Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Моја Русија - прва руска странка у Србији  (Pročitano 42562 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Небитно је колико ко зна о нечему. Наравно треба направити разлику имзеђу основне културе и дебилизма, али уопштено гледајући исток Европе не занима никог превише, па чак ни овде код нас. Свако зна колико му треба или или научи да задовољи знатижељу.
ja ne kazem da treba svi da poznaju sve te Ruske gradove,nego da mnogi debili na zapadu dele Rusiju na St.Petersburg,Moskvu,i sve ostalo...
najbolje mi je kada gledam vesti,i cujem nesto tipa "Gradi se to i to u gradu 800 km istocno od Moskve..." ili "desio se pad aviona u gradu 800 km od Moskve"...
pa,jebem mu mater,reci lepo koja je oblast,ili koji grad,ili blizu kog veceg grada se nalazi to,pa ko oce,nek pogleda na mapi.a ako je udaljeno vise od 1000 km od Moskve,onda prelaze na upotrebu reci "negde u Sibiru"...
to mozda ne deluje na tebe i mene,ali na zapadu ljudi onda automatski stvaraju sliku kako u Rusiji postoje samo dva veca grada i-Sibir.znam,jer sam i licno video kolko su ti ljudi sasvim...neinformisani o svemu.(ne mislim na Rusiju,vec na neke osnovne stvari iz opste kulture...)
zato je bitno da kada se desi nesto u nekoj vukojebini u Americi,odmah si preprlavljen ne samo informacijama o tacnoj lokaciji(Okrug Medison,drzava Minesota...),nego i o citavoj istoriji tog mesta,o demografiji,o zanimljivostima...  Smile cak i kad se radi o nekoj zabiti od 5000 stanovnika za koju ni sami ameri ne znaju.
Citat
Лвов, мада би правилније било говорити украјински назив за град Лвив, јесте на западу земље у у региону Галиције. То је важан историјски и културни центар. Како је већи део историје био под Пољском и касније Аустријом, претпостављам да је грађен у централноевропском фазону, што би се мени сигурно допало, јер волим тај стил. Уосталом и Земун ми је најлепши део Београда, али онај прави Земун какав треба бити.  Smile
sto se tice L'vova,da,lep je grad.meni se svidja sto ima jako dosta ocuvanih starinskih kuca.
mada,kolko znam,ostatak Ukrajinaca ne voli njegove stanovnike,bas zbog svog stalnog pro-zapadnog razmisljanja i zato sto se boje separatizma(sto ne mora automatski da znaci otcepljenje,nego nekakvu autonomiju).ali,naravno,nema od toga nista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Samsung 
Небитно је колико ко зна о нечему. Наравно треба направити разлику имзеђу основне културе и дебилизма, али уопштено гледајући исток Европе не занима никог превише, па чак ни овде код нас. Свако зна колико му треба или или научи да задовољи знатижељу.
ja ne kazem da treba svi da poznaju sve te Ruske gradove,nego da mnogi debili na zapadu dele Rusiju na St.Petersburg,Moskvu,i sve ostalo...
najbolje mi je kada gledam vesti,i cujem nesto tipa "Gradi se to i to u gradu 800 km istocno od Moskve..." ili "desio se pad aviona u gradu 800 km od Moskve"...
pa,jebem mu mater,reci lepo koja je oblast,ili koji grad,ili blizu kog veceg grada se nalazi to,pa ko oce,nek pogleda na mapi.a ako je udaljeno vise od 1000 km od Moskve,onda prelaze na upotrebu reci "negde u Sibiru"...
to mozda ne deluje na tebe i mene,ali na zapadu ljudi onda automatski stvaraju sliku kako u Rusiji postoje samo dva veca grada i-Sibir.znam,jer sam i licno video kolko su ti ljudi sasvim...neinformisani o svemu.(ne mislim na Rusiju,vec na neke osnovne stvari iz opste kulture...)
zato je bitno da kada se desi nesto u nekoj vukojebini u Americi,odmah si preprlavljen ne samo informacijama o tacnoj lokaciji(Okrug Medison,drzava Minesota...),nego i o citavoj istoriji tog mesta,o demografiji,o zanimljivostima...  Smile cak i kad se radi o nekoj zabiti od 5000 stanovnika za koju ni sami ameri ne znaju.

Истина, али не треба заборавити ни да је тих осамсто километара за руске услове ништа. Smile

Citat
Лвов, мада би правилније било говорити украјински назив за град Лвив, јесте на западу земље у у региону Галиције. То је важан историјски и културни центар. Како је већи део историје био под Пољском и касније Аустријом, претпостављам да је грађен у централноевропском фазону, што би се мени сигурно допало, јер волим тај стил. Уосталом и Земун ми је најлепши део Београда, али онај прави Земун какав треба бити.  Smile
sto se tice L'vova,da,lep je grad.meni se svidja sto ima jako dosta ocuvanih starinskih kuca.
mada,kolko znam,ostatak Ukrajinaca ne voli njegove stanovnike,bas zbog svog stalnog pro-zapadnog razmisljanja i zato sto se boje separatizma(sto ne mora automatski da znaci otcepljenje,nego nekakvu autonomiju).ali,naravno,nema od toga nista.

Уф, изгреши ти прилично. Сад ћеш се љутиш и буниш, али морам ти рећи да престанеш гледати ствари из руског угла. Не постоји никакав сепаратизам тамо, јер се Галичани и остали западни Украјинци осећају само оним што јесу - Украјинцима. Такође Галиција је увек била центар украјинског национализма, коме је за циљ увек био стварање независне украјинске државе и потискивање пољског и руског утицаја. Много њих је гинуло за ту идеју и по томе су знатно веће патриоте од њихових рођака са истока земље, који су услед дуготрајне окупације прилично русификовани.

Нема ни толико прозападног размишљања. Њима је ближи онај који им се не петља у унутрашње ствари и нема претензија на њихову земљу. То је сасвим логично. Тако би размишљали и ти и ја да смо тамо. Историјски они су имали затегнутије односе са Пољацима, а све је кулминирало у двадесетом веку, непосредно након завшетка Првог и за време Другог светског рата. Данас је то скроз другачије, јер није Пољска та која ми се петља у унутрашња државна питања.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Citat
Уф, изгреши ти прилично. Сад ћеш се љутиш и буниш, али морам ти рећи да престанеш гледати ствари из руског угла.
Smile pa,nisam ja to rekao zato sto gledam iz Ruskog ugla,vec zato sto sam bio par puta procitao da ostali Ukrajinci imaju nekih problema sa tim na zapadu.ne bukvalno problema,nego nesuglasica...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Samsung 
Ништа неуобичајено нарочито ако је у питању једна велика земљa, чије је становништво вековима живело под различитим утицајима.

Има рецимо доста несугласица, а повремено и отворене мржње између Италијана са севера и југа земље.
« Poslednja izmena: 04. Sep 2009, 13:30:15 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230

da,znam.tacno.ali,i po Moskvi ima jako lepih zgrada,i to van centra.naravno,nisu stare gradnje,i dosta ih je iz doba komunizma,ali,ima i jako puno drugih i modernih,koje izgledaju bas kao Evropske.

Naravno da ima, Moskva je specifična na svoj način, ali ako ideš u Volgograd (bivši Staljingrad), tu ćeš videti tradicionalni ruski graditeljski stil, tu se vidi prava Rusija, pre nego u našminkanim metropolama kao Moskva i Peter. Kao i u Srbiji, i u Rusiji ćeš mnogo više saznati ako obiđeš provinciju, a ne glavni grad.

Mene recimo bi zanimalo, kad se vratiš, kakav je mentalitet ruskih južnjaka (Volgograd je na jugu Rusije), jer sam čuo od ovih gore severaca da i kod njih ima razlike u mentalitetu i uopšte načinu života između severa i juga. Ja nisam bio dole, pa ne znam.
Glava, pamet i dusha Rusije.
Volgograd se zvao Caricin. Carev grad. Tipicno ruski grad, pa su Rusi govorili da je Moskva glava, Petrograd pamet a Caricin dusha Rusije. Tu lezi i objasnjenje zestokog otpora u bitci kod Staljingrada. Rusi nisu hteli da izgube dushu.
Ne znam zasto mu ne vrate staro ime?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0

1. Моја Русија је странка у оснивању на територији Републике Србије.

2. Боримо се за уједињење са својом Православном Мајком и Колевком - Русијом.

3. Наш циљ је Интернационалан и односи се на све земље где живе Срби и други братски Словенски Народи.

4. Поносимо се Русијом и Руским Народом и желимо да се одмах, и што пре, ујединимо.

5. Дивимо се јуначком страдању Рускога Народа кроз историју и дубоко поштујемо његову Библијску жртву, попут Христове, од преко 22 Милиона у Другом Светском Рату.

6. Желимо да постанемо део Руске Федерације, односно Русије и да су на нашем челу Руски Председник и Премијер, што је и природно за један исти Народ.

7. Желимо да променимо начин на који се води политика на овим просторима, где се политичари богате током свога мандата а народ брутално пљачка и осиромашује.

8. Желимо да искоренимо похлепу и корупцију у свим структурама што подразумева јаку полицију и правосуђе.

9. Желимо да будемо отворени према Европи у економском смислу. То значи да подржавамо Европске интеграције али само из оквира Руске Федерације.

http://mojarusija.rs/
Као сваки Србин, и ја волим мајку Русију, али сматрам да се и од родитеља треба одвојити  Smile

Живела независна Србија и братска и пријатељска Русија!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50150
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Шта Шeшељ мисли о свему овоме ?  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
I svi Svbi Seselj, odnosno Velja  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Русофоби, оставите Русију на миру!  Smile

Кажете да је улазак у Русију издаја а по чему то улазак у ЕУ није издаја?!

На страну што нас ни једни ни други не желе.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Sep 2009, 15:03:04 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Qtek 小米
Оснива се странка "Моја Русија"
12. октобар 2009. | 15:59 -> 17:55 | Извор: Б92
У Шапцу се оснива странка "Моја Русија" са програмским циљем политичког зближавања и уједињења две земље, Србије и Русије.

Да оснује овакву странку одлучио се човек који је 22 године живео у Сједињеним Америчким Државама. Позив Шапчанима да подрже регистрацију прве про руске странке, почиње на улици. О томе су, уз детаљно објашњење о оснивању и програму странке Српског спасења – Моја Русија преко огласа упознати и читаоци локалиних новина.

Оснивач странке Иван Исаковић, који се након 22 године живота у Сједињеним Америчким Државама вратио у родни град, велики је заљубљеник у Русију. То потврђује у осам програмских тачака међу којима је најважнија “Борба за уједињење са својом Православном мајком и Колевком Русијом”.

“Руски народ је уз нас, ми овај воз у историји не смемо да пропустимо, премијер Путин и председник Медвдев су на челу нашег народа. Знаци, Руси су наш народ као што смо и ми њихов” каже Иван Исаковић.

Осим разговора са руским амбасадором у Србији, Исаковић није имао никаквих контаката са руским званичницима. Ипак, он верује у уједињење две земље.

“Ово је веома природан савез који ће да траје. Он никада није ни престао код правих Срба, али смо само имали погрешне политичаре” каже Исаковић.

Подршку оснивању странке до сада је дало неколико стотина Шапчана, али Исаковић сматра да неће бити проблем прикупити 10 хиљада потписа, колико је по новом закону потребно за регистрацију странке.

“Ово је једина странка која уствари треба, све друге ће највероватније прићи нама” каже Исаковић.

Већина оних који су подржали регистрацију проруске странке, попут Исаковића, осећају блискост са руским народом.

“Рођена сам у породици са доста деце, сви смо учили руски у школи и нас су учили: Нас и Руса двеста милиона” каже Шапчанка која је дошла да подржи оснивање странке.

Присталице странке у оснивању сада се припремају да у што већем броју дочекају председника Русије Дмитрија Медведева који ускоро стиже у посету Београду.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.