Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 09:35:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Misko Lopove  (Pročitano 30387 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia N97
Bambi, kako ovo da ti saopshtim a da shto maje zaboli ? Nish vas je odavno prestigao.  Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ово што си написала не спада у 'nacionalni identitet kao temelj licnih identiteta', већ је то погрешно тумачење националног идентитета. Људи претерују, праве од себе 'србина по уџбенику' а то не постоји. Алтернатива томе је анационалност која је исто тако широко распрострањена у Србији.
Али ја то све разумем, и поновићу још милион пута да је то последица комунизма. Пошто није политички део форума нећу улазити у детаља, али то је први и највећи разлог због ког комунизам и Југу сматрам за највећа зла у историји Срба.

Национални идентитет јесте темељ личног! Значи не 'нац. идентитет је лични', већ 'је темељ личног'. Јако битно уочити разлику. Српски национални идентитет је већ изграђен вековима уназад, и темељ је сваког појединца, а после на то, на тај калуп ти надограђујеш себе као засебну индивидуу.

Ја сам уверења да је национални идентитет јако битан. Није пресудан, па постоје државе без националног идентитета па су и људи такви, и све то функционише, али у Србији то постоји до дана данашњег а дисконтинуитет ј енаправљен '45. Треба то чувати као наслеђе, а не пљунути на то као што се данас ради и угледати се на неке анационалне народе зато што су економски развијенији и онда копирати њихове системе.
Треба да се окренемо сами себи, да сами даље развијамо свој национални идентитет, али то је за сада научна фантастика пре свега јер је на снази затупљивање народа небитним темама и трпање кеша у своје џепове. О другим стварима се и не брине.

Бамбика, читам па одговарам Smile

едит:
Први део поста:
Национализам је дивна предивна ствар. Отворити Вујаклију рецимо видети шта је 'национализам', и онда своје знање о том појму стечено на ТВу апдејтовати такође у Вујаклији рецимо информацијама о појму 'шовинизам'.
(ово није упућено директно теби, већ је једна општа констатација)

Е сад, тај национализам, национално осећање, је двапут злоупотребљено и искривљено. Прво када је употребљено у поретходним ратовима накарадно и када је више коришћен шовинизам (последица комунизам, могу и да појасним) а други пут сада када демократори и НВОвце, уместо да кажу идиотима да то није био национализам и да су уствари шовинисти, користе реч 'национализам' у негативном контексту по узору на њихове идоле.
Национализам треба да буде присутан у свакоме. Ја сам националиста и мислим да свако треба да буде.

Даље.. националност није полигон за равнање, није то неко такмичење па да неко може да победи. Глупо је некоме замерати националност. Националсност су богатство света, у тој шароликости се крију разлике које не треба да буду проблем већ да буду благо. Мени је то јако интересантно, јер свака националност са собом вуче сијасет ствари, културу и обичаје, и мислим да то треба да се чува. Зато сам против глобализације и анационалности.

Глобализација и анационалност су једна крајност, а шовинизам и схватање националности као неко такмичење друга.

Други део:
Јесте, то што ја причам звучи нереално, тешко остварљиво. А јел то препрека ка тежњи за тим? Зашто не би тежили томе? Има ли бољи систем од тога? Ако има где је? Јел се показао негде као успешан?
Треба стремити ка бољем, па можда те укења и некад доспеш до жељеног циља.
« Poslednja izmena: 04. Dec 2009, 15:23:10 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Bambi, kako ovo da ti saopshtim a da shto maje zaboli ? Nish vas je odavno prestigao.  Smile
Strasno sam se potresla, bas patim od toga koliko stotina hiljada stanovnika ima grad u kom zivim, evo idem po Bensedin.  Smile Smile

Национални идентитет јесте темељ личног!
Sa ovim se stoprocentno ne slazem. Nacionalni jeste deo licnog, nikako njegov temelj.

Da li je neko dobar, los, pravedan, podmukao... nema veze ni u najavi sa njegovim nacionalnim idenitetom.

Бамбика, читам па одговарам Smile
Oket, spremicu se.  Smile

Edit: ne, mi ne pricamo o istim stvarima.

Gradacija: Patriotizam ---> Nacionalizam ---> Sovinizam

Patriotizam znaci voleti svoju naciju, pri tom nas se ne ticu druge. Njih ne diramo.
Nacionalizam: volimo svoju naciju, ali se sa njom identifikujemo do te mere da je svaki drugi pripadnik neke druge nacije u najboljem slucaju manje vredan primerak ljudskog roda.
Sovinizam: izdizanje svoje nacije, uz mrznju ka ostalima.

U poslednje dve se obicno krije obican, smrtnicki, na licnom i samo licnom nivou dozivljen osecaj inferiornosti. Jednostavno je - neko ko se na nesvesnom nivou dozivljava kao mali i jadan, na svesnom to kompenzuje bolesnim osecajem pripadnosti svojoj naciji, uz istovremenu mrznju prema svim drugima. Nisam to ja izmislila, ali se sa time slazem.

Nastavim posle, sad moram u sud.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Dec 2009, 14:39:01 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Бамби ено ти горе, едитовах пост Smile

Da li je neko dobar, los, pravedan, podmukao... nema veze ni u najavi sa njegovim nacionalnim idenitetom.
Слажем се да нема, нити треба да има. Те карактерне особине немају ништа с' тим. Да имају нације би се могле разврстати праведне, подмукле... Smile

Само ми објасни како ова твоја реченица иде у прилог томе да нац. идентитет није темељ, већ део личног?

едит: Нисам видео да си едитовала пост....

Кад се врнеш реци ми и одакле ти ова дефиниција
Nacionalizam: volimo svoju naciju, ali se sa njom identifikujemo do te mere da je svaki drugi pripadnik neke druge nacije u najboljem slucaju manje vredan primerak ljudskog roda.
?
« Poslednja izmena: 04. Dec 2009, 16:40:37 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Hocu, cim se vrnem kompu, sad moram da idem, zove me gradjanska duznost.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3969
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
Ja sam izabrala da to ne vidim. Da ne cujem. Ne gledam. ''Imam svoj mali svet, i oko njega kineski zid''. Bukvalno.
Necu moci da se zaposlim? Neka. Ne mogu sad, sto ne znaci da necu moci nikad. A u medjuvremenu cu raditi kao kasirka, prodavacica, konobarica, cuvacu decu. Iako sam diplomirani psiholog. Pa sta?

Nazalost mnogi su u danasnje vreme izabrali da ne vide i cesto beze u neki imaginarni svet.
To je samo odraz nemoci pojedinca da nesto pa makar i najminimalnije promeni u drustvu.
Mora coveka da zaboli kad vidi da gori od njega uspevaju raznim precicama.
Imali smo Slobu 13 godina,mislili su ljudi da ne moze gore.
Sad imamo ove nazovi demokrate koji rasprodase zemlju i napunise svoje dzepove.
Postoji neka kvazidemokratija gde se sve moze reci ali se u sustini nista ne moze promeniti.
Koliko samo ljudi sa visokom skolom ne moze da nadje posao pa su prinudjeni da rade slabo placene poslove.
Kako vreme prolazi imaju samo dva izbora  - utopiti se u masi ili otici odavde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia N97
Ja sam naconalista u dushi. deklarisao sam se tako do 19.-e godine. Tada sam video kakve kreature propagiraju nacionalizam i to na pogreshan nachin. Od tada sam deklarativni protivnik nacionalizma.

Najlakshe je biti Srbin u Srbiji. Budi Srbin kad si u manjini, i pokazhi u chemu smo bolji od drugih.

Najsmeshnije mi ono:"Ponosan sam shto sam Srbin." Chime si ponosan ? Nije ti to nikakav uspeh vec stecheno stanje. Rodio si se takav.

Nacionalizam je uchiniti neshto dobro za svoju zajednicu i predstavljati svetu ono najpozitivnije kod svog naroda.

Ali je mnogo lakshe vikati "ubij, zakolji ..."  Smile Od toga ne izlaze zhuljevi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ja sam naconalista u dushi. deklarisao sam se tako do 19.-e godine. Tada sam video kakve kreature propagiraju nacionalizam i to na pogreshan nachin. Od tada sam deklarativni protivnik nacionalizma.
Написах горе да је то погрешан став. На тај начин се дозвољава тим креатурама да каљају појам 'национализам'. Њих треба назвати правим именом, то су шовинисти. То су ти људи који су се у потрази за национализмом погубили ко магарац у магли и залутали у шовинизам.

Najlakshe je biti Srbin u Srbiji. Budi Srbin kad si u manjini, i pokazhi u chemu smo bolji od drugih.
Исто написах горе да то није такмичење, и да ти као Србин ниси бољи од никога, нит је ико бољи од тебе. Можеш да будеш бољи као човек, а не као припадник нације Smile

Najsmeshnije mi ono:"Ponosan sam shto sam Srbin." Chime si ponosan ? Nije ti to nikakav uspeh vec stecheno stanje. Rodio si se takav.
Па рецимо можеш да будеш поносан историјом свог народа. Можеш да будеш поносан тренутном снагом своје земље. Има 100 ствари. Јес да то ти ниси остварио, али не мора се осећај поноса осетити само после сопствених успеха. Јел си био поносан кад је Бодирога дигао пехар у Индијанополису? То је тај осећај националне припадности, ствар која нас све држи уједињене заједно у циљу напретка нас самих, и колективно а самим тим и појединачно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia N97
Mrzi me da edukujem ljude, jer onaj ko po difoltu poveruje tim nakazama je izgubljen zauvek.

Ja sam ponosan na dobrotu svog naroda. Na istoriju nemam shta da budem ponosan, jer su to sve interesi i politika, dobr i loshe procene.
Ponosan sam na nash duh, na umece uzhivanja u zhivotu. Srecan sam shto smo imali nekoliko genijalnih ljudi medju nama, ali jako tuzhan shto ih je recimo Italija imala 100 puta vishe.
Shto se tiche sporta tu imam chudan odnos. Ja sam bio srecan zbog tih 12 momaka jer su oni to zasluzhili. Moj zhivot se vec sutradan nastavio svojim tokom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Mrzi me da edukujem ljude, jer onaj ko po difoltu poveruje tim nakazama je izgubljen zauvek.
Па не мораш да их едукујеш, само немој и ти да прихваташ онда погрешно тумачење тог национализма. Они га тумаче на свој начин, а ти га исто тумачиш као одговор на њихово тумачење.Ту се право значење појма губи.

Ja sam ponosan na dobrotu svog naroda. Na istoriju nemam shta da budem ponosan, jer su to sve interesi i politika, dobr i loshe procene.
Ponosan sam na nash duh, na umece uzhivanja u zhivotu. Srecan sam shto smo imali nekoliko genijalnih ljudi medju nama, ali jako tuzhan shto ih je recimo Italija imala 100 puta vishe.
Shto se tiche sporta tu imam chudan odnos. Ja sam bio srecan zbog tih 12 momaka jer su oni to zasluzhili. Moj zhivot se vec sutradan nastavio svojim tokom.
Ето видиш да ипак постоји колективни национални дух Smile Сад о детаљима нећемо јер није толико ни битно, али поента је да достигнућа овог народа кроз историју остају да би нама нешто значила и да би се ми поносили и угледали на то. То је цела поента.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 09:35:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.