Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 22:28:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mogu li 2 hdd  (Pročitano 1534 puta)
01. Okt 2011, 01:32:20
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Drugari treba mi pomoc...za neki dan treba da kupim hdd od 2 tb...e sada javlja se problem sto u mom kucistu vec imam 2 hdd,i ne bih jos jedan da stavljam(+ dobio sam savet od kolege sa foruma da ne valja zbog toplote)..Jedan je od 320 gb a drugi od 80 gb,ovaj manji bih poklonio drugu.
Njegov racunar je Compaq evo d510.Koliko znam on je u tom kucistu stavio jacu karticu graf,vise memorije i to je to,ploca je ostala ista.Koliko sam uspeo da vidim  na netu,(posto on ne zna da mi kaze da li na ploci postoje konektori za 2 hdd),izgleda da postoji samo jedan i to ata 100...tako nesto.Voleo bih ako biste vi malo iskusniji poznavaoci rekli da li je moguce ili ne staviti jos jedan hdd,jer je ovaj njegov isuvise mali(80 gb)?Znaci ako biste mogli da proverite preko neta i da mi odg?Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Hehe, ovi nisu normalni Smile
Na ovom sajtu zaista stoji da ima samo 1 IDE konektor.
http://reviews.cnet.com/desktops/compaq-evo-d510/4507-3118_7-20091350.html
Ccc. Stisli se za IDE konektor  Smile
Ali pise da ima PCI slotove tako da moze da ubaci kontroler (ako se jos uvek moze naci ATA kontroler). Takodje moze da kupi i eksternu usb fiokicu za hdd. Obe varijante su ulaganje koje verovatno nije vredno 80 GB hdd-a, na zalost.
« Poslednja izmena: 01. Okt 2011, 01:42:58 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
I eto taman kad hocu da ucinim nesto dobro..onda prc(izvinjavam se na izrazu).. Smile
Izgleda da cu onda morati ja da jurim kulere za hdd Smile
Jel dovoljan samo jedan za njih 3?E da to me uvek zanimalo:da li je potrebno kada se kupuju ti kuleri an primer za memoriju za hdd itd  kupiti i neke dodatne kablove ili je just plug and play na napajanje?
Savage druze hvala puno ne znam kako da se oduzim na odgovorima Smile Smile Smile Smile

Jel to ovo???http://www.list.rs/artikal.php?id=KON00156
I da li treba jos nesto ili samo ovo?Ako jeste super ovo je moj brat kupio pa je hteo da proda....Smiley
« Poslednja izmena: 01. Okt 2011, 01:57:13 od 888nik »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 166
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung D510
Zavisi koliko imas prostora u kucistu, nemoj da ti hard diskovi leze jedan na drugom, treba da bude prostora izmedju njih da mogu da "disu". Mozes cak, kao jevtinije resenje, da potrazis adapter 5.25" na 3,5", ako imas slobodnog mesta za CD/DVD-ove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
U sustini, jedan hladnjak je za jedan hdd. Ovi sa aktivnim hladjenjem se sigurica kace direkt na molex. A, ako kojim slucajem ludi Kinez je zeleo drugacije, mora da prilozi i adapter uz njega Smile
U, sveca ti... Skupo bre. Sta ti je zakon ponude i potraznje, ccc. Ja mislim da se taj kontroler nikako ne isplati. Ako jos neko treba da pazari i disk, bolje da uzme externi usb.

A, ako bas zelis da se oduzis, smisli kako da povratim moje tabove iz Opere  Smile. Pukla svinja danas kada mi je pao napon u stanu i zeznuo mi sesije. Uspeo sam da vratim 6 od skoro 100 tabova Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.51
mob
Samsung SGH-E630
Jedna IDE grana je za dva uređaja. Ako već ima na njoj HDD i optički uređaj onda jbg, mora drugo rešenje  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Auuuu,znam kako ti je....meni se komp nesto bio shebo,i ja mu uradio sistem,al zaboravio da sacuvam bookmarksove Smile
Nego ljudi ja vas nisam skonto Smile
Da li sa onim "adapterom"sto sam ga ja okacio,moze to da se namesti,ili ne?Da li treba jos nesto?Posto moj brat ima ono,pa bih mu trazio,probao bih ja al se plasim da ne zeznem nesto bolje da pitam vas.
Bane,on ima samo jedan hdd i samo jedan dvd rw, koji su prikljuceni na taj jedan standardni ata.
E sad u specifik.onog racunara(video sam link koji je okacio savage) pise ata 100 a onaj koji sam ja nasao u listu pise 133 ima li tu kakve razlike,i da li ima sanse namestiti to?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Nego ljudi ja vas nisam skonto Smile
Da li sa onim "adapterom"sto sam ga ja okacio,moze to da se namesti,ili ne?Da li treba jos nesto?Posto moj brat ima ono,pa bih mu trazio,probao bih ja al se plasim da ne zeznem nesto bolje da pitam vas.
E sad u specifik.onog racunara(video sam link koji je okacio savage) pise ata 100 a onaj koji sam ja nasao u listu pise 133 ima li tu kakve razlike,i da li ima sanse namestiti to?

Moze. Samo kontroler mora biti half-size, sto najvervatnije da i jeste.
http://en.wikipedia.org/wiki/Conventional_PCI#Half-length_extension_card_.28de-facto_standard.29
I, takodje, drugar mora da ima slobodan PCI slot. Ako nista nije dodavao u komp, ima dva (od dva) slobodna. Pre nego sto bodes kontroler u plocu, trebalo bi nabaviti jedan ATA133 kabal i proveriti da li napajanje ima jedan molex slobodan. Da nisu ludaci stavili i napajanje samo sa 2 molexa, nikad se ne zna Smiley.
Sto se tice specifikacija, sto veca cifra - to bolje. ATA133 je najbrzi P-ATA kontroler i podrzava sve P-ATA brzine. Ako stavis hard koji je sporiji, nije frka. Tvoj 80 GB je sigurno taman ATA133 Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Ok probam,cim kupim hdd za mene Smile
E daaaa Smile
Stavio sam mu pre tv karticu,i to isto moju staru,tako da je jedan pci slot zauzet...al jedan je slobodan.
Ne znam da li si me razumeo,ali na njegovoj ploci pise ata 100,a na kontroleru 133???E da li je to kompatabilno,m?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Nema to veze, svaki ce da radi za sebe. On u chipsetu ploce ima ATA100 kontroler na koji su zakaceni njegov hdd i dvd-rw. Kada ti stavis kontroler, moci de da se nakaci jos verovatno (teoretski) 4 uredjaja. Kazem teoretski jer nema toliko mesta u kucistu niti mu je napajanje predvidjeno, iako je brendirano. Taj hard koji ubacis ce raditi nezavisno od njegovog starog kontrolera i bice solidno brzi (brzi hdd, brzi kontroler), pa mozda nebi bilo lose da ga koristi kao sistemski.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 22:28:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.