Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 23:28:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Molim za brz odgovor u vezi exel-a  (Pročitano 2177 puta)
19. Okt 2010, 10:46:37
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 841
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Ljudi pomagajte, imam neki dokument u exelu 2003, koji broji preko 3000 clanova. E sad pitanje je kako da ja izvucem odatle podatke po nekom kriterijumu u novi dokument? Primer to je baza clanova po raznim gradovima, svaki red je po jedan clan a u zadnjoj celiji tog reda je ime grada. Kad uradim pretrafu on mi nadje recimo 350 redova gde se pominje recimo Aleksinac. Kako ja svih tih 350 redova da prebacim u novi dokument? Probao sam da oznacim sve to sto je pronadjeno pretragom ali mi ne dozvoljava da ih kopiram. Izvinite na maloj konfuznosti, ali ako radim pesacki desni klik na svaki taj red, pa paste u novi dokument ima stvarno da skrenem. Hvala unapred.

Evo i da ilustrujem, pretragom je ovo pronadjeno, kako da sad ovo prebacim na novi dokumetn, tj. da izvucem ovo?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

222.jpg
(141.82 KB, 599x690)
« Poslednja izmena: 19. Okt 2010, 10:56:40 od presvega »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

earth is inferno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Samsung e250
Koristi opciju u meniju Data-Filter-AutoFilter. Podaci moraju biti formirani kao baza. Stani na prvu celiju baze (koja opisuje sadrzaj kolone) i klikni na AutoFilter. U dobijenim padajucim menijima moze da se vrsi izbor.
IP sačuvana
social share
ANIMA CANDIDA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 841
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
Ma ovo je nesto amaterski kucano, tako da sam uspeo nekako da se snadjem, hvala u svakom slucaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Да не отварам нову тему.
Формула за пребројавања јединствених бројева

1000
2000
3000
1000
2000
1000
2000
4000

да ми преброји 4

Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
mob
HTC Sensation
Да не отварам нову тему.
Формула за пребројавања јединствених бројева

1000
2000
3000
1000
2000
1000
2000
4000

да ми преброји 4

Smile

http://chandoo.org/wp/2009/08/06/count-number-of-unique-cells/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Супер, то сам решио, брзо.
Нисам лепо развуко формулу, зато нисам ни могао да добијем тачан број.

Сад имам још један проблем.

Правим табелу у Екселу коју ће да учита један програм.
Е сад, у тој табели постоје цели бројеви (они требају да се прикажу цели, без зареза), цели бројеви (који требају да се прикажу ца зарецзом нпр 15,0   6,0...) и бројеви са зарезом на једну децималу (нпр неки 123,456789 када задам да прикаже на једну децималу испадне 123,5. Али њега прогрм онда приказује као 123,456789).

Како то да решим?

Хвала.
« Poslednja izmena: 01. Feb 2013, 15:24:22 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
mob
HTC Sensation
Kada menjas prikaz celije, to ne menja vrednost celije. Zato ti to nije uspelo.
Verovatno ima neka funkcija, ali ja je ne znam, i mrzi me da trazim Smile
Zato cu ti objasniti onako kako sam ja ucio na osnovama programiranja Smiley
Ako hoces da broj ima jednu decimalu, pomnozi sa 100, dodaj 5, odseci decimale, podeli sa 100.
Funkcija za odsecanje decimala bi trebalo da je trunc.
Ja sam ucio da se mnozi sa 10, odseca i onda deli sa 10, ali tako neces dobiti zaokruzenu decimalu. Zato sam pomnozio sa 100 i dodao 5.
Probaj pa mi javi ako ne radi. Nemam trenutno office, pa ne mogu da probam. Moze da bude da sam se za'ebao Wink

EDIT:
Bice da sam se zeznuo. Pokusaj ovako:
Pomnozi sa 100, dodaj 5, podeli sa 10, odseci decimale, podeli sa 10.

EDIT 2:
Izgleda da radi Smiley
Citat
=TRUNC((B2*100+5)/10)/10
« Poslednja izmena: 01. Feb 2013, 16:23:06 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Хвала.
То ради и функција = ROUND ( Number, Num_digits ), али шта да радим са целим бројевима?
Како да ми 2 прикаже као 2,0?

Ако користим неку од ове две функције, да ли ће ми и програм представити број као 2,0?

Тако сам и ја убацио.  Smile
Сећам се још из времена када сам ја програмирао. Али, се заборавило.

Tо ми је од огромног значаја.
Ретко ко ће да гледа баш вредност или деималу, али се из авиона види кад број 81 штрчи из низа 69,3   78,1  92,5   56,4 ....
« Poslednja izmena: 01. Feb 2013, 17:17:18 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
mob
HTC Sensation
Ufff... Pitanje je da li mozes da ga neteras da pamti nulu iza decimalne tacke...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Саветовали су ме да бројеве пребацима у текст?
Да ли то може?
Али изворне бројке се могу користит за даља израчунавања, да ли ће њихово пребацивање у текст нарушити та израчунавања? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 23:28:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.131 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.