Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 13:32:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Misko Lopove  (Pročitano 30356 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 
Гоа, ћалету је досадно, једини лек су унучићи.

сад ће да ме јури моторном тестером по граду, боље да бегам на спавање док још могу.  Лаку ноћ отишла сам  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
HTC Wildfire S
Ahahaha... Smile  to mi je i keva malopre rekla u trenutku dok sam cirkao čaj. Bukvalno sam se onako "filmski" zagrcnuo i izbečio. Smile

A ona počela da me tapše da se ne bi ugušio i viče: Šalim se, šalim se....

Smile Smile

Laku noć.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Dec 2009, 02:23:11 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Прво један офтопик: Гоа одакле је лик? Помињао је Боровицу рецимо и још пар ствар п асам сигуран да је Сремац. Интересује ме да ли случајно знаш прецизније одакле је.

Унапред се извињавам ако убијем са политиком, унапред упозоравам да сам ја 'политичар' на овом форуму тако да морам мало и из тог угла Smile
И унапред се извињавам ако наиђете на гомилу грешака у писању.. Не знам зашто али у соби ми је ледара иако је радијатор топао па су ми се шаке смрзле скоро до стадијума подрхтавања.. Smile

Прво, не треба да вас чуди то што смо пасивни и летаргични. Да вас подсетим само на 500 година под Турцима. И у то време смо били несложни и тек је после пола века Ђорђије кренуо нешто организованије.. Ми пола века нисмо смислили како да се отарасимо Турака. Али ето прекипело Србину на крају па се ослободисмо.
Друго, Слоба је владао 10 година. На крају раји прекипело па збачено говедо. Ови сада владају 10 година, и сада раји треба опет да прекипи међутим алтернатива је поново Слоба. Е шта сад? Опет 500 година? Smile

Ја нисам толики песимиста, верујем да ће се све средити. Само надам се да ћу то доживети, а морам да признам да сам нестрпљив. Србину прекипи па направи срање. Није то анархија, то је бес који те тера да узмеш палију, улетиш у Скупштину и измлатиш стоку што се 20 година лешкари док људи умиру од глади а пензионери од хладноће јер немају за угаљ.

Дакле што се тиче менталитета, мислим да ће народ кад тад експлодирати и да ће опет бити 5. октобар. Једва чекам!

Е сад корени ове наше затупљености су у '45ој. (одавде можете или да наставите да читате мој пост или да одете на Шкорпијев профил и да му читате поруке) Комунизам је од наших матораца направио катастрофу! Наравно да нагласим да има подоста изузетака (да се не би Симка наљутила Smile). Ја сам имао ту срећу да ми је матори пресликан деда који је био партизан али НИКАД комуниста. Мој матори је васпитан да буде Србин а не Југословен, а и ја сам добио исту порцију. Васпитан сам јааако строго, ћале је применио дедин метод, али опет доста широко. Васпитање се није односило на све и свашта, већ на суштину. Строго мии је уклесано доста тога неконкретног и апстрактногшто има примену у доста ситуација. И онда кад требада донесем неку одлуку црпим знање из неколико ствари да би се одлучио како треба. Ако омашим онда иде реплика 'а шта сам ти ја причао о овоме?'.

Хоћу да кажем да су ме маторци научили да мислим, дали су ми алатке којима ћу да изградим неки став који ће бити исправан кад се гледа из више углова. Дакле нису ми они изградили став, већ су ме оспособили да га сам изградим. Мислим да је то права мисија за сваког родитеља - научити дете да мисли. Од малена му представљати неке вредности и унапред прихватити да ће то дете кад мало одрасте све то пресиспитати. У међувремену га треба научити како да гради ставове да може после кад пресиспита оно што су му родитељи уклесали и само да донесе неке закључке да ли је то у реду или није.

У Југи је постојао један родитеља - партија. Жестоко једноумље и недостатак критике.
Пазите ја се дивим Титу како је подигао из пепела ту земљу и како је уствари успео да направи нешто моћно. Па прави показатељ нивоа неке земље су спорт и култура, јер кад се обезбеди економија онда се ради на томе и даљој едукацији народа. Развијена била и филмска индустријиа а о спорту и да не говоримо. Све је то успео кредитима које ми и данас плаћамо. И није то мени тако страшно јер то и није лоше решење. Али треба мислити на то како ће ти будућност изгледати јер те кредите треба отплаћивати деценијама (можда би се и отплатили да се наставило Титовим стопама и да су фабирке које је изградио наставиле да раде). Тито се ту зајебао јер народ није научио да се брине сам о себи већ су остале празне главуџе неспособне за било шта. У партији су прв били они најпослушнији. Убијало се за непослушност па су се магарци утркивали у послушности и тиме добијали позиције. И резултат је да су на највишим позицијама били људи са најмање мозбга, најпослушнији!

Данас се цело друштво заснива на тој послушности. И даље иде то партијашење, слушање надређеног.. И цело друштво је такво. Пропало је начисто, трулеж велика. Што је нагоре пропало је након економског распада једне на око богате земље и тада долази до невиђеног пада морала и вредности. Тада креће борба за голи живот а тадашње генерације су за то неспособни јер су до тад живели тотално другачијим животом где је требало да волиш Југу и све је било безбедно, посао, стан, топли оброк, регрес... '90их креће покољ међу нама, а сада су те генерације новопечени родитељи, наши родитељи, и они треба да васпитавају децу.
Који је резултат?
Па ето, написа и Гоа, гледају људи да се снађи за неку шљаку и да се суботом олеше за неке ситне паре. И то је то. Да не распредам сада нашироко о томе како би модерно друштво у Србији требало да изгледа, рећи ћу само да од тога ми немамо ништа. Нема колективне свести, нема осећаја припадности овом друштву и нацији, већ смо ко неки дебили окренути сами себи.

Ја не знам дал ви из великих места шетате мало по Србији. Ево рецимо Бамбика је из НС.. Бамби јел ти знаш шта је то Лала, Војвођанин?
Рецимо јуче сам овде на форуму разговарао са ликом који стално понавља да је Лала, а код њега то подразумева да је рођен у Војводини. Па неће бити да је то тако. Ево ја сам Сремац, а у Срему имаш једно 100-200-300 хиљада људи (стварно не знам тачну цифру), а код мене у Руми 30 хиљада људи. Све су то Сремци рођењем, али даље од тога нису макли. Праве сремце које познајем могу да набројим на прсте једне руке. То је мало дубље, то је стил живота, поштовање и неговање традиције. Ја то волим јер сам тако васпитан и тако сам растао, али тога има све мање. Ја, магарац од ево 22 године, се ко мало дете радујем кад за Божић коњи и фијакери прођу улицом. Друге то и не занима. Али ја волим да видим јер о томе су му и деда и отац причали сто пута и тиме се човек заинтригира. Читав низ догађаја ту има где се ми сремчимо, само мало нас има и треба то знати.
У Руми нема нити једна једина кафана у којој свирају тамбураши. Срце Срема, први део Војводине ,земље тамбураша и вина, који се припојио Србији, а тамбураша ни за лека. Културно наслеђе не постоји. Зашто? Зато што нестадоше Срби Сремци и насташе Југословени, којима је нестала традиција и вера, и чији су први изданци изродили нас. Безлична маса народа, без трунке свести о било чему. Ни о самом себи, а камоли о држави, земљи својој, култури, обичајима, а то је све основ личности. Кад немаш то онда си празан, рупа без дна. И онда нема чуђења како је то могуће да Французи због нечег ситног запале све веће градове а Срби трпе 10 година па још 10...
Јебига, Југа нас није научила да се старамо сами о себи, партија је то требала да уради, а сада партија за то није способна већ себи трпа у џепове. А са нама шта буде.

Ја сам дакле веровања да држава треба да инсистира на томе да се као неопходно у васпитању уведе то развијање самосвести код клинаца. Јесте то све ствар породице. Али навешћу вам само један пример како пропаганда мења мисли за 180 степени. Док је НАТО бомбардовао СРЈ у Скопљу је запаљена америчка амбасада. После обилате пропаганде Запада Скопље је 2008. призало Косово. Дакле Македонци су показали револт '99. а само 9 година касније га нема.
Зато мислим да држава то све може да среди. Тито је кренуо па је омашио. Није лако, али може. Е сад то је код нас научна фантастика, овима сада одговара тренутно стање. Међутим они нису ни свесни шта раде, односно не раде. Ако се овим темпом настави биће ерупција сигурно, упркос пропаганди која изазива жешћу летаргију и смореност у народу. Посматрајте мало са дистанце шта се тренутно у Србији дешава. Погледајте шта навијачи певају, погледајте њихове пароле. Прочитајте овај пост где један дечко са трибине наводи гомилу проблема који се гурају кроз тепих. Власт дира тамо где не сме, а то су навијачи. Па нису они пингвини, то је бре све народ, а ако неко може да поведе револуцију то су млади људи пуни набоја. Ја њих не подржавам 100% али причам најшире могуће. Њих има јако пуно, а и сви ми смо на неки начин 'они' јер кад се јасно и гласно истакне неки проблем народ врло лако стаје иза тога. Ја се не бринем превише јер власт није ни свесна да сама себи копа јаму. Све је више проблема, све је више афера, све је више скривања а извлачења у први план маргиналних ствари као што је криминал на трибини. То све више извлачи гнев из људи, поготово навијача који ево и јавно говоре ово што ми сада овде пишемо. Сва поента је у посту који сам линковао, а када се та Пандорина кутија отвори биће свашта. Понављам - једва чекам!

Извињавам се ономе ко се сморио, али пустио сам мозак да се слије у руку и испало је ово. Не замерите ако је конфузно Smile
« Poslednja izmena: 04. Dec 2009, 03:30:55 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
Ја не знам дал ви из великих места шетате мало по Србији. Ево рецимо Бамбика је из НС.. Бамби јел ти знаш шта је то Лала, Војвођанин?
Naravno da znam sta je Lala. Naopako. Rodjena sam i odrasla sam u Vojvodini. Rodjena u Novom Sadu, pa zivela u Vrbasu, pa u Kuli, pa sam opet u Novom Sadu. Dakle, zivela i u maloj i u velikoj sredini.

Iskreno, ja nemam taj osecaj za lokal-patriotizam. Ja jesam Srpkinja, sa genima Dalmatinaca, Crnogoraca i Bosanaca. Ali ne vidim u tome nista znacajno. Nisam ni zbog cega od toga ni bolja ni losija od bilo kod drugog ljudskog stvora na planeti. Jednostavno, to je sporedni deo mog identiteta.

Citat
Ја сам дакле веровања да држава треба да инсистира на томе да се као неопходно у васпитању уведе то развијање самосвести код клинаца.
Drzava to nece uciniti nikada, jer njoj to nije u interesu. Pre joj odgovara da ti klinci budu tupavi, da ne misle svojom glavom, vec samo da sprovode tudju volju. Bilo tako oduvek, i ne samo ovde, u Srbiji. Kao sto je i pocetnom postu, u Eizovom tekstu napisano, svet su menjali ''losi djaci'', ''statisticke greske'', neposlusni koji nisu bili ni u kakvim kalupima.

Uostalom, nema svaki covek ni kapacitet da razvije samosvest. Meni je dovoljno da pogledam statistike gledanja Pink televizije, pa da mi se bilo kakva slabsna ideja o samosvesti ovog naroda neslavno stroposta u nepovrat. To je ono o cemu sam vec pisala - pojedinac vs masa. Za masu nema nade, dok je za pojedinca ima, dok god je svestan da je njegova sudbina u njegovim rukama, i da se je zivot borba, ni manje ni vise od toga.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia N97
U al je NS velika sredina ... taxi ne mozhe da izadje vishe od 200 dinara i to po nocnoj tarifi.  Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
interesantna tema.i siroookaaaa... Smile

svidjaju mi se povremeni napadi cinicnosti u sluzbi literature jednog Svetislava Basare...mada,u privatnom zivotu je mnogo veci ''igrac'' dnevno-politicke stvarnosti i nekog ko...i te kako zna da pliva u bari punoj krokodila...ali lijepo pise...fakat.

ja se politikom ne bavim (to uvijek volim da naglasim),ali...uvijek mudro precutim da se ona,i te kako,bavi sa mnom...
i to sto se,navodno,njome ne bavimo...daleko je od toga da nas ne odredjuje i ne tjera da igramo "kako sviraju"...makar periodicno...da nas podsjeti povremeno kakvo "krdo" znamo biti...

nego,Svetislav Basara:

" cesto sam se pitao,dok na kraju nisam prestao da se pitam,da li je moguce da,formalno visoko obrazovani ljudi,poslije svih losih iskustava u svijetu i kod nas,jos uvijek propagiraju nacionalni identitet kao temelj licnih identiteta.da ne shvataju da je "nacija'' i "nacionalni identitet" ukupan ucinak djelovanja licnosti,a ne klanjanje kajmaku,jagnjetini i sarmi."

i kao sto Bambina rece o samosvjesti...nije to privilegija svih nas...

i taj proces odvija se mnogo dublje i sire...prevazilazi okvire nase politicke stvarnosti,nacionalne pripadnosti ili usuda sto zivimo tu gdje zivimo...

jer,znati zivjeti i odrastati zna biti jednako tesko na bilo kojim meridijanima...

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia N97
ja sam shokiran  Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Iskreno, ja nemam taj osecaj za lokal-patriotizam. Jednostavno, to je sporedni deo mog identiteta.
Па не бих ја рекао да је то споредно. То је саставни део нечијег идентитета. По томе се људи и разликују, а богу фала у Србији имаш тим минирегиона на претек па саммими тим имаш и шаренило људи, што је мени фантастично богатство.
Али ја сам то поменуо у контексту пропадања друштва, као један од примера. Хоћу да кажем да је то једна од последица тог пропадања које опет своје корене вуче у комунизму. Безличје људи је један од резултата тога, као и недостатак самосвести што је и тема овде.

Ето ја сам ишао у свом посту више ка узроку данашње ситуације, па сам зато писао о комунизму толико.

Drzava to nece uciniti nikada, jer njoj to nije u interesu. Pre joj odgovara da ti klinci budu tupavi, da ne misle svojom glavom, vec samo da sprovode tudju volju. Bilo tako oduvek, i ne samo ovde, u Srbiji. Kao sto je i pocetnom postu, u Eizovom tekstu napisano, svet su menjali ''losi djaci'', ''statisticke greske'', neposlusni koji nisu bili ni u kakvim kalupima.
Видиш ово има логике. Први и највећи пример успешне државе са глупим народом је САД. Тај народ је толикоглупав и затупљен да је то невероватно. Банка има улаз  и има драјв ин. У драјв ину има 17 кола које стоје у реду, а мој буразер улази у банку и на шалтеру обавља посао за минут ипо док ови мамлази и даље седе у колима и чекају у реду. Мени је то фасцинантна количина глупости. Зато и њихова Влада успева да их убеди у оправданост свих ратова које воде по свету.
То је код њих једноставно државна стратегија - глуп народ. Они своје будуће вође школују на Харварду Јејлу Принстону  а остали се сналазе ради свог живота.

Међутим то је само привидно успешно. САД већ сада полако улазе у кризу и нема начина да се зауставе, пре свега јер нема ко да регулише то. Народ не уме да се побуни, већ све то иде својим већ утврђеним током који води ка пропасти.

Зато тврдим да је држави итекако у интересу да има образован народ. Политичарима лопурдама не, али правим политичарима који стварно раде за добробит земље да! Кад ти имаш образован народ осигуран си против лоших одлука. Народ ће се увек побунити, неће моћи да се провлаче лоше ствари неприметно. Сам тај народ ће вршити притисак да се иде ка бољем, у сваком смислу.

Али то је јако тешко јер то све зависи од политичара. Чак и ако се појави неки ваљан и уради све ово, тешко да ће се наћи поново такав наследник који ће то да настави. Углавном се иде на затупљивање народа да би се провлачиле које какве одлуке и закони, а то никако не ваља, чист пример САД.

Citat
"cesto sam se pitao,dok na kraju nisam prestao da se pitam,da li je moguce da,formalno visoko obrazovani ljudi,poslije svih losih iskustava u svijetu i kod nas,jos uvijek propagiraju nacionalni identitet kao temelj licnih identiteta"
Шеширић а која је алтернатива?
« Poslednja izmena: 04. Dec 2009, 13:58:20 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
slaba mozda...ali dobra za zdrav razum...katkada Smile

napraviti otklon od ludila raznih provjerenih informacija,teorija zavjera...i malo jace i dublje zaroniti u sebe...i ne kriti se,katkada,sebe i svoju licnost iza nacionalnog identiteta...
niko ti ga nece ukrasti i uzeti...rodio se sa njim,sa njim ces i da umres...
ali covjek nije i samo iskljucivo to.
ne potvdjuje identitet samo kroz nacionalno.
nije dobro ako samo kroz to potvrdjuje.

to nije ono sto je najbitnije kod nas...sto je nasa sustina.

a mozda grijesim.

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
U al je NS velika sredina ... taxi ne mozhe da izadje vishe od 200 dinara i to po nocnoj tarifi.  Smile
Pa svejedno je drugi najveci grad u Srbiji, posle te vase Belgrade Republike.  Smile

Uostalom, da si ikad ziveo u malom mestu, od 20.000 stanovnika, znao bi da se NS itekako kotira kao veliki grad.

Citat: EmptyClip
Па не бих ја рекао да је то споредно.
Shvatam ja sta ti hoces da kazes i u kom kontekstu to izlazes.

Ali ja govorim o sebi, i o svom osecaju za partiotizam.
Da se razumemo: ja volim svoju zemlju (zemlju, ne drzavu), ali ne busam se u grudi svojom nacionalnom propadnoscu. Niti mrzim druge nacije. Niti mislim da sam bogomdana jer sam Srpkinja. I mislim da je pogresno da se ljudi po tome razlikuju.

Treba da svaka nacionalna zajednica ima svoje obicaje i kulturu, ali ne da bi se razlikovali po svaku cenu. I ne da bi se jedni nametali kao superiorniji od drugih.

Mene zabole da li je neko Albanac, da li je Hrvat, da li je Musliman, ili Marsovac. To je covek, ziv covek preda mnom, covek sa svim svojim manama, vrlinama, strepnjama, strahovima, nadama. Do toga koje je nacije, sa koliko se prstiju krsti, veruje li u Boga, Alaha, Letece spageti cudoviste - meni je do toga stalo koliko i do lanjskog snega.

Gnusam se te diferencijacije medju ljudima na osnovu nacionalnosti. Gadi mi se to. Niko tebi ne brani da si ponosan na svoje nacionalno nasledje, ali po meni, to treba da bude intiman osecaj, osecaj pripadnosti toj svojoj naciji, a ne nesto po cemu se ljudi razlikuju i shodno tome, jedni druge ubedjuju kako je to njihovo ''jedino pravo'', a sve drugo - ubij, zakolji. To jeste ekstrem, ali je taj ekstrem upravo cedo nacionalizma.

Pamet treba da bude jedino po cemu treba da se razlikujemo, i te razlike da isticemo, ali ne u svrhe necijeg omalovazavanja.

Citat
Политичарима лопурдама не, али правим политичарима који стварно раде за добробит земље да!
Plasim se da su ovi drugi koje pominjes trenutno nepostojeca kategorija u Srbiji.

____

U drustvu u kom je jedino merilo vrednosti to koliko imas novca i koliko ga mozes zaraditi, za sebe ili nekoga, nikome nije u interesu obrazovanje. Samo kes, dobit, doprinos, lova. Nista vise. Nikakvo obrazovanje. Obrazovani ljudi cak mogu da budu i pretnja tom sistemu.

To o cemu ti pricas moze da vazi za neki savrsen, pravedan svet, u kom se politicari zaista bore za dobrobit ljudi koji su im poverili svoj glas. I u tom svetu covek je samosvestan, obrazovan, pametan. Utopija?

I te kako, nazalost. Evo ako si pri TV-u, okreni Pink, pa vidi gde smo mi, a gde je ova slatka utopija.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 13:32:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.