Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Мишковић купио и „Генекс”  (Pročitano 1659 puta)
01. Apr 2008, 20:59:53
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia N95 8GB

Власник „Делте” купио „Генексову” имовину у Новом Београду за 148,8 милиона евра, победивши на јавном надметању компаније Филипа Цептера и Миодрага Костића, које су наступале заједно, као и грчки „Лампас”

Власнику Делте припао и један од најатрактивнијих делова Новог Београда (Фото Латиф Адровић)

Свом пословном царству Мирослав Мишковић додао је јуче и хотел „Континентал”, „Апартмане”, тениске терене, енергану..., практично поставши власник целог Блока 20. У непосредној близини тих објеката су, наиме, пословна зграда Делта холдинга и нови хотел „Интерконтинентал” који тај бизнисмен гради поред ње.

За ову продају „Генексове” имовине „на парче” Мишковић ће платити 148,8 милиона евра, колико је његов представник излицитирао на јучерашњем јавном надметању. Власник „Делте” је овде наступао у конзорцијуму своје фирме „НБГ пропертис” и холандске „ИХГ менаџмент”, која је, заправо, испунила тендерске услове у овој продаји, јер управља ланцима хотела „Интерконтинентал”, „Краун плаза”, „Холидеј Ин”.

У надметању је овај конзорцијум био успешнији од заједничког наступа Филипа Цептера и Миодрага Костића, уз пратњу шпанског хотелског ланца „Барчело”, али и грчке „Лампсе” која је већински власник „Хајата”, а недавно су пазарили и „Ексцелзиор”.

Почетна цена била је 91.800.999 евра, а толико је, као највишу од сва три учесника, понудио приликом слања пријаве конзорцијум који је предводио бизнисмен Филип Цептер. Понуде су отворене непосредно пред надметање. Током лицитације цена је повећавана за по три милиона евра, а први су од куповине одустали Грци. Њихов извршни директор Николас Дандолос је касније изјавио да је цена, рачунато и према потребном износу за инвестиције, била превисока.

Директор „Делта ријал естејта” Дејан Рацић, заступник купца, рекао је после надметања да је куповина хотела „Континентал” била стратешки интерес за ту компанију, с обзиром на то да имају договор са америчком корпорацијом „Интерконтинентал” о заједничком наступу на тржишту Србије. Он је подсетио да је „Делта” прошлог маја потписала уговор са „Интерконтиненталом” о изградњи новог хотела под њиховим брендом, поред зграде Делта холдинга на Новом Београду.

– За хотел „Континентал” договорили смо се да идемо са брендом „краун плаза” – рекао је Рацић и додао да ће бити потребно четрдесетак милиона евра како би тај хотел био доведен на ниво одабраног бренда. Обавеза „Делте” биће да у првој години задрже сви запослене, којих је сада 550.

Директорка Агенције за приватизацију Весна Џинић рекла је да је задовољна излицитираном ценом, али да је она знатно мања од дугова „Генекса”, који се процењују на око милијарду евра. Она је најавила да се крајем маја може очекивати поновљен тендер за имовину на Копаонику, као и још неких делова имовине „Генекса”, а крајем године би требало да уследи и продаја „Генекс” куле у Новом Београду.

Купац „Генксове” имовине обавезан је да затражи сагласност Комисије за заштиту конкуренције и, ако је добије, процењује се да би у року од месец дана могла да уследи уплата купопродајне цене.

Председница Удружења радника и пензионера „Генекса” Зорица Секуловски изјавила је да је ова имовина продата далеко испод тржишне цене, да јој је вредност десетоструко већа, као и да је намерно обезвређена. Према њеним речима, пљачка капитала је обављена преко приватизације и трговинских судова који су намерно пролонгирали процесе које су покренули радници „Генекса”.

Купљени комплекс је у Новом Београду, поред хотела „Континентал” у којем је одржано надметање. Обухвата ЦГ апартмане и пословни простор, познате као Генекс апартмани, тениску халу и енергану, укупне површине 72.225 квадратних метара.

Услов за преузимање објеката у Београду је бренд у градском хотелијерству, нивоа четири интернационалне звездице, а обавезе су задржавање функције хотела и пословно-резиденцијалних апартмана најмање 20 година и обезбеђење нивоа од четири звездице у року од три године од дана преузимања.
Јована Рабреновић

Politika
IP sačuvana
social share
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi vi ostarite.
I ta ce mi mladost tesko pasti...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia N95 8GB
Мишковић проширио царство

Прошле године био је на 891. месту „Форбсове” листе најбогатијих људи са још педесетак привредника чија се имовина процењује на по милијарду долара

Власник компаније „Делта”, која стоји иза куповине имовине компаније „Генекс” у Београду, Мирослав Мишковић поседује велики број предузећа и некретнина и бави се малопродајом, аграрном производњом, извозом, увозом, заступањем иностраних компанија, дистрибуцијом робе широке потрошње, финансијским и услугама осигурања.

Мишковићева компанија „Делта” основана је почетком фебруара 1991. године и имала је пет чланица – „Делта М”, „Делта банка”, „Делта осигурање”, „Делта спорт” и „Делта МЦ”. Након тога Мишковић је сваку од ових пет компанија разгранао на много мањих пословних група.

Само „Делту М” чине „Делта Ин”, „Делта Ауто”, ДМД, „Делта Интернационал”, „Маџи”, „Детмиле”, „Делта Агрохемија”, „Делта Инвест”, „Делта Аграр”, „Делта Фунгхи”...

У власништву Мишковића је већи део малопродаја у Србији, ланац продавница „Макси”, „Пекабета” и „Це маркет”, док је у већим градовима све више хипермаркета „Темпо” који су такође у његовом власништву.

Има ексклузиван уговор са руском компанијом „Интерспорт”, а аутомобили „фијат”, „алфа ромео”, „ланча”, „хонда”, „рено тракс”, BMW, козметика „нивеа”, спортска опрема „најк”, гардероба „зара”, „манго” и „јана”, као и бројни прехрамбени производи, долазе у Србију преко Мишковићевих фирми.

Стратешки је партнер са „Ђенерали групом” и кроз фирму „Делта Ђенерали осигурање” продаје осигурања разних врста.

Власник је и највећег тржног центра на Балкану – „Делта ситија”, који се налази на Новом Београду и величине је 15 фудбалских терена.

Изградња великог тржног центра планирана је и на земљишту које је некад припадало предузећу „Аутокоманда”, а које је Мишковић купио на аукцији.

Такође, његове фирме граде мултиплекс биоскоп, куглану, играонице за децу и фитнес центар, разноврсне тематске ресторане и кафиће.

Поседује обрадиво пољопривредно земљиште у Србији, производи и тргује кукурузом, пшеницом, производима од уљарица и сточне хране, сунцокретом, сировим и јестивим уљем, бави се и прерадом меса.

Мишковићеве фирме и фабрике тргују и производе пестициде, минерална ђубрива, гранулате, гуме, виљушкаре, моторна уља, антифриз, акумулаторе и резервне делове за бицикле.

Мирослав Мишковић је рођен 1945. године у селу Бошњану, у општини Варварин. Завршио је Економски факултет.

Радио је у некадашњој „Југобанци” у Крушевцу, а 1987. именован је за генералног директора хемијске индустрије „Жупа” у Крушевцу, где је до тада био помоћник генералног директора за финансије.Прошле године је био на 891. месту „Форбсове” листе најбогатијих људи. Према том магазину, Мишковић је делио 891. место са још педесетак привредника чија се имовина процењује на по милијарду долара.

Ове године на тој листи нема никога из Србије нити из држава насталих распадом бивше СФРЈ.

Танјуг
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Lopov.....
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Taj se neće smiriti dok svi ne postanemo njegovi robovi.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zar vec nismo?  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Takve ljude treba odmah na giljotinu  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
BlackBerry bold
ja mislim da je red da se ovom čoveku na sledećim privatizacijama gde bude učestvovao da popust od 20% kao revnosnom kupcu!
nije u redu da toliko kupuje i da plati "punu" cenu!

mislim, jel srbija "domaćinska" država ili nije?!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N95 8GB
ako nek kupuje covek..... s parama moz da bega, al zgrade ne moze da ponese sa sobom, bice nesto i za oduzimanje Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 779
Zastava Sovjetski savez
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Motorola E 550
Taj se neće smiriti dok svi ne postanemo njegovi robovi.

moram ici u Maxi .... moram ici .... i kupiti ....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ako si mi prijatelj ne razgovaraj sa mnom!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 9793
Zastava Mallevila
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Alcatel Mikajlo Pupin
Miroslave prodajem Kadetta povoljno Smile
IP sačuvana
social share

Ko je nasadjivao ovu sikiru oca mu jebem?!
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
covek ima para i radi sta mu je volja i ja bih to radio da sam na njegovom mestu Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.