ali je on opet losiji od onog u menjacnici. Mozes i preneti/konvertovati dinare sa dinarskog racuna u evre i preneti na devizni (koji je povizan sa Visa electron karticom) pomocu on-line bankarstva. Opet kazem, ovo se ne isplati ako ucestalo placas i to vece iznose. Dobro je kada nesto hoces da kupis na brzinu, bez cimanja,  a nemas para na deviznom racunu.

Za kurs - Visa kurs se primenjuje kada ti placas nesto sa Visa karticom a naplata je u drugoj valuti. Onda se ne ide preko banke, ona je samo posrednik, vec se npr. evro konvertuje u dolar po Visa kursu.

Bancin kurs se odrazava samo na konverziju iz dinara (sa dinarskog racuna) u neku drugu valutu (na devizni racun).

Valjda nisam previse konfuzno pisao.  Smile
« Poslednja izmena: 03. Sep 2013, 21:25:24 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 364
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Znaci ukupno 5,5% ce da me kosta ako radim preko entropay?
Za to trebam da otvorim Devizni racun u banci intesa na primer?
A sa kojom karticom povezem posle to? sa Visa Electron?
« Poslednja izmena: 03. Sep 2013, 21:48:35 od zoki358 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
mob
HTC One
Da, treba ti devizni racun/internet kartica koju bi povezao sa EntroPay nalogom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 364
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Dobro napravio sam i sad imam dve opcije na entropay:

1)Fund instantly by credit card
You will be charged 4.95% when funding using your personal credit/debit card. Funds will be deposited immediately to your EntroPay card.

2)Fund by bank transfer
You will be charged 3.95% when funding by bank transfer or bank wire. Funds will be deposited within 2-5 business days.

Sta da izaberem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
mob
HTC One
To ti je samo za "stavljanje" tvojih para na EntroPay, ne za primanje. Ali ako ne zuris, povezi sa racunom u banci, manja ti je provizija. Wink Jedino sto traje transfer malo duze.

Htedoh reci da se to sto te pita odnosi na stavljanje tvojih para na EntroPay odnosno Visa karticu da bi ti mogao da kupujes/placas. 
« Poslednja izmena: 03. Sep 2013, 22:30:39 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.