Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mladi Stepski Vuk I Nepoznati Problem...  (Pročitano 18848 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Delimicno sam upoznat sa time...ali jos informacija ne moze da skodi Smiley

Smile ... e sad ce da ti se otvore novi horizonti ... bices u jos vecem bedaku ...
Imao sam bedake...ovo nije nista...blaga otudjenost Smiley
Eh, kada sam bedake ubijao picem...bili su to bedaci...sada nema toga vise...prihvatam svoje probleme...
Da vidimo...
Ali upoznat sam delimicno tako da ne verujem da ce biti preterano strasno Smile

[Edit by B@mbin@: Pisanje poruka zaredom je protiv pravila Burek Foruma, jer se na taj nacin narusava tok diskusije, a preglednost i kvalitet teme znacajno smanjuju.]
« Poslednja izmena: 18. Jul 2008, 16:43:34 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 5493
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC trophy
... ma salim se ...
... dobra stvar ... prestao si da pijes ... alkohol je jako los izgovor za beg od problema ... Smile

-----------------------------------------------------------

Smile to nije bilo lepo ... al nema veze

-----------------------------------------------------------

skloni i citat ... ovako nema smisla diskusija
« Poslednja izmena: 18. Jul 2008, 16:46:31 od kinkel »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Pa... pala mi je na pamet socijalna fobija, jer se ona najcesce manifestuje nekom vrstom bega od drugih, posebno nepoznatih ljudi... Dakle, izbegavaju se situacije susreta ili bilo kakvog kontakta sa nepoznatim ljudima... Ovo tvoje moze biti veoma fino zapakovano, tipa: ne interesuju me drugi, nemam empatije prema njima, ne zelim komunikaciju sa njima, nisam u stanju da udjem u "dublje" razgovore sa njima...
Socijalna fobija nije strasna; cak je i nesto sa cime se mnogi mladi srecu, a mogucno je i osloboditi je se samostalno, bez strucne pomoci.
Vidim iz tvojih postova da si nacitan, i stoga se usudjujem napraviti pretpostavku da posedujes dovoljnu kolicinu samosvesti da sam sa tim izadjes na kraj.
Jos jedan bitan faktor su i tvoje godine... To je jos uvek adolescencija, a ovakvi osecaji alijenacije od ljudi nisu retki u tom periodu... Bas iz tog osecaja proistice i najvece oruzje adolescenata: bunt. Mozda je i tvoje ponasanje neka vrsta bunta prema onome sto vidis u svojoj okolini, a sto ti se ne dopada (veruj mi, znam kako je ziveti u malom mestu, i covek sa iole zdravim mozgom automatski vremenom pocne da se ogradjuje od okoline, koju vidi kao malogradjansku i prosto okolinu u kojoj ne moze ostvariti svoje potencijale). Ovde dolazimo do druge opcije - o osobenjastvu, odnosno individualizmu (ne izjednacavam te dve stvari, mada imaju izvesna preklapanja). Biti individualista jeste odraz tvog sklopa licnosti. Medjutim, ukoliko ti to vidis kao nesto sto te inhibira i sprecava u normalnom funkcionisanju, mozda je vreme da se pozabavis time (sto i sam vidis, cim si ovde i na ovoj temi). Biti individualista ne ukljucuje totalno odsustvo drugih u tvom zivotu, nego prosto uzivanje u nekoj vrsti samoce (ne usamljenosti!) uz mogucnost pristupa ogranicenom broju ljudi u tvoj svet, koji imas pravo da gradis po sopstvenoj meri. Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 
kad nema empatija, zašto nema...da li ti to sprečava u radu...i još slični pitanje. Mislim ako neko nema noga neće trčiti maraton, ili ako će trčiti pobediće ili crknuće. A sad u tvoju radu ko će crknuti ako nemaš mogućnost za empatiju.

Ja kao uvek, kažem da tu pomaže filozofia i Kohlberg, psihologija razvoja. Može se menjati čovek svoh etičke šeme a iz toga moguće doći do većeg stepena razumevanja drugoga...al bez nagradjenja toga neće doći čovek do empatiju.
Moja tema(drugi topik) baš o tome priča da ljudima u zdrastvu baš empatije nije moguće zbog politički realnosti.

Bambina ranog zatvaranja je u pitanju kod identiteu. Kladio bih Smile
« Poslednja izmena: 18. Jul 2008, 17:09:40 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 5493
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC trophy
... nesto bih reko al ... necu ... sigurno ce nekog uvrediti ... Smile
... uglavnom ... obrati se strucnjaku (onima sa diplomom) ... on ti najbolje moze definisati tvoj problem ... veruj mi da znaju sta rade ... i nemoj da te je sramota ... to je normalno ... iznenadices se koliko to moze da ti pomogne ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Bambina ranog zatvaranja je u pitanju kod identiteu. Kladio bih Smile
Moze biti, ali i ne mora. Ipak je u pitanju period formiranja identiteta, i nista jos nije konacno.  Smile

... nesto bih reko al ... necu ... sigurno ce nekog uvrediti ... Smile
... uglavnom ... obrati se strucnjaku (onima sa diplomom) ... on ti najbolje moze definisati tvoj problem ... veruj mi da znaju sta rade ... i nemoj da te je sramota ... to je normalno ... iznenadices se koliko to moze da ti pomogne ...
Ne radis to dovoljno suptilno, care.  Smile
Ako ti se ne dopadam ja, zao mi je, ima ovde dosta mesta za nas oboje. Prezivecu.
Ako ti se ne dopada moj rad, zali se nadleznima.  Smile
« Poslednja izmena: 18. Jul 2008, 17:13:56 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Ovako...sto se tice socijalne fobije vrlo moguce....mada nekako ne zelim to da prihvatim deluje mi kao hendikep...ali ne verujem da je toliki...
Imam odlike socijalne fobije...blaga drhtavica, znojenje, zamuckivanje...ali ne mislim u sebi:"Joj Boze, joj Boze, kako se znojim kako drhtim, ko zna sta li misle o meni, jao kako me gledaju...jao propascu u zemlju."
Svestan sam svoje anksioznosti, ali mislim da nije nista kriticno....postoji osecaj tog nekog "srama" to priznajem...
A mozda je opet individulizam ? Smile
A sto se emptaije tice...
Nije da nemam empatije...
Lako me rasplace i film i muzika...
Jednostavno trazim nesto, muzika, film, knjiga, osoba, koja ce u meni probuditi tu empatiju i malo interesovanja i konekcije.
A jedan banalan primer toga....(valjda je to manjak empatije).
Posto dosta vremena provodim na internetu i chatu, cesto sluzam teen price, ljubav i sl....
Ostavio me decko, devojka...itd,itd....
I nista....meni je kao:"Sta mene briga kako je tebi?Ti ne znas moj bol i moju samocu...i sve to sto mi kazes boli me, sece...ali cutim".
U najboljem slucaju komunikacija se svede na aha...ok... i uzasna tisina, a i nije da mi smeta, pre i jeste sada ne...
Dok sa ljudima nalik na sebe, mogu da pricam o ovom stanju.
I to sa velikom strascu i relativnom empatijom, jer stvarno razumem kako se osecaju, jer se i ja tako osecam...
Sada ne znam koliko ovo ima smisla i mozda delujem malo konfuzno nekome....
Ali nadam se da ste razumeli, donekle Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Ovako...sto se tice socijalne fobije vrlo moguce....mada nekako ne zelim to da prihvatim deluje mi kao hendikep...ali ne verujem da je toliki...
Imam odlike socijalne fobije...blaga drhtavica, znojenje, zamuckivanje...ali ne mislim u sebi:"Joj Boze, joj Boze, kako se znojim kako drhtim, ko zna sta li misle o meni, jao kako me gledaju...jao propascu u zemlju."
To i jesu prave odlike socijalne fobije, a niko od fobicara nema tu svest o znojenju i drhtanju... toga cak ne mora ni da bude.  Smile

Imati ovu vrstu fobije, kao ni bilo koju drugu niti fobiju niti psihicki problem, nije sramota.
Sramota je ne raditi na tome, samostalno ili uz pomoc nekog strucnog lica.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Hahah...onda bolje da pocenem samostalno sa radom...ima neko ideje ? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Opet tvrdim, ne mora da znaci da jeste. Smiley

Ali, nikako ti ne moze skoditi da se detaljno informises o socijalnoj fobiji... Gledacu kasnije da preporucim neku literaturu, kada nadjem...
Vidim da ti citanje nije strano, pa ti ovo nece predstavljati problem... Smiley

Nakon toga, od pomoci moze biti upravo suocavanje sa strahom (sto je sastavni deo terapije svake, pa i ove fobije)... Dakle, namerno i svesno ulazenje u okolnosti koje ukljucuju druge, nepoznate ljude... Pocevsi od kontakta sa sluzbenikom na nekom salteru, preko komunikacije sa prodavcima i svim tim drugim, nepoznatim ljudima... Za kraj, nesto tipa zapocinjanja razgovora sa nekim totalno nepoznatim, naravno, uzivo.

I ako nije socijalna fobija, ove aktivnosti ti svakako mogu pomoci da lakse funkcionises na tom planu. U suocavanju je kljuc oslobadjanja od ove fobije.

Ali jako je vazno da znas da ovo nije lako: bice problema, i sa tobom, i sa tim ljudima. Neko ce jednostavno biti neljubazan i nezainteresovan za komunikaciju. Nemoj se predati niti obeshrabriti.

Ako mislis da bi ti bilo lakse, mozes posetiti psihologa. Ali ovo ti nikako ne moze skoditi, pa i da smo miljama daleko od pravog problema. Wink

Ako trebas podrsku, mi smo tu!  Smile

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.