Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Моја Русија - прва руска странка у Србији  (Pročitano 42272 puta)
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson k530i
Задња реченица ми јасно показује да бараташ чињеницама као "тоалет папир задњицом", јер какве везе има Босфор са Србијом?
Хоћеш да кажеш да ово што сам написао за брод натоварен ракетним системима није тачно?
И није тачно да је у Москви наша делегација већ предала милијарду марака за те системе?
Јел није тачно да је пред бомбардовање Србије Русија добила 5 милијарди долара од Светске банке?

Као што сам рекао,а да умеш да прочиташ видео би и сам немам појма о ком се временском периоду ради.Пошто сам мислио да је нешто везано за ПСР ништа није могло да прође из Црног мора према нама јер је Босфор био блокиран цео рат.Да имаш икакво познавање историје знао би то врло добро.

А да ли је требало да стигне и шта је било наручено...нико не зна.И од људи из војске сам чуо 100 различитих прича,почев од оних да смо добили све најмодерније од Руса до оних где нисмо добили ни шраф.

Спомињеш 19. век па ми само објасни јел то Србији Русија дала државу и какве везе је имала Русија са првим и другим устанком?
Јел су и онда били да "певају са нама"? Ратовали нису.

Већ на Малајници и Штубику(то ти је 1807.) руски регуларни козаци се боре поред Срба.1810. само уз интервенцију руских трупа Србија не пада под нападима са 3 стране.Хајдук Вељко је одликован орденом за храброст док се борио поред Руса.Чињенице.Исто као и чињеница да смо аутономију добили 1815. јер су се Турци плашили руске интервенције и на руско залагање.

Видим спомињеш 1914. и опет си се унередио. Русија је ушла у рат због Србије или је искористила Србију да изазове рат (ко је финансирао "Младу Босну")?
Ово су неке теорије из "зоне сумрака".
Споменуо си муницију од Француза и како ови нису хтели да нам је продају? Па ти стварно не знаш о чему причаш.
Продали су они нама и топове и муницију, само што су нам послали муницију другачијег калибра од топова које нам увалише пред рат.

Рат 1914. је у интересу био једино Централним силама.Они су били спремни,Антанта не.Њима је шкодило свако даље одлагање рата.Русији не.Још нису стигли ни да се опораве од 1905. и Јапана,па можеш мислити колико су били у стању да воде озбиљан рат.Уосталом ратни резултати све говоре.

Што се муниције тиче,знаш она се потроши.А кад се потроши треба ти нова.А кад ти треба нова а не производиш је онда неко треба да ти је прода.А пошто нико није хтео да је прода опет је Николај претио.

Французе ионако спомињем јер се стално прича о француском пријатељству тада,а лепо је било то  пријатељство,драли су нам кожу и за муницију и касније за транспорт трупа.Плаћали смо ко да злато беремо са дрвета.

Ово за бродове си у праву, али делимично. Лично сам на Крфу видео копију писма које је упутио савезницима руски цар.
А што се тиче бродова (британских и француских) они су били ту само што су додатно развлачили измрцварену српску војску од Валоне до Драча и назад.

Били су и италијански па нико није хтео да превози због страха од Аустро-угарских подморница док Руси нису припретили.

Једном сам негде прочитао један коментар о томе:
А што руски цар није послао своје бродове да пребаце српску војску?
Па није српска голгота трајала три дана, а царска Русија је имала изузетно снажну црноморску флоту која је била врло активна у Егеју!?!

Опет немаш појма о историји.Руске флоте није било у Егеју од 1841.(осим можда спорадично) јер је тада Мраморно море било затворено за ратне бродове.Друго,Босфор и Дарданели су били блокирани цео Први светски рат,и Руси су били блокирани у Црном мору.Си чуо можда за Галипоље и шта је био циљ те битке?Самим Русима су слали помоћ преко Арктика шта мислиш зашто.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Па ипак, руска помоћ у људима и материјалу је стизала...

Броза нису довели Руси. Искористио је полет српског народа и његову слободољубивост, а Руси су били савезници, уз чију помоћ је ослобођен добар део Србије.
У којим људима и у којем то материјалу је стизала Руска помоћ. Е ајде да се оставимо тих флоскула и пропаганде из '90.-тих. Не треба нико никог данас да куражи како "ето рат само што није готов - стигли козаци"!?!
Нисмо се разумели. Броза је '41. послала коминтерна са налогом да дигне устанак у Србији не би ли Руси добили мало на времену да пребаце тешку индустрију у околину Свердловска. Па то је и сам Броз у својим мемоарима рекао, само што је слагао да је прво ишао у Словенију, па Хрватску па на крају је тек у Србији било "добро тле" за дизање устанка. Као коминтерна није знала да ови држе десну руку високо уз "зиг хај" поздрав.
Није рат почео '99, већ неку годину раније.

Па и било је очекивано да устанак у ДСР прво дигну Срби, па тек онда (и то можда!) зигхајловци.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Lupa bre čovek ko maksim po diviziji. "Rusija iskoristila Srbiju da započne PSR"... Može da uđe u bisere foruma ako takva rubrika postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson k530i
Lupa bre čovek ko maksim po diviziji. "Rusija iskoristila Srbiju da započne PSR"... Može da uđe u bisere foruma ako takva rubrika postoji.

Фали Инцко са својим историјама,изгледа је улетео да га замени.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung Galaxy II
pozdrav svima od kushe i samo da vam prenesem njegovo misljenje da samo zahvaljujuci Rusima Srbi uopste postoje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
pozdrav svima od kushe i samo da vam prenesem njegovo misljenje da samo zahvaljujuci Rusima Srbi uopste postoje  Smile
ti si se bas uzeleo njega...?  Smile Smile (ne mislim sad ovo u onom uvredljivom smislu).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
ti si se bas uzeleo njega...?  Smile Smile (ne mislim sad ovo u onom uvredljivom smislu).
Овом форуму фали дворских луда да нас забављају. А скуша је био веома добар у тој улози. Smile

Је л' зна неко кад се враћа клића? Smile
« Poslednja izmena: 20. Okt 2009, 21:14:36 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Овом форуму фали дворских луда да нас забављају. А скуша је био веома добар у тој улози. Smile

Otvorimo peticiju za vracanje Skushe i Klice  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80

Otvorimo peticiju za vracanje Skushe i Klice  Smile

Доле опресивна модерација! Правда за Скушу и Клићу!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 

Klića ispraća Medvedeva. Maše zastavicom , na arodromu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.