Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Моја прва утакмица  (Pročitano 7354 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19874
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung 
Финале купа Црвена Звезда - Хајдук Сплит 0:1 (08.мај 1991.)

IP sačuvana
social share
...Јер си много друкчији од свих
Јер ти си стална опасност за њих
Нешто си ново а не знају шта
Друкчије ходаш, друкчије мислиш...И ниси ко сви
Њихова слабост само си ти...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Најнебитније финале Купа у историји. Послужило Звезди да подробније скаутује Јарнија и Бокшића.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19874
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung 
Најнебитније финале Купа у историји. Послужило Звезди да подробније скаутује Јарнија и Бокшића.

Некима најнебитније, некима најбитније... Мени у сваком случају остало у тужном сећању  Smile
IP sačuvana
social share
...Јер си много друкчији од свих
Јер ти си стална опасност за њих
Нешто си ново а не знају шта
Друкчије ходаш, друкчије мислиш...И ниси ко сви
Њихова слабост само си ти...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ма добро ја говорим у перспективи. Ниједном навијачу не може да буде тотално небитно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1202
Zastava Sirbistan
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Nokia 3310
Није директна веза са насловом... али да повезаност постоји то је сигурно.Прочитајте...

Citat
Посвећено навијачима широм земље

Данима се трудим, стрварно не знам како да почнем. Лакше би ми било да изведем Бернулијеву једначину онако садржајну, горопадну, обимну, мање бих се мучио да напишем формулу претварања анхидрита у гипс или докажем латинско једначење по звучности у другој деклинацији. Лакше бих се снашао у Кримском рату, пре бих помирио констелацију звезда у сазвежђу Касиопеје, него да вам пренесем шта желим да вам кажем. Никада нисам имао проблем са речима, само их проспем, мало посложим, лепо упакујем и будем задовољан исказаним. Стање духа, инспирације, визије, недохвата – свега има, али се увек на крају све сложи. Неретко помогне машта, савезник у савладавању непрегледне белине чистог папира. А папир ко папир, трпи све. Не желим да покушавам из више наврата, ако не убодем из прве нећу више ни покушавати. Ма нисам вам ја мама или тата да вам причам приче пред спавање, а нисте ни ви више деца. Зато слушајте, ово ћу вам испричати само једном – моји сте, а и ја сам ваш. Дакле, међу нама – наши смо.

Пре неки дан сам се затекао у једном од новосадских специјализованих хипермаркета, оно место где се купују играчке за велике, тј. алат. Свега је било на рафовима, богата понуда је убила драж. Нисам имао шта да пожелим, све што ми је пало на памет све је било на дохват руке. Као бомбона, лепо упакована у шарени целофан, осредњег укуса. Претходно маркетиншки бомбардована ваша психа очекује нешто ново, неку другу недодирнуту димензију, неку недостајућу боју у дугином спектру невино тражи бар доживљено. Моју пажњу је привукла полица са точкићима за намештај. На десетине врста, боја облика, дезена, материјала, димензија...Силиконски, гумени, метални, са редуктором или без, дупло позиционирани, замењиви или фиксни...

Свега је било само не оних наших куглагера што је нама деци са Подбаре доносио мајстор Пишта из Југоалата и као да нам је тим чином скидао звезде са неба. Ми би се тада окупљали у неки дечји конзилијум и невештим рукама од пар склепаних дасака правили троцу. Троца је била статусни симбол лумпенпролетеријата међу дечијом популацијом. Тротинете, трицикле и бициклове су имала она деца која су лети носила морнарска одела а зими штофанне капуте. Маме су им косу зализивале миришљавим уљем и чешљале на раздељак. Ми гарави и мусави дечаци, одераних колена, смо правили наше троце. Неколико дасака смо ређали уздуж како би чиниле омању платформу, са доње стране смо са две попречне летве учвршћивали добијену форму. На летву дужине метра смо стављали куглагере, на оба краја по један. Био је то најкомликованији део нашег конструкцијског захвата. Део летве који је улазио у кружни отвор на куглагеру предвиђен за осовину је морао за непун милиметар бити већи како би отпором давао стабилност нашем возилу. Тако на оба краја летве накачена два куглагера су чинила предње точкове јер се летва клином у средини повезивала са оном дашчаном платформом габарита за пар детињих ногу склупчаних у турски сед. То је уједно био и корман. Позади је био само један куглагер позициониран по средини платформе. Савршено брзо и савршено нестабилно превозно средство. Редовно смо се тркали на нашим троцама. Онај ко је имао бољи залет и ко је пркосио ветру сагињући се како би имао што мањи отпор ваздуха је и побеђивао. Неретко смо у том заносу испадали са тих справа само који сантиметар од асфалта, колена су нам била израњавана и у крастама. Све смо имали у овом нашем граду, само нисмо имали падину на којој би се спуштали слободним падом. Нови Сад је по том питању био немилосрдан.

Стара трешња у дворишту чика Стеве, Лакариног ћалета, је увек прва сазревала у комшилуку пркосећи брижљиво калемљеним воћкама оног пензионисаног заставника што је по цео дан проводио у доњем делу пиџаме и у атлетској белој мајици. Уредно поткресаних бркова и са неком мрежом на глави, тај човек је код дечурлије са Подбаре изазивао подсмех. Био је крут и груб, Озрен је био кордунаш пуних џепова апострофа. Имао је тетоважу на унутрашњости леве подлактице, успомену из ЈНА, смешни топ као креацију неког полупијаног војника. Артиљерац је гајио воћке међу бетонским царством. Није знао да је чика Стевину трешњу запатио још његов отац Лазар, по коме је и наш Лакара добио име, пљуцнувши нехајно коштицу на сред пролаза до летње кујнице. Било је то пред неке вихорне године које су надирале. Млада биљка се пркосно издигла већ следећег пролећа. Онако слабашну чувала је цела фамилија док није ојачала. Трешња је више барута мирисала од надобудног пензионисаног заставника. А онда је почела да рађа, обилато. Сваке године све више. Била је омиљена у крају. Једноставно смо је звали ’’ чикастевинатрешња’’ као и многе генерације наших претходника у кратким панталонама. Ширила је своју крошњу за сву децу из краја,обилато их награђивала првим плодовима. Као да је имала душу, широку као чика Стевино срце, примаша из војвођанске равнице. Оне Озренове, калемљене, ни поштен ’лад нису правиле..

Весна је косу чешљала у коњски реп како су то тада звали. Златасти праменови су неретко тобож бежали из уредно направљене поменуте форме и као случајно падали преко прелепих кестењастих јој очију. Просто су сликали њен неухватљив дух правећи паспарту њене грациозности. Била је заносна, суптилна, сигурним кораком је крочила кроз нашу пубертетску збуњеност. Фотографисали смо је кришом погледима, па тај филм небројено пута у глави развијали у фиксиру маште углавном пред спавање потајно се надајући да ће се и у сну јавити у свој њеној лепоти. Стеријином улицом је остављала траг сладуњавог парфема у измаглици наших чежњивих погледа пролазећи крај нас који смо држали сличице фудбалера минхенског светског првенства у рукама, седамдесет и четврте. С вечери смо знали да се прикрадемо под њен прозор и из мрака посматрамо како се певушећи чешља. Распуштала би у тим тренуцима ту прелепу гриву једног мустанга у полутами студентске собе. Био је то врхунац нашег еротског очекивања. Били смо деца, још збуњени оним соковима што је она пробудила у нама, најлепша жена из краја. Она је владала ситуацијом, владала је нашом пожудом и у тим тренуцима би гасила светло пред напуклим огледалом у молованој соби. Остајали бисмо у тами ћутке. Страхопоштовање? Пожуда? Жеља? Нисам тада знао шта осећам према прелепој жени, био сам још дечак. Али сам веровао да одрастам под тим прозором брзином трептаја ока.

Одрастао сам уз велику реку. Враћао сам јој се као да никада нисам ни одлазио. Била је то привилегија свих нас који смо Дунав сматрали својим. Пролазиле су лађе са свакојаким заставама на крмама које су носиле уморне морнаре, снене путнике и вечите авантуристе. Ми смо им свима махали и детињим осмехом испраћали стојећи у плићаку Шодроша, Бећарца, Штранда или Официрца стрпљиво чекајући да пловећа грдосија ођезди таласима како би наставили бесконачни Пициген у врелини летњих дана. Пициген, тако својствен, тако новосадски. У таласима те моћне реке сам научио да пливам дубоко убеђен да сам баш тог трена постао човек. А нисам баш тада, тачније нисам само тада. Једном за опкладу сам га и препливао. Још увек нисам сигуран да ли је тада била већа моја глупост или јачина његових таласа, већа моја адолесцентна дрчност или удаљеност његових обала. Двојицу добрих другара сам изгубио у његовим таласима. Ђанго није стигао честито ни да нацрта бркове, Зека је дуго чувао успомену на најбољег другара. Поклонио се истим таласима, вероватно и однео причу са собом како смо сви прелазили преко лукова Жежељевог моста много касније него што се на то Ђанго први усудио. Скакали смо тада у мутну воду, одважни, и луди својих шеснаест година. Чурушка ласта је чист локализам, одомаћен у овим крајевима, преношен шапатом генерацијама. Врста скока којој би позавидела и она одважна групица са мостарског старог моста.

Деца воле победнике, а ја сам волео моје победнике и када су губили. Можда сам их тада волео још више, били су карика мог детињства заједно са Флаш Гордоном на пример. Мислим да сам се тада дефинитивно сврстао, схватио сам неку димензију коју сада покушавам да вам призовем. На првим пољима сунцокрета новосадског атара сам са Војводином тих босоногих година склопио савез. Ја њој срце и оданост до гроба, она мени колико може и када може. Признајем, није баш често могла али то није умањивало моју љубав. Та несиметрија ми није сметала, мазохистички сам чекао да кажем вама који сте се сврстали под неке друге заставе, туђе транспаренте, туђ југ и север, под другим бакљама цепате грла дубоко верујући да сте пригрљени и прихваћени од оних који нису имали трешњу у комшилуку и неку Весну у вашем граду, од оних који нису скакали са вашег моста чурушком ластом, који не знају шта је то пициген. Зар очекујете да се троцама спуштате низ дорћолску падину, да се купате на Ади, да вам Карабурмом шетају прве љубави? Ова земља је препуна оваквих неиспричаних прича, поједностављених и калупираних страсти према фудбалу. Осврните се око себе, погледајте своју околину, она је целог живота око вас. Она вас прави људима, поносним, узвишеним. Око вас су људи који чине ваш град, машите вашим заставама, палите ваше бакље. Нека хук са Беглука, са Багдале, са Карабурме, са Чаира, Лагатора, са Чика Даче, са Детелинаре, буде својствен и страствен, обојен вашим бојама. Запитајте се шта је то традиција, када су вам клубови основани, који предак вам је остављао то у аманет. Запитајте се ко вам је мењао имена клубовима дајући црвене, прегалачке, ударничке називе мењајући историју. Ко данас игра фудбал у Карађорђевом парку у Бечкереку? ’’Пролетер’’ сигурно не, он више и не постоји. Ко је то слао играче у Монтевидео, да ли је случајност очигледна или је стварност другачија? Напуните трибине у Ужицу, Суботици, Крагујевцу, Пироту, вратите Сомбор на фудбалску мапу Србије вашом подршком, вратите Нишу Раднички да се Раднички врати свима нама, онакав када је харао Европом, подигните Пролетер из пепела, вратите се на трибине од нуле ако треба. Србија није спала на два клуба, која су цртом из ’45 подвукла спортску историју на овим просторима. Сви ви који се задовољавате деведесетоминутном страшћу са црвеног севера и црног југа а долазите из других средина запитајте се шта сте прескочили, можда још није касно да се осврнете за неком прелепом девојком из краја или да се наједете трешања и ринглова са крошњи комшијских воћки. Узмите ту прашину са ваших улица у шаке и запитајте се ко је воли више од вас самих, да ли тамо неко у великом граду мисли на вас после последњег судијиног звиждука када спакујете транспаренте и кренете пут својих градова.

Навијачка Србијо, завири мало дубље у своја срца. Пронаћи ћеш тамо место за једну Слободу, једну Инђију, Борац, Јавор, Земун, Офк Београд...Пусти глас, у нама ћеш имати часног ривала на терену и трибинама. У нама који смо досегли дубоко у корене, све до 1914-те!!!

До нове аритмије – до нове победе!
IP sačuvana
social share
like.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ostro i na prvu!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2248
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
HTC ...
Stvarno extra tema...
Moje prve utakmice su vezane za lokalni klub. Cale me je vodio, ali se ja zbog premalo godina ne secam ni skim smo igrali ni koji je rezultat.... Secam se da je matori forsiro odlaske i nonstop pricao o utakmicama... Cale mi je inace okoreli ciganin i nekad pomislim da vise voli Zvezdu nego mene, sto se i u mom slucaju moze reci... Elem matori je voleo da ide da gleda Zvezdu i da putuje po celoj bivsoj sfrj gde god da igra ali zbog obaveza, posla, dece njegovi odlasci su se sveli na minimum, pa je iz tog raloga gledao lokalni klub Jedinstvo iz Paracina.
Sto se tice prve Zvzdine tekme to je protiv glodara na Mari, 95 ili 96 god nisam siguran... imamo sam dakle 14 ili 15 god... Mislim da sam pobego od kuce sa najboljim drugarom.... rezultat nam nije bio bio bitan koliko zezanje, pevanje i td... Znam da je keva posle kad sam dosao kuci htela da me zadavi i popila je saku bensendina a matori mi prisao i reko da sledeci put "vodim" njega da se keva ne sekira... Naravno sledeci put sam isao sa caletom i to je njegova zadnja tekma na Mari ( a gledao je utakmica ne zna se broj) moja prva inostrana crvena zvezda - kaiserslautern!!! sta ces lepse...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Zvezdo ja ludo, ludo volim te...

Dzabe mesas karte, ako djavo sece spil!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

много пре других 1923

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 14288
Zastava Аеродром, Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Септембар 1996

Раднички 7:1 Младост Подгорица

Горан Друлић комада четири.
Матори, иначе циганин до коске, одвео на исток и тровао као клинца да увек треба да навијамо за Раднички против осталих клубова из државе. Само што се касније, мени та идеја није свидела, па ми је Раднички на првом и једином месту, остали клубови ме не интересују. Ћале и даље воли звезду   Smile

Нађох исечак са овог меча  Smile
IP sačuvana
social share
ТОДОРОВИЋ ДУШАН
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Моја прва утакмица којој сам присуствовао је она чувена прекинута између Хајдука (С) и Партизана на Пољуду, али је се не сећам јер сам био дете мало  Smile Враћали смо се из наше куће у Болу на Брачу, наравно ту кућу су нам ујаци отели после тога, и то је ваљда био последњи пут да смо били тамо. Знам само да ми је ћале рекао да је било изузетно опасно тог дана у Сплиту, да су нас јурили неки Сплићани и гађали камењем кад смо одлазили колима... Мада, црвена Лада Самара БГ таблица...  Smile Тражили смо невоље.

Прва које се сећам је био 99. вечити дерби.
Био сам на Западној трибини тада са ћалетом, сећам се да ми је редар рекао да оставим флашу сока испред оног улаза тамо испод потпорних стубова, ја питао ћалета оли то бити ту кад изађемо, рече да хоће... Каква лаж....  Smile
Била нека маса света, а ја био у неком бордо-црном дуксу и све време ми није било јасно какву оно ватру пале на трибинама и чиме. Мислио много зајебани упаљачи...Ето то је мени прва утакмица била, онако не са фудбалске стране јер не капирам да је то тема...  Smile
IP sačuvana
social share
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.

Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 7943
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia 6700
Zvezda- Mladost Lucanii
IP sačuvana
social share
Звечан навија за звезду
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Nokia N97
Rad - Sarajevo, Rad dobio 3:0.

Prva utakmica tima za koji navijam, Zemun - Vojvodina 2:2. Kociću su vređali ženu i meni ga bilo žao.  Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.