Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Моја Русија - прва руска странка у Србији  (Pročitano 42458 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Sad si izneo potpuno smešnu konstataciju. Hrvatska jedinstvena, Srbija izdeljena na 2 pokrajine i tzv užu Srbiju koja je bila i nosila federalnosti. Baš smo se mi mnogo pitali, ebalo majku. Jedini period kad smo mi imali dominaciju je kad je Sloba ukinio autonomije, a zadržao glasove, plus imao i crnogorski glas. Problem je bio što su oni odma posle toga napustili federaciju. Na Kosmetu si imao slučaj Martinović, silovanja i progon i čak ni to nije Srbija smela da reši, nego su Slovenci i Hrvati počeli da prde i da se bune. To je baš dominanti položaj, abazateljno što bi rekli braća Rusi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
A on bato ne ume ništa da smisli nego samo da kopipejstuje ovo sa zapada, iliti Amerikanac živi lepo jer država garantuje političke slobode, što znači i mi ćemo živeti lepo ako država bude garantovala pre svega političke slobode. Nešto mojoj priprostoj pameti ne izgleda da je baš tako. Amerikanac živi lepo jer na poslu radi i ne vodi politiku. Nema to nikakve veze sa politčkim slobodama kao osnovom državnosti.

Smile Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Tako su i komunisti u SFRJ razmisljali do 50-neke... a onda...
kakva budala...  Smile Smile
kakvaaa budaalalaaaa......  Smile Smile Smile Smile
Поента је у томе да се помогне "браћи Етиопљанима" коптима у Египту, Финцима, Јапанцима итд... Али сада прво треба поморити само Србе са Србима... Тому треба помирити са Чедом на пример...  Smile
ne treba miriti Cedu sa Tomom,nego izbaciti narkomansko djubre iz topa preko Hrvatske granice.

inace,lepo je kako pojedinci ovde izvrcu reci drugih da bi se podsmevali svim Slovenima i pravoslavlju.svaka vam cast.jos malo,pa ko Poljaci.
« Poslednja izmena: 16. Okt 2009, 21:23:45 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung 
Sad si izneo potpuno smešnu konstataciju. Hrvatska jedinstvena, Srbija izdeljena na 2 pokrajine i tzv užu Srbiju koja je bila i nosila federalnosti. Baš smo se mi mnogo pitali, ebalo majku. Jedini period kad smo mi imali dominaciju je kad je Sloba ukinio autonomije, a zadržao glasove, plus imao i crnogorski glas. Problem je bio što su oni odma posle toga napustili federaciju. Na Kosmetu si imao slučaj Martinović, silovanja i progon i čak ni to nije Srbija smela da reši, nego su Slovenci i Hrvati počeli da prde i da se bune. To je baš dominanti položaj, abazateljno što bi rekli braća Rusi.

Ти ми причаш о стварању Југославије, а ја ти одговарам зашто је створена.

Очигледно је онда да се ради о Краљевини и да о томе говорим.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3

Ти ми причаш о стварању Југославије, а ја ти одговарам зашто је створена.

Очигледно је онда да се ради о Краљевини и да о томе говорим.
Aha, prihvatam ispravku i izvinjavam se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
O, Bože, ajmo Jovo nanovo, po ko zna koji put.

Citat
E vidiš sine, slovenski mentalitet nije isti kao germanski, ko što nisu i društvene sklonosti.

ne postoji slovenski mentalitet

Mentalitet zavisi od istorijskih, kulturnih i civilizacijskih okolnosti u kojima se razvijala nacionalna svest određenog naroda. Mentalitet nema veze ni sa lingvistikom ni sa genetikom. Ja ništa ne razumem ni Grka ni Turčina, ali sam se i u Grčkoj i u Turskoj osećao skoro kao u svojoj zemlji. Svi mi baštinimo taj balkansko-otomanski mentalitet, to nam je sudbina.

Česi, Slovaci, Slovenci pa i deo Poljaka su hiljadu godina živeli pod germanima i imaju apsolutno germanski mentalitet, nikakve razlike nema između Čeha ili Nemca, Slovenca ili Austrijanca, kad je mentalitet i svetonazor u pitanju. Svako ko je dovoljno star da se seća bivše SFRJ zna da su Slovenci bili svet za sebe, totalno različiti od ostalih naroda SFRJ.

Sa druge strane. sviđalo se to nekome ili ne, Srbi su po mentalitetu mnogo sličniji Turcima, Grcima, pa čak i šiptarima nego Rusima ili Poljacima recimo.

Citat
Marksizam je nastao na zapadu, ali su ga sproveli Rusi, što naravno nije slučajno.

Nije slučajno. Marksizam je uspeo u Rusiji zato što je ona bila najzaostalija zemlja Evrope početkom XX veka (uz odumiruću Otomansku imperiju), jedna vanvremena feudalna apsolutistička despotija, uređena po državnom i društvenom obrascu iz XIV veka, gde je car bio Bog na zemlji, bez ikakve kontrole i ograničenja, 95% seljaka su bili obespravljeni kmetovi bezemljaši koji su izdržavali kastu carističkih satrapa zvanih boljari, plus oficirsku i svešteničku kastu.

Naravno da je marksizam prvo tu sproveden jer je ogromna većina naroda bila obespravljena masa, maltene stoka, privatno vlasništvo cara odnosno boljara, doslovno. Tipičan feudalistički poredak kao stvoren za marksističku demagogiju i bajku o komunističkoj nirvani.

Citat
I ko je do kraja izbegavao da prihvati raspad unije južnoslovenskih naroda?

Koliko se ja sećam, Alija Izetbegović i Kiro Gligorov su maltene do kraja tražili model za opstanak reformisane Jugoslavije, po modelu "2+2+2" što u prevodu znači da bi SLO i HRV bile u konfederalnom odnosu prema centralnoj jugoslovenskoj vlasti + BiH i MAK bi bile federativni subjekti sa pojačanim ingerencijama + SRB i CG bi bili državna unija oko koje bi se nadovezivali ostali.

Jednom rečju, reformisana Jugoslavija bi bila asimetrična zajednica suverenih država sa minimumom zajedničkih funkcija. Po meni, to nije bilo loše rešenje u odnosu na alternativu koju smo svi preživeli na svojoj koži, pa nije potrebno da je šire elaboriram.

U svakom slučaju, laž je ako neko naivno misli da je Srbija (odnosno Milošević kao vožd svih Srba) imao na umu opstanak Jugoslavije zbog nekih "panslovenskih" ideala. Ne, tada se već iskristalisao velikosrpski ideal (svi Srbi u jednoj državi), samo je problem što smo zakasnili čitav vek sa tim nacionalnim projektom. Velika Srbija je teoretski mogla da se stvori krajem XIX/početkom XX veka, početkom XXI veka to je uzaludan posao, kao što svi znamo.

« Poslednja izmena: 16. Okt 2009, 23:17:56 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Nemoj me zajebavati Zemunac, gde su bre Čeh i Nemac isti po mentalitetu. Slični oni jesu, ali po stepenu razvoja, tj sličniji nego mi i Nemci. Eno ti šta ti je Čeh, u Avganistanu ne mogu Ameri njihove specijalce da nateraju u vatru ni pod razno. Smile
To ti je napisao Bora Đorđević i važi za sve slovenske narode, rado ide Srbin u vojnike, dva ga vuku, a trojica tuku.  Smile Dobro, nije to baš tako u bukvalnom smislu. Mentalitet društva je nešto što karakteriše zajednicu, tj mnoštvo, u suštini bi trebalo da se vidi u politici, i to u srpskoj politici vidiš u ovoj priči sa Slobom kad ljudi kažu "uvukao nas je u ratove", ili kad Balašević kaže "samo da rata ne bude". Ovo što je Balašević napisao sam čuo na svim meridijanima exYu. Slovenski mentalitet je pasivan i sanjarski, nije borben kao germanski i to je ono o čemu sam pisao. Iz toga proizilazi i državni fokus na odeđene slobode kao osnove svih drugih sloboda. Država u suštini treba da pravi balans sa mentalitetom društva. Švaba da nema političku, diplomatsku državu bi stalno ratovao, što je u prošlosti i činio. Tek se smirio od 45 kad je prihvatio oblik države koja je već postojala u anglosaksonskom svetu. Srbin kad ne bi morao da radi bi se povazdan tripovao na snove i snoviđenja, malo cirkao. Država pravi balans sa onim što vuče jedno društvo, da ne bi preterao sa tim. Germanske države su, pored toga što su i države koje su bazirane na političke slobode, i države koje se generalno dosta oslanjaju na diplomatiju, pravljenje kompromisa, na međudržavno povezivanje i održavanje mira. Slovenskim društvima ne odgovara takav koren državnosti, nego država u koja će biti fokusirana na neke oblasti koje su kontrast slovenskoj prirodi, a to su sve oblasti vezane za rad, obrazovanje i sl. Komunizam je bio ideologija koja je bila vezana za probleme radnika i seljaka. E to je bato Ruse pokrenulo. Pazi, ne branim ja komunizam, posebno ne u onom vidu kakav je postojao u SSSR-a. Al ti tvrdim da država kojoj je okosnica politička sloboda, nije tip države koji odgovara bilo kome u slovenskom delu Evrope. Zato ćeš se pre ili kasnije vratiti na neki vid socijalizma, a ne bi me čudilo i da upravo zapad bude taj koji će to inicirati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung 
Ако се пласирају Словенија, Русија и Украјина (ми и Словаци смо већ прошли), Јужна Африка ће наредне године бити пуна Словена. Smile Smile

Nemoj me zajebavati Zemunac, gde su bre Čeh i Nemac isti po mentalitetu.

Ја знам да нико не пије више пива од та два народа, само што је онај словенски мало бољи. Smile
« Poslednja izmena: 17. Okt 2009, 13:31:36 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
ma vekovima pokusavaju ljudi da uniste slovene,slovenski mentalitet...bolje slovene podeliti u klanove nek se kolju medjusobnu nego da budu slozni.ko ce ih slozene zaustaviti?em sto bi bili brojni em' imaju taj ratni,pobednicki mentalitet....
nevalja ljudi zaboravljamo svoje poreklo,istopriju brisemo....a svi znamo da narod koji nepamti svoju istoriju ne moze da se nada u dobru buducnost!
evo prost primer u starim slovenima u skoli deca uce 2-3 stranice a o starim grcima,rimljanima,egipcanima 100 strana....vecina srba nije cula za peruna,,horza,vesnu,ladu,svaroga....a cula je za grcke i egipatkse bogove........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ma vekovima pokusavaju ljudi da uniste slovene,slovenski mentalitet...bolje slovene podeliti u klanove nek se kolju medjusobnu nego da budu slozni.ko ce ih slozene zaustaviti?em sto bi bili brojni em' imaju taj ratni,pobednicki mentalitet....
nevalja ljudi zaboravljamo svoje poreklo,istopriju brisemo....a svi znamo da narod koji nepamti svoju istoriju ne moze da se nada u dobru buducnost!
evo prost primer u starim slovenima u skoli deca uce 2-3 stranice a o starim grcima,rimljanima,egipcanima 100 strana....vecina srba nije cula za peruna,,horza,vesnu,ladu,svaroga....a cula je za grcke i egipatkse bogove........
i u ovome se slazem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.35 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.